Dodaj do ulubionych

nadodrzańscy studentole

04.04.09, 17:54
Wiosna pełną gębą. Niestety trudno się nią cieszyć, gdyż wylegli na mizerną
jeszcze trawę studentole. Wrzeszczą, łoją piwsko i totalnie śmiecą. Okolice
śluzy Szczytniki, nadbrzeże pomiędzy mostem Szczytnickim a jazem Opatowice,
tyły ZOO to jeden wielki śmietnik. Butelki, papiery, kartony po pizzy, torebki
po chipsach. Menele z indeksami.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: nadodrzańscy studentole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 18:03
      Twój post na pewno zmieni całą tą sytuację!
      • Gość: Helmut chlop, tp chlop IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.09, 19:21
        post nie zmieni przywyczajen wsi. Wiekszosc to wiesiole, dla ktorych
        kultura codzienna to przywitanie tatulka i mamulki, wypicie mleka i
        wydojenie krow.
        Mowia, ze z chama nie zrobisz pana.... i taka prawda. Mialem zajecia
        na Politechnice z wiesiolami.... wstyd pisac!
        • nastyyy Re: chlop, tp chlop 04.04.09, 19:42
          Może lepiej spojrzeć na siebie? Ja też bym chciała spokojnie posiedzieć,
          odpocząć, a tu pełno meneli, starszych osób, popijających piwko, mamusiek z
          rozwydrzonymi dzieciakami.. Tak, bo studenci przeszkadzają;/
          • Gość: do nastyy Re: chlop, tp chlop IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.09, 19:53
            oczywiscie, krolowo swiata, starsze osoby i mamy z dziecmi w sposob absoilutnie
            chamskie przebywajace obok ciebie- A TO DOPIERO ARGUMENT!!! w czym ci
            przeszkadzaja starsze osoby? albo placzace dzieci? dzieci tak maja, ze placza,
            jakbys nie wiedziala. dzieci potrzebuja swiezego powietrza tak samo jak ty.
            a moze masz wykupiony ekskluzywny abonament na samotne bywanie na swiezym
            powietrzu na Odra?
            jestes zenujaca.
            zeby byla jasnosc- zulacych studentow tez nie popieram. ale nastyy po porstu
            przegiela.
            • Gość: Helmut Re: chlop, tp chlop IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.09, 20:24
              piszesz tak niezrozumiele, niczym laureat Nobla.... czyzbys maii
              stowego skrotu siem nauczlas? Odbieram twoj wpis jakok akafonie!
            • Gość: Frankfurterka chlop na wsi jest super IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.09, 20:25
              Miejsce chlopa na wsi.... taka prawda! Miasto dla wiesniaka, to
              przybytek zla!
              • nastyyy Re: chlop na wsi jest super 04.04.09, 22:46
                A może po prostu, próbuję zwrócić twoją uwagę na to, że tak naprawdę w każdej
                grupie osób znajdzie się ktoś irytujący.. Jednemu napatoczy się student (tylko
                jakim prawem wrzucasz wszystkich do jednego wora.. ), innemu miłośnik tanich
                win, a jeszcze innym po prostu rozwydrzone dziecko. Żyjemy wśród ludzi, nie
                koniecznie każdy, kto młody i popija piwko jest studentem, czyż nie? Po prostu
                jest grupa osób, która w ten sposób spędza czas - pozostawię tę kwestię bez
                komentarza, i nie podoba mi się, jako studentce, że jestem porównywana do takich
                osób. W mojej okolicy też są przeszkadzające elementy - w wieku pewnie od
                gimnazjalnego, po starszych wyjadaczy spod monopolowego. I w twojej pewnie też,
                tylko uprzedzenie bierze górę.
          • Gość: Helmut Re: chlop, to dojeinie frajerow IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.09, 20:41
            slowem brak ci krowek do dojenia i swinek do oporzadzenia. O kurkach
            nie wspomne.Chopie, po studiach wracaj na wies i wpierdziel
            soltysowi, ze namowil cie! Wies- to zadna inteligencja.... wies to
            chlopstwo i prostactwo, to prostactwo. Tylko na wsi spelnisz sie!
        • Gość: 56 Re: chlop, tp chlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:12
          Gdyby burackie zachowanie dotyczyło tylko wieśniaków, to jeszcze nie byłoby tragedii. Gorzej, że cześć "mieszczuchów" zachowuje się podobnie, a często i gorzej.
    • Gość: haha Re: nadodrzańscy studentole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 19:46
      Mimo, że sam jestem studentem to potwierdzam WIEŚ TAŃCZY I ŚPIEWA !!!
      • Gość: luks schodzi towarzystwo na psy. IP: *.brnt.adsl.virgin.net 05.04.09, 08:40
        sam byłem studentem jeszcze parę lat temu i sam piłem piwsko na tyłach zoo..
        chowało się butle, jak ktoś szedł, a później pokornie targałem pustą do kosza.
        to były inne czasy... teraz wypada zatrudnić po jednym strażniku miejskim na
        każdego syfiarza:/
        • Gość: gość Re: schodzi towarzystwo na psy. IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.09, 17:33
          Właśnie nie wiem skąd to sie bierze, ja zostalam tak wychowana, ze
          predzej by mi reka uschla, niz bym cos (papierek np.) wywalila na
          ziemie.
          Ale to nie tylko studenci smieca, pobocza dróg tona w smieciach, bo
          najplepiej wywalic przez okno opakowanie jak sie zezarlo batonik,
          wszedzie pety, pod klatkami tony puszek i lupek od slonecznika
          mlodocianych, podbramowych "wystawaczy". Wszedzie brod , smrod i
          syf ....
          A wszystko to robia we własnym miescie - Zły to ptak , co we własne
          gniazdo sra!
          • Gość: Ewa Piknik Politechniki IP: *.static.korbank.pl 05.04.09, 19:33
            Wczoraj studenci Politechniki Wrocławskiej radośnie grillowali i bawili się
            przy akademikach. Przyjrzyjcie się jak wygląda teren przed "tekami". Brak mi
            słów - ci , którzy pozostawili po sobie ten syf, to wyjątkowa hołota, menelnia i
            motłoch.
            "Studenci" - pożal się Boże - i pomyśleć, że kiedyś nieliczni mieli
            przywilej studiowania i najcześciej prezentowali przynajmniej przyzwoity
            poziom kultury osobistej. Dobrze, że nie wieje, bo pół dzielnicy byłoby
            zasypane śmieciami...ale co tam, KTOŚ przyjdzie i posprząta po paniskach...

Ewa
            • Gość: ręce opadają Re: Piknik Politechniki IP: *.magma-net.pl 05.04.09, 20:46
              Nie wiem co to za hołota bawiła się wczoraj przed "Tekami"...Takiego syfu dawno
              nie widziałam. Trudno znaleźć choć skrawek trawnika, gdzie nie byłoby papierów
              czy butelek. Po drugiej stronie na przystanku tramwajowym zdewastowany kosz na
              śmieci. Uważam, że ten, kto zezwolił na tę libację, powinien również zatroszczyć
              o to by "Państwo studenci" posprzątali po sobie.I nigdy więcej nie zezwalać na
              coś takiego.
          • nastyyy Re: schodzi towarzystwo na psy. 05.04.09, 21:36
            "Właśnie nie wiem skąd to sie bierze, ja zostalam tak wychowana, ze
            predzej by mi reka uschla, niz bym cos (papierek np.) wywalila na
            ziemie.
            Ale to nie tylko studenci smieca, pobocza dróg tona w smieciach, bo
            najplepiej wywalic przez okno opakowanie jak sie zezarlo batonik,
            wszedzie pety, pod klatkami tony puszek i lupek od slonecznika
            mlodocianych, podbramowych "wystawaczy". Wszedzie brod , smrod i
            syf ....
            A wszystko to robia we własnym miescie - Zły to ptak , co we własne
            gniazdo sra! "

I to chyba najmądrzejsza wypowiedź w tym temacie..
    • Gość: jogi Re: nadodrzańscy studentole IP: *.171.244.23.static.crowley.pl 05.04.09, 23:27
      Wstyd być studentem
      • Gość: jot Re: nadodrzańscy studentole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.09, 07:13
        To nie bądź.
        • Gość: TK+ Syfiarze z Polibudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:37
          To jak wygladaja nowe, za wielka kase zrobione, trawniki kolu T-kow to tylko przedsmak tego co nas czeka podczas Juewnalii. Panie Rektorze - rozumiem ze Panu to nie przeszkadza. Student (tfu!) musi sie wyszalec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka