buska_77 24.11.06, 08:54 czy ktoras planuje rodzic na Zelaznej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewakosz Re: luty-zelazna 24.11.06, 09:52 ja mam taki plan,, mam lekarza prowadzacego z Zelaznej i ma byc cesarka. Wczesniej rezerowalam polozna, ale z powodu cesarki zrezygnowalam z poloznej. Chociaz boje sie, ze do lutego nie wytrzymam. w przyszlym tygodniu chyba kupie reszte rzeczy i spakuje torbe. e. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: luty-zelazna 24.11.06, 10:26 Ja tez mam lekarza i polozna z zelaznej,i nadzieje,ze nie bedzie problemow z przyjeciem.Ja nie mam jeszcze nic przygotowane do szpitala,czy to nie za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakosz Re: luty-zelazna 24.11.06, 10:30 no raczej za wczesnie, ale cholera od wtorku mam dziwne jazdy, skurcze, bole takie ze az placz, biegunki, wymioty. jesli dzisiaj sie powtorzy to jade do lekarza. boje sie wyjezdzac na swieta do rodziny, ale nie sadze, zeby moj maz chcial spedzic swieta we dwojke. zaczynam sie poporstu bac. dzisiaj rano tez skurcze, ale nie jakies ostre, wiec pewnie braxton. ale jednak brzuch bolesny ciagle. e. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: luty-zelazna 24.11.06, 10:41 pojedyncze skurcze tez man i od kilku dni takie stawianie,jakby maly szykowal sie do wyjscia,ale to wszystko bezbolesne i na swoj sposob przyjemne.podziwiam cie,bo ja pewnie juz bym warowala na izbie przyjec. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakosz Re: luty-zelazna 24.11.06, 11:28 nie chce panikować. poza tym wody sie nie sacza, ani czop nie wypadl, wiec raczej nie porod. jak sie zacznie to bede wiedziala, przynajmniej tak mi sie wydaje, zwlaszcza po szkole rodzenia i zajeciach o porodzie. jak cos dzisiaj bedzie to juz jade na izbe. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: luty-zelazna 24.11.06, 12:13 Witam Ja też mam lekarza prowadzącego z Żelaznej i mam nadzieję tam rodzić.Położnej nie planuję, bo prawdopodobnie będzie cesarka. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: luty-zelazna 24.11.06, 13:07 do kamilka1979-jesli mozna spytac,to cc na zyczenie czy ze wskazan? ja tez sie zastanawialam nad cesarka,bo b.sie boje bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
airlie Re: luty-zelazna 24.11.06, 14:46 ja się nad żelazną zastanawiam. początkowo miała być inflancka, ale znajomy lekarz mi odradza... ech sama nie wiem, skończy się pewnie na rzucaniu monetą )) a jeśli chodzi o żelazną: macie jakieś sprawdzone położne? jeśli tak poratujecie namiarami? a cc jest na życzenie? bo i taką opcję rozważam... pzdr, A. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakosz cc na zyczenie? :) 24.11.06, 15:26 przeciez nie ma cc na zyczenie. chyba, ze dajecie w lape lekarzowi. ja mam cc z powodu wskazan - mam wysoką krotkowzrocznosc, jaskre i siatkowke z ubytkami, wiec po badaniach moja ginekolog stwierdzila, ze nie ma opcji, musi byc cesarka. a liste poloznych mozecie zdobyc w przychodni przyszpitalnej, tam sa karteczki wystawione z nazwiskami, nr telefonu, mailami. wstarczy poczytac na CiP o super poloznych, sprawdzic ktore nazwiska sie powtarzaja i podzwonic do poloznych. zwlaszcza ze moze byc w kilku przypadkach za pozno. ja wstepnie rezerwowalam polozna pod koniec wrzesnia, kiedy jeszcze nie wiedzialam, w jakim stanie jest moja siatkowka. pozdr. e. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: lista połoznych 24.11.06, 16:02 dostępna jest na stronie szpitala, wraz z numerami telefonów, na Żelaznej nie ma czegoś takiego jak CC na życzenie, co więcej propagowany jest poród sn, decyzja o cc podejmowana jest w ostateczności, chyba że ktos przychodzi z skierowaniem na ten zabieg www.szpitalzelazna.pl/index.php?id_page=147&PHPSESSID=2fdcce226ad1c8f9e8a4c9e4fc171a6b Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77 Re: lista połoznych 24.11.06, 23:13 Ja w ubieglym roku we wrzesniu mialam cesrake na Zelaznej, choc nie bylo zadnych wskazan. Mala sie opozniala (11 dni po terminie), wyladowalam na patologii ciazy i tam podlaczona pod oxytocyne indukowano mi porod. W kazdym razie do szpitala trafilam w poniedzialek rano a juz we wtorek rano zaczal sie porod, skurcze regularne, pecherz plodowy przebila mi lekarz i skierowano mnie na porodowke. Z mezem zostalismy sami, bo ta pierwsza faza porodu nie jest taka straszna, w kazdym razie poczulam ze jeszcze mi cos leci, to reszta wod odlynela i zaczal sie porod, 30 min. w sumie trwal, polozna kazala przec w momencie skurczu, ale okazalo sie wypadla pepowina przed glowke dziecka i nie dalo sie palcem jej przelozyc i co nie meczyli mnie dlugo , szybko sie zbiegli lekarze i zaiezli mnie na sale operacyjna, orzekli ze tylko cesarka. Teraz jestem w kolejnej ciazy w lutym porod i tez mam zamiar znowu rodzic na \Zelaznej, mam lekarza z tego szpitala (choc juz inego niz w pierwszej ciazy) i ona mi mowi ze cesarka bedzie tylko wtedy gdy bedzie zagrozenie rozejscia sie blizny i jesli bedzie duze dziecko, bo to ze rok temu mialam cesarke to nie ma wskazan by nastepny porod odbyl sie przez casarskie ciecie. A ja sie teraz boje i mowie o tym wszytskim swojej lekarz ale ona nie wzruszona, kaze czekac do USG w 32 tyg. a potem w 36 tyg. Wtedy sie okaze jak duze jest dziecko. jesli bedzie wazylo ok. 4200 g to cesarka bedzie. Ostatnio inny lekarz ktory mnie badal stwierdzil ze dziecko bedzie duze, mam duzy brzuch, wikeszy niz w poprzedniej ciazy a coreczka urodzila sie z waga 3750 g a na ostatnim usg dawano jej nawet 4200-4600 g. Tak na zelaznej juz teraz tak nie mecza kobiet jak kiedys. W ubieglym roku bylo bardzo duzo cesarek, jedna po drugiej ( w tym samym czasie co ja rodzilam) i wcale dlugo nie meczyli dziewczyn. Troche sie ta Zelazna zmienila. Aha polozna ktora ja mialam i moge polecic, mila dziewczyna to Marzena Obsowska, tel. 609 683 834. Chyba sie jej telefon nie zmienil. ja w tym roku nie umawiam sobie polznej bo kto wie byc moze bedzie ta cesarka. Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: luty-zelazna 25.11.06, 20:17 Ja planuję tam rodzić, mam lekarza z programu Zdrowie, mama i ja. A czy dobrze myślę że jeżeli jest dużo cesarek to są większe szanse że nie będzie problemów z przyjęciem z powodu braku miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś