medyczny.ratownik 23.01.09, 19:51 BŁĄD to nie jest Karetka Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu , to jest jak zwykle TRIOMED który jeździ BAAARDZO dużo na sygnale . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: golmark Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.lanet.net.pl 24.01.09, 11:42 Dziennikarz pisze, że pieniędzy zażądało pogotowie - czyli kto ? Były źle wypełnione dokumenty przez lekarza, czy nie ? Kto tu kogo wprowadza w błąd ? Nazwisko dziennikarza .... - po co wogóle piszą - ech ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: 78.8.139.* 18.02.09, 18:50 Widac jaki jestes rozgarniety ratownik jak nawet nie wiesz o czym mowa jest w komentarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.09, 19:08 Triomed jeździ baaaaaardzo dużo na sygnale, szczególnie karetki "P",które mają najwięcej powodów do włączania sygnałów:-)))) Robią bardzo dużo zamieszania a i tak jest na nas.:-))) P.S. wyjaśnienie dla osób spoza branży : litera "P" na karetce to tzw. karetki przewozowe. Wożą osoby mające zlecenie na transport np. staruszkę do szpitala lub ze szpitala do domu( ze zleceniem na transport od lekarza rodzinnego),ludzi na dializy,czasem papier toaletowy i ręczniki papierowe dla szpitala itp. Nie powinny jeździć na sygnale gdyż nie mają takiej potrzeby. To jest coś w rodzaju taksówki.:-))) Wyjatkowe sytuacje : czasem przewożą krew na ratunek ale to raz na ruski rok. Tajemnicą pozostaje zamiłowanie kierowców Triomedu do sygnałów.Oni wogóle nie mają potrzeby ich używania.Nie jeżdżą na ratunek. Używają bo są? I nic nie da się z tym zrobić. Najgorsze jest to,że narażają postronne osoby na niebezpieczeństwo. Ludzie zjeżdżają na chodniki,powodują lekkie stłuczki z powodu przejazdu osoby na planową operację. Osoby,której poza np.podeszłym wiekiem nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.e-wro.net.pl 22.02.09, 23:21 Rozumiem że jesteś z salmedu i wypisujesz takie bzdury, nie dość że jesteś żenujący to piszesz nie prawdę,zastanów się na drugi raz zanim zaczniesz pisać bzdury,jeszcze nie spotkałam się aby to Triomed pisał o salmedzie,skoro tyle wiesz to znaczy że pracowałeś u nich?jeśli chcesz wiedzieć to krew wożą kilka razy dziennie,masz złego informatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.centertel.pl 21.06.09, 19:18 Nie masz dzieciaku z salmedu pojecia o pracy i przejazdach w Triomedzie. Jestes tak pusty ze szkoda gadac! A dla twojej swiadomosci to po krew plytki osocze a juz nie wspomne o probkach dla noworodkow lata sie po kilka a nawet po kilkanascie razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawekp Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.09, 20:50 Jeżdżą na sygnale bo maja zbyt mało samochodów, a te które maja to stare trupy. Drugą przyczyną jest zatrudnienie dyspozytorów. Poprostu te osoby nie maja pojęcia o organizacji pracy. Często wysyłają 2 auta o tej samej godzinie w te same miejsca a później zaczyna się "jazda". Kierowcy są tu najmniej winni. To wina złego stanu taboru i niekompetentnych dyspozytorów. Wiem co mówię bo pracowałem w Triomedzie 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarownica Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.chello.pl 31.08.09, 12:32 Sama obecnie pracuję w Międzynarodowym Centrum Dializ i uważam, że ta jazda na sygnale jest dosyć często potrzebna, gdyż często jest tak, że nasze miasto jest bardzo zakorkowane a tu trzeba odebrać pacjenta/pacjentkę na czas... nawet 15min spóźnienia ich rozwala momentalnie cały nasz system pracy... Pacjenta który musi zostać odebrany na noszach nie można przenieść i musi zostać na sali... a czas leci i trzeba już wprowadzać nowych, a już nie wspomnę o posprzątaniu i włączeniu lampy przeciwbakteryjnej, która powinna się świecić minimum 15min... Często jest też tak, że pacjent bardzo się źle czuje po dializie i lekarz zaleca przetransportowanie do szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratownik Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.182.36.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 16:44 Nie wiele wiesz o pracy w Triomedzie człowieczku. Krew na Ratunek Triomed woził i wozi bardzo często.A karetki z literką P to nie taksówki i napewno papieru toaletowego nie wożą.Więc za nim zaczniesz obrażać i oczerniać kogoś to zastanów sie dobrze,a nailepiej popatrz na siebie!!! Ciekawi mnie to czemu pogotowie miejskie oznakowane literką T (transport sanitarny) teraz tak często Smiga na sygnałach! Czyżby brakowało czasu na dializach.czy może papier toaletowy sie w któres klinice skończył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.as.kn.pl 20.09.10, 13:27 Witam. Wydawało by się ze "artykuł" napisał ratownik pracujący w państwowym pogotowiu ratunkowym, ale jednak zastanawia mnie dlaczego ratownicy mylą literę P z literą T. Otóż litera P na ambulansie oznacza zespół podstawowy (paramedyczny), a litera T oznacza transport sanitarny. Dodatkowo dodam, że litera S zastąpiła R i oznacza zespół specjalistyczny. Fakt że Triomed jeździ bez potrzeby na sygnałach nie zmienia faktu, że tworzący "artykuł" ratownik nie do końca zna oznaczenia w swojej pracy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.tkk.pl 09.10.10, 00:18 Kolega co pracowal 5miesiecy w triomedzie dobrze mowi o stanie technicznym samochodow, pracowalem tyle samo czasu jezdzilem 8 karetkami z oznaczeniem P i wszystkie byly trupami, tu cos cieklo tu byle lyse opony tam zbieznosc nie taka, hamulce uszkodzone itp. Papier toaletowy, srodki czystosci, szafki do mieszkania doktora, nie mowiac juz o 500km wyjazdach prywatnych ;) to norma. Praca na czarno, nie normowalny czas pracy, czasem i 24h, przejechane 850km w dniu o tym juz nie wspominam ;) Sygnalow nie mialem, a szkoda bylo by ciekawiej smieszniej i szybciej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.146.223.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.03.12, 19:16 Pajacyku no juz wierze że w Triomedzie jezdziłes.Nie kłam bo Triomed niemiał tylu karetek,no chyba że dializówki ale nie sądze że kto kolwiek pozwolił ci zmieniać sobie auta.A stan techniczny sami kierowcy rozwalali auta a zostając zwolnieni piszą bzdury tak jak ty idioto.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izo Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 13:44 DEBILU,KRETYNIE ,JEŁOPIE ,zanim zaczniesz wprowadzać ludzi w błąd to się doucz bo "P" na karetkach nie oznacza wcale karetki przewozowej tylko PODSTAWOWĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 19:07 Gościu, rzucasz się, jak pchła na grzebieniu. Kolega się pomylił, lecz uwierz mi, że do dziś dnia spotykam się ze stacjami pogotowia, gdzie jeszcze jeżdżą zespoły R, które teraz, wedle ustawy o ratownictwie medycznym zastąpiły zespoły S, specjalistyczne, jak również zespoły W, gdzie teraz zastąpiły je zespoły P, podstawowe. Dalej T- to karetka transportowa, N - neonatologiczna, czasem, w większych miastach, karetki K - czyli kardiologiczne. I o co tyle nerwów? Sądzę, iż jeśli jesteś już ratownikiem medycznym, bo widać masz jakieś pojęcie o tych oznaczeniach, to radzę Ci zażywać relanium, to Cię na pewno uspokoi. W Naszej pracy przede wszystkim potrzebny jest spokój oraz opanowanie. Nerwy niczego nie załatwiają, wręcz przeciwnie, pogarszają sprawę. Pozdrawiam wszystkich Ratowników Medycznych - pasjonatów tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_korczak86 Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed 13.12.11, 01:20 Chciałabym zauważyć że karetki "P" oznaczają że są podstawowe a "S" że są specjalistyczne.Od transportu są karetki "T". Widzę że pan z branży się zna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezesmike Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.net.stream.pl 12.03.12, 14:30 Jakie ty brednie napisales to masakra. P to zespół podstawowy, a do przewozenia pacjentow jest karetka z oznaczeniem T. A poza tym co zazdroscisz ze moga jezdzic na sygnalach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramed Re: Na zdjęciu jest nasz ukochany Triomed IP: *.tvk.torun.pl 06.04.12, 22:53 Sugeruje najpierw zapoznać się co tak naprawdę oznacza literka "P", a potem wyciągać wnioski.Siać ferment każdy potrafi.Pomyśl człowieku zanim cokolwiek napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.e-wro.net.pl 22.02.09, 23:26 Napisz prawdę że jesteś zwykłym sanitariuszem a nie ratownikiem,ratownik tak się nie wypowiada.Rozumiem że nie przyjęli Cię do pracy i wypisujesz te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksuwkarz Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.as.kn.pl 23.02.09, 11:38 Moze ktoś wyjasni mi co to znaczy TRIOMED czy SALMED..Przeciez to jest Pogotowie Ratunkowe w/g mojego rozeznania. Wszystkie samochody oznaczone sa róznymi literkami po bokach.Czy sie myle?Fakt faktem ze jezdzac autem po Wrocławiu mijam bardzo duzo karetek Pogotowia Ratunkowego TRIOMED jeżdżących na sygnałach.Do głowy mi nigdy nie przyszło że te auta nie jezdza na ratunek czy do wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razor Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:46 Triomed&Salmed-prywatne pogotowie,glownie od przewozow,czy to ludzi,czy sprzetu,czy w koncu-probek do badan.Nie ma prawa jezdzic na sygnale,bo nie jest to pogotowie ratunkowe,de facto oraz-w swietle prawa,ich oznakowania sa nielegalne-bo zastrzezone dla PR.Owszem-obie firmy sa potrzebne,ale jazda na sygnale to przegiecie w obu przypadkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAZ Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.07.09, 08:07 skoro tak twierdzisz to niech miejskie pogotowie wozi ludzi na dializy przez zatloczone miasto i wozi probki krew i inne takie nie mam nic przeciwko odrazu mowie ze nie maja wlaczac sygnalu a autor tego tekstu niedaj bog bedzie mial zawal i zadzwoni to dyspozytor mu powie ze karetka bedzie za 30 min i musi czekac bo pojechali rozwiesc pacjetow na dializy i krewi i inne i stoja w korku wiec radze ci zapisz sobie nr do triomedu bo mozesz sie nie doczekac miejskiej nie musisz mi wierzyc ale triomed tez ratuje zycie wiec pomysl zanim cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:10 posluchaj chlopcze to wez przejedz w godzinach szczytu bez sygnalow gdzie musisz byc na czas po pacjenta na dialize jest to nierealne dlatego takie glupki co nie maja pojecia sie wypowiadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Triomed IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 12:59 HEHEHE a ciekawe co tu piszecie bo ja np. pracowałem w jednej z takich firm :) I coś wam napiszę... Branżę znam nie tylko e swojej firmy ale w ogóle - przecież widywaliśmy się codziennie! Coś wam powiem z własnego doświadczenia - za kierownicą są dzieciaki napalone na czerwone stroje, jeden lepszy ratownik od drugiego - debilna rywalizacja. W ogóle co do sygnałów znam takich co jeździli na klaksonie :) Stan techniczny pojazdów - u mnie był prywatny właściciel (jak i wszędzie w takich firmach) i dbał jak przystało na prywatnego właściciela OSZCZĘDNIE! Tu niech zadziała wyobraźnia... Co do orientacji w takich firmach ale dziwne bo strach się tam przyjmować - połowa może i więcej to pedały normalnie fenomen ale nie wiem skąd! Rzygać się chce jak wiesz i taki pedzio w białych rękawiczkach wkłada chorego na nosze! W tym przypadku piszę nie tylko o swojej firmie ale o innych również! Tam w ogóle widziałem pierwszy raz pedzia na oczy - SZOK! Nawet na ulicy nie miałem okazji spotkać!! Oczywiście oni są grzeczni i się nie przyznają - brudasy! Lepiej niech się dezynfekują wcześniej brudasy!!! Byłem na różnych szkoleniach gdzie polowa dokumentów jakie otrzymywali ci pseudo ratownicy to po znajomości.. Tak, tak, są bardzo wyszkoleni! Miłego korzystania pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RatMed Re: Triomed IP: 78.8.140.* 11.04.09, 14:34 Ja pracuję w państwowym pogotowiu i doskonale wiem, że firmy prywatne nie muszą jeździć na sygnale, baa nawet ich nie przepuszczam jak jestem na mieście. Co do ich innej orientacji seksualnej to tez słyszałęm, ale to nie jest największy problem. Dawniej zeby prowadzic karetkę, trzeba było wykazac się najpierw kilkuletnią praktyką a potem zrobić prawo jazdy na cięzarówkę ! A teraz? Prawko kat. B, szybkie testy psychotechniczne jakieś ogólne badanie lekarskie jak do kazdej pracy i wsio. POWINNI TEGO ZABRONIC ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Triomed IP: *.as.kn.pl 12.04.09, 13:26 Do kierowania busem potrzebne jest prawo jazdy kat B.Koniec kropka.Czy wiesz ile kosztuje zrobienie prawa jazdy kat C?Kto mi zwroci te pieniadze?Albo kiedy odrobie to majac 6zł na godzine? Zastanow sie i nie odbieraj chleba innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Triomed IP: *.ptvk.pl 03.05.09, 11:41 najwyrazniej nie znasz sie na przepisach i to ciebie powinni wylać na zbity pysk z państwowego pogotowia ja pracuje w prywatnej firmie i wiem ze nieraz juz miałem sytuacje kiedy podczas transportu musiałem odpalać bomby ponieważ pacjent miał nagłe pogorszenie zdrowia i nie mówie tu o bulu głowy tylko o np. zatrzymaniu akcji serca i ty kierowco państwowego pogotowia wykazujesz sie wielkim krytynizmem nie usuwając sie nie ważne z kąd ale karetce pogotowia do tego na sygnale wiecej takich jak ty i odrazu wiecej zgonów a to chyba wiesz ze kazda minuta jest cenna. nie zycze ci zeby jakis kierowca jak ty kiedyś przetrzymywał na drodze karetke z kimś z twojej rodziny........ nie liczy sie pismo tylko treść..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Triomed IP: *.legnica.vectranet.pl 03.05.09, 13:23 Po co prawo jazdy na ciężarówkę do prowadzenia karetki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Triomed IP: *.centertel.pl 21.06.09, 19:25 No i wlasnie tu chu.. cie trafia ze sie tyle jezdzi na sygnalach. A dla twojej swiadomosci to po krew plytki osocze a juz nie wspomne o probkach dla noworodkow lata sie po kilka a nawet po kilkanascie razy dziennie. Rob tak dalej... nie ustepuj pierwszenstwa dalej... kiedys trafi na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Triomed 22.06.09, 04:44 Po co prawo jazdy na ciężarówkę do jeżdżenia karetką? Przecież to normalny sprinter jest albo coś w tym stylu? ALE Powinno być szkolenie specjalne z jazdy na sygnale. Tak jest w UK i często w miastach możesz spotkać naukę jazdy pędzącą na niebieskim sygnale. Do tego szkolenie ma inne elementy i w sumie zostać kierowcą karetki jest o wiele trudniej niż kierowcą cięzarówki czy autobusu. Ale dzięki temu kierowcy karetek w UK (a raczej kierowczynie, bo większość z nich to kobiety) to jest elita. Bardzo ostrożnie, a jednak zmyślnie i z głową. W poprzedniej pracy bywałem co najmniej raz w tygodniu w Londynie to się naoglądałem jak kierowcy karetek potrafią jeździć. A do tego jakoś mają czas i na to, żeby kierunkowskazów używać (co bardzo ułatwia sprawę bo wiadomo w którą stronę się usunąć) a nawet żeby się uśmiechnąć i machnąć ręką z podziękowaniem. Kiedy czasami widzę co wyprawiają karetki w Polsce jak przyjadę, to się włos na głowie jeży, że o zwyczajnym na głupa pakowaniu się w największy korek i uwieszaniu się na syrenie zamiast jakoś z głową ominąć sprawę nie wspomnę... Oczywiście, nie mówię, że WSZYSCY polscy kierowcy karetek tak jeżdżą, bo jest oczywiste, że wielu (większośc?) z nich to ludzie z doświadczeniem i głową. Ale chodzi o to, że ten dolny poziom jest u nas bardzo niski - a to pewnie dlatego właśnie, ze nie ma regularnych specjalnych szkoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Triomed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:15 widze ze kolega madralinski z miejskiej jest bardzo napuszony zobaczymy jak ty bedziesz jechal na sygnale i tez ci nie zjade baranie masz sie czym chwalic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Triomed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 22:07 A po czym poznałeś ćwoku geja?? Że już nie będę pytał co i gdzie ci za twoim przyzwoleniem wkładał że wiesz że jest brudasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Triomed IP: *.rev.pro-internet.pl 05.12.12, 10:04 Pragnę poinformować , że w dniu 30.10.2012 r na wniosek Prokuratury Rejonowej w sprawie narażenia w Gdańsku pacjentów UCK oraz osób dokonujących transportu na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu pop przez dopuszczenie wbrew szczególnemu obowiązkowi do ruchu i udostępnienie do jazdy karetek oraz ambulansów niesprawnych technicznie tj. o czyn z Z art. 160 par. 1 w zbiegu z art. 179 KK w związku z 11 par. 2 KK Został powołany biegły z zakresu mechaniki technicznej i rekonstrukcji wypadków w celu zbadania stanu technicznego pojazdów o nr rej. : LU 4309U, LU 817T, LU 8846K, LU 1879V, LU 9076T i LU 1276E. Pragnę przypomnieć, że część byłych jak i obecnych pracowników ( ratowników, kierowców, sanitariuszy ) otrzymała status osoby pokrzywdzonej w w/w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzielnic2 Re: Triomed IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 23:24 Proszę o kontakt osoby poszkodowane ( pracowników jak i pacjentów) przez firmę Triomed. Również osoby mające sprawdzone informacje na temat sposobu wygrywania przetargów jak i też nakładanych na firmę kar związanych z nie-wywiązywaniem się z warunków umowy. Działajmy SOLIDARNIE dla NASZEGO dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca XXX Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 22:36 Następny mądry. Ja jezdze na Trafic "P" i w przeciagu miesiaca uratowalem zycie ok. 12 osobom nie mowiac o "R" czy "W". Więc nie pisz chłopie o jeżdżeniu na sygnłach!. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne 03.07.09, 08:28 A czemu było płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktór Triomed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:38 Tyle zlego o triomedzie! Huhuhu! Ciekawe co mialbys do powiedzenia gdyby ktos z twojej rodziny mial operacje i bylaby potrzebna krew na cito?! Czy chcialbys aby karetka stala w korku i przywiozla krew za pozno.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baz Re: Triomed IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.07.09, 07:58 dokladnie a co do umiejetnosci kierowcow to prosze www.youtube.com/watch?v=8h8cSnmkf8k&feature=related pogotowie miejskie wiechalo w slup milo dobrze ze to byly tylko cwiczenia a co jak by jechali z pacjetem wiec piszcie dalej na triomed ze nie umieja jezdzic i rozbijajcie sie z miejskimi jesli chodzi o kierowcow triomedu to tez maja kategorie "c" wiem po sobie i terz mialem szkolenie o psychotestach juz nie wspomne pozatym to dyspozytor wydaje polecenie o jezdzie na gwizdkach wiedz po co te zamieszanie a jak ktos chce polecam wpisac na youtubie polskie pogotowie i zachecam do obejzenia filmikow jest ich troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Pogotowie powinno byc płatne IP: *.as.kn.pl 20.07.09, 21:16 Kazde pogotowie powinno byc płatne,chociaz symbolicznie 10-20zł to by sie tak długo nie czekało na karetke czy policje czy straz miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pogotowie powinno byc płatne IP: *.17.115.lan.e-wab.pl 20.07.09, 22:47 POPIERAM! POGOTOWIE POWINNO BYĆ PŁATNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Triomed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:21 zgadzam sie z kolega ci z miejskiej tylko potrafia sie wymadrzac a jesli chodzi o jazde to nie nadaja sie do niczego po prostu wstyd ze takich kierowcow zatrudniaja w miejskiej chowacie sie do triomedu musicie jeszcze wiele sie nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pogotowie ratunkowe znów jest bezpłatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:11 co za idiota oglasza sie z praca i podaje zly nr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wrocławi IP: *.as.kn.pl 28.01.10, 12:21 Usmiałam sie do łez jak wczoraj zatrzymała sie koło mnie karetka nr 06 a w niej siedział za kierownicą młody chłopaczek w białych rekawiczkach ze słuchawkami do osłuchiwania chorych na szyji!Parodia zeby kierowca z taki gadzetami jezdził po miescie.Obok widziałam starszego pana wczerownej kurtce/chyba/ lekarz i jakas wystajaca głowe z przedziału dla chorych.Ten kraj juz całkowicie zwariował! Kierowca leczy ludzi-smiech na sali buahaha.W zyciu nie dałabym sie takiemu zbadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 09:38 nasz ukochany triomed sie rozpada przejoł go nowy właściciel i nie dość że zrobił z tej firmy sal-med to jeszcze przegrał wszystkie przetargi ze szpitalami po prostu poraszka co tam sie teraz dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wro IP: *.internetunion.pl 05.09.10, 06:16 tak sie sklada droga Izo ze w obecnej chwili wiekszosc kierowcow pogotowia jest po skonczonej szkole ratownictwa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernik Re: Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wro IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 05.09.10, 16:01 Ale po co kierowca karetki ma byc lekarzem? Ma osłuchiwac ludzi i kierowac karetka? To jakas paranoja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wro IP: *.wssk.wroc.pl 05.09.10, 22:55 nie napisalem ze lekarz jest kierowca tylko ratownik w obecnej chwili po Wroclawiu jezdza zespoly paramedyczne skladajace soie z dwoch osob z yksztalceniem medycznym(ratonik,pielegniarka,pielegnarz-tych drugich jest maly odsetek)i w takich zespolachj praie zawsze jest ratonik-kierowca oraz zespoly specjalistyczne(S)w ktorych jezdza lekarz i 90% kierowcy rozniez sa ratownikami medycznymi z zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wro IP: *.as.kn.pl 20.09.10, 16:25 W karetkach pogotowia ratunkowego Triomed czy Medcar kierowca nie musi byc zadnym ratownikiem ktory osłuchuje czy mierzy cisnienie ludziom.Wiec nie wciskaj mi kitu tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Wczoraj godz 16.Karetka nr06 pogotowie we wro IP: *.as.kn.pl 21.09.10, 16:28 w wiekszosci zespołów kierowca jest również ratownikiem medycznym. Odpowiedz Link Zgłoś