Dodaj do ulubionych

Zal, ze tak krotko...

05.03.03, 13:25
Chodzi mi o wykonawcow/zespoly, ktore pozostawily po sobie niedosyt. Nagraly
tylko jedna, dwie, gora trzy plyty, a chcialoby sie wiecej. A zapowiadalo sie
ze nastepne tez bylyby sliczne.
Chodzi tez o grupy, ktore rozstaly sie ze swietnymi muzykami po nagraniu
jednej, dwoch plyt. A, wedlug mnie, mogliby zdzialac w takim skladzie wiecej.

My Bloody Valentine - co za kapela!, ich ostatnia plyta Lovelles - to
arcydzielo. Poprzedna, ktora znam (bo wydali chyba trzy) tez przepiekna.
Szkoda, ze ich juz nie ma.
Janes Adiction - tez trzy plyty, wszystkie znakomite.
Genesis z Rayem Willsonem - tu poprze mnie zapewne vulture, mogliby chociaz
jedna jeszcze plyte w tym skladzie nagrac. Nie obrazilbym sie.
Yes z Morazem. W tej chwili Relayer to moja ulubiona plyta tego zespolu.
Szkoda, ze sie rozstali.
Obserwuj wątek
    • pizmak31 Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 13:39
      Malarze i Zolnierze (...licelistki, licealisci, tacy mlodzi konformisci,
      pokolenie moich marzen, gdzie sa wasze idealy....)
      Rendez Vous
      Klaus Mitffoch
      Epileptics!!!!!!!!!!!

• mallina Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 13:45
        Paktofonika
        • Gość: Jack Re: Zal, ze tak krotko... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 05.03.03, 13:58
          Joy Division - byc może doszli by w końcu do miejsca w jakim jest teraz New
          Order ale mam nadzieje że po drodze robili by lepsze płyty - no i wokal...
          Fields of the Nephilim - po Elizium miałem nadzieje na następną swietna
          płytę ...
          Danse Society
          • miecio4 Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 14:38
            Gość portalu: Jack napisał(a):

> Joy Division - byc może doszli by w końcu do miejsca w jakim jest teraz New
            > Order ale mam nadzieje że po drodze robili by lepsze płyty

Żartujesz sobie czy jak?!
            Prosze podać tytuł słabej płyty New Order!
            • Gość: Jack Re: Zal, ze tak krotko... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 05.03.03, 15:24
              miecio4 napisał:

> Gość portalu: Jack napisał(a):
              >
              > > Joy Division - byc może doszli by w końcu do miejsca w jakim jest teraz Ne
              > w
              > > Order ale mam nadzieje że po drodze robili by lepsze płyty
              >
              >
              > Żartujesz sobie czy jak?!
              > Prosze podać tytuł słabej płyty New Order!

Zadna z płyt New Order nie dorównuje Closer czy Unknown Pleasures...
              jeśli o to chodzi to nie żartuje ani trochę.
              • miecio4 Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 15:32

>> Zadna z płyt New Order nie dorównuje Closer czy Unknown Pleasures...
                > jeśli o to chodzi to nie żartuje ani trochę.

A ja trzymam płyte Technique na tej samej półce co Closer!
                • Gość: As Re: Zal, ze tak krotko... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.03.03, 15:39
                  miecio4 napisał:

> Gość portalu: Jack napisał(a):
                  >
                  > >> Zadna z płyt New Order nie dorównuje Closer czy Unknown Pleasures...
                  > > jeśli o to chodzi to nie żartuje ani trochę.
                  >
                  >
                  > A ja trzymam płyte Technique na tej samej półce co Closer!

A ja trzymam Michaela Jacksona na tej samej półce co Sepulturę.
                  • vulture Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 15:44
                    A ja trzymam "Fasolki" na tej samej półce co Throbbing Gristle.

No co? Po prostu nie mam miliona półek...
                • madee1 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 16:48
                  miecio4 napisał:

> A ja trzymam płyte Technique na tej samej półce co Closer!

Wydaje mi się, Mieciu, że Ilhan napisze Ci tutaj 'Mieciu, brachu! Jak ja Cię
                  uwielbiam!' smile)

Ale tak w ogóle to Curtisa szkoda...
                  • miecio4 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 17:24
                    madee1 napisała:

> Wydaje mi się, Mieciu, że Ilhan napisze Ci tutaj 'Mieciu, brachu! Jak ja Cię
                    > uwielbiam!' smile)

Sprawę z uwielbieniem New Order a w szczególności płyty "Technique" omówilismy
                    juz z Ilhanem. Zresztą ucieszony wspólnymi zainteresowaniami obiecał mi
                    postawić 8 piw, wykupienie rocznej prenumeraty Playboya i opłacenie taksówki na
                    dworzec Centralny.
                    • madee1 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 17:30
                      miecio4 napisał:

> Zresztą ucieszony wspólnymi zainteresowaniami obiecał mi
                      > postawić 8 piw, wykupienie rocznej prenumeraty Playboya i opłacenie taksówki
                      > na dworzec Centralny.

I to wszystko jedynie za wysłuchanie wszystkich płyt Oasis... No to Ci się
                      trafiło... On musi się strrrrasznie cieszyć na Twój przyjazd.
                      • pizmak31 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 17:34
                        Przepraszam, ze sie wtracam, ale kiedy Mieciu przyjezdzasz i czy odebrac Cie z
                        dworca, zebys sie nie zblakal?
                        • miecio4 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 17:41
                          Mój przyjazd utrzymany jest w takiej tajemnicy ze sam nawet nie wiem kiedy to
                          bedzie. Mam sie dowiedzieć 8 godzin przed wyjazdem.
                          • pizmak31 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 17:46
                            To juz wlasnie teraz sie dowiadujesz, za osiem godzin masz wsiasc do pociagu!
                            • miecio4 Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 17:50
                              Ale to nie od Ciebie mam sie dowiedzieć tylko od pana Kwaśniewskiego.
                    • Gość: Jack O rany!!!. IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 05.03.03, 18:01
                      miecio4 napisał:

> Sprawę z uwielbieniem New Order a w szczególności płyty "Technique"
                      omówilismy
                      > juz z Ilhanem. Zresztą ucieszony wspólnymi zainteresowaniami obiecał mi
                      na
                      >
                      > dworzec Centralny.

O rany 8 piw - mieciu!!! - przyjeżdzasz do Wawrszawy na całe 4 dni?
                      ale zabalujemy!!!
                      • cze67 Re: O rany!!!. 05.03.03, 18:05
                        Moze zalozcie sobie jakis watek pod tytulem: Przyjazd miecia?
                        • vulture Re: O rany!!!. 05.03.03, 18:12
                          Dobry pomysł!
                      • miecio4 Re: O rany!!!. 05.03.03, 21:29

> O rany 8 piw

Po pierwsze 8 piw to dla mnie małe piwo, a po drugie to nie przyjeżdżam-
                        żartowałem.
                    • ilhan Re: Żal, że tak krótko... 05.03.03, 22:22
                      miecio4 napisał:

> madee1 napisała:
                      >
                      > > Wydaje mi się, Mieciu, że Ilhan napisze Ci tutaj 'Mieciu, brachu! Jak ja
                      > > Cię
                      > > uwielbiam!' smile)

Mieciu, jak ja Cię uwielbiam!!! smile
                      >
                      > Sprawę z uwielbieniem New Order a w szczególności płyty "Technique"
                      > omówilismy
                      > juz z Ilhanem. Zresztą ucieszony wspólnymi zainteresowaniami obiecał mi
                      > na dworzec Centralny.
                      Nie nie, Mieciu, uwielbienie New Order się zgadza, "Technique" też, ale z tego
                      co pamiętam to Ty miałeś mi postawić 5 piw za Oasis, a nie ja Tobie... No ale
                      przyjedź najpierw, to może jakoś się dogadamy... wink)
            • Gość: Jack Re: Zal, ze tak krotko... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 05.03.03, 18:04
              miecio4 napisał:

> Żartujesz sobie czy jak?!
              > Prosze podać tytuł słabej płyty New Order!

Z zespołow na New wolę - New model Army...
      • cze67 Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 14:44
        pizmak31 napisa?a:

> Epileptics!!!!!!!!!!!
        o ile taka grupa w ogole istnieje...
    • vulture Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 15:02
      OCTOBER PROJECT - połowa lat 90-tych. Nagrali dwie płyty i Sony ich wywaliło, a
      potem się rozwiązali. Na liście "Trójki" zahaczyła się na chwilkę
      piosenka "Bury My Lovely" z pierwszej płyty, dość charakterystyczna dla
      twórczości grupy. Ostatnio zespół reaktywował się, ale w zupełnie innym
      składzie, więc to już nie to samo...
    • vulture Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 15:29
      cze67 napisał:

> Genesis z Rayem Willsonem - tu poprze mnie zapewne vulture, mogliby chociaz
      > jedna jeszcze plyte w tym skladzie nagrac. Nie obrazilbym sie.

Popieram.
      • cze67 Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 15:45
        vulture napisa?:

> Popieram.

Wiedzialem!!!

Szkoda tez, ze King Crimson nie graja juz w szesioosobowym skladzie (czyli jako
        podwojne trio). Thrak jest jednak nie do pobicia.
        • Gość: Argus Re: Zal, ze tak krotko... IP: 158.75.1.* 05.03.03, 16:57
          Na taki nasuwa mi sie jako oczywiste i dziwne,ze nikt o nie wspomnial,ze kapele rockowe z lat 60,70-tych bardzo,bardzo czesto nagrywaly po jednej plycie(czasami dwie-jeszcze rzadziej trzy) i sie rozpadaly.I bardzo czesto sa to plyty genialne-znam takich kapel setki-a jeszcze duzo przede mna.
          To co nasuwa sie w pierwszej kolejnosci: Mainhorse,Refugee,Blind faith,Museo Rosenbach,Bakerloo,Tonton Macoute,Keef Hartley Band,2066&Then,Nosferatu,Aquila,Gila,Indian Summer,Cornucopia,Epitaph,Affinity i.t.d.-wszystkie te zepoly nagraly tylko po jednej plycie-ale zapewniam,ze sa to same arcydziela.A takich zespolow sa setki,tysiace...I wlasnie zal,ze nie nagrali nic wiecej zastepuje wrazenie-ze dobrze nagrac jedna-ale za to genialna plyte niz kilka knotow-co czyni wiele zespolow...
    • loveletter Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 19:38
      cze67 napisał:

> Genesis z Rayem Willsonem - tu poprze mnie zapewne

A dla mnie Wilson to przede wszystkim Stiltskin. Genesis praktycznie nie znam. I właśnie Stiltskina mi trochę żal. Ich pierwsza i ostatnia zarazem płyta (The mind's eye) to dla mnie swego rodzaju klasykasmile). Kupiłem ją w czasie kiedy muzyką zaczynałem się dopiero interesować (było to gdzieś na początku liceum) i jako jedną z nielicznych z tamtego okresu nadal od czasu do czasu słucham. Porządny, surowy rock. Szkoda.

Lov.
    • munky Re: Zal, ze tak krotko... 05.03.03, 20:09
      Days of the new - choc chyba nie nagraliby juz tak dobrej płyty jak pierwsza, a
      po trzeciej Travis Meeks gdzieś zniknął, a reszta zespoły założyła Tantric, nie
      dorównujący DOTN
      Jane's Addiction - choc ponoć po tych latach rozłąki mają znowu coś nagrać, ale
      nie uwierze dopóki nie usłyszesmile
      • loveletter DOTN 05.03.03, 21:49
        munky napisał:

> Days of the new - choc chyba nie nagraliby juz tak dobrej płyty jak pierwsza, a
        >
        > po trzeciej Travis Meeks gdzieś zniknął, a reszta zespoły założyła Tantric, nie

Serio????????? Nie śledzę specjalnie co tam się z nimi dzieje, ale z tego co pamiętam to strona nadal jakoś tam jest, a ostatni album to chyba nie tak dawno temu był, nie? Meeks zniknął? Tantric? Tą nazwę to już kurna gdzieś słyszałem, ale ... hmmmm .... Faktycznie byłoby szkoda. A tak z ciekawości spytam - słyszałeś munky ich ostatnią płytę? Ja znam tylko dwie pierwsze, druga faktycznie mnie znacznie mniej wciągnęła, ale trzeciej nigdy nie słyszałem. Jak jest?

Lov.
        • munky Re: DOTN 06.03.03, 12:37
          loveletter napisał:

> Serio????????? Nie śledzę specjalnie co tam się z nimi dzieje, ale z tego co
          pa
          > miętam to strona nadal jakoś tam jest, a ostatni album to chyba nie tak dawno
          t
          > emu był, nie? Meeks zniknął? Tantric? Tą nazwę to już kurna gdzieś słyszałem,
          a
          > le ... hmmmm .... Faktycznie byłoby szkoda. A tak z ciekawości spytam -
          słyszał
          > eś munky ich ostatnią płytę? Ja znam tylko dwie pierwsze, druga faktycznie
          mnie
          > znacznie mniej wciągnęła, ale trzeciej nigdy nie słyszałem. Jak jest?
          >

zespól sie rozpadł jakiś rok - dwa temu, poprostu Travis ich wszystkich
          wyrzuciłsmile), a sam ponoc zalożył jakis zespól, ale nigdzie go nie potrafie
          zlokalizować, pewno kompletny undergroundsmile))
          Tantric - to zespół pozostałej trójki z takim przygrubawym wokalistą, klimaty
          coś w stylu Creed, czyli żadna rewelacja
          ostatnia płyta DOTN - jak masz dwie poprzednie to zachęcam do nabycia, ale
          raczej cie nie powali, mocno na tej płycie wspólpracuja z orkiestra
          symfoniczną, ogólnie jest podniośle, ale z pierwszą płytą nie ma co
          porównywać...
      • cze67 Re: Zal, ze tak krotko... 06.03.03, 12:21
        Wspomne jeszcze o zespole UK, ktory nagral tylko dwie studyjne plyty (i jedna
        koncertowa). Swietna grupa, swietne plyty, o jedna przynajmniej za malo...
        • vulture Supergrupy 08.03.03, 09:34
          cze67 napisał:

> Wspomne jeszcze o zespole UK, ktory nagral tylko dwie studyjne plyty (i jedna
          > koncertowa). Swietna grupa, swietne plyty, o jedna przynajmniej za malo...

Ale tak to już z supergrupami bywa, te same zarzuty można mieć pod adresem np
          Blind Faith... z drugiej strony, jak posłucham soie pierwszych dwóch-trzech
          płyt zespołu Asia, to jest OK, ale jak posłucham tego, co nagrywali potem, to
          nawet żałuję, że się nie rozpadli. Chyba dość istotne jest pozostawienie po
          sobie dobrego wrażenia ('dobre' nie zawsze oznacza 'niezatarte' hehehe).
    • munky Re: Zal, ze tak krotko... 06.03.03, 12:46
      jeszcze Drowning Pool - po wydaniu pierwszej płyty, ich wokalista podczas trasy
      miał zawał i juz go nie ma, a płyta naprawde fajna była...
    • aric To ja dodam... 07.03.03, 15:38
      Blind Faith i Television. Szkoda, Marquee Moon to rewelacyjna płyta. Czy ktos
      wie może co się dalej działo z Television??
      • cze67 Re: To ja dodam... 10.03.03, 14:16
        aric napisa?:

> Blind Faith

O tak, znakomita grupa. Nagrywali potem jeszcze jakies utwory, ale druga plyta
        juz sie nie ukazala... Szkoda.
    • ilhan Re: Zal, ze tak krotko... 07.03.03, 15:49
      The Verve - patrząc na solowe płyty Ashcrofta, Nicka McCabe'a (który chyba
      aktualnie nic wielkiego nie robi) i przyzwoity, choć niespecjalnie wybitny
      zespół The Shining, uważam że tak naprawdę to żadnemu z nich nie wyszło to
      rozstanie na dobre.
      Stone Roses - sprawa jest oczywista smile
      Zastanawiam się jeszcze nad The Smiths, w sumie działalność zespołu to raptem 4
      lata, a biedak Johnny Marr tak strasznie się męczy bez Morrisseya smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka