szalony_kucharz Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 12:26 Może nie najsmutniejsze, ale w miarę świeże smutki. Kolejność nieistotna: 1. Antony and the Johnsons, "Hope there's someone" 2. Alanis Morissette, "My Humps" 3. Jerry Fish, "Back to before" 4. Lily Allen, "22" 5. Jeff Buckley, "Everybody here wants you" 6. Richard Hawley, "Run for me" 7. Nick Cave and the Bad Seeds, "As I sat sadly by her side" 8. Faithless, "Bring my family back" 9. Radiohead, "Creep" 10. Living Colour, "Nothingness" Jest jeszcze tyle przepysznie minorowych utworów, jak "Perfect Day" Lou Reeda, "Baker Street" Gerry'ego Rafferty'ego, czy "You know what I wanna know" Davida Kitta, czy przewrotny i wylewny "Piano Man" Billy'ego Joela - no ale miało być 10, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscccccccc Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.lanet.net.pl 11.08.09, 13:44 Przerwa na reklame: www.feromony.pl/prp348 Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 14:20 O.N.A ,,mrok,, ,,niekochana,, Michael Jackson ,,Men in the mirrow,, ,,i be ther,, pepsi Kaśka Kowalska ,,Tak mi ciebie brak,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shecat Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 157.25.31.* 11.08.09, 14:27 1) Archive "Again" 2) Staind ex aequo "It's been awhile" i "Outside" 3) Peter Gabriel "I grieve" 4) The Gathering "Saturnine" 5) Placebo "special needs" 6) U2 "Sometimes you can't make it on your own" 7) Leonard Cohen "Famous Blue Raincoat" 8) ktośtam "Love hurts" 9) The Cure "there is no if" 10) Marilyn Manson "coma white" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisowianka Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 14:44 Poets Of The Fall: Where Do We Draw The Line oraz Late Goodbye Cold A Different Kind Of Pain James Blunt Carry You Home i wiele wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
danziger73 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 14:54 Pierwsza piatka, ktora przychodzi mi do glowy: 1. TOTO - I'll Be Over You www.sing365.com/music/lyric.nsf/I%27ll-Be-Over-You-lyrics-Toto/FCF22505569F95914825691800135B90 2. Leonard Cohen - In My Secret Life www.sing365.com/music/Lyric.nsf/IN-MY-SECRET-LIFE-lyrics-Leonard-Cohen/C1DDC64D5E4742CD48256AF0002A0916 3. Hazel O'Connor - Will You? www.sing365.com/music/lyric.nsf/Will-You-lyrics-Hazel-O%27Connor/389082B03760D09A48256DA3002704E8 4. Natalie Cole - Miss You Like Crazy www.sing365.com/music/lyric.nsf/Miss-You-Like-Crazy-lyrics-Natalie-Cole/80C9B72A8153CF7148256E0D002A9F45 5. Bon Jovi - In These Arms www.sing365.com/music/lyric.nsf/In-These-Arms-lyrics-Bon-Jovi-Jon-Bon-Jovi/5871B4D6CEF0034A48256870002C2CFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:44 Out of reach -Gabrielle Znów wędrujemy- Turnau Jaka róza taki cierń- Geppert Drzwi -ONA INXS - Never Tear Us Apart Apologize-Timbaland Ft. One Republic Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 16:23 pierwsza, która przychodzi mi do głowy to "Mother" Johna Lennona www.youtube.com/watch?v=NkOoZDK7Rz8 zaczyna się: Mother, you had me, but I never had you Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 80.48.17.* 11.08.09, 16:24 eh rozczuliłem się po samych tytułach. szperałem w necie i trafiłem na muzodajnia.pl, większość kawałków można ściągnąć za free /tak dla informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mylink Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:39 Dla mnie jedna z najsmutniejszych to: "Laleczka z saskiej porcelany" - Magda Fronczewska www.youtube.com/watch?v=96JA8Wo-abg Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Laleczka.... 12.08.09, 09:19 Gość portalu: mylink napisał(a): > Dla mnie jedna z najsmutniejszych to: > "Laleczka z saskiej porcelany" Ojej! wlasnie chcialam ja dopisac. Dla mnie to absolutny nr 1 wsrod smutnych piosenek. Mam gule w gardle za kazdym razem, kiedy tego slucham , nawet nie wiem dlaczego.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiek_chrystusowy Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 17:12 Changes, Ozzy Osbourne Za twoje zdrowie mala, Urszula Oczy tej malej, Umer Anna juz tu nie mieszka, Frackowiak Jaka roza taki ciern, Geppert Anna Maria, Czerwone gitary Ludzie przeciwko ludziom, Fenomen Skarby, Liber Refleksje, Pezet Noon Dotad doszlismy, Turnau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darok Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:14 verba- smutno mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.09, 17:35 Bjork "Play dead" Bjork "Pagan poetry" Moby "Why does my haert..." Dżem "List do M." Counting Crows "Color blind" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:29 1. Open Your Heart- Europe 2. Wyznanie- Kasia Kowalska 3. Love hurts- Nazareth 4. Już mnie nie ma w twoich planach- Ania 5. Tego chciałam- Ania 6. Push & Pull- Nikka Costa 7. Przepraszam- Edyta Bartosiewicz 8. 51- TSA 9. Moja modlitwa- Fatum 10.I want to know what love is- Foreigner mogłabym tak w nieskończoność, ale miało być 10 Odpowiedz Link Zgłoś
i-meadow Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 21:00 Mogłabym wymienić ze sto, ale zacznę od tych może... A.M. Jopek & Pat Metheny: Czarne słowa Perfect: Wyspa drzewo zamek; Nieme kino Turnau: Znów wędrujemy, Bracka Dżem: List do M Moby: At least we try Nine Horses: Banality of Evil The Cure: Homesick... i cała reszta Sade: No Ordinary Love, Love is stronger than Pride Dido: My lover's gone Arab Strap: Pulled Joy Division: prawie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.lanet.net.pl 11.08.09, 21:29 Forget her - Jeff Buckley And I Think Of You - Tanita Tikaram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Doe Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.centertel.pl 11.08.09, 22:49 Pierwsza mysl to dwa tytuly: List, Hey Nothing Else Matters, Metallica ftb-janedoe.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margola Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.dream.net.pl 11.08.09, 23:12 www.youtube.com/watch?v=EUl4PRwtA3c&feature=related oglądnijcie,ja na tym sie popłakałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Archive Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 23:38 1. archive - again 2. archive - goodbye 3. archive - light 4. archive - taste of blood 5. archive - fuck u 6. archive - neatly folded 7. archive - fold 8. archive - controlling crowds 9. archive - fool 10. archive - day that you go Odpowiedz Link Zgłoś
jazza.nova Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 11.08.09, 23:52 1. Peter Gabriel: Mercy Street, piosenka dla poetki Ann Sexton 2. Queen: Innuendo (o, yeah we'll keep on tryin' till the end of time) 3. U2: All I want is you (zawsze mam kulke w gardle jak slucham) 4. Peter Gabriel 'Intuder' 5. Asnyk: Miejcie nadzieje w wykonaniu Jacka Wojcickiego w 'Ostatnim Dzwonku' Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 16:36 jazza.nova napisała: > 5. Asnyk: Miejcie nadzieje w wykonaniu Jacka Wojcickiego w 'Ostatnim Dzwonku' z powodu tego filmu przestałem chodzić do kina na polskie produkcje - dopiero w tym roku dałem się znów skusić! Odpowiedz Link Zgłoś
jazza.nova Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 14.08.09, 06:32 Tymon, ale dokladnie z jakiego powodu? Ze tak tragicznie smutne? Czy tak tragicznie zle? Ja mialam chyba czternascie lat jak zobaczylam ten film i ta piesn na koncu rozdarla me serce na czasteczki pierwsze i drugie, zwlaszcza w owczesnym kontekscie politycznym i taki mam do niej sentyment mimo, ze te lata dawno minely... Odpowiedz Link Zgłoś
jazza.nova Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 00:09 I oczywiscie David Bowie: Space Oddity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.cable.smsnet.pl 12.08.09, 05:45 z Bowiego koncertowa wersja Under pressure jako hołd dla F. Mercurego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmutnaJakAgrest Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 00:13 Najbardziej dołującą piosenką, jaką znam, są "Starzy ludzie" w wykonaniu Bajora (oryginał- Jacques Brel). Poza tym: "Dreams" Hey "The great pretender" Freddie Mercury "No one but you" Queen "Z nim będziesz szczęśliwsza" i "Zobaczysz" SDM "Ballada wrześniowa" Jacek Kaczmarski "Retrospekcja" Krzysztof Klenczon "Majster Bieda" Wolna Grupa Bukowina. Nie chciałam powtarzać, ale w wielu przypadkach zgadzam się z Waszymi propozycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 12:10 nikt nie napisał o Tears in Heaven Claptona... taka smutna... jeszcze zważywszy na okoliczności jej powstania (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moontag Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 78.8.139.* 12.08.09, 14:08 Sopor Aeternus - "no one is there" prawdziwie przygnębiająca Odpowiedz Link Zgłoś
koryntczyk Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 14:08 1. Joy Division "She's lost control" 2. I Am X "This will make you love again" 3. Kings of leon "Milk" 4. Bat for Lashes- I'm on Fire (oczywiście to cover Springsteena) 5. Leonard Cohen - Alexandra Leaving 6. Radiohead - All I Need 7. Kate Bush "Army dreamers" 8. Jeff Buckley - Forget Her 9. Cat power-nude as the news 10. Nick Cave - The Ship Song Nie ustaliłam tej listy w kolejności narastającego smuteczku, ani też malejącego. To są różne smutki i nie będę ich ze sobą porówywała. Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 14:13 fields of gold- obojętnie w czyim wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica72 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 14:15 1. THE CURE - Figurehead 2. JOY DIVISION - Atmosphere 3. MADE IN POLAND - Obraz we mgle 4. KILLING JOKE - Jana 5. MYSLOVITZ - Szklany człowiek 6. DEAD CAN DANCE - Carnival is over 7. SIOUXSIE AND THE BANSHEES - Christine 8. JOHNNY CASH - Hurt 9. MORPHINE - Good 10.HEY - Misie Odpowiedz Link Zgłoś
fraupilz Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 15:00 Bayon - Stell dich mitten in den Regen Republika - Odchodząc Grzegorz Turnau - Znów wędrujemy Stare Dobre Małżeństwo - Czarny blues o czwartej nad ranem R.E.M. - Everybody hurts Einstürzende Neubauten - Nagorny Karabach Marek Grechuta - Ocalić od zapomnienia Gary Jules - Mad World Nick Cave & The Bad Seeds - Hallelujah Wolfsheim - Kein Weg zurück - - - po nieumiecku każdy umie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elend Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 78.8.139.* 12.08.09, 16:02 "ta ostatnia niedziela" w wykonaniu Fronczewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 80.48.157.* 12.08.09, 15:38 1. Sinead O'Connor- Nothing Campare 2 U 2. Christina Aguilera- El baso del final 3. Dżem - List do m. 4. Farba- Nie mów mi, że... 5. Toni Braxton- Um break my heart 6. Edyta Górniak- Kasztany 7. Kasia Kowalska - Tak mi Ciebie brak 8. Łzy- Przepraszam Cię 9. Natalia Kukulska- Im więcej Ciebie..., Niewidzialna dłoń 10. Normalsi- Nie ma mowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 83.238.13.* 12.08.09, 16:09 1. Mieczysław Fogg To ostatnia niedziela - to była pieśń samobójców 2. Those were days/ Dorogoj dlinnoju/ To były piękne dni 3. Anna German Nadzieja 4. Mieczysław Fogg - Jesienne róże, Pamiętam Twoje oczy 5. Czerwone Gitary - Kwiaty we włosach, Biały krzyz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 16:10 przegrany watek jak i inne na tym forum!!! nie ma dyskusji zadnej tylko jak przedszkolaki wymieniaja piosenki Wy dorosli jestescie?pelnoletni?? Buhahahahahhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula_betty Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 12.08.09, 20:26 przegladam ten wątek i dokonałam odkrycia które pewnie nie jest dla niektórych żadnym odkryciem ale...Budka Suglera Sen o dolinie = Bill Withers - Ain't No Sunshine !!!!!!! co Wy na co? wiedzieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmutnaJakAgrest Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 21:50 brzydula_betty napisała: Budka Suglera Sen o dolinie = Bill Withers - Ain't No > Sunshine !!!!!!! co Wy na co? wiedzieliście? Wiedzieliśmy I że "Dom wschodzącego słońca" Kultu to prawie to samo co "The House of the Rising Sun" The Animals też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erlebnis Marillion! IP: *.netburg.pl 12.08.09, 21:18 "Jigsaw" - "Stand straight, look me in the eye and say goodbye" "Kayleigh" - "Please excuse me, I never meant to break your heart So sorry, I never meant to break your heart But you broke mine..." "Script for a Jester's Tear" - "I'm losing on the swings, I'm losing on the roundabouts I'm losing on the swings, I'm losing on the roundabouts Too much, too soon, too far to go, too late to play, the game is over..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Marillion! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.08.09, 00:25 Z Marillion -F jeszcze White Russian (where do we go from here...) i Forgotten Sons (this is dedicated to the people who fell on the pavement outside Harrods before Christmas... IYKWIM) i chyba Blind Curve (Oh I remember Toronto when Mylo went down, and we sat and we cried on the phone...) Z Marillion -H na pewno dwa kawałki: Ocean Cloud (genialny utwór) i oczywiście Great Escape z płyty Brave. Ech, długo by zresztą gadać... Marillion, moja miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erlebnis Re: Marillion! IP: *.netburg.pl 15.08.09, 08:34 Ja bym jeszcze dodała mimo wszystko całą "Bitter Suite". W ogóle "Misplaced Childchood" jest w całości albumem okropnie refleksyjnym, jak dla mnie smutkiem przesiąkniętym. Strasznie się cieszę, że ktoś jeszcze słucha takiej muzyki, tym bardziej, że mam 21 lat i potrzeba mi wiary w człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Marillion! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.08.09, 16:24 Ooo! Nie powiem, zaskoczył mnie - bardzo mile - twój wiek w kontekście słuchania Marillionu! Pomyśleć, że gdy my (znaczy fani mojego pokolenia) przeżywaliśmy niezapomniane chwile na koncercie w Zabrzu, to Ciebie nie było jeszcze na świecie, to aż łezka się w oku kręci Ale słuchaj, słuchaj... może jeszcze natrafisz na zespół Camel, może Pendragon, może nawet King Crimson (choć ten ostatni to już trudniejsza w odbiorze muza - ale i artystycznie bogatsza). A z Marillionu już tego z Hogarthem, skoro podobał ci się Misplaced, polubisz na pewno album Brave. Jest w treści trochę podobny, równie refleksyjny - tyle że bardziej współczesny (lata '80 przy dzisiejszym tempie życia, to już prehistoria...), no i napisany z perspektywy dziewczyny. Słuchać głośno i przy zgaszonym świetle! Uściski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erlebnis Re: Marillion! IP: *.netburg.pl 01.09.09, 14:11 Znam i Pendragon i King Crimson. Tej muzyki słucha mój tata a nowego Marillion także posłucham pozdrawiam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakiś dzieciak Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.toya.net.pl 12.08.09, 21:52 Savage garden- To the moon and back Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Mój typ numer 1 12.08.09, 22:41 Marek Grechuta - Dni których nie znamy A Was ona smuci czy weseli? --- PerfumyZaDarmo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martishia7 Re: Mój typ numer 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 00:12 Weseli Bardzo. Znaczy tyle, że "najlepsze jeszcze przed nami". Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: Mój typ numer 1 13.08.09, 00:16 Dla mnie najsmutniejsza i najżałośniejsza "Windą do nieba" 2+1 O zgrozo, puszczają ją prawie na każdym weselu, brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Mój typ numer 1 13.08.09, 02:08 Żeby nie powtarzać po wcześniejszych wpisodawcach - z wieloma się zgadzam, a z częścią nie. Ale dodam od siebie coś, co nawet jak się nie rozumie słów (bo piosenka ta nie jest po angielsku), to i tak wiadomo, że jest smutna. Omega "Ezüst eső" https://www.youtube.com/watch?v=yBVbGWu6NUQ Szczególnie od 2:50, a już w ogóle pod sam koniec, te szarpane struny skrzypiec szarpią za serce. Odpowiedz Link Zgłoś