z2006 25.11.06, 09:47 Ja mam zamiar w czasie adwentu nie oglądać telewizji (z wyjątkiem programów religijnych) i codziennie odmawiać Godzinki o Niepokalanym Poczęciu Najświętszej Maryi Panny. Czekam na wasze postanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vobiska1 Re: Postanowienia adwentowe 26.11.06, 15:08 Godzinki o NPNM są tak piekne, tak poetyckie, tak pełne uwielbienia,że warto cos takiego postanowić)). Pięknie je spiewa codziennie rano męski chór w Radio Maria, dobry początek dnia.aAspróbuj pójśc o 6.00 rano do ciemnego wiejskiego kościólka, tylko lampka oliwna się pali , kobiety w wiejskich chustkach spiewają żarliwie Godzinki tuż przed Roratami, to jest religijne przeżycie!! Co ja postanawiam? Mam słabą wolę i obawiam się postanowien, natomast od dawna w tym okresie pozdrawiam wszystkich: Marana Tha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Postanowienia adwentowe 27.11.06, 09:54 Proponuję ci zastosować stopniowanie trudności, czyli zacząć od czegoś łatwego. Odpowiedz Link Zgłoś
yazonisyn Re: Postanowienia adwentowe 28.11.06, 08:10 Post w intencji poczęcia się mojego kolejnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś