Gość: anita Re: odszedł Jeremi Przybora IP: 213.77.14.* 04.03.04, 13:46 i nikt go nie zastąpi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: odszedł Jeremi Przybora IP: 212.244.78.* 05.03.04, 17:47 I taka jest na tym świecie kolej rzeczy .Szkoda !Dzisiaj takich artystów nie potrzebują dzisiaj liczy się kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Zadziałało prawo serii - kolejna wielka postać 04.03.04, 14:06 polskiej kultury odeszła z tego świata. Jestem z kompletnie innego pokolenia, dla mnie odpowiednikiem Przybory był i jest Janerka, ale i tak od czasu do czasu słucham piosenek mistrza (niestety, mam tylko jedną płytę) bądź sięgam po zbiór tekstów (książka "Piosenki prawie wszystkie"). Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: odszedł Jeremi Przybora 04.03.04, 19:36 Jeden z nielicznych polskich twórców, którego teksty znam na pamięć. Uwielbiam Kabaret Starszych Panów. Szkoda, że pan Przybora już nic więcej nie napisze... (( Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: odszedł Jeremi Przybora 04.03.04, 21:29 Najwspanialszy czarodziej słowa, pan o nienagannych manierach, wspaniały człowiek.... Długo by wymieniać. Teraz razem ze swoim Przyjacielem Jerzym Wasowskim śpiewają Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: odszedł Jeremi Przybora 05.03.04, 09:54 Po to wiążą słowo z dźwiękiem Kompozytor i ten drugi, Żebyś nie był bez piosenki, Żebyś nigdy jej nie zgubił, Żebyś w sytuacji trudnej Mógł (lub mogła) szepnąć z wdziękiem: 'Życie czasem nie jest cudne Ale przecież mam piosenkę' Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Przynajmniej aniolom... 05.03.04, 12:49 jest weselej tam u gory. A tu na dole to i tak nigdy o Panu nie zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: odszedł Jeremi Przybora IP: *.acn.pl 05.03.04, 17:41 Odszedł Wielki Człowiek. Razem z Wasowskim stanowili niezapomniany duet. Odeszli i nie pozostawili następców. Kultura poniosła olbrzymią stratę. Zostały przepiękne piosenki.... Żal. Odpowiedz Link Zgłoś