Dodaj do ulubionych

PLAGA ZŁODZIEJSTWA SAMOCHODOWEGO!!!!!!!!

25.01.02, 09:58
Kradną wszystko- od kołpaków i anten przez lusterka, radia i wszystko inne, co
tylko się im pod ręce nawinie. Czego nie mogą ukaść, to zniszczą. Osobiście
uważam, że powinno się im łamać ręce dla przykładu. Wzywanie policji nie ma
sensu, bo to "znikoma szkodliwość" czynu. Szlag człowieksa trafia.
Obserwuj wątek
    • brytnej Re: PLAGA ZŁODZIEJSTWA SAMOCHODOWEGO!!!!!!!! 25.01.02, 10:56
      ankatdi napisał(a):

> Kradną wszystko- od kołpaków i anten przez lusterka, radia i wszystko inne, co
      > tylko się im pod ręce nawinie. Czego nie mogą ukaść, to zniszczą. Osobiście
      > uważam, że powinno się im łamać ręce dla przykładu. Wzywanie policji nie ma
      > sensu, bo to "znikoma szkodliwość" czynu. Szlag człowieksa trafia.

A wszystko przez Pavilon, waglika, Leppera...
      Ciezki los człowieksa pocciwego. Moze lepiej jezdzic tramwajem?
      Bo ja tak jezdze, po pozbyciu sie samochodu.
    • Gość: duzY A zastanowiłes się co złodzieje robią z tym ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.01.02, 11:28
      ... co ukradną? Sprzedają! Komu? Nam, temu uczciwemu, sprawiedliwemu
      społeczeństwu. Co robisz jak stracisz antene lub panel do radia? 99% pewności,
      że pędzisz na giełdę kupić. Kupic taniej. I co kupujesz? To co ukradziono
      Twojemu bliskiemu, on zas to co Tobie ukradziono.
      Jedynym sposobem na walke z kradzieża jest walka z paserstwem. Ale nie tym
      żyjącym na marginesie, ale z paserstwem w naszych zachowaniach. Z ta pozorną
      oszczędnością. Jesli społeczeństwo nie będzie chciało kupowac "po okazyjnych
      cenach" to spadnie popyt na kradzione. A co za tym idzie i kradzieży będzie
      mniej.
      • Gość: TMZ Re: A zastanowiłes się co złodzieje robią z tym ... IP: *.chem.uni.wroc.pl 25.01.02, 13:46
        Niezwykle budująca dyskusja. Wszystko to wiemy od dawna, ale przekonaj
        bezrobotnego, multi-dzieciatego, zapijaczonego obywatela, żeby wydał 2 razy
        więcej.
        • Gość: duzY Do czego mam go przekonać? IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.01.02, 13:55
          By przestał pomstowac na kradzieże kiedy sam ze złodziejami kooperuje?
          Nie bardzo Cie rozumiem? Jaki bezrobotny biedak kupuje taniej części
          samochodowe (i inne artykuły)?
          • Gość: Janek Re: Do czego mam go przekonać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 14:01
            Znam osobiście kilka osób na zasiłkach, które jeżdżą porządnymi samochodami.
            Ale czy kupują coś na giełdzie nie wiem. Natomiast może cieszyć fakt, że
            kradzieże samochodów wg oświadczenia rzecznika policji zmalały o ponad 10 %.
            • Gość: duzY I niech im się szczęści. IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.01.02, 14:12
              Ja nie mam nic przeciwko. Tylko niech nie kradną (a kupowanie od złodzieja jest
              paserstwem, czyli właściwie tym samym czym kradzież).
              A TMZ jest klinicznym przykładem fałszywie pojętego zrozumienia dla niedoli
              innych i akceptacji złodziejstwa.
              pozdrawiam.
    • Gość: <ja> Re: PLAGA ZŁODZIEJSTWA SAMOCHODOWEGO!!!!!!!! IP: *.ii.uni.wroc.pl 25.01.02, 17:27
      Jakiś dupek włamał mi się do pożyczonego fiacika. Ukradł latarkę za 10 zł,
      zniszczył drzwi na 620 PLN + VAT.
      Postępowanie umożono z powodu niewykrycia sprawcy.
      I komu łamać ręce?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka