cclement 08.07.09, 12:19 Biorąc pod uwagę że to PKP to ciekawe czy zdążą naprawić do 2012. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:41 własnie jechałem z wrocławia do oławy i mogę powiedzieć że pełna informacja na dworcu że w oławie będzie przesiadka do autobusów oraz kierownik pociągu także informował w pociągu na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W IP: *.t-systems.com.pl 08.07.09, 13:44 Bedę jutro jechał do Rzeszowa czy znaczy że też będą jakieś problemy??? Jak PKP ew zrekompensuje ten 2-3 godziną dodatkową podróż??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretek Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W IP: 89.174.38.* 09.07.09, 07:28 Gość portalu: pasażer napisał(a): > Bedę jutro jechał do Rzeszowa czy znaczy że też będą jakieś problemy??? Tak. Będziesz jaechał objazdem ok. 2h dłużej > Jak PKP ew zrekompensuje ten 2-3 godziną dodatkową podróż??? Możesz skorzystać z autobusu, busu czy własnego auta. Nie musisz się żenić PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W IP: 217.149.250.* 09.07.09, 12:26 Przecież ten fragment był stosunkowo niedawno remontowany i już jest do bani. Nie ma to jak porządna, polska robota :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-Wro.. IP: 195.182.9.* 08.07.09, 13:43 Wczoraj dojazd z Wrocławia do Brzegu trwał 6 godz. poc. osobowym z powodu zerwania trakcji. Dziś ciąg dalszy przygód z PKP... Wczoraj był problem i nie było zastepczych lini i ludzie np.wyjeżdzając z Wrocławia o 17:48 do Brzegu dojechali dopiero o 00:30. Ciekawe dlaczego poc. pośpieszne w takich kryzysowych sytuacjach nie zabierają podróżnych jadących tą samą trasą? To skandal i kpina. Wstydźcie się kolejarze za bałagan i nie wywieszajcie już więcej folderów "Kolej na Euro 2012". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yello Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 17:28 > Wrocławia o 17:48 do Brzegu dojechali dopiero o 00:30. Ciekawe > dlaczego poc. pośpieszne w takich kryzysowych sytuacjach nie > zabierają podróżnych jadących tą samą trasą? Jak to dlaczego? Przecież to inna spółka... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Problemy z dojazdem pociągiem do Opola 08.07.09, 14:38 Sprowadzić 1000 Chińczyków z suszarkami do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Problemy z dojazdem pociągiem do Opola IP: *.punkt.pl 08.07.09, 19:39 bo pospieszne jechały przez jelcz i dobrzeń wielki więc nie mogły was zabrac do oławy przecież to oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora mega przekręt z trasą na opole 09.07.09, 08:01 od około 10 lat trwa modernizacja tej lini kolejowej. zdaje się, że zgodnie z zapowiedziami pkp już jakieś 3 lata temu czas przejazdu na trasie wroc- opole miał wynosić dla ekspresów 32 minuty. wynosi nadal około 1 godziny (przed modernizacją ekspresy jedźiły ok 52 minut Sic!) robota partolona jest na niespotykaną skalę i nikomu nic się z tego powodu nie dzieje. właśnie nasiąkł jak gąbka nowo zmodernizowany odcinek. nikt nie wie dlaczego- pewnie to namacalny dowód na istnienie Boga i jego ingerencji w sprawy ziemskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Coś mi nie pasuje.....? IP: *.as.kn.pl 09.07.09, 08:41 "Kilkusetmetrowy odcinek w okolicach Lipek" Skąd kilka setek kilometrów w okolicach Lipek, jak tyle nawet nie ma z Opola do Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rochu Czy wszystko trzeba Ci tłumaczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:59 Jeśli kilkaset metrów jest zepsute to całą trasę szlag trafia. Pociąg nie przefrunie nad Lipkami. Tylko w Lipkach kawałek nasypu zamókł, właśnie kilkusetmetrowy, a jest na trasie głównego połączenia Wrocław-Opole. Cała trasa ma ok 90-100km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rochu ups sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:01 Jednak nie masz problemów z czytaniem, tylko z oczami. Kilkuset metrowy a nie kilkuset kilometrowy. Odpowiedziałem nie na temat bo nie spodziewałem się aż takiej pomyłki z Twojej strony. Nawet sam zacytowałeś :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: themoony Re: Coś mi nie pasuje.....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 17:17 Odcinek kilkusetMETROWY, a nie kilkusetKILOMETROWY! Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Pociągiem do Opola z przesiadką lub objazdem 09.07.09, 11:13 Zamiast o 22.30 byłem we Wrocławiu o 2.30... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik_rowerzysta Linia 160 km/h IP: 89.174.178.* 09.07.09, 12:15 Linia na tym odcinku została zmodernizowana i dostosowana do prędkości 160 km/h. Jest to linia o znaczeniu międzynarodowym. Ciekawe dlaczego taka sytuacja się zdarzyła ? -Czy podtorze nie zostało właściwie odwodnione czy co??? Czy wydając grube miliony na remont nie można czegoś takiego przewidzieć. Pasażerowie mają prawo się domagać odszkodowania... za hotele, taksówki itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer pociąg stoi pod Opolem:( IP: *.t-systems.com.pl 09.07.09, 14:08 Wielkopolanin dzisiaj wyjechał z Wrocławia o godzinie 8.35 obecnie jest godzina 14.05 i pociąg jest dopiero pod Opolem!!!! W Rzeszowie miał planowany przyjazd o godzinie 15.35!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Kraków? 09.07.09, 19:51 Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z połączeniem Wrocław-Kraków? Są przesiadki czy objazd? I o ile wydłużony jest czas podróży? Oczywiście na stronie pkp nie ma o całej sytuacji ani słowa, na infolinii każą mi czekać 10 minut na połączenie z konsultantem, a ja nie mam zamiaru nabijać tepsie kasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krymas Re: Kraków? IP: *.chello.pl 09.07.09, 20:44 Pospieszne, TLK i expresy jezdza objazdami przez Jelcz i maja w plecy po 3h srednio. InterRegio jezdza przez Brzeg z przesiadka na autobus i dzis np. popoludniowy Wroclaw-Krakow z 16:35 byl w Katowicach tylko 15 minut po czasie. Wiec jak jechac, to tylko InterRegio do soboty, kiedy ta szopka niby mialaby sie skonczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yosia86 Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-Wro.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:16 Dziś dalekobieżnym o 13:35 z Wro byłam w Katowicach 19:20... :| tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krymas Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W IP: *.chello.pl 09.07.09, 22:49 Coz, bylo jechac InterRegio o 16:35, wtedy bylabys w Katowicach o 19:40:-) I jeszcze byloby dyche taniej za bilet... Co kto lubi...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-W 10.07.09, 01:37 Osobiście wolę, żeby się nie spieszyli, chociaż dojeżdżam do Breslau do pracy - tylko niech nie robią prowizorki. A kto normalny przewiduje opady przez miesiąc, z dzienną ilością przekraczającą normalny opad miesięczny w porównywalnych okresach innych lat? Ten nasyp musiałby chyba z betonu być wylany, żeby się nie rozmył przy takim ruchu, jaki normalnie jest na tej trasie i przy takiej burzy, jaka tamtego wieczora przeszła. I tak naprawdę to szczęście, że nie doszło do żadnego wypadku. PS - nie mam z pkp nic wspólnego poza biletem miesięcznym; żeby nie było, że bronię! Odpowiedz Link Zgłoś
themoony Dolny Śląsk i Opolskie chyba najgorsze... 11.07.09, 17:25 Te 2 województwa są chyba mają najgorszy stan dróg i torowisk w całej Europie i jesteśmy w jej ogonie. Dziurawe i wąskie drogi, podmoknięte torowiska, nawet jeśli były one remontowane chyba rok temu. A ten odcinek Brzeg-Oława to przeżywa jakieś fatum! Raz kradną 400m trakcji, raz deszcz zalewa. Chyba, że opolski oddział PKP wybitnie partoli swoją robotę! Nigdzie indziej, nawet w Polsce, takie rzeczy się nie dzieją, tylko na tym odcinku między Wrocławiem a Opolem. Miało być lepiej, jest jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojo Sparaliżowany ruch pociągów na trasie Opole-Wro.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:12 Witam czy cos sie juz zmienilo w tej sprawie czy dajel przejazd jest nieczynny i sa 3h opoznienia? Gdzie sa jakiekolwiek informacje o transporcie zastepczym z Opola, bo PKS opole.. brak slow. Bede wdzieczy na info. M. Odpowiedz Link Zgłoś