u.burtowska 22.07.09, 16:18 Moja córka postanowiła kontynuować tam naukę. Proszę o opinie. Będę wdzięczna za każdy głos. z góry dziękuję - Ula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa 22.07.09, 19:19 Skoro postanowiła kontynuować naukę, to zadowoloną być chyba musi? Gdyby kontentą z danej jej możności nauki nie była, nie kontynuowałaby przecież :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.magma-net.pl 22.07.09, 23:00 Placisz - zdajesz, proste. Chodzą tam takie tłumoki, ze czlowiek nie moze sie nadziwic, ze za kilka lat taki tlumok bedzie mial tytul mgr. Ale z drugiej strony - zdolni maja wielkie szanse. Kadra do dyspozycji, są gotowi tanczyc dla studentow - klientow. Ale uczelnia ogolnie rozleniwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten-co-tam-uczy Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 23:52 Primo - u mnie trzeba się nauczyć, żeby zdać (nie wystarczy opłacić czesnego). Secundo - tańczyć nie umiem, zatem gotowości nie zgłaszam :) Ma zalety i wady, ale bez robienia reklamy i kadzenia (wiadomo nie jestem do końca bezstronny) - szkoła wyróżnia się na plus w porównaniu do innych niepublicznych (ale to jeszcze zależy od kierunku). Mnie się tu dobrze prowadzi zajęcia. Pozdrawiam wszystkich studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzykacz Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.07.09, 20:43 A na jakim kierunku uczysz chwalipięto? Chyba nie na dziennikarstwie, bo mamy luzik, ale też faktem jest, że za wiele się nie uczymy. Jednak większość zajęć to nieporozumienie i z dziennikarstwem za wiele wspólnego one nie mają. Jeśli ktoś chce studiów z prawdziwego zdarzenia, to DSW bym raczej odradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.chello.pl 25.07.09, 21:25 Mam nadzieję, że nie masz aspiracji, aby zostać dziennikarzem... Zresztą nie papier, a praktyka pozwala pracować w tym zawodzie (tak więc żadne studia nie pomogą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.09, 18:46 Jasne - dziennikarstwo to zajęcie dla analfabetów. Studia nie pomogą. Nie matura, lecz chęć szczera... No i mamy takie media, jakie mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa 22.07.09, 23:25 4 lata temu kończyłam tam SM, poziom porzadny, wymagano sporo. Potem poszlam na UWr na 2 letnie magistreskie i ci sami wykladowcy, którzy byli wymagajacy w DSW, na uniwerku totalnie olewali studentów i zaliczenie nie bylo problemem. Nie twierdze, ze szkola trzyma poziom, bo pewnie zalezy od uczniow niestety ale wspominam ja miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakowski Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.09, 06:41 Uczniów? Myślałem, że tam macie studentów, jak to zwykle na uczelniach bywa, ale to szkółka taka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.09, 21:31 Wychowawczyni w przedszkolu mojego syna kończyła tę szkołę. Jest bardzo miła i kompetentna, więc chyba się tam czegoś nauczyła.Teraz z tego co wiem, kontynuuje naukę na studiach doktoranckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.09, 08:11 Nauczycielka mojej córki kończyła tę szkołę. Jest bardzo prymitywna, widać niczego się tam nie nauczyła. Teraz, z tego co wiem, sprząta na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lei83 Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 08:21 Kończyłam tam rok temu studia mgr uzupełniające. Na moim kierunku( marketing i zarządzanie w edukacji) według mnie poziom był bardzo słaby. Nudne ćwiczenia, często odwoływane, usypiające wykłady o niczym. Niczego się tam nie nauczyłam, a ocene na koniec miałam 4,5 w sumie nie wiem za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.09, 18:58 No cóż, jeśli ktoś jest zdolny, to studiuje za darmo na prestiżowych uczelniach państwowych. Jeśli komuś Bozia zdolności poskąpiła, to musi się nudzić za pieniądze w mniej prestiżowych szkołach prywatnych. Niech Bogu dziękuje, że takie są. Za moich czasów, kto nie dostał się na państwową uczelnię, ten o byciu magistrem mogł tylko pomarzyć. Magisterium i studia wyzsze zarezerwowane były tylko dla elitarnych 8% najzdolniejszej części populacji.Reszta musiała zadowolić się wykształceniem średnim lub zasadniczym zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dolnośląska Szkoła Wyższa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.23, 16:58 Moja sytuacja wyglądała następująco, zrezygnowalem ze studiów na trzecim roku. Ale po pewnym czasie chciałem zmienić decyzje i ukończyć rozpoczęty cykl studiów. Po czym jeszcze raz się rozmyśliłem i nie zdecydowałem się wrócić na studia. Uczelnia naliczyła mi 480 zł opłat jak oni to nazwali „administracyjnych” chociaż praktycznie nie pojawiłem się na uczelni. Dla mnie jest to niedopomyslenia, ale cóż, życie. Pisze o tym, aby przestrzec was, że takie sytuacje maja miejsce w DSW. Odpowiedz Link Zgłoś