Dodaj do ulubionych

Michał Boni to oszust

26.02.09, 13:44
Rząd jego ustami proponuje pomoc bezrobotnym w spłacaniu
kredytów.Jednak dobrze byłoby aby bezrobotny sam częściowo
spłacał....Czy mam zatem rozumiec że ma podjąć pracę w szarej
strefie czy moze prostytuowac się?Moze jakiś filozof polityczno -
gospodarczy by to mi wyjaśnił?
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocka Re: Michał Boni to oszust IP: *.chello.pl 26.02.09, 13:54
      Ale po co przyczepiasz się do konkretnej osoby? On - jak i reszta rządu -
      pojęcia nie mają, co to znaczy być bezrobotnym. Z logicznego myślenia im to
      wynika - jeśli niektórzy są bezrobotni od kilku lat, to powinni umrzeć z głodu
      na dworcu, a jeśli żyją w swoich mieszkaniach - to mają jakąś studzienkę ze
      złotem:)))
      Przecież taka "pomoc" to populistyczne hasełka są i tyle.
      A co mają zrobić młode rodziny, których kredyt sięgnie pensji?
      Kryzys to kryzys i masę ludzi zniszczy. Z pewnością nikogo z grona "polityków".
      • Gość: Wrocławianin Re: Michał Boni to oszust IP: *.magma-net.pl 26.02.09, 16:39
        > A co mają zrobić młode rodziny, których kredyt sięgnie pensji?

Pomyśleć zanim się kredyt zaciągnęło. Nie zamierzam płacić ze swojej
        kieszeni za nieroztropne decyzje marzących o mieszkaniu w betonowych
        bunkrach we Wrocławiu czy innym dużym mieście.
        • Gość: wrocka Re: Michał Boni to oszust IP: *.chello.pl 27.02.09, 14:25
          nie zadałam pytania roszczeniowo, ale jeśli obiecuje się dofinansowanie
          bezrobotnym, to kolejka po kasę bardzo się wydłuży.
          Rady typu "Pomyśleć zanim się kredyt zaciągnęło" - dydaktyczno-moralizatorskie
          - aż proszą się o odpowiedź "gdyby ktoś wiedział, że się przewróci, to by
          usiadł":)))
          • rk111 Re: Michał Boni to oszust 03.03.09, 19:43
            To jest kasa dla tych co chcą pracować a tylko przejściowo mają
            problemy a nie dla tych co od lat są na bezrobociu i udają że
            szukają pracy ot coś takiego jak Ferdek Kiepski - dla niego nie ma
            pracy w tym kraju.
    • membrum_virile Re: Michał Boni to oszust 26.02.09, 13:55
      Sam pomysł spłacania zobowiązań bezrobotnego jest absurdalny, by nie
      powiedzieć, że tak jak i pomysłodawca, zwyczajnie głupi.
      A Boni to przecież drobny konfident donoszący bezpiece na swych
      kolegów. A co gorsza, kiedy afera ze współpracą wyszła na jaw, szedł
      początkowo w zaparte. Dopiero postawiony pod ostrzałem dowodów
      skruchę postanowił okazać.
      Całe to PO to jedno wielkie bagno, ale GW i TVN robią ludziom takie
      szambo z mózgów, że mało kto to zauważa.
      • Gość: woit2 Ja nie oceniam Pana Boniego! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.09, 15:42
        jako konfidenta!.Jest człowiek mówi na antenie tv bzdury czyli albo
        nie zna przepisów(urzędnik !!!!!!!!!) albo kłamie.Bardziej nie lubię
        tych łajzów co sprzedają tajemnice państwowe żeby służyć obcemu
        kapitałowi!Ale przy najbliższej okazji sam was bym sprzedał , już za
        miskę smalcu (tylko mi nikt nie zaproponował)
        • plazzek Re: Ja nie oceniam Pana Boniego! 27.02.09, 08:19
          Przynajmniej szczerze ;))))
      • Gość: MAniek Re: Michał Boni to oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 19:31
        Całe to PO to jedno wielkie bagno, ale GW i TVN robią ludziom takie
        szambo z mózgów, że mało kto to zauważa.

Najlepszy w robieniu szamba z głowy młodym ludziom jest PiS Większość z tej
        bandy to osobniki neurotyczne i zahamowane...Sam dobór argumentów kampanii jest
        tak prostacki ,ze widać z założenia adres : Do sfrustrowanych
        ćwierćgłówków."młodzieży trzeba słuchać szczególnie"
        Wadą PO jest to że reformuje urzędy co powoduje bałagan ale na biurokrację w
        polsce są następujące lekarstwa:
        1Systemy Jakosci (czyli głupie instrukcje wieszane na czołowym miejscu w urzędzie
        2Cyklon B
        3Dynamit
        • rk111 Re: Michał Boni to oszust 03.03.09, 19:45
          Zgadzam się z Tobą PiS to wyjątkowe szambo!!!
    • Gość: czechofil Re: Michał Boni to oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:00
      Nie dość że oszust to jeszcze jakim prawem będzie komuś za państwowe
      pieniądze kredyt sponsorował?? Zawsze można było kredyt ubezpieczyć.
      • Gość: Piotrek czechofil i jego słynne "rady" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:09
        Nie oceniam propozycji rządu, ministra Boniego, bo podobnie jak poprzednicy uważam, że są niedorzeczne (nie dlatego, że populistycznie próbują ratować "ofiary kryzysu", tylko dlatego, że nie koncentrują się na walce z przyczynami samego zjawiska). Natomiast co do złotej myśli czechofila polecam lekturę:
        www.tvn24.pl/-1,8097,1587754,,,uwazaj-na-ubezpieczenie-od-utraty-pracy,raport_wiadomosc.html
    • Gość: Jota Re: Michał Boni to oszust IP: *.wro.vectranet.pl 26.02.09, 19:32
      PO ma niedorzeczne pomysły, a później się dziwią, że prezydent wetuje ustawy.
      • Gość: woit2 dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 21:41
        dla PO ,żeby coś zrobić jest za późno.Tłuste lata przejedzono .(i nie były to
        jedynie lata rządów PiSu.Na szczęscie w D...dostaną ci co przez lata wybierali
        (albo nie)
        • Gość: Kajtek Re: dla POrządku IP: *.as.kn.pl 27.02.09, 14:52
          Gość portalu: woit2 napisał(a):

> dla PO ,żeby coś zrobić jest za późno.Tłuste lata przejedzono .(i nie były to
          > jedynie lata rządów PiSu.Na szczęscie w D...dostaną ci co przez lata wybierali
          > (albo nie)

Na jakie szczęście, a kogo to można było wybrać? Ciągle te same twarze na kogo
          byś nie głosował to są ci sami.
          Aaaa,mój kochany Balcerowicz już znowu nudzi w TV, podnosi mi się ciśnienie jak
          go słucham i widzę. Moj wróg nr jeden:))dzięki temu facetowi moje mieszkanie w
          ciągu roku z 36% poszło w górę na 70% - i co wy na to? -takie oprocentowanie to
          lichwiarstwo nigdzie na świecie żaden bank na takich warunkach nie dawał
          mieszkań swoim
          obywatelom. Tu w kraju banki to miały prawdziwe eldorado za przyzwoleniem Rządu.
          • Gość: nastyyy Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 17:07
            A co, liczyliście, że wam kredyty spłacą? Branie kredytu nie należy do
            obowiązków obywatela, jest własną decyzją. Owszem, państwo może jakoś pomóc, ale
            bez przesady..
            • Gość: woit2 Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 17:44
              Sorry nastyyy
              Bezrobotny to człowiek nie posiadający dochodu z definicji.(minister powinien to
              wiedzieć albo nie być ministrem)Teza która kryje sie za słowami tego człowieka
              jest prosta.Zaden normalnie pracujacy człowiek nie dorobi sie płacac podatki lub
              normalnie pracując.Sadzę ,ze uszło to Twojej uwadze gdyż zapewne nie posiadasz
              stosownych doświadczeń (może jesteś na garnuszku rodziców )Niestety pewnie
              jesteś pełnoletni , posiadasz prawa wyborze i mała zdolność analizy
              faktów.Wystarczy zatem jakiś wiec ,trochę pokrzyczeć i poczujesz swoją
              toożsamosć w grupie (np Młodzi w PiSie itp)
              • Gość: nastyyy Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 18:45
                Ale po co brać kredyty, skoro nie ma się ich za co spłacać? Niestety, nie ma nic
                za darmo. Właśnie przez takich jak wy jest kryzys.. nabiorą kredytów, na które
                ich nie stać a potem dziwią się, że nikt im nie pomoże. Jest wiele osób, które w
                trakcie kryzysu nie straciły pracy, ale ich dochody znacznie się zmniejszyły. A
                ceny rosną. Tacy też mogą mieć problem ze spłatą. I mają być traktowani jako Ci,
                którzy nie zasługują na pomoc. Bo uczciwie pracują? A zarabiają niewiele..
                • Gość: woit2 Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 19:28
                  Skąd masz info ,ze nabrałem kredytów?Przeczytaj powoli
                  założeniem wątku jest że jeżeli bezrobotny ma dochody to nie jest bezrobotny
                  teza nasz minister to idiota bo proponuje pomoc tym bezrobotnym którzy mają
                  żródło dochodu (bo są w stanie częsciowo spłacać kredyty)Czy w polsce ustawa
                  przewiduje aby bezrobotny mógł mieć dochody? NIE Jeżeli sie prostytuuje to
                  owszem ponieważ państwo chroni prostytucję zwalniając ja z podatku
                  ustawowo.Chcesz to sobie uczciwie pracuj ale pomoc od państwa dostanie
                  prostytuujący sie bezrobotny ponieważ może spłacać zobowiązania oraz jest
                  bezrobotny.JASNE?W polskim prawodastwie praca bezrobotnego na czarno i ukrywanie
                  dochodów może spowodować wszczecie postępowania karno skarbowego które konczy
                  sie bodaj 75 % podatkiem od nieujawnionych źródeł dochodu..Polski minister
                  pokazuje debilizm ustawodawcy który każe żądać od bezrobotnego ujawnienia żródeł
                  dochodu albo wyrejestrowania sie jako bezrobotny.(kratki do aut czy inne
                  wynalazki to najlepszy przykład wkładu idiotów z tytułami profesorskimi w rozwój
                  gospodarki czy właściwie pseudo prawa)
                  • Gość: nastyyy Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 19:25
                    Nie obchodzi mnie, czy się prostytuujesz, czy nie. Wziąłeś kredyt. Ja też, moja
                    mam też. Ja na szczęście kończę go spłacać, ale moja mama kupiła samochód i mimo
                    lat studiów, lat pracy jej zarobki są żenujące. Kredyt wzrósł w tej chwili o
                    prawie 200 zł. I co ma zrobić? Nic, choćby nie starczało jej na życie, musi go
                    spłacić. Nikogo to nie interesuje. Ty także wziąłeś kredyt. To twój interes, aby
                    go spłacić. Rozumiem, że gdyby nie było kryzysu, a tylko ty byś stracił pracę
                    napisać byś list do prezydenta, abyś nie musiał spłacać swojego kredytu. W końcu
                    jesteś bezrobotny;/ Dostajesz przecież kasę z MOPSu, więc spłacaj za nią kredyt.
                    Chce się żyć w luksusie, wydawać kasę, której się nie ma, to niestety..

Właśnie przez takich ludzi jest kryzys.. nie mają za co żyć, a biorą kredytów.
                    Nie mają za co spłacać, banki bankrutują.. skoro ma się trudną sytuację w domu,
                    niepewną pracę zastanawia się 3 razy a nie bierze kredyt.. ciekawe na co?
                    • Gość: woit2 Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:05
                      mam dom za swoje , i 2 lokale użytkowe i płace podatki i na razie sie nie
                      prostytuuję i patrzę jak PiS wyjada łyżeczkom mózgi swoim wyznawcom.
                      Nie wiem jaki system szkolnictwa reprezentujesz ale ,żeby nie zrozumieć 5 zdań
                      napisanych po polsku to trzeba mieć mózg za..ny przez ojca rydzyka.
                      Uważaj
                      W polskim prawie nie ma pojęcia bezrobotnego posiadającego źródło dochodu.Nawet
                      grzebiąc w śmietnikach musisz być (z literą prawa)zarejestrowany (firma) i
                      płacić podatki ponieważ mozesz naruszyć prawo karno skarbowe jeżeli przekroczysz
                      kwotę wolna od podatku(nie pisze o ZUS i innych duperelach)Ponieważ piszesz ,że
                      mama ma wyższe wykształcenie zwróć sie do niejh o poczytanie w ramach dobranocki
                      moich postów i wyjaśnienie.Powinna to powtarzać co wieczór abyś sie oswoił z
                      językiem i nauczył rozumieć słowo pisane.W przypadku ministra to nie jest
                      głupota a cynizm (jemu za to płacą)Jeżeli jednak będziesz trzymał sie swoich
                      poglądów skończysz w młodzieżówce PiSu albo z nagrodą Darwina
                      • Gość: nastyyy Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:21
                        Obrażaj siebie oraz swoje dzieci, za to, że są za młode aby mieć mgr przed
                        tytułem. Widzę, że uważasz się za bezrobotnego. Rozumiem, że wziąłeś kredyt na
                        mieszkanie, będąc samotnym i liczysz, że Kaczyński będzie dla Ciebie tak dobry i
                        spłaci Ci twoje mieszkanie.

Nie życzę sobie, abyś mnie od jakiś Kaczomaniaków wyzywał. Jeśli masz z tym
                        problem, to posłuchaj sobie toruńskiego radia, czy telewizji dla trwających i
                        tam szukaj pseudo katolików..
                        • Gość: woit2 Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:30
                          A co mam mówić jak nie chodzę do pracy tylko co miesiac odbieram czynsz za
                          lokale użytkowe?(jeden bank i jeden butik)?Wiesz jak źle sie czuje człowiek
                          który nie chodzi do pracy?.Naprawde chciałem iść i nawet sie zatrudniłem ale
                          zrezygnowałem po 3 miesiacach bo benzyna mnie wiecej do auta kosztowała niż tam
                          płacili.Nie , no jak nie popierasz kaczystów to jesteś ok!
                          Ale czytać możesz z większym zrozumieniem...
                          • Gość: nastyyy Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 22:18
                            Tak wiem.. bo sama próbowałam pracować w pewnej galerii.. I stwierdziłam, że za
                            te grosze, które mi proponują taki wysiłek (nie, pracy się nie boję, ale
                            znoszenie bydła jest męczące) pieniądze są śmieszne. Nie po to studiuję, żeby
                            pracować w beznadziejnym miejscu za grosze.. Ale mniejsza z tym. Swój kredyt
                            spłacę.. Ale ty masz źródło dochodu i też masz za co. Są ludzie w gorszej
                            sytuacji. Choć jakby nie było na własne życzenie.

I tak, jestem studentką, na garnuszku rodziców. I co? To ma znaczyć, że mając
                            mało kasy mam kupić mieszkanie, zgłosić się do MOPSu i żądać spłaty mojego
                            kredytu? Ojj chyba nie. Sam przyznajesz, że głodem nie przymierasz, więc może
                            skończ głupie odzywki?
                            • Gość: woit2 Re: dla POrządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 17:20
                              Dlaczego głupie?
                              Bronię swojego stanowiska (zgodnie z tezą w tym artykule)
                              wiadomosci.wp.pl/page,7,title,Niech-bankrutuja,wid,10884638,wiadomosc_prasa.html
                              Wielu przedsiebiorców brało kredyty i sie przejechało.Ponieważ nikt nie wie co
                              sie bedzie działo w tym kraju jaką decyzję i za jaką łapówkę któś sobie załatwi.
                              Opowiem Ci anegdotę:
                              Jest firma która pisze projekt na wykorzystanie funduszy unijnych.Robi to
                              zgodnie z prawem (ma prawo wziąść sobie część pieniedzy za te usługe i normalnie
                              to rozlicza.
                              Jednak dogadała sie z firmą konsultingową (notabebe znajomi)i oni z kolei chodzą
                              po beneficjentach i proponują że za 10% pieniedzy dodatkowo załatwią
                              przepchnięcie wniosku oczywiscie dzielac sie kasą z osobą która jest autorem
                              projektu i zarzadza przyznawaniem środków.Zastanawiam sie na ile skomentujesz
                              ten post i jakie dziwne wnioski wyciągniesz?
                              W jednym z pierwszych postów oceniłem ,ze jesteż młodą osobą.Brakuje Ci
                              doświadczenia w ocenie hipokryzji.Do tego sie niestety dochodzi z
                              czasem.Niestety kiedy już zaczynamy rozumieć coś dorastają nowe szeregi wyborców
                              stąd stare socjotechniczne chwyty wyborcze zawsze pozostaja skuteczne a "wizja
                              mieszkań dla młodzieży , podróży a nie wyjazdów do pracy" odsuwa z pokolenia na
                              pokolenie....
                              Oczywiście sprawa wyboru sposobu życia zgodnie z możliwosciami jest
                              słuszna.Jednak (i znowu moja opinia)znam kilka osób które kiedyś postawiły
                              wszystko na jedną kartę....
                              A wnioski niestety kto powinien i tak ich nie wyciągnie.
                              Ale miło było z Tobą popisac
                              pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka