Dodaj do ulubionych

Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów

12.05.09, 20:22
Tylko pogratuluować. Zamknięcie i ogrodzenie oraz otoczenie spotkania studentów przy grilu i piwku (którego swoją drogą nawet mieszkańcy akademika nie mogą sobie w nieść do własnego miejsca zamieszkania). Z takich praktyk może wyjść więcej złego niż dobrego.
Obserwuj wątek
    • pawelp123 Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów 12.05.09, 20:24
      Oczywiscie ze sie nie podoba. Przez kilkanaście osób w tamtym roku które
      rozrabiały teraz ogranicza sie w sposób drastyczny wolność studentów. Dzisiaj
      część znajomych nie dostała wejściówek - bo sie skonczyly. Bylo tylko 3000.
      Kiedys przychodzilo ile przychodzilo i bylo dobrze. Mam gdzies takie
      grilowanie i juwenalia. Kontrola kontrola i kontrola. Piwa nie mozna swojego
      wnieść (0,4 za 4zl na miejscu). Ktoś na tym niezle zarobi. Ale pewnie -
      wzgledy bezpieczenstwa - jak ktos bedzie komus chcial wydlubac oko to nie
      zrobi tego puszka od piwa czy butelka tylko patykiem albo rozpalonym grilem.
      Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi - ktos musi przeciez
      finansowac ochrone i zasieki. A juz mnie na maksa wkurzylo ze dzisiaj tez nikt
      niestudent nie wejdzie - np absolwent zobaczyc projekt PIWO3.
      • gw_wroclaw Studenci na studentach kasę trzepią, normalka 12.05.09, 21:06
        Drodzy studenci,
        nie możecie być niemili i nie dać zarobić waszym kolegom z samorządu! To bardzo
        egoistyczne z waszej strony, chłopaki z samorządu chcą po prostu powtórzyć drogę
        jaką przeszedł Misiak.

Zatem mordy w kubeł i płaćcie, aby mieć dobrych i nadzianych kolegów-polityków.
        • Gość: Jack Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:25
          Jestem studentem,jeszcze przez 1,5 miesiaca.Nie jestem z politechniki.Dobrze,ze
          holote ogrodzili i beda pilnowac,a w razie czego-palowac.Zreszta-nadal nie
          rozumiem,czemu te kilkadziesiat osob,ktore w zeszlym roku robilo zadyme nadal
          moze o sobie mowic "student"...

Nie byloby zadymy-samorzad,ani nikt inny niemialby podstaw do dzialan,jakie
          zostaly podjete.Dla mnie,prostego medyka-banalnie proste.A dla was...?
          • Gość: drughi Re: Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:50
            Och wielce Pan urażony medyk, wszystko sprowadził do hołoty i pałowania,
            uogólniając zeszłoroczne ekscesy kilkunastu osób niemal tak zgrabnie jak Gazeta
            Wyborcza.

Nie rozumiesz że te osoby mówią o sobie student ? a skąd wiesz które to ? to
            może zadziałaj skoro nic z tym nie zrobiono ? Czyli za to ogrodzenie i
            milicjantów chwalisz samorząd a za brak reakcji na ekscesy niektórych osób sie
            dziwisz.

A co do pałowania to sie pałą w łeb strzel.
            • radeberger Re: Yeah,right... 13.05.09, 00:33
              Gość portalu: drughi napisał(a):

> Czyli za to ogrodzenie i
              > milicjantów chwalisz samorząd a za brak reakcji na ekscesy niektórych osób sie
              > dziwisz.
              >
              > A co do pałowania to sie pałą w łeb strzel.

ponieważ duża część studentów politechniki to studenci z małych miejscowości - krótko i prosto: miejsce bydła jest na polu (np. marsowym)

jesteśmy we Wrocławiu a nie Pampelunie by ludzie musieli uciekać przed bydłem z ulic
              • Gość: Jack Re: Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 01:21
                Celny komentarz,Radeberger.

Drughi:
                Niezmiernie bawi mnie biadolenie ze,cytuje:"uogólniając zeszłoroczne ekscesy
                kilkunastu osób niemal tak zgrabnie jak Gazeta
                Wyborcza."-no taaaak,te filmy na youtube to fotomontaz wyborczej?Tych "kilku"
                aktorow bardzo sie wczulo w swoje role,gdy krzyczeli do biednej kobiety w
                samochodzie cos w stylu "dzwon na paly"-dobrze pamietam to haslo...?:)
                Syfu na wittigowie dnia nastepnego o poranku tez na polityke za bardzo nie da
                sie zrzucic...;)
                • Gość: em Re: Yeah,right... IP: *.Biskupin.wroc.pl 13.05.09, 01:28
                  Studenci robią też wielkie rzeczy, np. projekt P.I.W.O.3. Nowe filmy
                  z wczoraj wieczorem są na wroclaw.fotolog.pl - zobaczcie
                  sobie.
                  • Gość: Jack Re: Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 01:34
                    To jest kolejna rzecz,ktora mnie wkurza!!

Jak u diabla mozna tlumaczyc zadyme "projektem piwo"?Hallo?!"
                    Zreszta,ile osob jest w to zaangazowanych?5?10?Ile osob w zeszlym roku robilo
                    zadymy tylko przed TKmi?100?150?
                    • Gość: M Re: Yeah,right... IP: *.lanet.net.pl 13.05.09, 01:40
                      A ile osób faktycznie tam było? 2000? 3000? Widziałem co się tam działo... jakoś
                      nikt nie zauważył dlaczego Ci studenci się awanturowali i szli ławą przez
                      miasto... Od 23 pojazdy MPK w ogóle się od wittiga, aż na grunwald nie
                      zatrzymywały... Jakbyś stał na przystanku od 2 godzin i kolejny autobus nie
                      zatrzymał... też byś był spokojny? jakoś wcześnie się nic nie działo... Może
                      część faktycznie przesadziła... ale to był promil wszystkich bawiących się... i
                      to niekoniecznie tylko z małych miejscowości.
                      • Gość: Jack Re: Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 02:16
                        "Bo autobus nie przyjezdzal".Ide wybic okno sasiadowi-bo fajki mi sie skonczyly...
                      • Gość: pwr Re: Yeah,right... IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 13.05.09, 10:33
                        byłam tam, w samym centrum, i widziałam dokładnie to samo!!!!!!!!
                        • Gość: Jack Jak wyzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:51
                          "Bo autobus nie przyjezdzal".Ide wybic okno sasiadowi-bo fajki mi sie skonczyly...
                          • Gość: Ja Re: Jak wyzej... IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 15:53
                            Pocieszające, że ci którzy się awanturowali wracając z teków nie są mieszkańcami
                            teków. Może to medycy byli??:)
                            • radeberger Re: Jak wyzej... 13.05.09, 19:19
                              ja obstawiam masonów i cyklistów
            • Gość: ja Re: Yeah,right... IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 01:26
              > A co do pałowania to sie pałą w łeb strzel.

Niech lepiej siedzi w domu i bawi się pałą.
              • Gość: Jack Re: Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 01:30
                Gość portalu: ja napisał(a):

> > A co do pałowania to sie pałą w łeb strzel.
                >
                > Niech lepiej siedzi w domu i bawi się pałą.

Taaaak,ten komentarz ukazuje bardzo wysoki poziom dyskutujacego,zapewne na
                juwenaliach-i nie tylko-bawi sie wzorowo...
                • Gość: Ja Re: Yeah,right... IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 02:08
                  > Taaaak,ten komentarz ukazuje bardzo wysoki poziom dyskutujacego,zapewne na
                  > juwenaliach-i nie tylko-bawi sie wzorowo...

I poco te nerwy, to tylko cytat - Piersi "Policja"

W zeszłym roku na juwenaliach nie byłem nigdzie ani na grillowaniu ani na
                  marsowych więc chyba nie bawiłem się wzorowo. Jedyny grill na jakim byłem w tym
                  czasie był na moim ogródku.

Może nie spinaj się tak i nie rób afery z niecałego promila wszystkich bawiących
                  się na juwenaliach, którzy narozrabiali.
                  A jeśli chodzi o bałagan po grillowaniu no to chyba naturalne, po sylwestrze na
                  rynku też jest bałagan, po koncertach też jest bałagan. Jak jest bałagan to się
                  sprząta i już jest porządek, nie ma co robić afery.
                  • Gość: Jack Re: Yeah,right... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 02:32
                    Widzisz,bo ja typowy medyk jestem.Spiety,nie znam "luzu".
                    Nie bawi mnie dowcip "dzwon na paly" /nota bene,ja po prostu wrzucilbym bieg i
                    wcisnal gaz do dechy.../
                    Drugi dowcip,ktory mnie nie bawi to stwierdzenie:"ale przeciez niiic sie nie
                    stalo.No i piwo zrobilismy".

Ps.Na youtube przy samym podpalaniu malucha mozna naliczyc spokojnie z 50 osob
                    "zaangazowanych".Przy zatrzymywaniu samochodow-wiecej.Jakos nikt ich nie
                    powstrzymywal.Znaki drogowe pewnie tez same sie wyrywaly.Wiec nie chrzan mi o
                    promilach.Powszechnie dostepne nagrania "imprezki",policji w miescie troche
                    jest-w cywilizowanym swiecie wandale dostaliby najpierw pala,potem zawiasy,na
                    koniec grzywna i relegowanie z uczelni.Nie umiecie sie bawic-to sie nie
                    bawicie.Proste.
                    • Gość: Ja Re: Yeah,right... IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 15:50
                      Jakie nie umiecie? Przecież Ci napisałem, że mnie tam nawet nie było.
                      A co do tego, że policja nie reagowała no to co ja mogę poradzić? Moim zdaniem
                      powinni zareagować bo jednak to byli studenci i jakoś nie sądzę, żeby nagle
                      wszyscy ruszyli z atakiem na policję jak jacyś kibole. Takie życie, takie czasy,
                      że mamy policję i ludzie nie reagują na wybryki chuliganów tylko liczą ze
                      policja się nimi zajmie. Ciekaw jestem czy ty zawsze reagujesz gdy widzisz
                      chuligańskie wybryki.
      • Gość: studentka pwr Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: 156.17.231.* 13.05.09, 00:31
        Drogi Kolego, widać, że przespałeś dzisiejszą imprezą na Wittigowie.
        Piwko po 3,5 zł, a na P.I.W.O. 3 mógł wejść każdy kto jest pełnoletni. Wobec
        tego dalej biadol, nie mając pojęcia jak się tu dziś i teraz ludzie
        bawią.Literka P, literka W, literka R....
      • Gość: mara Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: 78.8.151.* 13.05.09, 11:22
        bylo dobrze?!?!?!?! mysl czlowieku! niedawno skonczylam studia,
        mieszkam w tamtych okolicach i takiego zachowania jakim sie popisuja
        studenci w czasie wielkiego wolnego grillowania, to jeszcze nigdzie
        nie widzialam. przyszlosc narodu, kwiat mlodziezy, zenua. za
        ogrodzenie i wszelkie ograniczenia podziekuj swoim kolegom i
        kolezankom, co to sie zachowac nie umieli.
        sorry, ale jesli ktos nie umie korzystac z wolnosci tak, zeby nikt
        innym na tym nie ucierpial, to mu trzeba wyraznie te wolnosc
        ograniczyc, bo jeszcze nie dorosl.
    • Gość: M Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.lanet.net.pl 12.05.09, 20:38
      Po prostu zapraszamy wszystkich studentów poza ogrodzenie:) Zamiast dawać komuś
      nieźle zarobić... chodźcie z nami nad Odrę:) Tam nikomu nie będziemy przeszkadzać:)
      • Gość: drughi Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:47
        156.17.231.204/antygrill.jpg
        • Gość: Absolwent Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: 80.78.4.* 12.05.09, 23:35
          a moim zdaniem, to nie jest problem z działaczami samorządu, władz
          uczelni, pismaków z gazet ale sedno sprawy jest gdzie indziej:
          Brak prawdziwych egzaminów na wyższe uczelnie, odsiewających tę całą
          hołotę. Teraz być studentem, to żaden wyczyn. A co za tym idzie już
          nie powód do dumy, a w maju nawet do wstydu!
          Polska powinna wprowadzić studiowanie tylko dla elit, a nie napychać
          tak jak teraz gó... we flaki i mówić, że to kiełbasa.
          Jacy studenci, takie imprezy.
          Żal, po prostu żal...
          • Gość: Jack Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 01:29
            Ot,polityka polibudy.Przyjac doslownie wszystkich,jak leci,nastepnie wmowic im
            na immatrykulacji,ze sa najlepsza uczelnia techniczna w kraju oraz najlepsza
            uczelnia w tym miescie-i sprawa zalatwiona,efekty widac.W dodatku,wedle relacji
            od znajomych-obecnie podobno mozna przejsc dwa pierwsze lata na jakichs punktach
            deficytowych,nie zdajac ani jednego egzaminu...
            Jak mowisz,kolego-jacy studenci,takie imprezy.Zal...
        • Gość: kojot Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.09, 23:41
          wielkie grillowanie? haha..dobre..chętnie się przejdę tylko po to, żeby zobaczyć
          te tłumy, 2 razy mniejsze niż zawsze..chodziłem latami na grillowanie. wypiłem
          tam dużo alkoholu. ale nie zdarzyło się mi jeszcze iść na tak ograniczoną
          imprezę. Naszą - studencką. na którą mogę zabrać 5 przyjaciół? i nie mogę napić
          się piwa, które lubię? ach, dzięki...za wszystko samorządzie. następnym razem
          zaproponujcie zrobić to samo na pochodzie - a najlepiej wstęp płatny! i
          pospacerujcie wokół Titanica, żeby wszyscy wiedzieli, jaki to pomysł znów jest
          zajebisty.
          a potem zróbcie płatne studia i znów powiedzcie, że to dla bezpieczeństwa. i nie
          zapomnijcie o parkingach - dla bezpieczeństwa studentów zróbcie wokół parking
          tylko dla pracowników. i dla bezpieczeństwa wszystkich zróbcie jeden dziekanat
          dla wszystkich.

płaczę nad waszymi próbami. nie z ironią. ze smutkiem!
        • Gość: UniwerekDlaKelnere Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 13.05.09, 09:46
          skocz.pl/grill_uwr
        • Gość: Lol+ Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:57
          O nie, nie. Syfcie, zygajcie i lezcie tam gdzie zawsze. Jeszcze nam syf nad Odra potrzebny, brudasy ...
          Bardzo dobrz ze was ogrodzili, bydlaki. A potem spalowac, wsadzic do suk i wywiezc za miasto.
      • Gość: Malina Re: Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: *.foebud.org 14.05.09, 19:49
        >chodźcie z nami nad Odrę:) Tam nikomu nie będziemy przeszkadz
        > ać:)

Rozumiem że teraz zachęcisz żeby poszli z Tobą posprzątać????
    • Gość: gaax Jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:54
      ... ukraść to źle. Jak studenci robią rozpierduchę to nie ma problemu. Jak się
      robi z tym porządek, to jest problem. Piwo w środku kosztuje 3,5 (przynajmniej
      po tyle było na projekcie PIWO), to chyba nie tak źle. Odgrodzony teren,
      zaproszenia, to koszt jaki trzeba ponieść żeby zapewnić bezpieczeństwo na
      imprezie, bądź co bądź masowej. Tak ciężko to zrozumieć?
    • Gość: ojciec z biskupina studenckie bydło ! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.09, 11:09
      co za poroniony pomysł z tym grillowaniem, wczoraj wracając o 22 do
      domu musiałem jechać objazdem bo bydło wyległo na ulice i plicja
      kierowała ulicą tramwajową. kto powiedział że studentom -
      darmozjadom - więcej wolno ? nie sie bawią u siebie na tekach ale od
      ulicy wara, i co dziwicie się ogrodzeń i policji, daliście popis w
      zeszłym roku ! straszenie i wygrażanie kierowcom, rzucanie butelkami
      w tramwaje, wyrywanie znaków i koszów na śmieci ! więc w tym roku
      was ogrodzili jak jakieś bydło, a co może czekaliście na darmowy
      browarek ? co powoduje tymi upośledzonymi imbecylami ? byłem
      studentem ale nigdy nawet po alkoholu nie miałem ochoty zaczepiać
      ludzi, niszczyć i wyzywać. studenci i samorząd to też kretyni,
      wystarczy spojrzeć rano na trawniki wokół teków po grilowaniu - syf -
      nie ma wolnego miejsca bez śmieci - kim trzeba być aby po piciu
      piwa, grilu tak po prostu wstać i pójść zostawiając za sobą górę
      swoich śmieci - świnią ? a teraz chcecie iść nad odrę ? pewnie, tyle
      że po waz zostaną same śmieci, butelki, puszki, reklamówki, worki po
      czipsach, wystarczy przejść się wzdłuż odry w dzień i zobaczyć
      jak "student" się bawi i zostawia po sobie porządek ! samo się nie
      sprzątnie i te śmieci zostaną tam na długo. bydło, bydło, bydło
      • Gość: asdasd jestem ciekaw jaki jest procent wrocławian IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.05.09, 12:40
        któzy uczestniczą w tym grilowaniu, i ewentualnie w ekscesach.Ale takich rodowitych, a nie przyjechał taki z wioski, pomieszka trzy lata i już miastowy że ho ho. Może to kwestia małomiasteczkowej i wiejskiej mentalności żeby narozrabiac bo nie jestem u siebie?
        • Gość: Ja Re: jestem ciekaw jaki jest procent wrocławian IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 15:59
          A ja myślę, że małomiasteczkową mentalność wykazujesz właśnie ty. Mieszka taki w
          średniej wielkości mieście i już patrzy z góry na tych, którzy są spoza bo jak
          mieszka w mniejszym mieście to musi być jakiś przygłup, prostak i cham niewychowany.
          Ciekaw jestem od ilu pokoleń twoja rodzina tu mieszka. A może jeszcze masz
          szlacheckie pochodzenie?
          • Gość: kjjkjk Re: jestem ciekaw jaki jest procent wrocławian IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.05.09, 17:06
            Raz że miasto na warunki polskie duże, dwa że chronologia mojej rodziny ma tu małe znaczenie (moi rodzice się tu urodzili tyle wiem), trzy nie patrzę na wszystki spoza wrocława "z góry" - bo mam wielu znajomych którzy nie urodzili się w tym mieście a prostacko mówiąc fajni są (czyli mądrzy i dobrze wychowani). Wracając do meritum-kto robił zadymy w zesżłym roku- mieszkańcy akademików (czytaj przyjezdni) czy też wrocławianie?Takie było pytanie, i chyba odpowiedź nie jest tu zbyt trudna. Osobą sprawą jest to że tacy ludzie w ogóle dostali się na jakiekolwiek uczelnie i z tegoteż powodu zaszczycili wrocław swoją obecnością.
            • Gość: Ja Re: jestem ciekaw jaki jest procent wrocławian IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 17:22
              Wrac
              > ając do meritum-kto robił zadymy w zesżłym roku- mieszkańcy akademików (czytaj
              > przyjezdni) czy też wrocławianie?

Z tego co mi wiadomo to ci ludzie wracali z wielkiego grillowania do swoich
              domów. Tak więc raczej mieszkańców teków bym raczej wykluczał. A czy ci
              wracający mieszkają we Wrocławiu na stałe czy nie (niekoniecznie w akademikach,
              mogą też mieszkać na stancjach itp.) nie wiem bo ich nie znam. Ty ich znasz?
    • Gość: NIET Wielkie Grillowanie w przeddzień juwenaliów IP: 195.182.9.* 13.05.09, 13:05
      przecież to nie kłopot postawić grilla przed ogrodzeniem. Poza tym na pewno nie
      będą mieli tyle drutu kolczastego by odgrodzić więźniów studentów od oprawców
      ochroniarzy
    • Gość: studentPWR Zupelnie jakby to mialo cos zmienic IP: 217.96.115.* 13.05.09, 13:29
      Fakt jest taki ze dostalem kilka zaproszen na imprezy ktore tez sa
      grillami, a roznica jest tylko taka ze nie odbywaja sie na Wittiga,
      tylko poza - co z reszta nawet w artykule jest napisane.
      IMO to co zrobiono to jest tylko polsrodek, i to nawet glupi - bo
      bylem na grilowaniu rok temu i bylo calkiem normalnie, pomijajac to
      ze zebralo sie kilku idiotow i zaczeli sie "wyglupiac" rzucajac
      butelkami w policje.
      Oczywiscie potepiam takie zachowanie, ale pytanie - czy to co sie
      stalo rok temu nie ma szans sie powtorzyc dzis? Oczywiscie ze ma, ba,
      moze sie dziac codziennie. Roznica taka, ze rok temu policja
      wiedziala ze wszyscy sie bawia na Wittiga i ze tylko tamten rejon
      jest zagrozony. Dzis "grille" sa rozsiane po calym miescie i tego -
      jak by nie patrzec - atutu lokalizacji - policja nie ma.
      Zakaz wnoszenia alkoholu to najwieksza beka jaka istnieje - co z tego
      ze nie mozna wnosic, skoro alkohol w akademikach byl, jest i bedzie
      :D
      wczoraj na PIWO3 tez sprawdzali wszystkich (ale wejsc mogl kazdy, nie
      trzeba bylo byc studentem PWr) pod katem alkoholu, co oczywiscie
      wcale nie spowodowalo ze nikt w srodku piwa nie pil :) ilosc puszek
      byla standardowa.
      no to co... do zobaczenia na wittigowie wieczorem! :)
      • Gość: Jack Re: Zupelnie jakby to mialo cos zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:49
        ...i wracamy do punktu wyjscia.Gdyby policja byla na miejscu,spalowala i
        zatrzymala kogo trzeba-bylby spokoj,ogrodzenia etc niepotrzebne.Swoja
        droga-juwenalia z prawdziwego zdarzenia i tak juz od 2-3ch lat zasadniczo nie
        istnieja...

Ps.co do syfu:jak ze znajomymi robimy ognisko,czy grilla nad odra,to smieci sie
        pali /wersja ognisko/,albo zabiera do plecakow /wersja grill/.Mozna?Mozna.Tylko
        trzeba prezentowac swoja osoba przynajmniej jakis podstawowy poziom...
        • Gość: Ja Re: Zupelnie jakby to mialo cos zmienic IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 16:03
          Tak czy inaczej moim zdaniem prawo łamiecie bo zapewne palicie te ogniska na
          terenie miejskim co jest niedozwolone. A to że palicie śmieci no to sory nie
          przyczyniacie się tym do oczyszczenia naszego środowiska naturalnego. Bydło i tyle.
      • Gość: gaax Re: Zupelnie jakby to mialo cos zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:15
        Nie chcę mówić, że łatwo krytykować, ale jakie znalazłbyś inne rozwiązanie tej
        kwestii? Postaw się w sytuacji władz uczelni. Musisz sprawić, żeby jutro
        wszystkie dzienniki nie wyzywały Cię od nieodpowiedzialnych idiotów, którzy nie
        wiedzą co się na ich podwórku dzieje. Musisz odciąć teren, reszta Cię nie
        obchodzi. Jak się przeniosą nad Odrę, to już nie Twój problem.
        • Gość: czak Re: Zupelnie jakby to mialo cos zmienic IP: 156.17.231.* 13.05.09, 18:15
          no wlasnie nie do konca. jak wyjda i beda szli do domow czy gdzies tam i beda
          robic zadymy to w gazetach i tak bedzie napisane ze studenci wracali z wittiga,
          imprezy pwr i robili zadyme. Wiec zasieki na wittiga nie rozwiaza problemu.

policja powinna byc i ochrona ale nie wiem jaki jest sens ogradzania wszystkich
          studentow.
    • Gość: komendant proste rozwiązania są najlepsze ... IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.09, 20:52
      po co ogradzać teren, po co stada policji, wystarczy postawić przy
      przystanku ze dwie suki i jak jakiś pseudostudent będzie robił oborę
      to go złapac i spałować ! debile boją się po prostu bezkarności, ale
      nie należy wpadać w paranoję
    • Gość: Malina Wielkie Grillowanie = Wielki Syf APEL IP: *.foebud.org 14.05.09, 19:43
      Zapraszam nad Odrę koło ZOO (na wysokości "teków") wszystkich chętnych do
      obejrzenia jakimi syfiarzami i niechlujami są nasi wspaniali studenci, duma
      narodu, inteligencja....
      Może tak byście szanowni państwo w ramach pochodu przeszli się właśnie tamtędy i
      zebrali sterty śmieci jakie po sobie zostawiliście?
      Apeluję szczególnie do wydziału inżynierii środowiska - ciekawe ilu z nich miało
      swój udział w tym bajzlu?
      Na swoim podwórku możecie sobie śmiecić do woli - proszę bardzo, jeśli lubicie
      siedzieć w gnoju - ale wały zostawcie w spokoju!
      Nie dziwę się że waszą imprezę na tekach odgrodzono od reszty świata kratą -
      dzikie zwierzęta w wielkim mieście się trzyma w ZOO.

PS. miasto też się nie wykazało - kiedy doczekamy się kubłów na śmieci wzdłuż
      tras spacerowych nad Odrą?

PS2. Właściwie syfienie w popularnych miejscach grillowych staje się normą -
      ostatnio ze znajomymi próbowaliśmy uporządkować śmietnik zostawiony po ognisku
      na Wyspie Opatowickiej. Rzecz w tym że worki foliowe i butelki bezzwrotne same
      się nie zutylizują (a szczególnie te potłuczone wśród trawy - łatwo o
      nieszczęście jak się wdepnie w takiego stojącego na sztorc tulipana). Może więc na
      takie wypady zabierać ze sobą puchy albo piwka w butelkach zwrotnych? (same się
      zutylizują przy pomocy panów zbierających takowe).
      Warto też pomyśleć o tym, że każdy z nas chce w miłym otoczeniu spędzić czas na
      zielonej trawce. Niestety syfiarze zostawiają burdel w jednym miejscu, a potem
      szukają nowego czystego gdzie znow naśmiecą (bo przecież nie bedą się rozkładać
      z imprezą w miejscu gdzie pełno potłuczonego szkła i resztki jedzenia w woreczkach)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka