romantyczna_kleopatra 07.02.09, 11:41 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Dowodca-talibow-scielismy-glowe-Polakowi,wid,10826053,wiadomosc.html?ticaid=17764 Polak pozostawiony na pastwę Talibów, nikt mu nie pomógł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kklement Przepraszam, a co rząd miał zrobić ? 07.02.09, 12:01 Wycofać wojska z Afganistanu ? Czy zapłacić okup, za który ta islamska dzicz kupiłaby broń do zabijania naszych żołnierzy ? Każde ustępstwo wobec terrorystów jest ich zwycięstwem. A ta tragedia powinna tym bardziej utwierdzić nas w przekonaniu, że wyznawane przez naszą cywilizację wartości są lepsze od tych, którymi kieruje się islamska dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Klement IP: 78.8.95.* 07.02.09, 14:28 jak to co - pomóc rodakowi. PO to są ambasady, zeby pomagać obywatelom którzy potrzebują pomocy, rząd PO NIE ZROBIŁ NIC... a przepraszam, zrobił wiele - DOnald wczoraj trąbił w mediach, ze nie będziemy płacić okupu - co spowodowało reakcję natychmiastową porywaczy - obcięli głowę Polakowi. Tusk i jego rząd zapomniał chyba że rządy to słuzenie ludziom, obywatelom. Tymczasem pokazują że 1 obywatel nic nie znaczy ! Nie robią nic aby pomoc - wczoraj świętowali Okrągły stół. Polscy obywatele liczą się jako mięso armatnie w Iraku, Afganistanie, Czadzie czy gdzietam jeszcze są wysyłani, a gdy potrzebują pomocy polskiego państwa - nie otrzymują jej. Nie warto zajmować się 1 obywatelem, jest jeszcze 40 milionów, prawda ? Ciekawe czy jakby Twoje dziecko lub ojca porwali to czy w imię mniejszej szkody żądałbyś niezajmowania się tą sprawą, i pozostawienia ojca na pastwę porywaczy. To jest kontynuacja tego co polskie państwo zrobiło OLEWNIKOWI. Pamiętajcie ze wszyscy jesteśmy OLEWNIKAMI, ........... Każdy z nas moze potrzebować pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Powtarzam pytanie: CO miał rząd zrobić ? 07.02.09, 14:46 Gość portalu: Kleopatra napisał(a): > jak to co - pomóc rodakowi. Odpowiedź godna debila. Nie wiesz co, ale COŚ powinien. A odpowiedź, że rząd nie zapłaci okupu, była mądra. Gdyby Polska zapłaciła i się to wydało, żaden Polak w Trzecim Świecie nie byłby bezpieczny. Zginął jeden człowiek, ale ocaliło to być może skórę dziesiątkom innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Powtarzam pytanie: CO miał rząd zrobić ? IP: 78.8.95.* 07.02.09, 14:55 rząd ma różne instrumenty działania, nie tylko spełnianie woli porywaczy, po to są elitarne jednostki komandosów - nie raz udało im się uwolnić porwanych ludzi Pamiętacie z Iraku, chyba Wrocławian uwolnili jakiś inżynierów porwanych, ale wtedy działano a nie chwalono się w mediach wyższością nad porywaczami - co to w ogóle za banał opowiadanie ze nasza cywilizacja jest wyższa nad terrorystami i w związku z tym niech się ugryzą w .., Tusk tylko ich czymś takim (swoją wczorjaszą wypowiedzą) zdeterminował do spełnienia swojej zapowiedzi - jak moze rząd być tak bezmyślny i premier państwa mówić publicznie takie rzeczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Myśl! 07.02.09, 17:48 Po pierwsze nie wiedzieliśmy gdzie porwany Polak jest, bo Antek rozwalił nasz wywiad. Po drugie bez zgody Pakistanu komandosów i tak byśmy nie wysłali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: Myśl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 12:25 Śmieszne to zwalanie na Antka. Albo wiesz naprawdę jak jest - wtedy nie udzielasz się na forum, albo nie wiesz. Ty nie wiesz. Co do komandosów, też śmieszny tekst. Służby specjalne w razie czego się wysyła niezależnie od czyjegokolwiek widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 12:27 Kleopatro czemu nie poleciałaś i mu nie pomogłaś co? Zła z Ciebie obywatelka, zła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan_statku Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 14:30 To ze w mediach nie trabili co rzad robil i rzad sie nie chciwalil nie znaczy ze nic nie robil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.chello.pl 08.02.09, 12:18 Hahaha, jak nie trąbili jak trąbili. Szczególnie przykry był teatrzyk propagandowy pt. "Sztab antykryzysowy zbiera się w dniu upływu ultimatum". Przecież chyba i tak pracowali non stop, czyż nie? Sam Tusk grzmiał, że nic nie zapłaci, choć wysłał tam negocjatora. Bardzo utrudnił jego pracę. Jeśli nie ma się oferty - trzeba milczeć w krytycznym momencie, ale Dyzma chciał się pobawić w szeryfa. Pewnie mu to Nowak podpowiedział znad sondaży. Dopiero od wczoraj cichutko. Ale pytań, dlaczego interesy firm zarejestrowanych w rajach podatkowych są lepiej chronione z pieniędzy polskiego podatnika od interesów firm płacących ciężkie haracze podatkowe w Polsce, władza raczej nie uniknie. Ludzie organizują się w państwa właśnie na czas kryzysów, dlatego oddają na to sporą cześć ciężko zapracowanych pieniędzy. Gdy jest dobrze sami sobie poradzą. A IIIRP / PRL-bis po raz kolejny udowadnia, że nie działa w sytuacjach kryzysowych. W przypadku tych wojen - właściwie sama te sytuacje wywołuje. Czy naprawdę trzeba przypominać powódź? Ludzie spisali się wtedy na medal, jak zwykle. Państwo miało ich gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pawła Z. Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 14:31 i jak - koledzy muzułmanie dalej ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 18:38 Tyle napisałem w wiadomym wątku i... jak grochem o ścianę. Przemoc jest zła, brutalna nieusprawiedliwiona przemoc wobec zwykłych ludzi, którzy chcą tylko świętego spokoju. Dlatego też nie muzułmanie, żydzi czy chrześcijanie są źli, ale ludzie, którzy zabijają dzieci, spuszczają bomby kasetowe na wiejskie chaty i obcinają ludziom głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLeopatra mieli 4 miesiące a dziś gdy nie żyje zwołują Centr IP: 78.8.95.* 07.02.09, 14:34 Rząd TUSKA miał 4 miesiące czasu na działanie, wysłanie Gromu, negocjacje a dziś - gdy Polakowi obcięli głowę - rząd TUSKA zwołuje o 17 rządowe centrum bezpieczeństwa. ZAŁOSNA NIEUDOLNOSC, 4 miesiące bagatelizowali sprawę.... O 17:00, po przylocie z Monachium, premier weźmie udział w spotkaniu Rządowego Centrum Bezpieczeństwa. Będzie ono dotyczyło polskiego inżyniera, który - według talibów - został zabity ostatniej nocy w Pakistanie. Po powrocie z Konferencji Bezpieczeństwa w Monachium premier miał lecieć na weekend do Gdańska, lecz w związku z sytuacją zmienił decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piper Re: mieli 4 miesiące a dziś gdy nie żyje zwołują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 18:25 Jakiego GROMu Pakistan to suwerenne państwo i GROM nie miał tam nic do roboty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: mieli 4 miesiące a dziś gdy nie żyje zwołują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 01:47 I co by ten grom zrobił. Jakby zaczął zabijać arabskie śmieci to byś skrzeczała jak tak jak za palestyńczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi 07.02.09, 17:30 Prawdą jest, że rząd Tuska ocknął się niespodziewanie i z ręką w nocniku w chwili, gdy ogłoszono, że Polak ścięty zostanie. I nie sprawdziło się tu powiedzenie, że lepiej późno niż wcale. A śmierdzących capów z Afganistanu, Pakistanu, Iraku et cetera, gotowych gwałcić i katować ośmiolatkę poślubioną zgodnie z prawem koranicznym, zniszczyć należałoby bombą atomową. Kobiety, dzieci i starców też, bo i ci gotowi są na świat wydać plugawe plemię, tak spragnione dżihadu. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger prawda jest taka.. 07.02.09, 17:44 Podobnie jak nie pcha się palca między drzwi, tak samo głupie jest jechać w strefę wojny, a szczególnie głupie w wojne miedzy cywilizacjami. Nie zrozumcie mnie źle - należy teraz przede wszystkim współczuć rodzinie, ale głupotą tego gościa było, że w ogóle tam pojechał. Trudno się dziwić stanom polityki ŻADNYCH (przynajmniej oficjalnie) negocjacji z terrorystami - na ludzi tego pokroju jedynym sposobem jest napalm. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Popieram 07.02.09, 17:50 Nikt przy zdrowych zmysłach nie jedzie dzisiaj do takich krajów jak Pakistan, Afganistan czy Irak. Chcesz tam jechać? OK. Jedź, ale na własną odpowiedzialność! Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Popieram 07.02.09, 19:14 He he he, moja znajoma miała w grudniu plan na "podróż życia", autostopem przez Iran i Pakistan do Indii, wspominała też coś o Afganistanie ( nie wiedziała, że Iran graniczy z Pakistanem bezpośrednio ). Miała podróżować ze swoim chłopakiem. Amerykaninem :D Jak mi swój plan opisała, to na dłuższą chwilę mnie zatkało. I do dziś kręcę ze zdziwienia głową, jak można być takim kretynem. Na szczęście wybiłem jej to z głowy. A mogła zostać gwiazdą Al Jazeery, dukając do kamery żądania wycofania polskich wojsk z Afganistanu, z lufą kałacha przystawioną do tego swojego pustego łba ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Kklement śmieje się z kretynów i debili, pacjentów IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.09, 12:10 a moze ty cierpisz na jakis problem psychiczny ? jakieś niedowartościowanie- Twoja znajoma - KRETYN, ja - DEBIL jeszcze brakuje do tego katalogu IMBECYLA, Idioty - ale jestem dziwnie spokojna, ze już z Twojej strony też padły na forum... moze za mało masz pacjentów że szukasz ich na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Czy wy wszyscy zdemenciali"czarownicy" i inni tacy 07.02.09, 23:16 nie rozumiecie, że tez człowiek pojechał tam służbowo, a nie na wycieczkę??? Po prostu dostał prikaz od szefa i koniec! Jakby nie chciał, to by stracił robotę, a na jego miejsce pojechałby kto inny i też został ścięty. Bo akurat trafiliśmy na kadencję rządzących, którzy mają swoich obywateli głeboko w d...pie i dbają bardziej o pijar i słupki w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famo Re: Czy wy wszyscy zdemenciali"czarownicy" i inni IP: *.chello.pl 08.02.09, 12:25 Trzeba jeszcze dodać, że Geofizyka Kraków pracowała tam na długo wcześniej niż nasze władze poszły na wojenkę z talibami. Niech dalej psują interesy polskich firm - na pewno wpływów budżetowych z podatków od tego przybędzie. Zresztą chyba już im zaczyna brakować kasy na militarne zabawki, więc problem rzowiąże się sam. Albo ktoś nam rozwiąże, jak nieraz w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piper Re: prawda jest taka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 18:28 Trzeba przestać cackać się z tymi mordercami i zacząć ich definitywnie eliminować , dla takich nie ma praw człowieka , czapa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: prawda jest taka.. IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 18:45 Oczywiście masz rację. Relacje o śmierci żołnierzy w Iraku przyjmowałem dokładnie tak samo. Z jednej strony żal rodzin, ale z drugiej strony nie jest oznaką mądrości pchanie się dla paru groszy na wojnę. Stosowanie napalmu w stosunku do ludzi, którzy ukrywają się wśród wieśniaków, to średni pomysł. IMO trzeba zostawić ich w spokoju. Nie chcą ludzi z Zachodu w swoim kraju, to po co się tam pchać? Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: prawda jest taka.. 07.02.09, 19:17 Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): o średni pomysł. IMO trzeba zostawić ich w spokoju. Nie chcą ludzi z Zachodu w > swoim kraju, to po co się tam pchać? Bo oni pchają się do nas. Uciekają przed nędzą, jaką mają w dużej mierze dzięki swojej średniowiecznej religii i mentalności, a na miejscu próbują urządzić się po swojemu, stawiając meczety i szkoły koraniczne, zarzynając "plamiące honor rodziny" córki i siostry, wysadzając pociągi i samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: prawda jest taka.. IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 19:24 Hę? To ten inżynier pojechał tam w proteście przeciwko stawianiu meczetów w Europie Zachodniej? Nie wiem, skąd pochodzą Twoje informacje, ale jeśli są prawdziwe, to ten gość powinien znaleźć się pod opieką psychiatry (takiego prawdziwego, Ciebie nie mam na myśli). Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: prawda jest taka.. 07.02.09, 21:26 Miałem na myśli to, że zaangażowanie krajów Zachodu w Trzecim Świecie jest o tyle uzasadnione, że jedne i drugie są na tej samej planecie, ich gospodarki się ze sobą w taki czy inny sposób wiażą, a co najważniejsze - migracje ludzi i tego, co mają w głowach i w planach przynoszą nam ten Trzeci Świat do naszego świata. Przy okazji to bardzo zabawne, że ktoś kto się przy lada okazji puszy jak indor, że tak bardzo dba o poziom dyskusji, nagminnie stosuje wycieczki osobiste w swoich postach. Prymitywne, prostackie, chamskie i na poziomie gnoja smarującego markerem na ścianie gimnazjalnej toalety. W przeciwieństwie do ciebie JA nie ukrywam się za anonimowością internetu. Pisząc swoje posty biorę pełną odpowiedzialność za to, co mówię, bo stali użytkownicy forum wiedzą jak mam na imię, na nazwisko i czym zawodowo - czyli nie wtedy, gdy piszę na forum - się zajmuję. Niestety, otwarta przyłbica oznacza też, że co jakiś czas jakiś tchórzliwy - bo anonimowy - obszczymur z braku argumentów zahaczy o mój zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: prawda jest taka.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 21:35 A to ciekawe Panie KKLement ! zarzuca Pan swojemu przedmówcy że jest obszczymurem, bo anonimowo zahacza o Twój zawód... załosne i jeszcze żalisz się że stosuje wycieczki osobiste W 1 czy 2 poście w tym wątku raczyłeś sam zahaczyć o swój zawód nazywając mnie Debilem, zajrzyj do swego postu jeśli masz już problemy z pamięcią - prymitywne, prostackie, chamskie, na poziomie gnoja - dokładnie !! Nie muszę nic od siebie dodawać, z poważaniem Dr XY (nie interesują mnie twoje w dane osobowe) Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: prawda jest taka.. 07.02.09, 22:58 1. Podtrzymuję to, co napisałem o Twojej argumentacji - bo była żadna. "Rząd powinien COŚ zrobić". Na pytanie o to coś już odpowiedzieć nie potrafiłaś. Jedyny pomysł jaki zrodził się w Twojej główce to wysłanie po tego inżyniera "elitarnej jednostki komandosów". Gdyby pisał to uczeń podstawówki, to taka indolencja byłaby jeszcze zrozumiała. Gdy pisze to osoba dorosła, to aż się człowiek odruchowo krzywi. Tyle pytań - co na to rząd Pakistanu ? Gdzie szukać tego zakładnika ? Czy żołnierze GROM-u znają miejscowe narzecza, żeby poprowadzić poszukiwania ? - a żadne nie zabłysło w Twoim rozumku. 2. Pisząc o jawności swoich personaliów wspomniałem, że STALI UŻYTKOWNICY forum je znają. Nowicjusze, którzy niedawno postanowili tu zabłysnąć, są siłą rzeczy niedoinformowani. Szkoda, że często nie mają tego świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Klement - doktor ? smieje się z ułomnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.09, 11:52 Nie chce mi się nawet tego komentować, rozumiem, ze jako lekarz Psychiatra mozesz sobie pozwalać na wyzywanie ludzi od debili, lub diagnozowanie poprzez forum. Chciałabym zauważyć, że używasz sformułowanie DEBIL w celu ośmieszenia i wykpienia a nie we własciwym znaczeniu. Rozumiem, ze swoich pacjentów też tak traktujesz. Skoro ktoś jest już debilem - to wg. ciebie mozna się z niego śmiać - przypominam Ci - jako osoba, która była egzaminowana z psychiatrii na studiach wyższych - że Debil, to człowiek upośledzony umysłowo, który wymaga współczucia i pomocy a nie ośmieszania przez Psychiatrę !!!!!!!!! już któryś raz z kolei mozna zauważyć, że - wykonując go - nie rozumiesz, czemu służy powołanie i zawód LEKARZA. ALe najwidoczniej jesteś po prostu lekarzem bez powołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Klement - doktor ? smieje się z ułomnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.09, 11:59 Debilizm – termin medyczny określający wrodzony stan upośledzenia umysłowego, który powoduje nieprzystosowanie społeczne lekkiego stopnia. Natomiast dla Ciebie to etykietka to wyzywania oponentów na forum... "Ciekawe" podejście ze strony lekarza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: prawda jest taka.. IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 22:37 1.) Jeśli czyjaś firma wysyła go do pracy w Pakistanie czy w Afganistanie, to człowiek zawsze ma prawo odmówić. Większość faktycznie odmawia. Dlatego też stawki za taką pracę są wysokie. Tylko dlatego niektórzy się na te pieniądze łaszą, bo są naprawdę duże. Ale w rzeczywistości nie ma żadnej potrzeby robienia interesów w Pakistanie. I firmami, i pracownikami kieruje tylko chciwość. Niekiedy na chciwości nie wychodzi się dobrze. A co do edukowania ludzi z Trzeciego Świata, to my w Europie powinniśmy zająć się swoimi imigrantami, zamiast próbować wychowywać ludzi w Trzecim Świecie wbrew ich woli. 2.) Nie jestem osobą anonimową w takim samym sensie jak Ty. Można do mnie napisać na priv. Kilka osób tak zrobiło i dostało w odpowiedzi moje dane kontaktowe. Z kilkoma spotkałem się w tak zwanym realu. Publikuję czasem na różnych forach linki do strony mojej żony, która zawiera również pewne informacje na mój temat. Twoje poglądy ultrakonserwatywnego autokratycznego prawicowca w połączeniu z Twoim fachem, włączając w to specjalizację, budzą moją głęboką odrazę. Same Twoje cechy osobowościowe są dla mnie przykre - ale ten zawód... To po prostu okropne. Daltoniści nie są kierowcami. Osoby takie jak Ty nie powinny być lekarzami psychiatrii. Jestem przekonany, że gdybyś brał udział w eksperymencie Milgrama, bez wahania traktowałbyś swojego ucznia prądem 500V. Oczywiście możesz nazywać moje poglądy na Twój temat chamstwem. Zupełnie mnie to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: prawda jest taka.. 07.02.09, 23:21 Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): 1.) Jeśli czyjaś firma wysyła go do pracy w Pakistanie czy w Afganistanie, to człowiek zawsze ma prawo odmówić. Większość faktycznie odmawia. Dlatego też staw > ki za taką pracę są wysokie. Tylko dlatego niektórzy się na te pieniądze łaszą, bo są naprawdę duże. Ale w rzeczywistości nie ma żadnej potrzeby robienia interesów w Pakistanie. I firmami, i pracownikami kieruje tylko chciwość. Niekiedy > na chciwości nie wychodzi się dobrze. Zatem ten Polak sam jest sobie winien ? Bo pojechał robić na zlecenie pakistańskiego rządu badania w poszukiwaniu surowców naturalnych ? To tak, jakby na komisariat zgłosił się człowiek obrabowany na ulicy, a policjant mu odpowiedział: "Trzeba było w domu na dupie siedzieć, a nie szwendać się wieczorem po mieście." Rozumiem również, że gdy ten człowiek i jego koledzy przy okazji robili ujęcia wody dla miejscowych ( gdzieś o tym przeczytałem ), to robili im w ten sposób wielką krzywdę ? > Twoje poglądy ultrakonserwatywnego autokratycznego prawicowca w połączeniu z Twoim fachem, włączając w to specjalizację, budzą moją głęboką odrazę. Same Twoje cechy osobowościowe są dla mnie przykre - ale ten zawód... To po prostu okropne. Daltoniści nie są kierowcami. Osoby takie jak Ty nie powinny być lekarzami psychiatrii. Możesz się pochwalić jakie kompetencje posiadasz, żeby decydować jakie poglądy z jakimi zawodami można łączyć ? Pewnie zaraz przeczytamy, że jesteś autotytetem "jako człowiek moralny" i to obdarza cie kompetencjami wszelkimi. Masz świadomość, jak napuszone i śmieszne są takie samochwalcze piania ? > Jestem przekonany, że gdybyś brał udział w eksperymencie Milgrama, > bez wahania traktowałbyś swojego ucznia prądem 500V. Buhahaha, niesamowita argumentacja ! Swoje przekonania zamieniasz w fakty - cóż za ślepa pycha w tobie siedzi. Cóż, ktoś inny mógłby założyć, że jesteś pedofilem i w oparciu o to mocne założenie ( w sumie skad wiemy, że jest nieprawdziwe ? ) mógłby formułować każdą wypowiedź na forum do ciebie skierowaną. > Oczywiście możesz nazywać moje poglądy na Twój temat chamstwem. Zupełnie mnie t > o nie obchodzi. Twoje poglądy na mój temat szczerze mówiąc mam głęboko poza zwieraczami. Chamstwem i prymitywizmem etc. nazywam nieustanne sprowadzanie każdej dyskusji ze mną, niezależnie od tematu, do nich właśnie. Brak argumentów merytorycznych zastępujesz prostackimi zagraniami. A jeśli nie obchodzi cię, jak się tym prezentujesz, tym gorzej to o tobie świadczy. Od chamstwa gorsze jest tylko chamstwo zadufane w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: prawda jest taka.. 08.02.09, 00:15 > Zatem ten Polak sam jest sobie winien ? Bo pojechał robić na > zlecenie pakistańskiego rządu badania w poszukiwaniu surowców > naturalnych ? To tak, jakby na komisariat zgłosił się człowiek > obrabowany na ulicy, a policjant mu odpowiedział: "Trzeba było w > domu na dupie siedzieć, a nie szwendać się wieczorem po mieście." > Rozumiem również, że gdy ten człowiek i jego koledzy przy okazji > robili ujęcia wody dla miejscowych ( gdzieś o tym przeczytałem ), to > robili im w ten sposób wielką krzywdę ? Można powiedzieć, że jak ktoś poszedł do znanej mordowni na szklankę coli i dostał kilka razy w mordę, to sam sobie winien. Można powiedzieć, że to straszne, że w mordowni można dostać w mordę, i koleś mógłby przecież oczekiwać, że praworządność zatryumuje i w mordę nie dostanie. Drugie z tych podejść wydaje mi się jakby naiwne. > Możesz się pochwalić jakie kompetencje posiadasz, żeby decydować > jakie poglądy z jakimi zawodami można łączyć ? Pewnie zaraz > przeczytamy, że jesteś autotytetem "jako człowiek moralny" i to > obdarza cie kompetencjami wszelkimi. Masz świadomość, jak napuszone > i śmieszne są takie samochwalcze piania ? Jest to jednak prawda. Jestem człowiekiem o wysokiej moralności, humanistą głęboko odczuwającym krzywdę każdego człowieka. Może Ciebie to śmieszyć, nie zmienia to jednak faktu, że to prawda. > Twoje poglądy na mój temat szczerze mówiąc mam głęboko poza > zwieraczami. Chamstwem i prymitywizmem etc. nazywam nieustanne > sprowadzanie każdej dyskusji ze mną, niezależnie od tematu, do nich > właśnie. Brak argumentów merytorycznych zastępujesz prostackimi > zagraniami. A jeśli nie obchodzi cię, jak się tym prezentujesz, tym > gorzej to o tobie świadczy. Od chamstwa gorsze jest tylko chamstwo > zadufane w sobie. > Po prostu usilnie radzę Ci przy każdej okazji, żebyś zmienił zawód. To, że go uprawiasz, nie jest dobre ani dla Twoich pacjentów, ani - jak sądzę - dla Ciebie. To, jak ktoś coś nazywa, niespecjalnie mnie interesuje, zwłaszcza jeśli chodzi o ubliżanie mi. Po pierwsze, fakt jest istotniejszy niż jego nazwanie. Po drugie, mam duże poczucie własnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: prawda jest taka.. 07.02.09, 19:25 Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): > Stosowanie napalmu w stosunku do ludzi, którzy ukrywają się wśród wieśniaków, t > o średni pomysł. nigdy nie byłem popularny ze swoimi poglądami, więc powiem to krótko: czy terroryści mieli skrupuły wywalając WTC, wysadzając pociągi w Hiszpanii, metro w Londynie? oni rozumieją tylko 1 argument siły, a że zachodni świat jest nadziany skrupułami jak prosiak - są i efekty. są "w porządku" arabowie - sam takich znam. ale dla mnie terrorysta powinien być jedynie celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 20:02 W każdym razie RZĄD państwa które zostawia obywatela do dyspozycji porywaczy, nie czyni nic w kierunku jego uwolnienia i jeszcze ogłasza w mediach, ze nie zamierza rozmawiać z porywaczami i spełniać ich żądań (powodując taką wypowiedzią oczywistą reakcję w postaci ZABICIA POLAKA) jest rządem godnym ubolewania. Współczuję sobie takiego rządu. Każdy moze potrzebować pomocy, niekoniecznie z dala od kraju Tak samo państwo polskie nie zamierzało pomóc ofiarom porwania OLewnika więc nie piszcie usprawiedliwienia dla tego Rządu w postaci takiej, ze przecież to terrorysci a z nimi nie należy rozmawiać. Olewnika porwali POlacy, tubylcy i nie Islamiści, i też rząd (wtedy SLD) smiał się z niego, prokuratura kryła porywaczy i wysuwała żartobliwe oskarżenia że Krzysztof Olewnik porwał się SAM. Aż w końcu go zabili i tyle. To samo mamy teraz, rządu nie obchodzi Obywatel !Nie ma pomocy panstwa dla Obywatela, Polaka. Bo po co tam jechał, bo to bo śmo, a teraz Donald pragnie się zrehabilitować i urządza jakieś szopki - zwołuje centrum bezpieczeństwa, kiedy już Polak nie żyje. Przez 4 miesiące mogli zroganizować jemu pomoc, ale nie i jeszcze powtarzali w mediach że nie ma mowy, bo to porywacze więc nie będziemy ulegać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 01:48 Stare polskie przysłowie mówi. Dobry arab to martwy arab. Niestety dzięki obrońcom takim jak ty ta dzicz będzie się miała zawsze dobrze. Dalej broń palestyńską dzicz, a takich wypadków będzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut durnota androida, IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.09, 14:11 W każdym razie RZĄD państwa które zostawia obywatela do dyspozycji porywaczy, nie czyni nic w kierunku jego uwolnienia i jeszcze ogłasza w mediach, ze nie zamierza rozmawiać z porywaczami i spełniać ich żądań (powodując taką wypowiedzią oczywistą reakcję w postaci ZABICIA POLAKA) jest rządem godnym ubolewania. Współczuję sobie takiego rządu. Każdy moze potrzebować pomocy, niekoniecznie z dala od kraju Tak samo państwo polskie nie zamierzało pomóc ofiarom porwania OLewnika więc nie piszcie usprawiedliwienia dla tego Rządu w postaci takiej, ze przecież to terrorysci a z nimi nie należy rozmawiać. Olewnika porwali POlacy, tubylcy i nie Islamiści, i też rząd (wtedy SLD) smiał się z niego, prokuratura kryła porywaczy i wysuwała żartobliwe oskarżenia że Krzysztof Olewnik porwał się SAM. Aż w końcu go zabili i tyle. To samo mamy teraz, rządu nie obchodzi Obywatel !Nie ma pomocy panstwa dla Obywatela, Polaka. Bo po co tam jechał, bo to bo śmo, a teraz Donald pragnie się zrehabilitować i urządza jakieś szopki - zwołuje centrum bezpieczeństwa, kiedy już Polak nie żyje. Przez 4 miesiące mogli zroganizować jemu pomoc, ale nie i jeszcze powtarzali w mediach że nie ma mowy, bo to porywacze więc nie będziemy ulegać.... tyle w tobie durnoty, ze w jej glebinach moze utonac nasz ziemski Satelita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: durnota androida, IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.09, 14:14 Oglądajcie TV TRWAM (na ASTRZE) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 20:26 Tusk wreszcie znalazł czas dla porwanego Polaka (Premier wysłuchał najnowszych informacji o porwanym Polaku Premier Donald Tusk odebrał w Centrum Antyterrorystycznym Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego szczegółowy raport dotyczący porwanego w Pakistanie polskiego inżyniera.) Tylko Panie Premierze, nasz rodak już nie żyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Bo to jest d..pa nie premier i d..pa nie mężczyzna 07.02.09, 23:31 - żeni się z konkubiną po 27 latach, żeby poprawić swoje szanse w wyborach, które i tak przegrywa, - wstaje o 6 rano tylko dlatego, żeby móc dłużej nic nie robić: www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm - teraz w swojej nonszalancji nie robi nic przez cztery miesiące, a na końcu mówi coś, co torpeduje wielotygodniową pracę negocjatora Kuchciaka, doprowadzając do śmierci rodaka. Kiedy wreszcie te kutwy zostaną oderwane od koryta?! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nosz k.... 07.02.09, 23:38 dopiero teraz to przeczytałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=91031119&a=91031119 Jakbym tego palanta w swoje ręce [cenzura] !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Bo to jest d..pa nie premier i d..pa nie mężc IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.09, 14:21 Otóż to, a małżeństwo z tak niskich pobudek, tragedia (co czuła żona cywilna ....) ja jeszcze pamietam reklamy pani premierowej z przytulnego pokoiku gdzie w tle "krzyczał" obrazek religijny Wysługiwać Kosciołem to oni się umieją, kręcić wokół arcybiskupów a potem pogrążac Polaków i ten kosciół - który liczy się tylko przed wyborami. Ten rząd nie dba o Obywateli Polski, wyżej ceni obcych obywateli niż nas którzy daliśmy mu legitymację władzy. I teraz powinniśmy ją odebrać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut scierwo hankowe IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.09, 11:15 "Hanko" , corko scierwnikow nowakowych -jestes tak durna, ze ustawa takich przypadkow juz nie obejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 01:45 Ale przecież to arabskie bydło którego Haniu vel Kleopatra broniłaś tak w palestynie. Zresztą co my mogliśmy zrobić?? Nasi chłopcy już siedzą za strzelanie do tego arabskiego tałatajstwa więc o czym my tu mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roots Re: Talibowie twierdzą, ze ścieli głowę Polakowi IP: *.chello.pl 08.02.09, 12:39 Poszerzmy horyzonty nowej jakości polskiej inteligencji: Afganistan to w przeważającej większości Pasztunowie. Na okoliczność przyszłych owocnych dyskusji podpowiem, że Iran to głównie Persowie, a Afryka Północna w znacznej części Berberowie. Wedle logiki nowej jakości poskiej inteligencji Arabami są także bośniaccy muzułmanie, polscy Tatarzy, a być może i ortodoksyjni Żydzi z Jerozolimy. Ale kto by się przjmował takimi szczegółami? Ważne, rząd funduje naszym chłopcom okazje do postrzalania, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś