Gość: xxx IP: *.Korbank.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 11.12.03, 10:52 Dlaczego podaje się tylko Kościoły rzymskokatolickie. Jak wiemy we Wrocławiu istnieją Kościoły: ewangelickie,prawosławne i gmina żydowska. I tak właśnie wygląda jednostronny ekumenizm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: firmat Re: Kościoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 15:15 bo te kościoły są w innym artykule - patrz w ramce obok: ZOBACZ TAKŻE: Kościoły niekatolickie....tak wygląda super-ekumenizm w wydaniu polskim (aż dziw bierze, że Gazeta pozwala na coś takiego...)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalo Re: Kościoły IP: 216.127.82.* 29.12.03, 15:32 To w take duza miasto nie mozna widrukowacz adres synagoga? Ja sze pitam.I to w gazeta co redaktor naczelny ma take dobre pochodzenie.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Bo koscioly IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 00:19 sa katolickie protestanci maja zbory prawoslawni cerkwie a zydzi synagogi. Jak juz tak bardzo chcesz sie czegos czepiac dzieciaku to sie lepiej przygotuj merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firmat Re: Bo koscioly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:51 ......a to ciekawe, zawsze wydawało mi się że chodzę do kościoła na naborzeństwo, anie do zboru, zawsze myślałem, że zbór to zgromadzenie wiernych...Otóż drogi Toto, to tamto, kościoły także potrafią być protestanckie, weżmy na ten przykład kościół Marii-Magdaleny, on był kiedyś protestancki....Nam chodzi tylko o to, że w spisie kościołów wrocławskich nie umieszcza się wszystkich kościołów (parafii, zborów, synagog, cerkwi, zgromadzeń itp.) np. wg. spisu alfabetycznego tylko rozdziela się je na strony i stronki, Kościoły katolickie na jednej,fakt obszernej stronie, a kościoły nie katolickie na innej (zresztą przypadkowej do znalezienia)...Zatem kochany: czytaj uważnie forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Bo koscioly IP: *.ibs.com.pl 28.02.05, 16:56 To po co dodawać 'katolickie' skoro to takie oczywiste ? Widać autor ramek też o tym nie wie, skoro druga ramka to 'koscioły niekatolickie'- chyba niesłusznie czepiasz sie odwiedzających stronę. A to, ze kościoły maja swoją ramke a pozostałe świątynie swoją , ale już nie oddzielną dla kazdej z nich jednak nie świadczy dobrze o wrocławskim ( a może w ogóle polskim) ekumenizmie i tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cambronne Re: Kościoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 19:11 bardzo praktyczna strona, gdzie można znaleźć godziny mszy w różnych kościołach- katolickich akurat. mieszanie wyznań na takiej stronie byłoby, moim zdaniem, niepraktyczne. Czy ekumenizm ma polegać na tym, że wszystko wrzucamy do jednego worka? - bzdura, moi państwo. niektórym coś się poprzestawiało chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radca BĄBKA Jacek na SENATORA - ja też popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 08:06 BĄBKA Jacek na SENATORA - ja też popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca II Re: BĄBKA Jacek na SENATORA - ja też popieram! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.05, 21:59 Też popieram. Będzie oszczędnie! Więcej czsu spędzi w kryminale niż w senacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kościoły IP: *.wroc.one.pl 04.04.04, 18:28 ateisci nie maja problemu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian H. Re: Kościoły IP: *.wroclaw.mm.pl 02.05.04, 20:46 Przydałyby się informacje o adresach naszych kościołów i adresy poczty e- mailowej do ew.korespondencji i wymiany poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic Re: Kościoły IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.06.04, 15:11 A czy Ty wiesz, co to jest ekumenizm? Co ma wspólnego umieszczanie na stronie Gazety - na stronie świeckiej!!! - godzin mszy z ekumenizmem lub jego brakiem? Bo wg mnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Kościoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:21 chcę zwrócić uwagę na to iż msze święte które są podane na tej stronie w kościele pod wezwaniem Najświętrzego Serca Pana Jezusa są juz nieaktualne od dłuższego czasu (kilku miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarMaz Re: Kościoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 09:38 Może dlatego, że przeważają osoby wyznania rzymskokatolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Kościoły IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 11:34 Niestety wasz spis kościołów nie zawiera wszystkich obiektów znajdujących się we Wrocławiu.Chodzi mi o kościół znajdujący sie na Sołtysowicach pod wezwaniem św.Alberta!!!Macie minusa!!!~Jest to mały i skromny kościółek ale jest!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michau Re: Kościoły IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.05.05, 23:47 a jesteś ewangelikiem, prostestantem, żydem? piszesz dlatego że chcesz pójść, czy dlatego, że chcesz się wyżyć? Bo z doświadczenia wiadomo, że najwięcej do powiedzenia mają ci, których sprawa zupełnie nie dotyczy. A co do ekumenizmu... No nie wiem co Ty wiesz na ten temat, ale chyba niedużo, więc next time poczytaj, zainteresuj się, żebyś głupot nie pisałi nie robił z siebie durnia Odpowiedz Link Zgłoś