Dodaj do ulubionych

Bariery runęły?

IP: 10.101.1.* 28.01.02, 17:42
Przeczytałam w światecznej GW artykuł prof. Świdy-Zięby i stwierdziłam, że ona
niestety, chyba niewątpliwie ma rację. W naszym kraju ( w innych też?)
tolerancja -znaczy powoli przyzwolenie na wszystko. Zawsze straszliwie uwierały
mnie różne "traditions", ale teraz mdli mnie od oślizgłego relatywizmu i
odpuszczania wszystkiego.
Dokąd dojdziemy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dari Re: Bariery runęły? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 21:45
      kaktus napisał(a):
      [..]
      > Dokąd dojdziemy ?

Spoko luz - tam gdzie przez całe tysiąclecia.
      A historia kołem się toczy - nic nowego pod słońcem ;)

pozdrawiam
      Dari

Wiedźman
    • Gość: STrup Zaczyna sie to, jak wszystko, od poczatku... IP: *.chem.uni.wroc.pl 29.01.02, 10:44
      ... czyli poczynajac od chowania dziatek, Kaktusiku.
      Moze nie jestem jeszcze starcem, ale obecne dzieci chowa sie zupelnie inaczej
      niz kiedys: wszytsko im wolno. Czy to co teraz widzimy to przypadkiem nie sa
      skutki?
      Jak Wam sie bal udal? (Ewa - jak wiesz - zawiodla. Zdarza sie kobietom...)
      • Gość: kaktus Re: Zaczyna sie to, jak wszystko, od poczatku... IP: 10.101.1.* 29.01.02, 15:35
        Wiem , że zaczyna się od dziatek, ale większość ludzi poprzestaje na radosnym
        akcie tworzenia (tychże dziatek). A gdyby nawet zajmowali się dziećmi dalej,
        to ukształtują ich na wzór i podobieństwo swoje ( brrrrrr..). Szkoła niestety
        najcześciej zwieńczy dzieło, a potem to juz samo życie. Wprowadzić zasady
        angielskie do szkół? - jakos nie jestem zwolennikiem. Chyba najlepszy w Europie
        jest system nauczania we Francji. Tam sie bardzo dużo wymaga od nauczycieli ale
        też relatywnie dobrze im płaci. Wyjdzie na to , że morale społeczeństwa zalezy
        od kasy?????????.
        Co do balu -rozkręcał sie z każdą chwilą-niektórzy regenerują siły do dziś. Dla
        mnie (osobnika męskiego na potrzeby balu przebierańców ) -szokujące odkrycie:
        bycie meżczyznom moze być całkiem interesujące....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka