powiec2005 19.05.09, 17:38 Jeśli Dutkiewicz chce, to pewnie Tusk zablokuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grubszyEdziu Re: Kolejny potentat IT inwestuje we Wrocławiu IP: *.ds.ae.wroc.pl 19.05.09, 19:01 nie wiem o co Ci chodzi dlatego napisze, że też lubię pomarańcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kera Re: Kolejny potentat IT inwestuje we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 19:46 ciekawe jakie sa zarobki w takiej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk fizyk samochód we wrocławiu to raczej kara IP: *.ch.pwr.wroc.pl 19.05.09, 20:14 pracownicy zostaną ukarani samochodem? współczuję, jedyna korzyść że można skoczyć do tesco o drugiej nocy, korzystając z momentu bez korków! dutkiewicz, ty byś się do roboty zabrał, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczyca Re: samochód we wrocławiu to raczej kara IP: *.os2.kn.pl 19.05.09, 20:31 hm. Przyszedł inwestor. Z prestiżowej branży. Tragedia, nie ma na co narzekać! O! Ponarzekajmy na korki, to jest zawsze na topie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: samochód we wrocławiu to raczej kara IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.09, 22:45 Gość portalu: rydzyk fizyk napisał(a): > > dutkiewicz, ty byś się do roboty zabrał, dobra? buraczku rydzyk fizyk, znów na polibudzie podczas ćwiczeń nawąchałeś się oparów? Odpowiedz Link Zgłoś
1konsul Kolejny potentat IT zainwestuje we Wrocławiu 19.05.09, 21:45 I mają tam taką ciocię Agę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Zdecydujcie sie IP: *.e-wro.net.pl 19.05.09, 21:55 > Szukamy przede wszystkim ekspertów technologii Java i .net. (...) > a każdy konsultant dostanie komfortowy służbowy samochód To szukacie w koncu konkretnych fachowcow, czy nierobow w krawatach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Zdecydujcie sie IP: *.joanitow.finemedia.pl 19.05.09, 22:24 Czlowieku, każda firma z branży IT potrzebuje zarówno techników - programistów oraz wdrożeniowców, którzy mają co nieco pojęcie o funkcjonowaniu przedsiębiorstwa, ale jeśli się o takie rzeczy pytasz, to pewnie nie masz w ogóle pojęcia o branży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Re: Zdecydujcie sie IP: *.e-wro.net.pl 19.05.09, 23:25 Mam juz wystarczajace pojecie, by zauwazyc, ze tych nierobow z czasem jest coraz wiecej. A wiesz, co wtedy dzieje sie z firma? Odpowiedz Link Zgłoś
stratosek Re: Zdecydujcie sie 20.05.09, 07:59 dobrze płatna praca i jeszcze samochód służbowy dają. Boli co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Re: Zdecydujcie sie IP: *.e-wro.net.pl 20.05.09, 08:56 Boli, i to jak sku...syn... Ja jestem jednym z tych inzynierow, ktorzy realnie cos robia. Firma mi placi ledwo powyzej sredniej krajowej. Zero dodatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vim Re: Zdecydujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 16:46 Hmmm ale to nie poradnia zmien prace jak Ci zle, watpie zebys byl dobrym inzynierem skoro totalnie brak Ci dystansu i zachowujesz sie jak zwiazkowiec ze stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Zdecydujcie sie 20.05.09, 17:38 > Ja jestem jednym z tych inzynierow, ktorzy realnie cos robia. > Firma mi placi ledwo powyzej sredniej krajowej. Zero dodatkow. nie rozumiem, wypinasz dupkę w kierunku pracodawcy i pozwalasz mu robić swoje, mamy Cię za to podziwiać czy Ci współczuć ? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Kolejny potentat IT inwestuje we Wrocławiu 20.05.09, 18:09 zastanawia to jeszcze kogoś poza mną, po co właściwie programiście służbowy samochód ? Tak naprawdę to jako szef programistów płaciłbym im za łącza DSL i kazał klepać w domu. Raz na tydzień na pół dnia pojawialiby się w firmie albo knajpie (na koszt firmy), żeby się "en face" spotkać. Tak jest taniej, bo wynajem biur odpada. W ciągu tygodnia komunikowali by się ze sobą nawzajem e-mailem, ekigą i jabberem. Odpowiedz Link Zgłoś
es_wu Re: Kolejny potentat IT inwestuje we Wrocławiu 20.05.09, 18:27 > zastanawia to jeszcze kogoś poza mną, po co właściwie programiście służbowy > samochód ? > W artykule wyraźnie pisze, że samochody dla konsultantów a nie programistów. Konsultant - człowiek, który konsultuje rozwiązanie informatyczne, zwykle z klientem i to w siedzibie klienta. Konsultantowi zaś samochód jest niezbędny na przykład po to, żeby nie musieć wychodzić w środku przedłużającego się spotkania "bo mu się na pociąg spieszy". Nie mówiąc już o tym, że w Polsce nie ma infrastruktury żeby konsultanci jeździli czymkolwiek innym niż samochody. Sprawdź sobie ile trwa podróż pociągiem lub samolotem do Krakowa na przykład. > Tak naprawdę to jako szef programistów płaciłbym im za łącza DSL i kazał klepać > w domu. Próbowałeś kiedyś tak prowadzić projekt informatyczny? Czy to tylko ładna teoria oparta na sukcesie OpenSource? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Kolejny potentat IT inwestuje we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 20.05.09, 22:58 We Wrocławiu biznes jest słaby, więc na analizę jeździ się do klienta - najczęściej do Warszawy, ale - rzecz jasna - niekiedy także do innych miejsc. Jak łatwo policzyć, ten samochodów kosztuje (jeśli w aucie jedzie kilka osób, a tak jest na ogół) niewiele drożej od pociągu i taksówki, a mobilność pracownika podróżującego samochodem jest nieporównanie wyższa. Poza tym jest zadowolony, że firma dała mu samochód. Na koderach informatyka się nie kończy. Raczej od nich się zaczyna. :-) Obecnie jestem - jak ktoś tu ujął - facetem pod krawatem. Zaczynałem w tej branży jako programista. Ale jeśli ktoś jest elastyczny, szybko się uczy, nie ma klapek na oczach i czuje interakcje międzyludzkie, to nieuchronnie musi przestać być programistą. Staje się analitykiem, architektem, kierownikiem itp. A wślad za tym idzie podwyżka i - bardzo często - służbowy samochód. To dobrze, że pojawiają się nowe miejsca pracy dla ludzi pod krawatem. Miałem wrażenie, że ostatnio Wrocław stawał się zagłębiem koderów, a sensownej pracy dla ludzi o wyższych kwalifikacjach było coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś