Dodaj do ulubionych

Hałas w mieście

26.02.13, 13:26
Czy są jakieś badania o ile w Zielonej Górze przekroczony jest poziom hałąsu.I co nakazuje prawo.Buduja drogę Aglomeracyjna tuz pod blokami na ul Lisiej i przy domach na Dabrowskiego.gdzie moge się dowiedziec kto dał na to zezwolenie i kto badał poziom hałasu.Czy naprawdę mieszkańcom wiezowców to nie przeszkadza.Odszkodowania powinni dostac albo zablokować tego gniota.Jest tu ktos kompetentny?Proszę
Obserwuj wątek
    • Gość: qqq Re: Hałas w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 14:50
      Trzeba zamknąć wszystkie ulice w śródmieściu Krakowa, Wrocławia...zlikwidować tramwaje...
      Miasto dla mieszkańców, dla samochodów ... wieś ?
      • maineking Re: Hałas w mieście 26.02.13, 15:25
        Na świecie zamyka się śródmieścia.I dba o mieszkańców.A ja pytałem o poziom hałasu czy ktos wie jak to załątwić.Skoro mieszkańcom Lisiej to nie przeszkadza.Dla mnie to absurd.W miastach ...mam na mysli cywilizacje zachodnie buduje się drogi wąskie...do przemieszczania sie.Ludzie korzystaja tez z autobusów.Obwodnice buduje sie POZA miastem.Powtarzam....w cywilizacjach zachodnich
        • Gość: qqq Re: Hałas w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 15:40
          >>>Na świecie zamyka się śródmieścia.I dba o mieszkańców.<<<

A tak dokładnie to gdzie i jakie ?
          Z tego co pobieżnie zauważyłem dla większości władz chodzi nie tyle o zdrowie, a jedynie o złapanie naiwnego elektoratu potrzebnego w wyborach lub dla zapewnienia wyższych opłat za wjazd do centrów.
          Jakoś trudno mi sobie wyobrazić tak niewielkie miasto jak Zielonka z ograniczonym ruchem.
          Może to śmieszne, ale czy tak małe i z niewielkim budżetem miasto stać na takie posunięcie ?
          Chyba , że dla wyciągnięcia kasy od właścicieli pojazdów. Ale jak by to się odbiło na zwykłych mieszkańcach ? Nie za bardzo.
          • maineking Re: Hałas w mieście 26.02.13, 15:43
            Kraków, Londyn.Nie mówię żeby zamykac tylko nie budowac w zielonych miastach Placów Czerwonych ludziom pod oknami.Małe miasto tez może być kwitnące tylko włądze musi miec mądre.Myślisz że hałasliwe dziurawe drogi = postęp. I te hasełka...inwestor, inwestycja, rozpęd, kryzys,fiskus...A gdzie człowiek , mieszkaniec.Toz w socjaliźmie jednostka bardziej sie liczyła.
            • Gość: seler Re: Hałas w mieście IP: *.play-internet.pl 26.02.13, 15:50
              A jak na dodatek i nie daj allahu przyłączą gminę do miasta to już zupełnie w centrum będzie!
              Budować na rogatkach Łężycy!
              • maineking Re: Hałas w mieście 26.02.13, 16:19
                Oh....oh...metropolia.Śmiechu warte.To tak jakby Oxford chciało być metropolia.Dlaczego zawsze Polakom dobrze tam gdzie ich nie ma.Obwodnice są z samej swej nazwy za miastem.A w mieście ulice.Waskie.Do przejeżdżania.Nie zauwazyliście,że korki sa ZAWSZE na szerokich drogach?.Ale .....kto wie gdzie nalezy zgłosić żądanie badania poziomu hałąsu .Wujek Google cos kiepsko współpracuje.
                • asek_s Re: Hałas w mieście 26.02.13, 19:57
                  Stacja sanitarno-epidemiologiczna (Sanepid) w Zielonej Górze,ul .Jasna 10.
                  • maineking Re: Hałas w mieście 26.02.13, 20:18
                    Dziękuję bardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka