Gość: Madzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 11:00 Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej muzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pytajnick Re: rock rock rock 22.10.03, 11:11 będę nudny, ale: spróbuj ostatniej płyty Porcupine Tree - In Absentia. Jest tam trochę mocniejszych klimatów jakie - jak widać - preferujesz. Na www.porcupinetree.com można posłuchać całych utworów (wszystkich). Miłego słuchania, mam nadzieję że spodoba Ci sę na tyle, że Korna Metallike czy Mansona odłożysz już na bok (na zawsze Bo Tool wiadomo - always rulez. pozdr exodus Polska Lista Dyskusyjna Porcupine Tree groups.yahoo.com/group/signify Odpowiedz Link Zgłoś
verah Re: rock rock rock 22.10.03, 11:15 a ja oprocz Jeżozwierzowego Drzewa poecam MUSE - album o tytule "Absolution". ale Toola to nie porzucaj Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: rock rock rock 22.10.03, 11:20 "MUSE: Genres Rock Styles Alternative Pop/Rock Tones Paranoid, Aggressive, Visceral, Earnest, Angst-Ridden, Brooding, Volatile " Paranoid brzmi intrygująco "The group's emotive, Radiohead-like sound and live dates drew critical acclaim and industry buzz" Zachęca "Roots and Influences: Radiohead [zachęca] Nirvana [zniechęca] " to oczywiście za AMG, rozejrzę się - dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
verah Re: rock rock rock 22.10.03, 11:38 pytajnick napisał: > "MUSE: > > Genres Rock > Styles Alternative Pop/Rock > Tones Paranoid, Aggressive, Visceral, Earnest, Angst-Ridden, Brooding, > Volatile " > > > Paranoid brzmi intrygująco ja bym sie AllMusic nie sugerowala, aczkolwiek okreslenie PARANOID pasuje jak najbardziej. Mysle, ze skoro lubisz Mum i Porcupine Tree to moze i polubisz Muse Na poczatek polecam utwor Time Is Running Out - taki lekko popowy, ale latwo wpadajacy w ucho - jak dla mnie cudo! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verah Re: rock rock rock 22.10.03, 11:38 aha - o Muse byl juz chyba odzielny watek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elina Re: rock rock rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:11 Jeśli chodzi o MUSE to nie wiem czy słyszałaś pierwszą płytę? Jeżeli nie to muszę ci powiedzieć że ta druga to nic odkrywczego. Ten sam piskliwy głos chudego człowieczka o imieniu Matthew. Według mnie nuda, nic się nie dzieje. Ta płyta jest dokładnie taka sama jak poprzednia. Niczym się nie różni, no może tylko tytułami utworów. pozdr elina Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: rock rock rock 22.10.03, 18:15 Gość portalu: elina napisał(a): > Jeśli chodzi o MUSE to nie wiem czy słyszałaś pierwszą płytę? Jeżeli nie to > muszę ci powiedzieć że ta druga to nic odkrywczego. Ten sam piskliwy głos > chudego człowieczka o imieniu Matthew. Według mnie nuda, nic się nie dzieje. > Ta płyta jest dokładnie taka sama jak poprzednia. Niczym się nie różni, no > może tylko tytułami utworów. "Absolution", o której tu mowa, to trzecia normalna długogrająca płyta Muse (po "Showbiz" i "Origin of Symmetry"). Więc może porzuć ten pouczający ton, bo kiepsko Ci wychodzi ten wykład. Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów Korna i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) ) Odpowiedz Link Zgłoś
verah Re: rock rock rock 22.10.03, 21:17 > "Absolution", o której tu mowa, to trzecia normalna długogrająca płyta Muse > (po "Showbiz" i "Origin of Symmetry"). Więc może porzuć ten pouczający ton, bo > kiepsko Ci wychodzi ten wykład. > > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów Korna > i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) ) wow, ale ostro. tym niemiej dzieki za obrone (celowa/ niecelowa), bo wedlug mnie Muse to swietna rzecz i warta polecenia. Do tego Absolution mi sie bardzo podoba. I dopowiedz na kolezanki pytanie - tak, slyszalam ich wczesniejsze dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 07:06 Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów Korna i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) ) Ja jestem otwarta na wszytkio!!! Szukam czegoś nowego (dla mnie), a to, ze slucham Mansona nie znaczy, ze nie spodoba mi sie cos innego. Kocham muzyke sama w sobie i naprawde chodzilo mi o podawanie jakiejs fajnej muzyki, rockowej, bo jakby mi ktos polecil stachuurskiego albo britnej spirs to wtedy bym postraszyla mansonem )) Dzieki za odzew, moja kaza rozgrzala sie do czerwonosci ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:19 > > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów Korna > i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) ) > Myślę że to działa także w drugą stronę))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: rock rock rock 23.10.03, 22:22 Gość portalu: irman napisał(a): > > > > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów > > Korna i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) ) > > > Myślę że to działa także w drugą stronę))))))))))))). No pewnie. Fani Idlewild czy South mają wyrobiony pogląd na ww. artystów )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:23 ilhan napisał: > Gość portalu: irman napisał(a): > > > > > > > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fa > nów > > > Korna i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) > ) > > > > > > Myślę że to działa także w drugą stronę))))))))))))). > > No pewnie. Fani Idlewild czy South mają wyrobiony pogląd na ww. artystów )))) > > Myślę że to dział także w drugą stronę)))))))))))))))))))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: rock rock rock 22.10.03, 12:03 pytajnick napisał: > Na www.porcupinetree.com można posłuchać całych utworów (wszystkich). Coś Ty narobił?!? Teraz Muzyka PT trafi pod strzechy! I czym ja się będę snobował!?! *-) PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_diamond Re: rock rock rock 22.10.03, 22:07 ugugunana napisał: > > Coś Ty narobił?!? Teraz Muzyka PT trafi pod strzechy! I czym ja się będę > snobował!?! *-) > moze np. zainteresuje Cie bialoruska scena psychodeliczna albo industrialna i odkryjesz takie zespoly, o ktrych istnieniu nikt w Polsce nie wie (i zapewne nadal nie bedzie wiedzial). wtedy bedziesz sie mogl posnobowac ze hej. tak przy okazji, rowniez polecam PT. Odpowiedz Link Zgłoś
vampira Re: rock rock rock 23.10.03, 21:17 Mogę nieśmało zaproponować Black Sabbath albo Iron Maiden albo Deep Purple może...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Re: rock rock rock IP: *.chomiczowka.net.pl 23.10.03, 21:37 vampira napisała: > Mogę nieśmało zaproponować Black Sabbath albo Iron Maiden albo Deep Purple > może...? Daj spokój, kto takich dziadów starych słucha hahaha. Mars Volta sobie włącz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: rock rock rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:48 Machine Head. Ich nowa plyta to rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: rock rock rock 24.10.03, 18:22 Gość portalu: Madzia napisał(a): > Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w > tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej > muzy. jak sluchasz disturbed, korna, metallice to trzeba koniecznie posluchac Megadeath (wszystko z przymruzeniem ucha traktujac Crypthic i Risk) Sepulture (wszystko i wszystko ze szczegolnym uwzglednieniem roots) oraz slayera (wszystkoooooooo) nie wiem ktora metallice sluchasz, ale swietnie sie to uzupelnia ze slayerem, disturbed pelnymi garsciami czerpie z wielkiej czworki trashowej (czyli jeszcze Anthrax mozna dodac) szczegolnie z Megadeth a Korn brzmi cholernie podobnie do sepultury ... no moze nowoczesniej, no i moze nie podobnie ale widac korzenie no i tak wogole to warto dodac Pantere i odlozyc toola na polke Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: rock rock rock 25.10.03, 12:02 xamel napisał: > Megadeath Zawsze mnie intryguje, jak to możliwe, że ludzie nie potrafią poprawnie napisać nazwy swojego ulubionego zespołu. Pozdrawiam, fan Oazis i The Smyths Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Re: rock rock rock IP: *.chomiczowka.net.pl 24.10.03, 21:42 Gość portalu: Madzia napisał(a): > Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w > tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej > muzy. Posłuchaj tego wszystkiego z czego zrzynają Disturbed, Korn, Manson (przekrój od Black Sabbath przez Alice'a Coopera, choć w przypadku Korna zahaczyłbym jeszcze o nierockowe Boney M.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 22:59 Gość portalu: Vulture napisał(a): > Gość portalu: Madzia napisał(a): > > > Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w > > > tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej > > muzy. > > Posłuchaj tego wszystkiego z czego zrzynają Disturbed, Korn, Manson (przekrój > od Black Sabbath przez Alice'a Coopera, choć w przypadku Korna zahaczyłbym > jeszcze o nierockowe Boney M.) Litości!!! Widzę że należysz do ludzi którzy uważają,że jak ktoś tylko w struny mocniej uderzy to od razy na Black Sabbath się wzoruje. Korna z Black Sabbath łączy tyle samo co Kaje Paschalską z Dido . Odpowiedz Link Zgłoś
vampira Re: rock rock rock 25.10.03, 22:00 Ciekawe to porównanie. Kaja P. i Dido, Korn i Black Sabbath... po głębszych przemyśleniach można dojść do wniosku, że piernik do wiatraka ma bardzo dużo )) Odpowiedz Link Zgłoś
riviva15 Re: rock rock rock 20.12.19, 20:28 Avanged sevenfold jest według mnie spoko. Z takich cięższych to też Five finger death punch, bardzo dobry zespół. Jeżeli chodzi o jakieś starsze to klasyczki - black sabbath, DIO, Manowar . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chloe88 Re: rock rock rock IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.20, 13:54 hej Niestety nie znam nic z tych nowszych zespołów. Miałam taki czas, gdzie cały czas słuchałam muzyki rockowej, ubierałam się mrocznie, glany, plecak kostka, naszywki itd Makijażu zadnego nie nosilam bo nie było nam wolno, tyle, ze zawsze o tą buzię dbałam, kremowałam itd Co do zespołów. to ja słuchałam głównie Metallici, Iron Maiden, Nightwish, - ale z Tarją Turunen, nie inaczej Czasami Paradise Lost, Black Sabath i oczywiści kultowy Ozzy Noo dużo teego. Manowar- różnie. Gdzies tam Cradle of Filth sie przewinęło. Dzisiaj jestem sobie zwyczajną mamą, mającą dwójkę brzdąców, które już czasem pyskują A w ogóle to wiecie może czy leci coś w kinach ciekawego ? 13 marca jest premiera horroru "W lesie dziś nie zaśnie nikt " grają tam m.in Julia Wieniawa czy Gąsiewska. Widziałam Trailer i całkiem fajnie sie zapowiada. ktoś coś ? Odpowiedz Link Zgłoś
jackie231 Re: rock rock rock 02.01.21, 14:59 Ostatnio Powerwolf u mnie ciągle leci. Jest moc i można się wyszumieć przy takiej muzie ;P. Odpowiedz Link Zgłoś