Gość: e IP: *.93.classcom.pl 23.03.07, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VeB Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją przygoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:57 wać... Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz 23.03.07, 23:45 taka wzorowa Polka, pierwszy jej wyrok. powinny byc zawiasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:03 Czy wszyscy załapali że "ograniczenie wolności" to nie jest "pozbawienie wolności"? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka przepłakała pół dnia - mało jak za braciszka 24.03.07, 12:17 musiała go nie lubić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwi Re: przepłakała pół dnia - mało jak za braciszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:23 Bardzo inteligentny komentarz. Gratuluję taktu. Jednak głupota na forum się rozprzestrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paula266 Re: przepłakała pół dnia - mało jak za braciszka 24.03.07, 15:42 Gość portalu: wwi napisał(a): > Bardzo inteligentny komentarz. Gratuluję taktu. Jednak głupota na forum się > rozprzestrzenia. dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 A z jakiego powodu plakala ? 24.03.07, 01:08 Bo artykul nie za bardzo wyjasnia, dlaczego plakala. Ze trzeba bedzie odpracowac pare godzin spolecznie ? Czy tez dlatego plakala, ze wyrok przypomnial jej o tym, co zrobila ? Mysle, ze to byl prawdziwy powod, ale dziennikarz, oczywiscie, nie musi dochodzic sedna sprawy, wazne, ze jest jakis tam artykul w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boro Re: A z jakiego powodu plakala ? IP: 212.180.147.* 24.03.07, 07:58 No jak to z jakiego - ze szczęścia. Szczerze trzymałem kciuki za panią Otylię, ale jak dowiedziałem się czego żąda prokuratura jeszcze przed sprawą, to nóż mi się w kieszeni otworzył. Toć oni zawsze za najbłahszą sprawę chcą od razu sadzać do pudła, żeby w czasie procesu było z czego schodzić, a tu od razu zawiasy. Więc chyba potraktowała naszą czołową pływaczkę w sposób "wyjątkowy". Poza tym postawa pani Otyli jest dla mnie wielkim rozczarowaniem - chyba nie spodziewała się uniewinnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: A z jakiego powodu plakala ? 24.03.07, 08:04 Gość portalu: Boro napisał(a): (...) Poza tym > postawa pani Otyli jest dla mnie wielkim rozczarowaniem - chyba nie spodziewała > się uniewinnienia? ================ Również nijak jej postawy nie jestem w stanie zrozumieć... A jej medale już tak nie błyszczą i są jakieś porysowane... Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: A z jakiego powodu plakala ? 24.03.07, 10:32 Otylia nie czuje się winna. W tym przekonaniu utwierdzają ja obrońcy oraz opinie biegłych. Dlatego biegli, obrońcy, oraz sama Otylia powinni zostać uświadomieni, w jakich warunkach dopuszczalny jest manewr wyprzedzania. Przeciwnym razie, nadal stanowią śmiertelne zagrożenie dla uczestników ruchu drogowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: A z jakiego powodu plakala ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:39 chciałaby nie czuć się winna, bo wtedy łatwiej by zniosła stratę brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:53 nie taka wzorowa Polka, bo juz wczesniej spowodowala kolizje i sad to w uzasadnieniu zauwazyl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uran Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 08:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e38 driver Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 10:29 no i bardzo dobrze, że płakała! Co ona sobie myśli, że dostanie uniewinnienie, bo jest.. no właśnie kim ona jest? nikim. Powinna się cieszyć, że tylko tyle dostała, powinna dostać wyższą karę, bo gdybym to ja zrobił to pewnie miałbym z 3 razy większy wyrok + z 4 lata bez prawa jazdy. a niby prawo każdego traktuje równo... akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uran Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 08:01 wyrok i tak jest łagodny,każdy inny dostałby około 3 lat więzienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: 193.239.205.* 24.03.07, 10:26 za narażenie życia paru osób, i zabójstwo jednego ? W życiu, poniosła i tak małą karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.chello.pl 24.03.07, 11:00 przeplakala w melbourne??!!! powinna siedziec i to pare lat idiotka. moze inni siedzacy teraz w pudle za takie samo przestepstwo tez chcieliby plakac w melbourne.. kur.wa mac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etap Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.autocom.pl 24.03.07, 11:01 kazdy by tak chciał, ale jakby zabila Twojego brata to byś tak juz nie mowil.Wszyscy ktorzy ja znali mowili ze jedzi jak wariatka.Gwiazda - "wzorowa" to może? I nie zapominajmy że 110km/h to ona miała na liczniku jak juz uderzyła w drzewo i sie zablokował - czytaj po hamowaniu, jeżdzie przez trawę...To ile miała wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
janek445 Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz 25.03.07, 18:23 mysle ze jezeli prezydent Kwasnieski anulował wyroki przed odeiscjem pewnym ludziom to Prezydent Kaczynski powinien zawiesic wyrok tak porządnej i sławnej osobie o to powinna go nasza pływaczka poprosic sławiąca nasz kraj na całym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz 24.03.07, 00:32 trzeba było ustalić posiedzenie sądu na po mistrzostwach. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Dlaczego ? 24.03.07, 01:02 Dlaczego "trzeba było ustalić posiedzenie sądu na po mistrzostwach." W tej sytuacji nie powinna w ogole jechac na te mistrzostwa. Czasami trzeba zejsc na ziemie i odpowiedziec za grzechy, ktore sie popelnilo w realnym zyciu. Niech sobie zdobedzie i 5 zlotych medali, i co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Dlaczego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:27 Popieram. Małysza też powinni zapuszkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:39 Jeżeli kogoś zabije to i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Dlaczego ? IP: 193.239.205.* 24.03.07, 10:28 malysz nikogo nie zabił i nie wykazał się totalną głupotą i wyprzedzał na drodze nie mając widoczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Dlaczego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:47 Zawistniku jesteś małym nieznanym ludzikiem, zamilknij i pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.Musisz być ciężko zdołowany sukcesami innych. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:50 "Czytanie ze zrozumieniem jest obce dla wielu maturzystów..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: Dlaczego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:57 Jakim zawistnikiem? Kobieta popelnila przestepstwo, zabila czlowieka i domaga sie uniewinnienia. Czemu? Bo nie chciala? Czy naprawde jest taka glupia, ze wierzyla, ze umie jezdzic samochodem? Przez to co ona gada wychodzi jej niezbyta pewnosc siebie i wyrachowanie. Wkurzaja mnie ludzie, ktorzy mowia, ze trzeba ja traktowac inaczej. Czemu? Dla prawa wszyscy sa rowni. A te pomysl, ze jak sie zabije czlonka rodziny, to nie powinno byc postepowania z urzedu... no co to za glupota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor Boże! Ale z ciebie jest robot! IP: 83.238.180.* 24.03.07, 09:33 Tacy jak ty budowali totalitaryzmy. Zmiast rzucać kodeksami zadaj sobie pytanie CŻEMU MA SŁUŻYĆ KARA! 1 Zadość uczynieniu, 2 Nauczce. 1 Myślisz, że najbiżsi chcieli by jej w więzieniu? 2 Zabiła brata, czy może być straszniejsza nauczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Boże! Ale z ciebie jest robot! IP: *.icpnet.pl 24.03.07, 09:59 To ja zabiję Ciebie. Mogę? To będzie dla mnie straszna kara i nauczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Boże! Ale z ciebie jest robot! - bzdura IP: 193.239.205.* 24.03.07, 10:42 Zabicie brata jest konsekwencją jej głupoty, nie karą choć strata dla niej z pewnością jest dotkliwa. Czy uważasz że w przypadku kiedy w tym wypadku zginąłby ktoś kto jechał z nią, a nie był członkiem rodziny to należało by ją uniewinnić ??? Czy uważasz że te dwie sytuacje - prawdziwa i ta hipotetyczna czymś się różnią ??? Nie różnią się bo jej działanie/motywy były identyczne tylko skutki są inne. Przestańcie więc bronić dziewczyny która jest winna i szczęśliwie dostała minimalną karę ze względu na śmierć brata. Dostała karę bo kara musi być nieunikniona nie ważne czy ktoś zdobył 1,100, 1000 medali, czy jest politykiem, itd. itd. Niestety nie zawsze jest to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Boże! Ale z ciebie jest robot! IP: *.catv.net.pl 24.03.07, 11:12 A jeżeli rodzice zabijają własne diecko? To co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_rosomak Re: Boże! Ale z ciebie jest robot! IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 12:59 Chyba nie rozumiecie: to nie chodzi o to że Otylia nie powinna być ukarana. NIKT nie powinien być ukarany w takiej sytuacji. Wypadek to wypadek. Żaden biegły po fakcie nie pozna prawdy, bo moze nie znać jej nawet sama zainteresowana. Kto nie brał udziału w wypadku, ten nie wie jak szybko to się dzieje, jak mało można zrobić. Działa już tylko fizyka. przecież giną nawet kierowcy rajdowi. Pisałam już o tym na forum wiele razy: parę miesięcy temu sama miałam wypadek, przy prędkości 40km/h a nie 140. Jestem świetnym kierowcą z 20-letnim stażem, ale gdybym jechała z pasażerem ta osoba by zginęła na miejscu. Czy myślicie że byłabym wówczas bardziej winna - czyli BARDZIEJ ODPOWIEDZIALNA za ten wypadek gdyby ktoś zginął??? Przecież zachowałabym sie identycznie, zastosowała taki sam manewr, droga w tym miejscu byłaby równie śliska. Gdyby Otylia jechała sama, dostałaby 100zł mandatu tak jak ja, nie byłoby sprawy, a my co najwyżej dyskutowalibyśmy o złym stanie polskich dróg. Czy więc można karać za GDYBY? Czy można być odpowiedzialnym za coś na co nie mamy wpływu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Dlaczego ? IP: 193.239.205.* 24.03.07, 10:32 To że Otylia jest mistrzynią nie zmienia tego że jest równa wobec prawa. Jakim prawem ma być traktowana ulgowo tylko dlatego że zdobyła medale ? Nawet to że zabiła brata nie zwalnia jej z odpowiedzialności, bo śmierć brata wcale nie jest karą. Jest jedynie konsekwencją jej głupoty. Karę wymierzył sąd i uważam że jest adekwatna do popełnionego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomea Re: Dlaczego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 15:16 jestem małym czlowieczkiem. Mam prawo jazdy od 14 lat nikogo nie zabilam. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajcevunio Re: Wyrok był sprawą oczywistą-trzeba było ją prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:29 tak,tak dasz każdemu taką możliwośc czy tylko "wybrańcą" wogóle cały ten pomysł żeby starac się u uniewinnienie był jej (lub jej prawników ) wielkim błędem...żałowali jej tragedii wszyscy cały naród ale tej komedii już nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo mogli poczekać z wyrokiem jak IP: *.pg.com 24.03.07, 03:00 się skończą zawody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: mogli poczekać z wyrokiem jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:51 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 Choćby dlatego 24.03.07, 08:05 że taki pisowski Zawisza który spowodował krakse samochodem dzieki układom nie dostał nawet mandatu,łapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Choćby dlatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:08 Razi mnie to tak samo, jak i działania Otylii. Co do posła Z. ja już się opowiedziałem nie głosując na PiS. Dzieki takim jak Z. PiS beknie przy następnych wyborach i ich też ktoś rozliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pijany rowerzysta - 6 m. ogr. wolności i 1 rok ... IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 11:27 ... bez prawka, jeśli dobrze pamiętam (było o tym głośno w mediach). To jeden z pierwszych wyroków nowych sądów 24 godzinnych. Przez tego rowerzystę nikt nie zginął, nie spowodował on wypadku - stworzył on tylko teoretyczne zagrożenie i to głównie dla siebie... Otylia nie dość że spowodowała śmierć swojego brata to jeszcze spowodowała poważne zagrożenie dla innych uczestników ruchu w trakcie tamtego zdarzenia. I tu pytanie dla wszystkich obrońców naszej pływaczki - jak się ma jeden wyrok do drugiego? Gdzie tu sprawiedliwość? Gdzie równość wobec prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pijany rowerzysta - 6 m. ogr. wolności i 1 ro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:42 ale ona nie była pijana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tidum Re: Pijany rowerzysta - 6 m. ogr. wolności i 1 ro IP: 193.59.72.* 25.03.07, 16:06 On też przecież nie byl pijany, jak go zlapali na tej wiejskiej drodze. Jechal na trzezwo rowerem, a ukarali go tylko dlatego, ze mial zakaz prowadzenia pojazdow ze wzgledu na wczesniejsza jazde po pijanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Otylia pół nocy płakała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:57 a co to teraz zmieni ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Otylia pół nocy płakała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:06 i tak potraktowano ja lagodnie.Trzeba myslec za kierownica...Zycze jej sukcesow..niech wyciagnie wnioski na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarguz Re: Otylia pół nocy płakała IP: *.dyn.optonline.net 24.03.07, 01:17 Masz racje (nie jedzie samochod)jedzie czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Otylia pół nocy płakała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:52 Będzie mniej sikać i wypłacze cenne elektrolity. A zawody na karku. Ach ten sąd jak on mógł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typowe mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.virnxx15.adsl-dhcp.tele.dk 23.03.07, 23:11 opoznic ogloszenie wyroku do po zawodach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 23:16 A to z jakiego powodu? Czyżby Otylia była równiejsza od reszty równych obywateli. Życzę jej jak najlepiej, ale jeśli jest winna to powinna ponieść taką samą surową karę jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.b2b.tiscali.it 23.03.07, 23:24 Masz racje. Trzeba byc doprawdy kretynem i bez serca, by zajmowac sie sprawa w tym momenci. A wystarczylo zrobic to po mistrzoswach. Ale còz. Na kretynstwo lekarstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:52 Myslisz, że tobie by odroczyli? Mozna smarkatej żałować, ale jest winna - wyrok jest niesprawiedliwie niski - ciekawe, jakie będa teraz zapadać wyroki w podobnych sprawach. Czy innym osobom zostanie wzięty pod uwage np. fakt, że są dobrymi chirurgami, nauczycielami, rodzicami? Masz rację - na takie kretyństwo jak u ciebie lekarstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiu Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.chello.pl 24.03.07, 01:32 Wyrok jest adekwatny, a nawet lekko zawyżony. W tego rodzaju wypadkach (nieumyślne spowodowanie kalectwa lub śmierci członka rodziny) daje się zwykle wyrok w zawiasach, uznając że utrata bliskiego i tak jest największą karą. Otylii nic nie zostało oszczędzone (łącznie z porą ogłoszenia wyroku), ale głupi i zawistny ludek polski jest nadal żądny krwi. Bo nic go tak nie cieszy , jak to, że dopie..alają komuś, komu w życiu się lepiej w życiu udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.asm.bellsouth.net 24.03.07, 02:45 Twoim zdaniem jej sie w zyciu udalo, a moim zdaniem jej w zyciu nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Oto wlasnie chodzi, zeby zawistny, wredny ludek IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 06:40 mial igrzyska.PISIUJKI SA ZADOWOLONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:06 Otóz to. Jak sprawca nie jest pijany, to dostaje zawiasy. A ilu naszych parlamentarzystów, sędziów i prokuratorów zasłania się immunitetami przy jeżdzie po pijanemu? Jakiś gościu miał proces 9 lat po spowodowaniu wypadku i dobrze było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.aster.pl 24.03.07, 09:00 co ty piszessz koleś - zabiła na własne życzenie! przecież to ona spowodowała wypadek. Za głupotę trzeba płacić. Los ją doświadczył? Przecież ona o to sama prosiła jadąc nieprzepisowo. Dobrze, że tylko jedna ofiara śmiertelna. Mogła zabić ludzi jadących z naprzeciwka!I bezczelnie twierdziła, że to jej nie jej wina! To kogo? Tych co nie wyprzedzali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.chello.pl 24.03.07, 12:51 gościu ma rację, w tego typu sprawach, jeśli poszkodowanym jest członek rodziny i nie ma innych poszkodowanych, kierowca nie był pijany itp daje się symboliczne wyroki uznając że największą karą jest utrata bliskiej osoby idę o zakład że gdyby chodziło o zwykłego "kowalskiego" wyrok byłby NIŻSZY a jest tak surowy bo media chciały krwii i sędzia sie do tego nagiął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwista Bezmózgowcy - won z dróg IP: *.sulechow.net 25.03.07, 14:21 Dawcom NEREK - powodzenia, ale dlaczego innych na drogach ma przez nich GROZA ogarniać???!!! Nie zapomnę opowieści o MATCE POD KOSTNICĄ SZPITALNĄ kwilącej {...oddajcie mi SYNA...}. Co chwilę mnie na drodze mija MŁODY/NIEMŁODY - mądry inaczej kierowca waląc 50 km/h za szybko. Do pracy? Do grobu!? Nagroda Darwina dlań! Otylka - świetnaś sportówka! A jako kierowczyni - idź na nauki. Zdaj w tym poprawkę lub wynajmij kierowcę(-czynię) lepszego(-ą) niż ty. Myślenie za kierownicą NIE BOLI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: mogli przeciez odroczyc!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:59 A po tych zawodach bylyby nastepne i potem nastepne. Moze od razu powinni uznac, ze nie wolno sadzic sportowcow, ktorzy kogos ZABILI. Tylko dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faahkju obudzila sie z reka w nocniku...... IP: *.hsd1.ut.comcast.net 23.03.07, 23:12 otylia plakala ale nie za brata ale o te 9 miesiecy....a brat nie zyje na zawsze..... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonasukienka1 Re: obudzila sie z reka w nocniku...... 23.03.07, 23:46 A ty skad wiesz dlaczego ona plakala?!?! do diabla nie widzicie jaka kare ona przechodzi? macie rodzenstwo? wyobrazacie siebie w jej sytuacji??? Ludzie niech Bóg, kotrorego wyzajecie chroni was od nienawisci i od pogardy! Was, Otylie i mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: obudzila sie z reka w nocniku...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:05 Mam brata, dzieci i stresa jak ich wiozę, co mobilizuje mnie do działań typu "noga z gazu". Otylia nie mieści się w ramach moralności mojej i wielu innych piszących. Czy Twój bóg każe nie myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: obudzila sie z reka w nocniku...... IP: *.aster.pl 24.03.07, 09:05 kochanie, wszystko dobrze, ale używaj poprawnie języka polskiego . Mówi się : jestem w stresie, odczuwam stres , jestem zestresowana. Na pewno nie " mam stresa". To zaniża twoją wiarygodność i sugeruje niskie wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: obudzila sie z reka w nocniku...... IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 24.03.07, 17:18 Gość portalu: mak napisał(a): > kochanie, wszystko dobrze, ale używaj poprawnie języka polskiego . Mówi się : > jestem w stresie, odczuwam stres , jestem zestresowana. Na pewno nie " mam > stresa". To zaniża twoją wiarygodność i sugeruje niskie wykształcenie woo hooo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwista mam stresA IP: *.sulechow.net 25.03.07, 14:30 BRAVO! mak - słuuuuuuuuusznie prawisz!!!!!!!! Otylkoopodobnym (na drogach!) - NADGRODA DARWINA. Otylkoopodobnym (w basenach) - medal stulecia i szacunek.(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: obudzila sie z reka w nocniku...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:07 widocznie nie miałeś siostry przykro mi::)) Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: obudzila sie z reka w nocniku...... 24.03.07, 02:35 a Ty skąd wiesz z jakiego powodu płakała...Twój poprzednik miał rację, polski lud jest żądny krwi, jak to przystało na prawdziwych chrześcijan....co za zakłamanie i obłuda, najbardziej cieszy czyjeś nieszczęście..Ja nie bronię Otylii...ale uważam, że i tak do końca życia, będzie żyć ze świadomością, że brat nie żyje przez nią..to ogromne obciążenie, ale nie, najlepiej jakby jej dowalili 10 lat...wtedy większość odetchnęłaby z ulgą, zasłużyła sobie...czy nie tak? Ostatnio słyszałam rozmowę dwóch beretów, stały takie dwie, które przypuszczam, że leżą krzyżem w kościele i modlą się pod każdą figurą papieża...i dyskutowały, jacy to nienormalni muszą być rodzice O.J., że ją popierają...Ludzie, przecież to ich córka, tak samo ją kochają jak syna, który zginął...Pewnie w głębi duszy mają do niej żal, ale co mają zrobić...przecież nie chwyciła noża i nie wbiła go z pełną premedytacją...Polskie społeczeństwo jest tak płytkie i chore z nienawiści, że My nigdy, nigdzie nie dojdziemy...Wszyscy będą się rozwijać, ale my będziemy gnić w nienawiści.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Nie mow tak,zawisc jest polska specjalnoscia, IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 06:51 cecha narodowa nadana temu ludowi przez Naczelnego i jego prorokow.Z ZAWISCI WIELU POLAKOW CZERPIE SILY ZYWOTNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: obudzila sie z reka w nocniku...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:19 no nie wiem czy ona zyje ze swiadomoscia , ze zabila brata. skoro twierdzi, ze jest niewinna, wiec widocznie nie ma sobie nic do zarzucenia. tylko ciekawe, kto w takim razie jest winny tego wypadku? pewnie polskie drogi. teraz wszyscy, ktorzy spowoduja wypadek niech sie odwoluja, bo przeciez najlepiej zwalic wine na drogi. a pani Otylia, musi chyba byc glupia osoba skoro widziala wzniesienie, waska droge, siapiacy deszcz, kilka tirow przed soba, a i tak zdecydowala sie wyprzedzac. coz, widocznie to drogi powinny myslec i sie nagle cudownie rozszerzyc zeby durni mogli wyprzedzac, pagorki powinny cudownie wklesnac, deszcz powinien przestac padac, a pazdziernik powinien cudownie zamienic sie na czerwiec, bo przeciez ludzie nie maja mozgow i nie dociera do nich ze w takich warunkach wprzedzanie to ryzyko i mozna komus krzwde zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Otylia pół nocy płakała 23.03.07, 23:26 nie rozumiem - chciala uniewinnienia ??- kiedy wina byla ewidentnie jej!!! janse, ze zostala juz okrutnie ukarana smiercia brata ale nie jest niewinna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Otylia pół nocy płakała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:33 Co za bbuta i bezczelność. Uniewinnienia ? Większość ludzi w takiej sytuacji przyznała by się do winy prosząc o łagodny wyrok. W takiej sytuacji zwykle sąd idzie na rękę co zresztą jest poparte praktyką jak i przepisami i rzeczywiście może złagodzić karę. Ale w tym przypadku uważam że wyrok jest słuszny i powinien być podtrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Otylia pół nocy płakała 23.03.07, 23:30 A wam , opinie powyżej ,to pasi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: morderczyni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:40 przeklniesz psu czy rozjebiesz przystanek i możesz liczyć na 3 lata w zawiasach. myślicie że 9 miechów dla tej morderczyni to tak dużo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: morderczyni!!! IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 23:48 Otylia. Jesteś człowiekiem sukcesu. Nie przejmuj sie opiniami kiepskich.(*) Poza tym dajesz power do życia innym. 3maj się i bądź dalej taka jaka jesteś. === (*) o kiepskich: praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4008817.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.icpnet.pl 23.03.07, 23:43 i tyle,,,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:52 Z PISEM NIKT NIE WYGRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 23:53 ja dziwie sie ze tylu kretynów komentuje to tak jak pan/i 'g' (g... no, dokładnie!). Jak to: ZABIŁA ??? Co za pogański kraj gwałcicieli 8 przykazania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:02 zabiła człowieka brata i będe za nią bo żałuje i płacze szczerze.CZłOWIEKU?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 10:50 raczej uważa że jest niewinna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:29 widze ze uważesz mnie za debila. A ja ciebie za perfekcjoniste:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: zabila czlowieka powinna siedziec IP: *.icpnet.pl 24.03.07, 00:54 nie wazne kim jestes,zabiles powinieneś ponieść kare....siedząc za kierownicą bierzesz pełną odpowiedzialność za pasażerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Nie ciesz sie... IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:05 ty takze powinienes poniesc kare i mam nadzieje , ze juz niedlugo, za twoja 'zyczliwosc' dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie ciesz sie... IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 10:53 to nie ma nic wspólnego z życzliwością lub jej brakiem. ona nawet najwyraźniej nie zrozumiała swojego błędu, skoro nie przyznaje się do winny i chciała uniewinnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Szkoda dziewczyny mimo wszystko IP: 62.233.164.* 24.03.07, 00:02 Przyniosła nam wiele radości na olimpiadzie...każdy z nas mógł mieć takie nieszczęście... fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: Szkoda dziewczyny mimo wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:07 szkoda przecierz tak samo każdy Polak może taki wypadek spowodować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Szkoda dziewczyny mimo wszystko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.03.07, 00:22 Tak, nie da sie zaprzeczyc, ze to olbrzymia tragedia i z calego serca jej wspolczuje. Nieumyslnie spowodowala smierc brata, jednej z najblizszyh jej osob. Ale nie mozna tez zapomninac, ze Otylia, oprocz tego ze jest swietna i odnoszaca sukcesy plywaczka, jest rowniez obywatelem tego panstwa i tak, jak kazdy z nas powinna byc traktowana przez wymiar sprawiedliwosci. Niestety, ale mam watpliwosci, czy ja, gdybym spowodowala taki sam wypadek, dostalabym tak maly wyrok. Otylia popelnila blad. Jechala brawurowo, zlamala przepisy i powinna byla z pokora przyjac wczesniejszy wyrok. Oszczedzilaby sobie tych lez na zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeio Re: Szkoda dziewczyny mimo wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:36 nie wiem co sądzić o tej sprawie, ale Otylia mimo wszystko jest dla mnie wzorem - bo zmobilizowała się po wypadku i uzyskała super wyniki, a jeśli chodzi o wypadek - gdyby nie szczęście nie jeden człowiek by spowodował groźny wypadek, przez nieuwage czy bezmyślność.. trzymaj się Oti, powodzenia, dla mnie i tak jesteś wzorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: Szkoda dziewczyny mimo wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:39 masz racje tylko w tym wypadku Otylia jest zwykłą oywatelką Polski I czy ktoś to potwierdzi.uśmieszek:)szukajcie bo inaczej napisałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 kto ją takiej postawy nauczył? - guru układu AM? IP: *.aster.pl 24.03.07, 00:24 toż to skandal, że jacyś kretyni przekonali tę dziewczynę, że jest niewinna, w sensie formalnym... Jak patrzę, na tego młodego kauzyperdę J. Wendego, to tylko utwierdzam się, że "układ" w adwokaturze ma nadzieję zyć po wsze czasy... Ci biedni powiatowi sędziowie i prokuratorzy robią wygibasy, żeby "Otylię" (słowa prokuratorki wielokrotnie powtarzane!!!) "wytłumaczyć", a to, że wzgorek był "niespodziany", samochód przed "Otylka" za mało szybki, no i w ogóle , wszyscy inni winni, tylko nie ona, a ta - okazuje się kretynka - w to uwierzyła i nikt z jej otoczenia (rodzina, trenerzy, działacze, koledzy...) nie odważył się "gwiazdy' z takiego "błogostanu" wytrącic..., bo "zagrozone będzie zdobycie przez gwiazdę kolejnego medalu"... Skutkiem takich zachowań okaże się za chwile, że "nasza Otylka" będzie - przy najblizszej "wpadce" - mieć w "nosie" rodziców, trenerów, działaczy i kolegów... I żebym był jedynie złym prorokiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: kto ją takiej postawy nauczył? - guru układu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:04 dzisiej sie bawie odpowiem póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski A tobie ciagle za malo, co? IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:21 PEWNIE , NAJLEPIEJ LUDZI ROZSTRZELAC ZA TO , ZE CHCA ZYC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski [...] IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Motylku... 24.03.07, 00:27 Bądź sobą... Bądź tym kim jesteś Puchem jesteś... Bądź puchem A urosną Ci skrzydła większe od niebiańskich pozdrawiam morfi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: Motylku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:46 przecierz to normalna laska dajcie jej spokOj swoje przeżyła i życie jej też dało w d.... czepcie sie M..... zdobędzie czy nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john S otyllia IP: *.hsd1.ma.comcast.net 24.03.07, 00:33 Przez jej glupote brat nie zyje i ona rozpacza ze bedzie w areszcie domowym przez pare miesiecy . To naprawde siostra Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars I tym sposobem Polacy upupili wlasnego sportowca 24.03.07, 00:37 swiatowego formatu. Brawo. Za chwile bedziecie slynni na swiecie tylko z batalii o zycie poczete. A ja sie dziwie dlaczego mlodzi ludzie jak tylko wyjada z Waszego kraju chca o nim jak najszybciej zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: I tym sposobem Polacy upupili wlasnego sporto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:48 dlaczego piszesz po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski On pisze po polsku, bo ... IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:28 z glupim POLAKIEM TYLKO W TEN SPOSB mozna nawiazac kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: otyllia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:50 o jakim areszcie piszesz????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: otyllia IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 10:58 ona dostała karę OGRANICZENIA, a nie pozbawienia wolności - nie idzie do więzienia... Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: otyllia 24.03.07, 06:59 Gość portalu: john S napisał(a): > Przez jej glupote brat nie zyje i ona rozpacza ze bedzie w areszcie domowym > przez pare miesiecy . To naprawde siostra < Człowieku, kara ograniczenia wolności, to nie żaden areszt!, domowy, ani żaden inny! Kara ograniczenia wolności polega, na nałożeniu przez Sąd dodatkowego OBOWIĄZKU - w tym wypadku prac społecznych w określonym wymiarze czasu. To kara podobna(pamiętając o wszystkich różnicach prawa!) do kary nałożonej przez sąd w USA na modelkę Naomi Campbel, która w końcu nikogo nie zabiła. Odpowiedz Link Zgłoś
mat691 Apeluję o trochę rozumu 24.03.07, 00:58 1. Wina Otylii jest bezsporna, żadni adwokaci tu nie pomogą, ci co umieją jeździć samochodem wiedzą o co chodzi. Nie ma bezpiecznego wyprzedzania bez 100% upewnienia się co do szans powodzenia. A jak ktoś jedzie w ciemno, to musi ponieść konsekwencje, gdy się nie uda. 2. Otylia jest ikoną, jedną z najważniejszych osób w kraju. Jej medale, a przede wszystkim styl, w jakim je zdobywa powoduje, że wszyscy czujemy się lepsi, szczęśliwsi. Jeat prawie jak Małysz. 3. Cały problem polega na tym, żeby zdając sobie sprawę z jej unikalności, a jednocześnie nie naginając zbytnio prawa sprawić, żeby ludowe poczucie sprawiedliwości zostało zaspokojone, a jednocześnie nie pozbawiać narodu pozytywnych wzruszeń związanych z jej występami. A te są nie do podrobienia. I wbrew pozorom ogromnie rzutują na nasze samopoczucie. 4. Jak dla mnie wyrok jest O.K. Co prawda nie wiem jak będzie wyjeżdżała na obozy przed Pekinem mając obowiązek regulsrnej pracy społecznej w rozbiciu na co miesiąc. Rozumiem, że karę będzie mogła odpracować np. trenując małolatów albo odwiedzając hospicja. Chyba nie chodzi o zamiatanie ulic, bo byłoby to okrutne upokorzenie. Jednak sądzę, że można to rozłożyć bardziej w czasie bez zakłócania treningów. Myślę, że ktoś taki jak Otylia sensowną pracę społeczną przyjmie bez żalu, jako coś oczywistego, jako formę pokuty. 5. Pomyślcie, co wam sprawiłoby większą satysfakcję, Otylia zdobywająca złoty medal olimpijski, czy zamiatająca liście z ulic albo może siedząca w pierdlu? 6. Uważam, że i tak największą karą dla niej jest zabicie ukochanego brata, a reszta to jest szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Zamiatanie ulic i czyszczenie publicznych kibli IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:35 bardziej by zadowolilo 'polski' LUDEK,moglby ja przy okazji opluc. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Apeluję o trochę rozumu 25.03.07, 21:00 mat691 napisał: > 5. Pomyślcie, co wam sprawiłoby większą satysfakcję, Otylia zdobywająca złoty > medal olimpijski, czy zamiatająca liście z ulic albo może siedząca w pierdlu? W sytuacji takiej, jaką mamy - zamiatanie liści. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Wyrok bez zawieszenia niekoniecznie, ale jeśli miałby być wybór złoty medal olimpijski albo zamiatanie liści, tylko i wyłącznie zamiatanie liści. Nie ze względu na samą Otylię Jędrzejczak, ale ze względu na innych, którym to może da do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni niewinnosc IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 24.03.07, 01:04 Jezeli jest tak prymitywna, ze wierzyla w swoja niewinnosc to nie najlepiej o niej swiadczy. Wszystcy naciagali w dol wszystko co sie tylko dalo, tylko idiota uwierzy w 100 km/godz patrzac na na karoserie samochodu. Jaka byla ta droga, to tez wiedziala. Przy jakim takim refleksie na 100 mtr mozna sporo wyhamowac i skierowac samochod w pole, nikt by nie zginal. Prawdopodobnie nie dopilnowala tez pasow u brata, razem z poduszka tez by daly mu wieksze szanse. Jest typowym sportowym mlotem, tylko chlup i do przodu, reszta do niej nie dociera. Odrobina skruchy bylaby na miejscu. U mnie wspolczucia nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: niewinnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:20 Moim zdaniem to na dzisiej spadam, ale nie macie do końca racji,no chyba że pod względem prawa.Które myśle że da się oIIalić z czasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: niewinnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:28 a prawo trzeba by zmienić niestety :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: niewinnosc IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:59 To niestety fakt, Otylia przy całej swojej sportowej klasie sprawia wrazenie zwyklego mięśniaka i przesada jest oczekwianie od niej glebszej refleksji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aabiss Przykre ale chyba powinna tego oczekiwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 01:28 Jej brat nie żyje - to fakt. Ona prowadziła - to fakt. Ona spowodowała wypadek - to fakt. CZEGO SIE spodziewała?!?!?!??! tO JAKIŚ ABSURD - JEJ ZACHOWANIE I JEJ "MEDIALNE" ZAGRYWKI. Czy nie może z godnością uderzyć się w piersi i powiedzieć - moja wina?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Przed takimi jak ty ?... IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:43 Przeciez wiekszej obrazy czlowieka byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat56 Mam tego dość. IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 01:56 Biedna, skrzywdzona, niewinna dziewczynka. Sąd śmiał uważać, że nie była niewinna. Nie mam już ochoty cieszyć się z medali, zdobytych przez Jędrzejczakową. Pływać szybko to ona umie, ale co z tego? Nie życzę sobie, żeby ktoś taki jak ona był reprezentantem mojego kraju. Już nie będę podskakiwał i wrzeszczał przed telewizorem. Straciłem do niej cały, jaki dotychczas miałem, szacunek. Cieszyłem się, że kara wymierzona jej przez sąd, była symboliczna. Teraz uważam, że te 9 miesięcy to powinna odsiedzieć. Miała by trochę czasu, żeby przemyśleć całą tę tragiczną sprawę i swój do niej stosunek. Straszne, jacy ludzie ze świecznika, potrafią być nieludzcy i cyniczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrb Uszaszowski Pewnie, ty wszystko o niej wiesz... IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 07:53 i dlatego ja tak osadzasz...Ja sie jej troche dziwie, ze chce reprezentowac Polske, MAJC SWIADOMOSC TEGO ,ZE SPORA CZESC POLAKOW TO ZAWISTNE, ZAPYZIALE SMRODKI TAKIE JAK TY. Odpowiedz Link Zgłoś
peerelski prawnicy nie znaja litosci 24.03.07, 02:27 gdybym byl sadysta to bym poszedl na prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamila Otylia pół nocy płakała IP: *.abhsia.telus.net 24.03.07, 03:14 Otylia poniosla juz najwyzsza kare;zadna inna jest calkowicie zbyteczna. Taka polska perle trzeba pielegnowac, a nie karac. Wypadki chodzily,chodza i beda chodzily po ludziach. Takie jest zycie. Skazywac trzeba bandytow,zlodziei,mordercow i innych zloczyncow,a nie nieszczesliwa kobiete,ktora stracila najdrozsza i najblizsza osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamila Otylia cala noc plakala IP: *.abhsia.telus.net 24.03.07, 03:18 Taka polska perle nalezy pielegnowac,a nie karac. Ona juz zaplacila najwysza kare tracac najdrozsza,najblizsza osobe. Karac nalezy zlodziei,bandytow,mordercow,zwyrodnialcow,a nie kobiete,ktora jest nasza polska chluba. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Otylia cala noc plakala 24.03.07, 03:36 Ta kobieta wcale nie jest moja chluba.Popelnila przestepstwo i powinna poniesc kare.Ten wyrok swiadczy o tym,ze sa rowni i rowniejsi wobec prawa.To zreszta bylo do przewidzenia.Jej glowna wina jest glupota,bo tylko tak mozna wytlumaczyc to co zrobila.Prawo jazdy powinna stracic na conajmniej 10 lat,do czasu gdy dorosnie do rozsadku na drodze.Ja nie chce jezdzic wsrod takich "niewiniatek",boje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikemal Re: Otylia cala noc plakala IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.03.07, 04:36 hmm dlaczego ona niby ma byc chluba calej polski ? czytalem tez cos o wzorach do nasladowania :) na prawde smieszy mnie takie podejscie co to za chluba potrafi plywac ? tylko to ? wzor od nasladowania jesli chodzi o sportowca to chyba cos wiecej niz tylko sport ktory uprawia, a ta pani poza plywaniem nic wiecej nie reprezentuje. ze teraz placze? moze nie czuje sie zbyt pewnie - zreszta juz mozna czytac ze to plakanie odbije sie jej na formie - smiech na sali. co do wyroku to nie jestem znawca prawa polskiego ale wydaje mi sie ze za zabicie powinna byc troche wieksza kara, tak w ogole to ona ma jeszcze prawko czy dla bezpieczenstwa innych ludzi zabrali jej ? wg mnie kara nie jest zbyt duza. a ona niech sobie dalej plywa. ale robienie wokol tego calej otoczki w mediach to paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: Otylia cala noc plakala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 10:18 Tych niewiniątek w Polsce są setki tysięcy panie emerycie a Otylia jest jedna :) Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Otylia cala noc plakala 24.03.07, 11:40 Gość portalu: mamila napisał(a): > Ona juz zaplacila najwysza kare tracac najdrozsza,najblizsza osobe. Jakoś nie przypominam sobie wynań żalu i skruchy u Otylii Jędrzejczak czy choćby stwierdzenia, że brak jej brata, tak więc coś nie bardzo wierzę w te powtarzane slogany, że "ona juz zaplacila najwysza kare tracac najdrozsza,najblizsza osobe". > Karac nalezy [...] nie kobiete,ktora > jest nasza polska chluba. I beg to differ. Nie jest niczyją chlubą osoba, która prowadzi samochód w sposób skandalicznie nieodpowiedzialny, narażając wiele innych, Bogu ducha winnych ludzi, i w końcu powodując wypadek ze skutkiem śmiertelnym. I jeszcze oczekuje, że zostanie uniewinniona. W Polsce jest za dużo młodych, nieodpowiedzialnych kierowców w zbyt dobrych na ich umiejętności samochodach, więc "chluba" powinna dawać przykład, nie zaś udawać, a może i nawet wierzyć, że to nie ona, to inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_rosomak Re: Otylia cala noc plakala IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 13:29 Wypowiadasz się tak jakbyś nigdy nie przekroczył prędkości i nie złamamł żadnego przepisu. Swiętoszek się znalazł! Tacyście mądrzy? A który z was uczciwie jeździ po mieście 50 km/h??? Gdyby wszyscy tak myśleli to powinniśmy chodzić piechotą a samochody powinny być zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Otylia cala noc plakala 24.03.07, 14:21 Gość portalu: pani_rosomak napisał(a): > Wypowiadasz się tak jakbyś nigdy nie przekroczył prędkości i nie złamamł żadneg > o przepisu. Swiętoszek się znalazł! Prędkość przekraczam, ale nie wyprzedzam na zakręcie, pod górkę, kolumny samochodów, przy złej widoczności, ani nawet gdy zachodzi tylko jeden z powyższych warunków. A gdyby mnie policja złapała albo, uchowaj Boże, gdybym spowodował wypadek, położyłbym uszy po sobie, byłoby mi cholernie wstyd i głupio i nie tłumaczyłbym się, że to cały świat zawinił, a nie ja. Sytuację moralną Otylii Jędrzejczak *pogarsza* to, że jest wielką mistrzynią (co piszę bez cienia sarkazmu), na którą zapatrzonych jest wiele osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Placz Otylii IP: 58.163.142.* 24.03.07, 03:45 Juz kombinuje przed laniem jakie jej sprawi Australijka.Bedzie na co zwalic. Placze?,a kogo to obchodzi,zabila i powinna siedziec bez tzw. "zawiasow". Prawo niestety jest dla maluczkich i biedakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maooo Re: Placz Otylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 10:23 Chcesz z Polski zrobić jeszcze większe więzienie?? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrak Co za tuman wydal wyrok przeddzien zawodow... IP: *.toshima.ne.jp 24.03.07, 04:49 Jak trzeba sadzic zwyrodnialcow, to nasze sady sa bardzo powolne, nie spiesza sie z wyrokami ale jak jakis sedzina marny moze blysnac w swietle obiektywow nastepuje gwaltowna poprawa sprawnosci dzialania. Zenujace ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Ta sedzina zrobi pewnie kariere... IP: *.VIC.netspace.net.au 24.03.07, 08:00 Polska ma sedziow o zawistnych,narodowych korzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIngwista Re: Co za tuman wydal wyrok przeddzien zawodow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 09:02 Sedzina nie moze wydawac wyrokow, bo jest tylko ZONA sedziego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix Re: Co za tuman wydal wyrok przeddzien zawodow... IP: *.catv.net.pl 24.03.07, 12:17 Ale może sędziego ukarać;( I nie ma apelacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_wos Otylia ... 24.03.07, 06:49 A jakby oboje zgineli to pani prokurator jaki werdyk by wydała!!!To jest chore.Otka trzymaj się, trzymamy kciuki!!!!!!!!!!Mamy chore prawo w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic otylia IP: 213.25.140.* 24.03.07, 07:24 OTYLIA JUZ ZOSTALA UKARANA --DOZYWOTNIO--TO BYL JEJ BRAT PO CO JESZCZE TE 9 MIESIECY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Arogancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:40 Powinna była przystać na propozycję prokuratora i uniknąć rozprawy. To i tak było szcZodre wobec niej. Na co durna liczyła? Że Sąd ją uniewinni?? Zapieprzała za szybko. Zajęła drugą połowę jezdni gdy z naprzeciwka jechał samochód. Jest bezwstydna! Odpowiedz Link Zgłoś