Dodaj do ulubionych

Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima

05.01.09, 10:56
Co za debilizm
czy widziales(as) kiedys zeby po porannych opadach byly ulice odgarniete ?? ty
myslisze ze te plugi poruszaja sie z predkoscia 70 na godizne i przenikaja
przez wszystkie auta ???
jest zima to musi byc zimno. Jak po poludniu nei bedzie odsniezone to wtedy
meij pretensje, a GW wypuszcza takie bzdurne listy, masakra
Obserwuj wątek
    • Gość: Semko Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 195.116.95.* 05.01.09, 11:05
      Kochany, jak śnieg pada to się wsadza dupsko do piaskarki o 2 rano i
      się zapie..., żeby ludzie którzy płacą podatki no to tałatajstwo,
      mogli pojechać do pracy. A nasi zasrani drogowcy spóźnili się pewnie
      na ósmą do roboty bo drogi były nie odśnieżone. Stara polska gadka,
      że śnieg pada. Czemu w Niemczech, czy Austrii się da a u nas nie??
      Bo się dupska nie chce ruszyć z ciepłego wyra i się pierdzieli
      robotę, ot co
      • Gość: oo Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.nsn-inter.net 05.01.09, 11:30
        oj człowieku ale masz problem.
        Poł listopada i cały grudzien spędziłem na połnocy Finlandii, przez cały czas
        mojego pobytu w miasteczku 25tyś ludzi ulice były czarne przez ok 2-3 dni.
        Przez większość czasu były albo czarno białe, albo białe wszyscy jakos jezdzili
        i nikt nie narzekal - koledzy z pracy mowili ze problem robi się wtedy kiedy
        temp powietrza spada poniżej -35 celsjusza - wtedy nawet benzyniaki mają problem
        zeby odpalić - na każdym parkingu masz wyprowadzone gniazka z pradem i kazdy
        podpina grzałkę i ogrzewa auto więc problemów przy sredniej temperaturze nie maja.
        Aut jest ze 100 jesli nie 1000razy mniej jak we wrocławiu drogowcy jezdza ale
        mimo wszystko drogi białe - po prostu trzeba się nauczyć jeździć przy białej
        nawierzchni - dla nich problem zaczynał się wtedy jak przy temp -5 padał deszcz
        albo jak sie roztopiło i przymroziło wtedy szklanki mieli totalne.
        Nie pitolcie ze Austriacy czy Niemcy nie maja problemów ze sniegiem, bo jak
        troszke mocniej sypnie to i tak stoja w zaspach ot taki urok naszego miasta
        • Gość: oh karol Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:39
          Koles, zanim cos napiszesz - pomysl. To pomaga. I nie porownuj warunkow jazdy w
          Skandynawii do Polski.
          1. inne aua
          2. inne zasady szkolenia kierowcow
          3. inne drogi
          4. inne przepisy (n. obowiazkowe kolce w zimie)

AIS: mysl.
          • Gość: xXx Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 13:02
            Wczoraj wróciłem z Czech, z okolic Jesenika, ulice białe i ludzie jezdzą tam 40
            - 50 km/h po terenie górzystym, samochody mają podobne do tych w Polsce, ba w
            Polsce są nawet lepsze, Skody 105 w tamtych okolicach to nic dziwnego.

• Gość: jono Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:47
              Dzisiaj jeździłem po mieście w nocy, musiałem coś załatwić. Drogowcy uwijali się
              jak w ukropie, na drogach było mnóstwo solarek, pługów. Ale nie tylko na
              drogach. Pługi jeżdżą również po chodnikach. I tak wieczorem przynajmniej dwa
              razy odśnieżono chodnik przy Mickiewicza. Ale ludzie narzekający na drogowców
              chyba nie rozumieją, że nie jest możliwe usunięcie śniegu który ciągle pada. Nie
              jest też praktycznie możliwe odśnieżanie w pełnym ruchu miejskim z korkami. Ja
              jestem zadowolony z drogowców, zima ich nie zaskoczyła, to jest pewne, ale nie
              można wymagać przeskoczenia praw fizyki. Przy ciągłych opadach deszczu jezdnia
              nie będzie czarna. A jeżeli ktoś twierdzi, że jest to możliwe, to warto
              spróbować odśnieżać chodnik przed własnym domem tak, żeby nie leżał tam śnieg...
              • Gość: tomek Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.os1.kn.pl 05.01.09, 13:56
                Popieram, ale pamietajmy, ze jedna czesc miasta odsnieza jedna firma, druga inna
                firma. Dzisiaj jechalem o 730 dwunastka i do Rynku bylo odsniezone, Legnicka to
                juz bylo bloto.
              • Gość: xXx Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 14:22
                Masz rację, wkurzają mnie teksty typu zima zaskoczyła kierowców, podałem
                przykład Czech gdzie warunki są o wiele trudniejsze niż w Polsce o Wrocławiu nie
                wspominając, mimo tego ruch jest tam płynny, pokazuje to nieudolnośc kierowców,
                którzy nie potrafia jeżdzić po zaśniezonych drogach.
        • znajomy_jennifer_lopez Wrocław - radosne Miasto Trzeciego Świata 05.01.09, 13:47
          Módlcie sie o to żeby nie było zimy jak w roku śmierci JPII.
          Wrocław to JEDYNE z kilku odwiedzanych przeze mnie dużych miast PL które NIE BYŁO ODŚNIEZONE. Chodniki, przystanki dosłownie ZAWALONE lodem, i to nie na jakichs zadupiach a np w "prestiżowych" dzielnicy Krzyki, Borek, Klecina, Oporów, Biskupin niby najlepszych i z dużą iloscią mieszkańcow. Nawet przystanki na Powstańców Sląskich (głowna arteria tramwajowa miasta) ZAWALONE lodem.
          Wiecie czemu? Bo sie nie opłaca - taniej gipsować ludziom nogi. Miasto III świata.
          • Gość: o!o pochyl sie nad mapą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:38
            w krajach trzeciego świata śnieg nie pada ;-)
        • Gość: ciupa ga Re: Wrocławskich sędziowie upaprani w przekręt IP: *.centertel.pl 05.01.09, 15:03
          w tle tuszowanie zabójstwa w czasie falszerstw kolesia ministra
          Zdrojewskiego

www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=interwencje&id=2482&l=0
      • Gość: m4ri0 Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 12:03
        W pełni sie zgadzam! Dziś rano do pracy wyruszyłem o 5:15 (jak
        zawsze, do przejechania mam 55km od strony Oleśnicy), tyle że drogi
        były zasypane, bez jakiegokolwiek śladu pługu. N krajowej 8-semce,
        która zmierzam zazwyczaj do pracy pługi spotkałem dopiero w Mirkowie
        i to jechały od strony Wrocławia, gdzie droga do Wrocławia była
        ośnieżona i zabłocona zbrylonym śniegiem. Rzeczywiści gdyby pługi
        wyjechały na trasy o 3 nad ranem miało by to jakis sens a nie jak
        już samochody brną w błocie posniegowym jeszcze przed porannym
        szczytem. Powinny być jakieś sankcjie na tskie zaniedbania...
        • Gość: ? Powiedzcie mi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 12:31
          Skąd się biorą idioci którzy myślą że jak o 3 rano przejedzie pług to o 9 nie
          będzie na jezdni śniegu, chociaż w międzyczasie padało?
          • Gość: obi Re: Powiedzcie mi IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:36
            A skad sie biora idiocie, ktorzy uwazaja, ze w czasie zimy plug ma przejechac
            przez miast tylko o 3 w nocy? Chyba tylko tacy idioci na ul.Dlugiej pracuja.
            Prawda '?'?
            • Gość: ? Re: Powiedzcie mi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 12:44
              A ktoś tak napisał, chłopczyku?
              • Gość: obi Re: Powiedzcie mi IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:52
                A co? Nie wiesz nawet co piszesz?
                Try again:
                'Skąd się biorą idioci którzy myślą że jak o 3 rano przejedzie pług to o 9 nie
                będzie na jezdni śniegu, chociaż w międzyczasie padało? '

Pomijam juz fakt, ze przestalo padac ok. 2 w nocy, a zaczelo w czasie weekendu.
                Mozna bylo to miasto - przy w sumie tak znikomej ilosci sniegu - oczyscic 3
                razy. tylko trzeba chciec i umiec.
                • Gość: ? Re: Powiedzcie mi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 13:23
                  To idź, oczyść. Skoro umiesz. Spożytkujesz korzystnie ten czas, który zużyłeś na
                  siedzienie przy oknie całą noc i pilnowanie kiedy pada. Bo oczywiście patrzyłeś
                  i wiesz, że od 2 nie padało więcej, co? Czy tylko tak sobie popiskujesz
                  gołosłownie, buraczku? Bo ja widziałem ślady wskazujące rzeczywiście na
                  spadnięcie śniegu jeszcze po 7.
                  • Gość: obi Re: Powiedzcie mi IP: 87.105.189.* 05.01.09, 13:37
                    Chlopcze, wystarczy pomyslec i wejsc na serwis pogodowy pogodynka.pl, nastepnie
                    uruchomic podglad radaru, popatrzyc i zrozumiec to co sie widzi.

Pewnie bedziesz mial z tym problem, wiec dam ci gotowy link:
                    www.pogodynka.pl/radary.php
                    We Wroclawiu snieg sie skonczyl miedzy 2 a 3 w nocy.
                    • kakens Re: Powiedzcie mi 05.01.09, 14:16
                      No popatrz, a u mnie padało. Normalnie szok.
                    • Gość: kregaan Re: Powiedzcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 16:43
                      bzdura. padało jeszcze grubo po drugiej koleś
                • Gość: Yattaman Re: Powiedzcie mi IP: *.router.finemedia.pl 05.01.09, 21:27
                  Padac to przestalo, ale przed 6 madralo. To co kierowcy w nocy
                  zrobili, to o kant dupy mozna bylo rozbic. Po 3 dowalilo tak
                  sniegiem, ze cala zabawa zaczela sie na nowo. Piaskarki jezdza od
                  nocy z soboty na niedziele do tej pory. Dalej uwazasz, ze tylko
                  trzeba chciec i umiec? Siadaj do pluga, pojezdzij troche z
                  kierowcami piaskarek, to przestaniesz pieprzyc glupoty
      • zaje_gazeta Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 12:50
        to chlopczyku czy mala dziewczynko poczytaj sobie moze to :
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6120568,Lotnisko_w_Duesseldorfie_zamkniete_z_powodu_sniezycy.html
        i ze jestes burakiem i nie masz szacunku do innych to cie nie tlumaczy z twoich
        bzdurnych wpisow
        • Gość: obi Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:57
          Mala roznica: w Niemczech spadlo ponad 20 cm sniegu. We Wroclawiu niecale 10.
          Poza tym jest mala roznica miedzy utrzymaniem pasow startowych na lotnisku
          miedzynarodowym, a zepchnieciem blota posniegowego z glownych ulic niemal
          milionowej metropolii. Buraku.
          • kakens Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:19
            niemal
            > milionowej metropolii. Buraku.

ROTFL :D

Tekst roku,
        • Gość: obi Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:59
          I jeszcze maly dodatek: lotnisko w Duesseldorf jest juz czynne. Brudna breja na
          ulicach Wrocławia - choc nie pada juz ponad 10 godzin - lezy dalej. Buraku.
          • Gość: xXx Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 13:03
            ok godziny 10 padało, dlatego nie pisz, że od 10 godzin nie pada.
            • zaje_gazeta Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:06
              a czy jest paraliz komunikacyjny ?????
              nie
              czy jest to gorszy dzien jka piatek czy czwartek po 16 - nie
              a rozumie ze praca twoja polega na jezdzeniu po ulicach ;) i sprawdzaniu stanu
              ulic?? - czy ulica lokalna przed twoim m1 w wysokiej jest nieodgarnieta ?
              • Gość: xXx Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 14:27
                Mi nie przeszkadza śnieg na ulicach, w gorszych warunkach daję sobie radę i nie
                płacze na forum jaki to kataklizm nawiedził Wrocław, nie wypisuje tragicznych
                postów, że mnie zasypało i jak ja biedny mam sobie dac rade, jestem tez
                obiektywny w swoich ocenach i nie wypisuje bzdur, że od 10 godzin nie pada
                podczas gdy o godz 10 padało.

Dla wszystkich malkontentów polecam nauke jazdy w takich warunkach, wtedy śnieg
                nie bedzie straszny i życie stanie się przyjemniejsze.
                • nroht Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 14:41
                  to ze ktos narzeka na troche sniegu na ulicach nie znaczy, ze w takich warunkach
                  nie radzi sobie na drodze. Sa inni ktorym to przeszkadza/nie radza sobie, tworza
                  sie korki wieksze niz zazwyczaj i ludzie sie wsciekaja. Nie bylo sniegu korki
                  byly mniejsze, jest snieg korki sa gigantyczne, wniosek - to przez snieg sa
                  korki. Uproszczenie, ale wygodne.
                  • Gość: xXx Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 15:02
                    Ciekawe rozumowanie. Jesli ktoś narzeka na coś to znaczy, że mu nie pasuje. Po
                    co narzekac na coś co mi nie przeszkadza?
                    Ja np narzekam na kierowców, których umiejętności sa tak mizerne, ze nie
                    potrafią jezdzić po mokrej czy śliskiej jezdni, śnieg do tego nic nie ma, bo
                    takie problemy pojawiają się tez przy opadach deszczu.
        • Gość: Semko Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 19:20
          Jezeli ja jestem burak to ty ćwok i tyle. Śnieg nie padał od 3 w nocy i można
          było to cholerne miast wyczyścić trzy razy. nie broń obiboków bo wygląda na to
          żeś jeden z nich ...
          • real_mr_pope Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 06.01.09, 22:45
            W takim razie po 3 w nocy to samoloty sypały śniegiem.
      • Gość: Lupus Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 164.3.252.* 05.01.09, 13:13
        Masz 100% racje. Wczoraj jechalem do Holandii i niemiecka autostrada
        byla super. 15 km w 3,5 godziny bo byla tak oblodzona, ze samochody
        mialy problem z ruszeniem a pozniej 150 km przez zaspy i zadnego
        plugu.
        Ale dla niektorych zawsze wszystko co polskie bedzie zle a zachodnie
        cacy. Moze przejedz sie troche po Europie a pozniej pisz.
    • Gość: krzysztof Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 89.174.38.* 05.01.09, 11:11
      Dla mnie jesteś chora. Masz jakieś problemy, niestety nie mogę
      ustalić jakiej natury. 5km na godzinę już ci uwierzę. Wstyd, że
      Gazeta umieszcza coś tak debilnego!
      • Gość: anty Krzysztof Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 195.116.249.* 05.01.09, 11:26
        Chory to jesteś chyba ty i pewnie większość kierowców piaskarek.
        Ja rozumiem że nie można naraz wszystkiego oczyścić ale jakoś nie
        widziałem żeby one gdziekolwiek się przeciskały.Szczerze to nie
        widziałem rano ani jednego pługa.Można by to zacząć z rana kiedy
        jeszcze ludzie śpią i ulice są puste ale nie w Polsce można pracować
        tylko pomiędzy 8 a 16 !!!!!!
        • Gość: Krzysztof Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 11:57
          1. Ktoś się pode mnie podszywa. I pisze chamskim językiem.
          2. Jeśli rano (czyli 5-6) nie ma piaskarek i pługów to kiedy będą?
          Wyjadą na miasto wtedy kiedy będzie totalny korek?
          3.Jest sporo kierowców którzy najpierw powinni odmrozić swoje
          mózgi.Jak się ktoś wcina w sznur jadących pojazdów zamiast grzecznie
          stać w tymże korku, skręca w prawo z lewego pasa czy wjeżdża na
          czerwonym na zapchane skrzyzowanie to co chce osiągnąć?
    • Gość: nic dodać nic ująć I znów kierowców zima zaskczyła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 11:12
      Brawo driverzy.
      Jak sypie śnieg i są korki to którędy ma ta piaskarka przejechać? Czy myślący człowiek nie wie, że wtedy wybiera się tramwaj?
      Jak chcecie stać w korkach to stójcie
      • oliveira Re: I znów kierowców zima zaskczyła 05.01.09, 11:31
        Przestało padać koło 2-giej w nocy. O 6:30 śnieg dalej leżał, korków nie było,
        piaskarek też nie było. A pracownicy UM i podległych spółek odpowiedzialnych za
        odśnieżanie niech się wezmą do roboty zamiast pisać pierdoły na forach i bronić
        ZDiUM, który jak zwykle dał d...
        Poza tym myślisz, że MPK jeździło na czas? Na legnickiej się tramwaj wykoleił
        rano, więc tym bardziej nikt by nigdzie tamtędy zbiorsmrodami nie dojechał.
        • embriao Re: I znów kierowców zima zaskczyła 05.01.09, 11:39
          Trzeba bylo sie rozgladać lepiej, ja dzisiaj widziałem co najmnije 3 piaskarki.
    • Gość: yosia_86 Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.chem.uni.wroc.pl 05.01.09, 11:14
      Mogli tez dac ogloszenia ze dzis 4 jezdzi stadami na oporow a na biskupin wcale :P
      • Gość: oh karol Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:30
        Przy okazji: pozdrowienia dla debila, ktory siedzial za sterami tramwaju nr 4 i
        na zjezdrzie z Osi Grunwaldzkiej na Most Grunwaldzki o godz. 8:15 wjezdzajac na
        swoim czerwonym (czyli 'zamknietym Siemensie' czy jakos tak) zablokowal wyjazd
        samochodow z Wybrzeza Wyspianskiego, ktore mialy zielone swiatlo. Przy okazji
        niemal staranowal samochod, ktory jako pierwszy, juz na swoim zielonym, chcial
        wjechac na most.

Takie wiec, ciulu z MPK: pozdrawiam cie i ma nadzieje, ze rozwalisz sie gdzies w
        samotnosci - tramwajem, autem, rowerem, sankami albo na piechote, nie robiac
        krzywdy nikomu innemu.
    • Gość: com.bi-nerki Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 11:15
      Zima, jak zwykle, zaskoczyła kierowców.
      • Gość: nika Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 89.174.255.* 05.01.09, 11:19
        Może następnym razem drogowcy zaskoczą zimę?
    • Gość: gosc Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.joanitow.finemedia.pl 05.01.09, 11:19
      Nie wyhamować z 5 km/h, toż to sztuka dopiero:)
      Tacy kierowcy powinni siedzieć w tramwajach i nie powodować zagrożenia dla tych
      co o jezdzie w trudnych warunkach mają pojęcie.
    • Gość: policjant Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 11:22
      kobieto!
      • Gość: a Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.eranet.pl 05.01.09, 11:30
        Przejazd z Oporowa na Nowowiejską i z powrotem zajął mi trzy godziny. Po drodze
        nie widziałam ani jednej piaskarki i żadnego pługu (i ani jednego policjanta).
        Nie jestem ślepa, mam zimowe opony i sprawny samochód.
        • Gość: p Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 11:57
          Ślepa nie? Ale szraych komórek Pan Bóg, widać, nie wszystkim daje po równo.
          • Gość: zuza Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: 195.205.44.* 05.01.09, 12:17
            Czemu palancie kogoś obrażasz? Tak jest prawda że piaskarek ani pługów nie widać
            na mieście ani tym bardziej rezultatu ich przejazdu.
            Śnieg sypie od wczoraj więc chyba nie jest zaskoczeniem że jest go dziś w pizdu.
            Prawda jest taka że ktoś wziął za to kasę (i to nie małą) i gó... zrobił.
            Nawiasem mówiąc również ode mnie i od ciebie tą kasę zgarnął.
            Tak jak ktoś napisał - za odśnieżanie powinni się byli zabrać się w nocy a nie
            stanąć o 8-9 rano w korkach z ludźmi jadącymi do pracy!
            • Gość: obi Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: 87.105.189.* 05.01.09, 12:35
              Zuza, wyluzuj. Od razu widac ktory ciul na tym forum ma rodzine w dawnym ZDiK-u
              lub firmie, ktora wziela ciezka kase za odsniezanie miasta, a teraz siedzi na
              dupie przy kompie i pisze kretynskie posty 'w obronie biednych drogowcow' na tym
              forum.

miasto bylo dzis sparalizowane przez snieg. Plugow i piaskarem nie bylo.
              Gliniarzy tez nie bylo. Byl snieg, bloto, koleiny, stłuczki i ogromne spoznienia
              ludzi do pracy. I niestety tylko kretyn mogl tego nie zauważyc.
              • Gość: 4 Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 12:42
                Widać też jeszcze jedną grupę. To ci, którzy umieją jeździć samochodami i nie
                wymiękają po byle paru centymetrach śniegu.
                • nroht Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód 05.01.09, 13:19
                  chcesz powiedziec ze kazdy kto narzeka na stan drog w miescie nie potrafi
                  jezdzic autem?
                  • Gość: 4 Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 13:29
                    Nie. Ale każdy kto narzeka na śmiertelne utrudnienia spowodowane centymetrem
                    rozjeżdżonego śniegu na jezdni jest d* nie kierowca. Zwłaszcza jak opowiada że z
                    prędkości pieszego nie dał rady wyhamować.
                  • Gość: xXx Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 14:35
                    Nie przyganiając nikomu, ale wrocławscy kierowcy mają mizerne umiejętności,
                    wystarczy, że popada deszcz a juz nie daj Boże sypnie śniegiem i miasto
                    zakorkowane doszczętnie i nie jest to wina stanu dróg tylko tego, ze kierowcy
                    nie potrafią jeżdzić po mokrej czy śliskiej jezdni.
                    • nroht Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód 05.01.09, 14:46
                      Umiejetnosci swoja droga, ale sporo z wroclawski kierowcow jakby w ogole mozgu
                      nie miala. Banalna sprawa - odsniezenie auta. To co dzisiaj na ulicach widzialem
                      wola o pomste do nieba. Niektorzy musza sie czuc w swoich autach jak w czolgu.
                      Grunt ze widza kawalek do przodu. Widzialem juz takie kwiatki, kiedy babeczka z
                      tylnego siedzenia otwierala drzwi na skrzyzowaniu zeby powiedziec kierowcy czy
                      nic nie nadjezdza z prawej. Ludzie nawet nie odsniezaja sobie swiatel! Jak oni w
                      takich warunkach maja plynnie i sprawnie jezdzic po miescie??
                      • Gość: xXx Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.dialog.net.pl 05.01.09, 15:04
                        Sam widzisz, że problemem sa kierowcy a nie natura ;)
                        • nroht Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód 05.01.09, 15:06
                          fakt :)
              • Gość: p Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 12:48
                No właśnie. Winny jest tu rzede wszystkim ZDiK, czy jakiś tam ZDIUM. Bo dzięki ich niszczeniu komunikacji miejskiej ludzie przesiadają się z tramwajów do aut. A narzekanie na drogowców to jak palenie czarownic na stosie. Winny musi być
            • Gość: p Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 12:36
              Bo Polacy to tylko potrafią narzekać na innych i biadolić nad swoim marnym losem. A prawda jest taka, że na Grabiszykiej korek jest zawsze o tej porze i choćby 10 pługów jechało to i tak nie pomogą, a będą tlko sypać po szybach i maskach aut. Lepiej więc, jeśli jest we Wrocławiu np. 30 pługów nie ustawiać 20 z nich wszystkich do korka na Grabiszyńską, bo są inne drogi do odśnieżenia. Ale jak się widzi świat tylko z prspektywy swojej kierownicy i 3 metrów przed nią to już trudno. Ja widząć padający śnieg po prostu wyjechałem wcześniej. Włączyć myślenie - wystarczy, zamiast biadolić
      • Gość: Gość!!! Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: 195.205.147.* 05.01.09, 11:33
        A ja z Kamieńca Wroc. jechałam 50 min, tyle, że przed 7.30. z
        prędkością ok. 40 km/h więc moim zdaniem nie było tak źle.( średnio
        30 min z okładem). Ludzie jak jest zima i jeszcze cały czas pada
        śnieg to drogi nie będą czarne nawet o tym nie marzcie, drogowcy
        mają 5 godzin od zakończenia opadów na usunięcia śniegu.
        Myślicie ,że tylko u nas jest zima, spróbujcie pojeździć samochodem
        w Skandynawii, gdzie ze względu na ochronę środowiska nie używa się
        soli.
        • Gość: oo Re: Za jazdę na łysych oponach zabiera się dowód IP: *.nsn-inter.net 05.01.09, 12:20
          w pełni się z tobą zgadzam, jest tylko jedno ale - w finlandii i szwecji (tu
          jezdziłem autem zimą) opony mają KOLCE to jakby nie było dużo ułatwia jazdę po
          lodzie
    • mawi1963 Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 11:27
      Gdzie sa dozorcy czyżby to zawód na wymarci ? Przejść przez chodnik
      nie możana nie zakopując sie w sniegu a ulice ? ZGROZA!!!
    • Gość: AKSO Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.as.kn.pl 05.01.09, 11:30
      A nikt nie zauważył, że w umowach na odśnieżanie jest zapis, że
      nawierzchnie czarne mają być dopiero kilka godzin po ustaniu opadów.
      Śmieszne, ale prawdziwe, bo jak będzie padać 24 godziny to przez
      cały dzień nie trzeba wysyłać sprzętu.
    • Gość: pozdrawiam Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 11:31
      Ale widzisz że to jakaś głupia rura która na systemy tuszujące jej
      widoczne braki w umiejętności jazdy mówi scierwo.
      • Gość: Maciek Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 91.198.246.* 05.01.09, 11:34
        dokladnie, sluzby porzadkowe maja 4h na odsniezenie drog po ustaniu opadow, w
        trakcie opadow nie maja obowiazku wogole wyruszac, tak wiec jak okolo 1h temu
        przestalo padac to moze moze kolo 14:00 bedzie czarno na drogach...
      • nroht Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:21
        gowno wiesz a obrazasz baranie jeden.
        • Gość: fgs Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 13:30
          kup swojej lasce lekcje jazdy, to nie będziesz się spieniał jak ją ktoś nazwie
          po imieniu
          • nroht Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 14:05
            widze, że swojej kupowałeś stąd taka porada.
    • kakens Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 11:34
      Czy w lokalnej zwolnili już wszystkich "dziennikarzy"? Ostatnio ratujecie się
      samymi opowieściami mchu i paproci od sfrustrowanych czytelników.
      Jest zima, śnieg padał cały czas, nawet rano. Cudów nie ma. Przejazd
      bezproblemowy, trzeba tylko umieć jeździć. Niestety ostatnio coraz więcej
      "kierowców" wychowanych przez wspomagacze typu ABS.
      Jak to jest, że starszy gość w polonezie (tylni napęd), na letnich oponach rusza
      bez problemów, a młoda osoba jeździ od prawej do lewej w nowiutkiej pseudo
      terenówce?
    • tolek_88 Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem 05.01.09, 11:34
      Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem

przez tych jadących 5 km/h to są największe korki. Miejmy nadzieję, że wszyscy
      co nie potrafią w zimie jezdzić samochodem, od jutra przesiądą się do zbiorkomów.
      • Gość: partynice Pojechałem tramwajem - czekałem 50 minut IP: 167.3.114.* 05.01.09, 13:05
        Pierwszy raz od roku postanowiłem jechać tramwajem.
        Czekałem na mrozie 50 na 17-stkę.

Już wolę siedzieć w ciepłym samochodzie w korku niż marznąć.
      • Gość: ojciec tede Re: Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem IP: *.centertel.pl 05.01.09, 13:06
        chciałbym zobaczyć jak ty kolego jedziesz na tym śniegu 50 km/h i nie ślizgasz
        się....
        • tolek_88 Re: Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem 05.01.09, 13:17
          no przeciez, ze sie nie slizgam. Dopóki nie gazujesz, hamujesz, lub skręcasz, to
          się nie ślizgasz. Dużo większe niebezpieczeństwo jest wtedy, jak jadąc lewym
          pasem Ślężną, musisz zjechać na prawy, wyprzedzić ślimaka jadącego lewym 30 kmh
          i znowu zjechać na prawy. 30 kmh na prostej Ślężnej kompletnie nie ma uzasadnienia.
          Nie mówiąc już o wyprzedzaniu na ulicach jednopasmowych.
      • Gość: Obserwator Re: Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem IP: 87.105.189.* 05.01.09, 13:41
        tolek_88 napisał:
        > Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem

Ktorym tramwajem? Tym spoznionym o prawie godzine na Biskupin? Puknij sie w czolo.

A rowerem sam sobie mozesz jezdzic po zasniezonym miescie. takie rady dawaj
        rownie durnym tumanom co ty sam.
        • tolek_88 Re: Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem 05.01.09, 14:19
          Gość portalu: Obserwator napisał(a):
          > Puknij sie w czolo.
          >
          > takie rady dawaj rownie durnym tumanom co ty sam.
          Cale szczescie, ze mamy wybitnie "mądrych" obserwatorów? Jak Ci się nie podobają
          moje rady, to z nich nie korzystaj.
          Z mojego punktu widzenia, to dobry pomysł
          • Gość: Obserwator Re: Trzeba było jechać tramwajem albo rowerem IP: 87.105.189.* 05.01.09, 14:23
            Krzyz na droge :/
    • ni-e Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 11:37
      jest jedna rada na to ...... Kupcie sobie opony zimowe lol
      • nroht Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:23
        na lod to i opony zimowe nie pomoga. Dzisiaj zakret z Maslickiej w Gwarecka
        chyba tylko tramwaj mogl pokonac bez poslizgu.
        • Gość: Geograf Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:54
          Mieszkam na Kozanowie od urodzenia. Ale nie znam skrzyżowania Maślickiej z Gwarecką. Z Pilczycką to tak. To raz, a dwa - kolega z Maślic? Do centrum zapraszam prosto, a nie przez osiedle. Ludzie na Dokerskiej też chcą żyć.
          • nroht Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 14:08
            fakt, pilczycka/gwarecka. Jak ci przeszkadzaja samochody na ulicach to trzeba
            bylo kupic sobie bezludna wyspe to po pierwsze, a po drugie to skad wniosek, ze
            ktos przez dokerska jezdzi do centrum? Czyzbys nie wyobrazal sobie, ze ktos z
            maslic ma cos do zalatwienia na kozanowie?
    • dydelf1973 Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 11:38
      Jechałem dziś do pracy od 6:45 do prawie 8:00. tyle że po drodze w dwa miejsca.
      Na oponach zimowych z ABS-em i nawet bez innego ścierwa. po ślężnej, pl.
      społecznym, podwalu, solskiego, nawet kawałek o karkonoskiej. jechałem od 10 do
      nawet 60 km/h - nie miałem żadnych problemów, poślizgów itp. trochę śniegu nie
      oznacza kataklizmu, ot trzeba wcześniej reagować. A spowolnienia do 10 tylko
      dlatego, że po prostu były korki, vide solskiego od wiejskiej po mniej więcej
      mostek na ślęży. Najśmieszniejsza obserwacja: sporo kierowców to "powolni władcy
      lewego pasa". Powiesi się taki(-a) na 20-30 km/h na lewym i pełznie, przed nim
      (nią) pusto tylko gdzieś daleko tyle czerwone światła poprzedzającego pojazdu, a
      to to pełznie. dramat. ach i jeszcze jedno. Oznakowanie poziome jest wprawdzie
      POD śniegiem ale NADAL obowiązuje. Większość głównych ulic DALEJ ma po 2 pasy
      ruchu a nie jeden wąski w środku. Proszę!
    • Gość: marze_na Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 11:41
      Kobieto, następnym razem pomyśl zanim coś na piszesz. Póki pada nie ma szans na
      czarne drogi, drogowcy to nie cudotwórcy.
      Umowa ze zdiumem zobowizuje służby oczyszczające do usunięcia luźnego sniegu w
      ciągu 4 godzin po ustaniu opadów i błota pośniegowego do 6 godzin po ustaniu
      opadów. Planowym oczyszczaniem zimowym objętych jest w mieście 600 km dróg, do
      pracy przewidzianych jest 35 pługów, każdy z GPSem, żeby w UM widzieli na ile
      firmy komunalne wywiązują się z umowy.
      ZDIUM szeroko informuje o akcji zima na swoich stronach internetowych.
      Zimę mamy, a zimą nieraz pada śnieg. Przy nastepnych opadach wyjdź z domu trochę
      wcześniej.
      • Gość: pio Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 87.105.187.* 05.01.09, 11:55
        No to złamali umowę, bo przestało padac o 2 w nocy, a o 8smej na Hallera nie
        byłoscladów odsnieżania. Tej nocy wszystko zetnie mróz, to trzeba bedzie
        terenówki lub czołgu, by zmienić pas na ulicy; normalny samochód sie w to zaryje.
      • Gość: Wrocławianin Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 12:56
        ja odgarniałem śnieg wokół domu trzy razy.. wczoraj w południe,
        potem na noc ok.20-tej i dziś rano ok. 6-tej przed wyjazdem...
    • neoezn Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 11:48
      No nie wiem czy korków nie było ;) Ja widziałem i to takie spore -
      np. na Powstańców Śląskich od ronda do centrum, Komandorska na całej
      długości do centrum, Swobodna w dwie strony, Piłsudskiego od
      Zielińskiego przez Podwale do pl. 1 Maja, Krupnicza i Sądowa...
      trochę tego było ;) a to nie wszystkie ulice na których były dzisiaj
      rano duże korki.
    • Gość: mlk Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.centertel.pl 05.01.09, 12:02
      Wczoraj przecież już zaatakowała zima więc do kogo te pretensje,
      można było wyjechać 2 godziny wcześniej przecież tak jest zawsze.
      Jadąc w niedzielę od Osiedla Sobieskiego do Dworca Głównego około 14
      na trasie spotkałem aż 1 piaskarkę na ul. Pułaskego, która jechała z
      podniesiona łopatą i nie sypała piachu. Jak wracałem do domu w
      przeciwnym kierunku tak przed 21 to nawet centrum było zasypane. Nie
      wspomnę co się działo na drodze od Kochanowskiego po Koronę i dalej
      na głównej trasie do Warszawy. Dramat!!!
    • cclement Zimowe opony to ściema producentów aby wyciągnąć 05.01.09, 12:30
      Zimowe opony to ściema producentów aby wyciągnąć od nas kasę.
      • Gość: . Re: Zimowe opony to ściema producentów aby wyciąg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 12:39
        Jak się nauczysz jeździć samochodem to zobaczysz że jednak jest różnica między
        zimowymi a letnimi.
    • man345 Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 12:44
      Co drogowcy robili o 4 rano ? - spali. Co robili o 7 ? - stali w
      korkach. Jak powinno być - każdy wie. Czy ktoś jest w stanie
      wyegzekwować kary za takie lenistwo drogowców ??
      • zaje_gazeta Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 12:51
        a za twoje bezmyslne posty to jaka bedzie konsekwencja ??????
        • Gość: obi Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: 87.105.189.* 05.01.09, 13:02
          Udez w stol, a ... drogowiec sie odezwie. Wez szufle i lec odgarnac ten snieg i
          bloto (za co twoja firma wziela ciezka kase), a nie popisuj sie na forum.

ponawiam pytanie: co robili 'drogowcy' miedzy 2 a 8 rano?
          • nroht Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:25
            napierw musialby sobie wytrzasnac bloto ze swojej czaszki.
          • Gość: Yattaman Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.router.finemedia.pl 05.01.09, 21:36
            JEŹDZILI DEBILU! I DOSKONALE O TYM WIEM, BO KONTROLUJĘ ICH JAZDĘ PO
            REJONACH! (dokładniej od 21 do 6 rano, później zmiana kierowców i
            dalej jazda) Więc możesz swoje głupoty odszczekiwać
            • Gość: obi uderz w stol IP: 87.105.189.* 06.01.09, 11:11
              a debil z piaskarki i nierob sie odezwie :/
              To twoja szefowa gadala glupoty o tym, ze do odsniezania miasta potrzebny jest
              cud? Nie cud, kretynie, tylko ciezka praca!!! Za moje pieniadze!
              Nie wiem gdzie zescie jezdzili, ale o 8 rano miasto bylo sparalizowane przez
              wasze nierobstwo. Albo nieudolnosc.
              W sumie mam w nosie powod, fakt jest taki, ze jeszcze wieczorem na ulicach
              lezalo niezgarniete zamarzajace bloto. Zamiast siedziec w necie wez sie do
              roboty, palancie!
              • Gość: $ Re: uderz w stol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.09, 15:55
                Odszczekuj, odszczekuj, buraku.
      • Gość: Zenon Kobiety do garów albo jezdzic mpk IP: *.as.kn.pl 05.01.09, 12:57
        Jak mogłas jechac 5km/h? Ja jezdze zawodowo po miescie i dzis od
        4.45 do godziny 7ej nigdzie nie jechałem mniej niz 45km/h.Albo
        nauczcie sie jezdzic albo przesiadzcie do autobusow idiotki.
        • nroht Re: Kobiety do garów albo jezdzic mpk 05.01.09, 13:26
          do swojej zony piszesz?
      • Gość: Kregaan Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 16:36
        G *** no prawda.Drogowcy robią co mogą i odśnieżają. Do domu spod Magnolii
        wracałem o godzinie 2 w nocy i widziałem po drodze z osiem czy dziewiec pługów.
        Tyle, że w nocy cały czas padał śnieg, więc proszę cię man345, jak nie wiesz co
        sie dzieje bo spisz to zamknij japę i nie odzywaj sie albo załóż zimówki i
        naucz się jeździc po śliskim i przestań biadolic.
        Nie pozdrawiam
    • Gość: Barbara Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.wro-com.net 05.01.09, 13:06
      nie zgadzam sie z "zaje_gazeta

tak widzialam drogi rano osniezone wielokrotnie..w krakowie sobie z
      tym jakos radza.. ja jechałam dzis z męzem poltorek godziny do
      pracy. .tragedia.. drogi byly totalnie nieodsniezone...no i
      zakorkowane strasznie
      • zaje_gazeta Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:10
        NO spoko, tylko jest wielka roznica w tym ze snieg pada przez noc i nad ranem, a
        jest roznica jka snieg pada np do 24, nie iwem o co macie pretemsje aj dzis do
        pracy jechalem 40 minut - normalnie mam 20.
        Jak odpoweisz jeszcze skad sie te korki poranne wziely to bedzie spoko. Spadl
        sneig i ludzi jak Pani w liscie jezdza 5 km/h a w taki sposob korek sie zawsze
        stworzy. Jak masz prawko to wiesz ze trzeba dostosowac predkosc do warunkow na
        drodze i nie obwiniajcie drogowcow
    • Gość: mant Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 13:15
      u mnie rano ok 7 ciagle padal snieg.. drobny ale padal.
      A korki byly wlasnie przez takich "miszczuf" kierownicy co 5 km/h
      jezdza i ruszyc spod swiatel nie mogą
    • nroht Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 05.01.09, 13:27
      a ja jechałem 2,5km/h... srednio :)
      • Gość: jacek 13,5 km/h IP: 87.105.189.* 05.01.09, 13:48
        1 h 50 min. na przejechanie 25 kilometrow daje srednia 13,6 km/h. Zwykle te sama
        trase pokonuje w 45 minut.
        W aucie zimowe opony, ABS i spore umiejetnosci jazdy po sniegu. Szybciej sie nie
        dalo. Kropka. Tak wiec te 5 km/h z listu to chyba lekka przesada. No chyba ze
        byly wieksze korki niz na moje trasie (Psie Pole - Bielany).
        • nroht Re: 13,5 km/h 05.01.09, 14:09
          ano wlasnie - wieksze korki. I masz to swoje 5km/h lub mniej.
      • drogowiec89-online Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima 06.01.09, 12:51
        ja na twoim miejscu cieszyłbym sie że w ogóle jechałes a nie
        slizgałeś sie na lodzie
    • Gość: Xanax Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:35
      Co sparaliżowało miasto. Bezmyślność naszych włodarzy. Ekipa z UM i podległych
      im spółek to ci sami ludzie pierdzący w stołki od kilku lat. Umowy ze spółkami
      to całkowita fikcja. Nawet gdyby spadł 1 cm śniegu to drogi byłyby nieodśnieżone
      i korki murowane, bo nikt nie wyciągnie konsekwencji w stosunku do firmy w
      której pracuje pociotek jakiegoś dyrektorka z UM. Ale na folderach wygląda
      wszystko pięknie "Wrocław - miasto spotkań" w korkach i syfiastej komunikacji
      miejskiej.
      A wam radzę dalej głosujecie na "Dudka" i jego ludzi 70% poparcia i następna
      kadencja bez zmian. Koktajle, bankiety, reklamówki, a głupi naród niech wierzy,
      że jest fantastycznie. Przecież w gazetach napisali, że Wrocław to tygrys Europy
      Środkowo-Wschodniej.
      • Gość: Piotrek 3 istotne fakty. IP: *.tatarek.com.pl 05.01.09, 13:53
        Fakt pierwszy: większość wypowiedzi utyskujących na warunki z d..y wzięta. Proszę Państwa mamy styczeń, w naszym klimacie (choć jak widać niektórym trudno w to uwierzyć) jest to pora zimy. Zima charakteryzuje się (a przynajmniej powinna) opadami śniegu i niskimi temperaturami. Dobowe czy nawet 3-dniowe opady śniegu (nie mylić ze śnieżycą) nie spełniają tych warunków. Podobnie jak temperatura spadająca w nocy do -5 czy nawet -8 stopni. Czy ktoś w tym kraju pamięta jeszcze ponad 30-stopniowe mrozy?
        Fakt drugi: to, że zima tradycyjnie zaskoczyła drogowców to rzecz w naszym kraju bardziej pewna niż śmierć i podatki. Ale praca drogowców (choćby spóźniona) nie zastąpi rozumu i umiejętności jazdy samochodem w warunkach innych niż suchutki asfalt. Wniosek? Nie umiesz jeździć po śliskiej nawierzchni, nie pchaj się na afisz. Zaszkodzisz sobie i innnym.
        Fakt trzeci: nie popieram Dutkiewicza i jego ekipy, a także reszty "mędrców", o ZDIUM-nie nawet nie wspominam, ale próby obarczania ich o wszystkie plagi tego miasta są naiwną próbą zatuszowania własnej głupoty przy urnie wyborczej. Trzeba było głosować na innych, a nie ujadać przez całą kadencję obecnych władz. Uwaga do niegłosujących w ogóle: Wy nawet nie powinniście pisnąć w żadnej sprawie. Mordy w kubeł!
        • Gość: Xanax Re: 3 istotne fakty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 14:26
          Po pierwsze głosuję i głosowałem i nigdy na "Dudka" i jego ekipę. Po drugie
          wystarczy spojrzeć co robił ten czy tamten urzędas, za którego działania ponosi
          odpowiedzialność Prezydent Miasta, dla poprawy szeroko pojętej komunikacji w
          mieście. Otóż nic nie zrobiono. Komunikacja publiczna jest w stanie w zasadzie
          późnej komuny, natomiast remonty dróg są przygotowane tak bezmyślnie, że w
          normalnej firmie, każdy za to odpowiedzialny wyleciałby z roboty na zbity pysk.
          Remontuje się bez planu i pomysłu jak usprawnić jazdę samochodem w mieście i
          komunikację (o rowerach nie wspomnę). Wszyscy klną w korkach (śnieg, deszcz -
          paraliż komunikacyjny pewny) ale konsekwencje wyciągają tylko w stosunku do
          współstojących (bójki w korkach) bez pytania o to kto zafundował nam taką jazdę.
          Tak więc chodzi o to żeby obywatele tego miasta zaczęli myśleć przed oddaniem
          głosu, a nie kierować się tym kto ma lepszy PR w prasie lokalnej.
          • Gość: 78 Re: 3 istotne fakty. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 15:05
            Bójki w korkach? No to już pojechałeś, ćwoku. Może jeszcze uzbrojone w broń
            automatyczną bojówki bałwanów z marchewkowymi nosami?
    • Gość: Stefan Re: Wrocławskich drogowców znów zaskoczyła zima IP: *.wroclaw.mm.pl 05.01.09, 14:20
      Drogowców i magistrat w tym samego Dutkiewicza ,
      ktoś kto nie umie zorganizować odśnieżania małego miasta nie ma
      sznas na prezydenturę Polski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka