Dodaj do ulubionych

ocena MPK Wrocław

17.03.09, 16:04
witam kochani wrocławianie :)

właśnie powstała krótka ankieta dotycząca naszego MPK Wrocław :)
bardzo bym was prosiła o poświęcenie dosłownie minutki na wypełnienie
poniższej ankiety, im więcej was tym lepiej, bo wyniki wyjdą bardziej
wiarygodne :)

www.ankietka.pl/survey/show/id/21880/ocen-mpk-wroclaw.html

dzieki bardzo :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kde44 Re: ocena MPK Wrocław IP: *.magma-net.pl 17.03.09, 16:37
      do czego mają posłużyć wyniki ankiety?
    • kolejar Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 16:41
      Czy Ty jesteś może rzeczniczką tej f-my - Iwonką Cz.?
      Jeśli tak, to źle zrobiłaś, że nie zjawiłaś się u mnie na krótkie szkolenie z
      zakresu transportu publicznego, jak mi nasi wspólni znajomi Cię zapowiadali, a
      ja głupi czekałem, czekałem... To teraz się męcz!
    • Gość: błąd Re: ocena MPK Wrocław IP: *.media4.pl 17.03.09, 16:43
      Do odpowiedzi "nie korzystam z biletów" powinno być dołączone pytanie "dlaczego".
      Czasami ludzie po prostu jeżdżą na gapę, a czasami po prostu nie muszą kupywać biletów.
      • ptysza Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 16:51
        Dziękuje za szybki odzew, ankieta początkowo powstała tylko w celach badawczych,
        ale widząc po rosnących ilościach wypełnianych ankiet myślimy o bardziej
        przydatnym wykorzystaniu wyników.

Dodam, że nie pracuję dla MPK Wrocław, przykro mi, że zostałeś/aś tak
        potraktowana/y.

Wszyscy narzekamy na tą firmę, dlatego myślę, że warto zebrać opinię większości
        osób i wtedy zobaczymy co z tym zrobić.
        • ptysza Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 16:52
          a no i dziekujemy za uwagi dotyczace ankiety, czasem niektore rzeczy wychodza w
          praniu :)
        • membrum_virile Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 16:57
          Próbowałem wypełnić tę ankietę, ale poległem przy pierwszym pytaniu,
          kiedy to wyszło na jaw, że nie korzystam z usług MPK. Reszta pytań w
          związku z tym nie miała sensu.
          POzdrawiam.
          • ptysza Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 17:01
            jak najbardziej miala, w poleceniu napisalismy ze jesli nie korzystasz to napisz
            dlaczego, i przejdz do pytan dotyczacych wieku i plci, bo to tez wazne kwestie,
            ale dzieki za checi
            • kolejar Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 17:22
              Aha, jeszcze jedno. W pytaniu o rodzaj używanych jest możliwa tylko jedna
              odpowiedź - nie udaje się inaczej. BŁĄD! Ja np. korzystam z 1-razowych i
              czasowych na okaziciela (1-dniowych) - zależnie od potrzeb. Jak podróżuję z
              przesiadkami, to oczywiście 1-dniowy, bo taniej! Jak jednym pojazdem, to
              1-razówki. Więc moja odpowiedź jest niekompletna, wprowadzająca w błąd. W ogóle
              ta ankieta jest zbyt ogólnikowa. Pytanie o bilety powinno być zdecydowanie
              rozbudowane. Co się z tego dowiecie? Czy nie jest np. krytycznie ważne, jakich
              biletów na okaziciela ktoś używa - 1-dniowych sporadycznie, dekadowych, może
              30-dniowych? A na jakie linie (zwykłe i pośpieszne, tylko zwykłe, czy może
              aglomeracyjnych na KM + PKP-PR)?
              • nastyyy Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 18:20
                Wypełniłam bardzo chętnie - mam nadzieję, że wyniki będą odzwierciedlały
                sytuację. I tu prośba do autora - o zrecenzowanie ich oraz przedstawienie
                władzom MPK..
        • kolejar Re: ocena MPK Wrocław 17.03.09, 17:13
          ptysza napisała:
          > Dodam, że nie pracuję dla MPK Wrocław, przykro mi, że zostałeś/aś tak
          potraktowana/y.

Ech... Po prostu znajomi usiłowali mnie umówić z tą Damą, jak obejmowała swój
          Urząd, bo dziewczyna ma zerowe pojęcie o transporcie publicznym, a ja byłem
          ekspertem od tramwajów już w wieku lat 2 - nie żartuję! Olała... Trudno - jej
          strata i tylko śmieję się, jak czytam lub słucham jej bzdur teraz. A swoją
          drogą, kto takie panienki bez kwalifikacji zatrudnia i dlaczego (za co?)?
          Inna sprawa to przedmiotowa ankieta. Niestety, praktycznie wszystkie uwagi "od
          siebie", jakie mam i wypisałem w ankiecie, odnoszą się do Gminy Wrocław, nie
          MPK. MPK praktycznie prawie na nic nie ma wpływu (poza kulturą pracowników,
          czystością i stanem technicznym pojazdów). Jak mi się tramwaj nie podoba (a na
          ogół tak jest), to przecież przetargi na wozy Gmina ogłasza - nie MPK! Z
          biletami jeszcze bardziej - tu Radni Miejscy decydują o cenach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka