Dodaj do ulubionych

Do Szanownego Pana Rafisa. Prośba.

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.03, 11:20
Drogi Panie Rafisie. Czytam wypowiedzi na forum. Widzę, że Pan chwali Wrocław
i szczyci się, że jest mieszkańcem tego wspaniałego miasta.Wiem też, ze ma
Pan kontakty z władzami miejskimi. Dlatego ośmielam się zwrócić do Pana z
prośbą. 1o grudnia 2003 r. była obchodzona rocznica 75 lecia powstania i 15
lecia reaktywowania Związku Sybiraków. O martyrologii tych ludzi nie będę
pisał, dla wielu to już historia. W samym wrocławiu Sybiraków żyje kilka
tysięcy, a na Dolnym Śląsku kilkanaście tysięcy. Władze miasta na działalność
statutową związku przydzieliły dwa pokoiki w budynku mieszkalnym przy ul.
Kazimierza Wielkiego 61 m 4. Łącznie koło 20 m kw. Z jednego pokoiku wchodzi
się do WC. Większość Sybirasków to ludzie po siedemdziesiątce, w dodatku
schorowani. Jak przychodzi ich kilku, żeby załatwić sprawę choćby opłacenia
składek to nie mają nawet gdzie usiąść. Czy miasta, które stało się ich
życiową przystanią, nie stać na załatwienie lokalu odpowiadającego aspiracjom
europejskim? Wiem, że dziś jest rocznica innych wydarzeń. Nie zapominajmy
jednak i o innych.
Obserwuj wątek
    • Gość: SW Re: Do Szanownego Pana Rafisa. Prośba. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 16:01
      > Wiem też, ze ma
      > Pan kontakty z władzami miejskimi. Dlatego ośmielam się zwrócić do Pana z
      > prośbą.

"Wiem"???? A ja myślałem, że to ja wiem, bo to ja byłem na piwie z Rafisem, ale
      cóż widać inni widzą więcej...

Ludzie, ja już nie moge. Poranna porcja rozrywki codziennie :-))) To sie nadaje
      na napisanie pracy magisterskiej pt. "Jak powstaje plotka" ;-)

Ale się ubawiłem,
      SW
      • Gość: lalo Re: Do Szanownego Pana Rafisa. Prośba. IP: 216.127.82.* 13.12.03, 16:44
        I zeby w Polsce bylo dobrze.Zeby wszyscy, wszystko mieli pod dostatkiem i
        jeszcze im zostawalo.Zeby sie wszyscy kochali i usmiechali do siebie.Zeby
        chorzy ozdrowieli, zeby kazdy mial dostep do internetu za darmo.Zeby....zeby
        zeby.........Rafis Ty wszystko mozesz zalatwic.
        • Gość: Rafis Re: Do Szanownego Pana Rafisa. Prośba. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.12.03, 00:32
          moge wszystko ale wicie, rozumicie...?
    • Gość: kotbehemot składajcie hołd wielkiemu bogu Rafisowi n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 17:29
      • Gość: lalo Re: składajcie hołd wielkiemu bogu Rafisowi n/t IP: 216.127.82.* 14.12.03, 05:38
        Rafis na prezydenta!!!!On na WSZYSTKO POZALATWIA!!!Albo jeszcze wiecej!!!
        • Gość: Sybirak Re: I z czego tu można robić kpiny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.03, 12:30
          Jak widać martyrologia ponad 1,5 mln ludzi jest dla wielu obojętna. Proszę więc
          kpijcie ile możecie. Pretendujecie do miana Europejczyków. Zastanówcie się
          jednak czy to zachowanie nie trąci tanim blichtrem. Może pokażecie gościom z
          zachodu jakie jest u Was poszanowanie dla ludzi którzy przeszli Golgotę
          Wschodu. Smiech to zdrowie, śmiejcie się proszę. Może w ten sposób uczcicie
          pamięć swoich dziadków i pradziadków.
          • wielki_czarownik Panie Sybirak 14.12.03, 12:52
            Nikt tu nie kpi. Po prostu na tym forum istnieje plotka, że Rafis (i nie tylko) to ktoś z kręgu władzy. Jest to wierutna bzdura, ale mimo wielu sprostowań i zaprzeczeń ludzie (np. Pan) nadal w to wierzą. To nie jest dla nikogo rzecz obojętna, ale po prostu wszyscy zainteresowani mają już dosyć posądzeń o niewiadomo jaką przynależność i pozycję. Śmiech mnie pusty ogarnia, jak w ciągu tygodnia któraś już osoba nadal (mimo ciągłych zaprzeczeń) porusza ten temat i święcie wierzy w "prezydenta Rafisa".
            • Gość: Sybirak Re: Bardzo dziękuję za wyjaśnienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.03, 13:07
              Przepraszam wszystkich, których niesprawiedliwie posądziłem, że kpią z tragedii
              biednych ludzi. W błąd, a raczej w przekonanie, że ktoś może komuś pomóc,
              wprowadziły mnie kompetentne i rzeczowe wypowiedzi na forum Pana Rafisa.
              Dlatego jeszcze raz serdecznie przepraszam.
              • Gość: Rafis Re: Bardzo dziękuję za wyjaśnienie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.12.03, 13:12
                Gość portalu: Sybirak napisał(a):

> Przepraszam wszystkich, których niesprawiedliwie posądziłem, że kpią z
                tragedii
                >
                > biednych ludzi. W błąd, a raczej w przekonanie, że ktoś może komuś pomóc,
                > wprowadziły mnie kompetentne i rzeczowe wypowiedzi na forum Pana Rafisa.
                > Dlatego jeszcze raz serdecznie przepraszam.

Dzięki za miłe słowa i zaufanie ale niestety nie jestem prezydentem ani nikim
                z kręgu władzy(narazie przynajmniej ;) a co do tematu to dodam, że mój dziadek
                takż ejest Sybirakiem-udało mu sie jednak przeżyć w przeciwieństwie do reszty
                rodziny i wrócić do Polski!

pzdr.
                • Gość: Sybirak Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.03, 15:37
                  Mam nadzieję, że jeżeli Pana marzenia się spełnią to choćby nawet ze względu na
                  Dziadka będzie pamiętał Pan o Sybirakach.
                  Jeszcze raz przepraszam, że poruszyłem sprawę, która mimo 75 rocznicy dla wielu
                  ludzi jest nieistotna, stanowi mało znaczącą historę ale pamiętajmy, że
                  uczestnicy tego największego w dziejach cywilizacji exodusu jeszcze żyją. Choć
                  jest ich coraz mniej. Serdecznie pozdrawiam.
                  • Gość: kotbehemot Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 17:49
                    zgadzam sie ze sprawa sybiraków jest w Polsce zupełnie postponowana. Przy
                    natłoku innych problemów wewnętrznych, przejscia tych ludzi nikogo na górze nie
                    interesują i sybiraków traktuje sie gorzej niz bezdomnych. Poczekajmy na lepsze
                    czasy, wtedy ich pamięć na pewno odżyje...
                    • Gość: SKIN Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.03, 18:17
                      Dwie lub trzy zawiedzione cioty, pedałki zrobiły mu kawał, rozsiewając na forum
                      plotki, że Rafis jest z Urzędu Miejskiego. Cóż biedne cieplaki niezadowolone z
                      tego, że Rafis nie jest zainteresowany uprawianiem seksu z innymi facetami i że
                      jest 100% facetem uprawiającym seks tylko z kobietami, do tej pory nie mogą
                      odreagować swojej porażki. Dla tych pedałków rada - imadła w dłonie i
                      zabawiajcie się między sobą cioty!
                      • Gość: Punk Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.03, 17:28
                        Idź się poślizgać na lodowisku głupku.
                        • Gość: SKIN Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.03, 19:35
                          Punk mam cię głupi pedałku rowerowy!
                          • Gość: lalo Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: 216.127.68.* 15.12.03, 19:58
                            Gość portalu: SKIN napisał(a):

> Punk mam...........

odbiegasz od tematu.tu nie chodzi o seks, tylko o pomieszczenie dla ludzi,
                            ktorzy dostali w dupe od komuny.
                            • Gość: Punk Re:Skin ma problemy w czytaniu ze zrozumieniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 11:20
                              Jak wiekszość sterydowców.
                              • Gość: SKIN Re:Skin ma problemy w czytaniu ze zrozumieniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 19:04
                                Punk ty pedofilski ćpunie nie gwałć nigdy więcej swojej 3 letniej siostrzyczki
                                świnio jedna! Jesteś owocem związku twojej matki z twoim starszym bratem
                                mutancie!
                                • Gość: Punk Re:Skin vulgo kąpielowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 19:56
                                  zwracam uwagę, że nie jest to wątek o lodowisku i kąpielach.
                    • Gość: lalo Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: 216.127.82.* 14.12.03, 19:13
                      ...........przejscia tych ludzi nikogo na górze nie
                      interesują i sybiraków traktuje sie gorzej niz bezdomnych. Poczekajmy na lepsze
                      czasy, wtedy ich pamięć na pewno odżyje...

No i na gorze czekaja.... i czekaja.... i czekaja...
                      A Sybirakow jakby mniej, coraz i mniej...i mniej...:((
                      • Gość: kotbehemot Re: Panu Rafisowi życzę spełnienia marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 19:15
                        >
                        > No i na gorze czekaja.... i czekaja.... i czekaja...
                        > A Sybirakow jakby mniej, coraz i mniej...i mniej...:((

oczywiscie ze tak jest dlatego z mojej strony duze ":(((("
                        • Gość: minija Re: może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 20:28
                          jednak warto pomóc sybirakom - nawet w takiej sprawie jak lokal / przecież
                          miasto wynajmuje za przysłowiwą złotówkę / - jak współpracownicy miasta
                          odżegnują się jakiejkolwiek pomocy - to może chciaż jaśniepaństwo / król /
                          z biura prasowego coś zrobią - taka jest też ich rola ...
                          • Gość: lalo Re: może IP: 216.127.68.* 14.12.03, 20:38
                            > jednak warto pomóc sybirakom - nawet w takiej sprawie jak lokal / przecież
                            >
                            > miasto wynajmuje za przysłowiwą złotówkę / - jak współpracownicy miasta
                            > odżegnują się jakiejkolwiek pomocy - to może chciaż jaśniepaństwo...........

Moze????:((
                            Warto, a nawet trzeba.!!
    • Gość: Sybirak Re: Mało kto o tym wie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 11:34
      Pierwsze oficjalnie odnotowane zesłania Polaków na Sybir miały miejsce już w
      1682 roku po wycofaniu się przez wojska Stefana Batorego z Moskwy. Spotkało to
      jeńców wojennych. A przy okazji. Na Kremlu była cała sala poświęcona
      "najazdowi" Polaków na Moskwę. Do sali tej polskich wycieczek nie wpuszczano z
      uwagi na napisy, które mogły naruszyć dziejową przyjaźń posko-radziecką.
      • Gość: Suot_vina Re: Mało kto o tym wie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 18:26
        Gdzie można obserwować krętactwa Rafała?
    • Gość: Platformers Re: Szanowny Panie Sybiraku. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 16:14
      Przepraszamy za opóźnioną odpowiedź. Kończy się jak wiadomo rok budżetowy i
      należało we właściwy sposób zagospodarować pozostałe bardzo skromne rezerwy.
      Dużo czasu zeszło nam na podziale miliona złotych na nagrody dla zasłużonych
      pracowników zarządzających naszym ukochanym, dynamicznie rozwijającym sie
      miastem, w którym inwestycje na jednego mieszkańca należą do najwyższych w
      kraju. Żal było, żeby te środki się zmarnowały. Wracając jednak do meritum
      sprawy, musimy z ubolewaniem stwierdzić, że brak jest w tej chwili wolnych
      pomieszczeń, zeby załatwić Waszą sprawę. Nieudolne rządy lewicy spowodowały, ze
      z każdym rokiem wzrasta nie tylko liczba bezrobotnych ale i liczba bezdomnych,
      którym miasto musi zabezpieczyć godziwe warunki lokalowe. Zima jest jak wiadomo
      bardzo ostra i należy uchronić ludzi przed zamarzaniem. Mamy nadzieję, że na
      następny okrągły jubileusz Waszego Związku /stulecie/ sprawa zostanie
      załatwiona pomyślnie. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i zbliżającego się
      Nowego Roku życzymy pogody ducha i wszystkiego najlepszego. Nie załamujcie rąk
      i działajcie dalej.
      • niezlomny.prawicowiec Re: Szanowny Panie Sybiraku. 25.12.03, 18:02
        Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Przepraszamy za opóźnioną odpowiedź. Kończy się jak wiadomo rok budżetowy i
        > należało we właściwy sposób zagospodarować pozostałe bardzo skromne rezerwy.
        > Dużo czasu zeszło nam na podziale miliona złotych na nagrody dla zasłużonych
        > pracowników zarządzających naszym ukochanym, dynamicznie rozwijającym sie
        > miastem, w którym inwestycje na jednego mieszkańca należą do najwyższych w
        > kraju. Żal było, żeby te środki się zmarnowały. Wracając jednak do meritum
        > sprawy, musimy z ubolewaniem stwierdzić, że brak jest w tej chwili wolnych
        > pomieszczeń, zeby załatwić Waszą sprawę. Nieudolne rządy lewicy spowodowały,
        ze
        >
        > z każdym rokiem wzrasta nie tylko liczba bezrobotnych ale i liczba
        bezdomnych,
        > którym miasto musi zabezpieczyć godziwe warunki lokalowe. Zima jest jak
        wiadomo
        >
        > bardzo ostra i należy uchronić ludzi przed zamarzaniem. Mamy nadzieję, że na
        > następny okrągły jubileusz Waszego Związku /stulecie/ sprawa zostanie
        > załatwiona pomyślnie. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i zbliżającego się
        > Nowego Roku życzymy pogody ducha i wszystkiego najlepszego. Nie załamujcie
        rąk
        > i działajcie dalej.

Wszyscy Platformersi (członkowie i wielbiciele PO) to złodzieje, kurwy i
        przekręty.
        Precz z komuną !
        • Gość: Platformers Re: Do niezłomnego.prawicowca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 19:03
          Drogi Kolego. Proszę bez insynuacji. Wy też nie jesteście bez winy. AWS rządził
          po raz drugi /zmieniając tylko nazwę/ w latach 1997-2001. I co dokonaliście?
          Tylko cztery wielkie, historyczne reformy. To prawda. Ale nic poza tym. O ich
          efektach nie wspominam bo atmosfera świąteczna nie pozwala. My podjęliśmy pracę
          od podstaw. Społeczeństwo nam ufa. W notowaniach wyprzedziliśmy lewicę. Skromne
          środki nie pozwalają nam na pełne rozwinięcie skrzydeł. Pokażemy jednak co
          potrafimy po przyjęciu władzy. Na pewno nie pozwolimy na zsyłkę Polaków na
          Sybir.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka