Gość: cave IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 18:15 Czy warto mieć internet z Dialogu, tzn. czy połączenia i transfery są szybsze niż w Tp sa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alissa19 Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 18:43 n o warto bo np. w tpsa jest tylko 10 godz.internetu atu masz za miesieczny abonament nieograniczony dostep.zreszta ja nie narzekam i znajomi tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 18:58 jedyny problem to polaczenie sie z netem. czasem trzeba 7, 8 razy. poza tym szybkosc jak na modem przyzwoita. polecam jednak w2k. znakomicie sprawdza sie przy wspolpracy z "dialogiem". no i zapatrz w jakis porzadny modemik, a nie winmodem i przed pierwszym polaczeniem koneicznie zadzwon do biura obslugi klienta, zeby z konsultantem skonfigurowac dial-up. poza tym za 73 miesiecznie dostajesz nieliitowany dostep do netu. haczyk jest tylko jeden: sesja nie moze trwac dluzej niz 10 godzin, ale potem po prostu ponawiasz polaczenie... na pewno jest to bardziej oplacalne od oferty telekomuny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niteczka Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 19:14 Klopoty z polaczeniem sa zwiazane ze zmianami oprogramowania serwerow przyjmujacych polaczenia Dial-UP !!! Stopniowo to naprawiaja !!! A czy sie oplaca ??? MAM ISDNa i sie oplaca jak cholera !!! POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yak-ona Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! 31.01.02, 20:31 ja tez mam isdn i nigdy jeszcze nie mialam problemu z polaczeniem sie!!! cenowo TP SA nie ma szans! szybkosc zabojcza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cave Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:04 co to jest w2k i winmodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 21:24 sluze odpowiedzia :-)) 1. w2k - windows 2000 2. winmodem - bardzo tani modem (zazwyczaj ponizej 100 PLN), ktory musi byc w znaczacy sposob wspomagany przez system operacyjny. cholernie spowalnia to prace calosci... osobiscie w domciu uzywam modelu pentagram shadow (modem zewnetrzny), ale dobrym modemem wewnetrznym jest n.p. pentagram diablo na szynie PCI i jest on stosunkowo niedrogi. kosztuje okolo 150 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 21:29 pomysl tez o zmianie przegladarki. jesli uzywasz internet explorera, albo netscape - rozwaz "przesiadke" na opere. przy polaczeniach modemowych - czysta przyjemnosc! w razie pytan dotyczacych instalacji, czy konfiguracji opery sluze pomoca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cave Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 22:07 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! 31.01.02, 22:08 nie ma sprawy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: HEJ INTERNAUCI KORZYSTAJĄCY Z DIALOGU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 21:58 Polecam usługi internetowe Dialogu.Są naprawdę bardzo dobre.Transfer jest zwykle koło 54 bps.Mam usługę "Dialnet co dzień" i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś