Dodaj do ulubionych

rock rock rock

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 11:00
Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w
tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej
muzy.
Obserwuj wątek
    • pytajnick Re: rock rock rock 22.10.03, 11:11
      będę nudny, ale:

spróbuj ostatniej płyty Porcupine Tree - In Absentia.
      Jest tam trochę mocniejszych klimatów jakie - jak widać - preferujesz.

Na www.porcupinetree.com można posłuchać całych utworów (wszystkich).

Miłego słuchania, mam nadzieję że spodoba Ci sę na tyle, że Korna Metallike czy
      Mansona odłożysz już na bok (na zawsze wink tongue_out

Bo Tool wiadomo - always rulez.

pozdr
      exodus

Polska Lista Dyskusyjna Porcupine Tree
      groups.yahoo.com/group/signify
      • verah Re: rock rock rock 22.10.03, 11:15
        a ja oprocz Jeżozwierzowego Drzewa poecam MUSE - album o tytule "Absolution".
        ale Toola to nie porzucaj smile
        • pytajnick Re: rock rock rock 22.10.03, 11:20
          "MUSE:

Genres Rock
          Styles Alternative Pop/Rock
          Tones Paranoid, Aggressive, Visceral, Earnest, Angst-Ridden, Brooding,
          Volatile "

Paranoid brzmi intrygująco smile

"The group's emotive, Radiohead-like sound and live dates drew critical acclaim
          and industry buzz"

Zachęca

"Roots and Influences: Radiohead [zachęca] Nirvana [zniechęca] "

to oczywiście za AMG, rozejrzę się - dzięki smile
          • verah Re: rock rock rock 22.10.03, 11:38
            pytajnick napisał:

> "MUSE:
            >
            > Genres Rock
            > Styles Alternative Pop/Rock
            > Tones Paranoid, Aggressive, Visceral, Earnest, Angst-Ridden, Brooding,
            > Volatile "
            >
            >
            > Paranoid brzmi intrygująco smile

ja bym sie AllMusic nie sugerowala, aczkolwiek okreslenie PARANOID pasuje jak
            najbardziej. Mysle, ze skoro lubisz Mum i Porcupine Tree to moze i polubisz
            Muse smile Na poczatek polecam utwor Time Is Running Out - taki lekko popowy, ale
            latwo wpadajacy w ucho - jak dla mnie cudo!
            pozdrawiam
          • verah Re: rock rock rock 22.10.03, 11:38
            aha - o Muse byl juz chyba odzielny watek?
            • Gość: elina Re: rock rock rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:11
              Jeśli chodzi o MUSE to nie wiem czy słyszałaś pierwszą płytę? Jeżeli nie to
              muszę ci powiedzieć że ta druga to nic odkrywczego. Ten sam piskliwy głos
              chudego człowieczka o imieniu Matthew. Według mnie nuda, nic się nie dzieje. Ta
              płyta jest dokładnie taka sama jak poprzednia. Niczym się nie różni, no może
              tylko tytułami utworów.

pozdr
              elina

• ilhan Re: rock rock rock 22.10.03, 18:15
                Gość portalu: elina napisał(a):

> Jeśli chodzi o MUSE to nie wiem czy słyszałaś pierwszą płytę? Jeżeli nie to
                > muszę ci powiedzieć że ta druga to nic odkrywczego. Ten sam piskliwy głos
                > chudego człowieczka o imieniu Matthew. Według mnie nuda, nic się nie dzieje.
                > Ta płyta jest dokładnie taka sama jak poprzednia. Niczym się nie różni, no
                > może tylko tytułami utworów.

"Absolution", o której tu mowa, to trzecia normalna długogrająca płyta Muse
                (po "Showbiz" i "Origin of Symmetry"). Więc może porzuć ten pouczający ton, bo
                kiepsko Ci wychodzi ten wykład.

Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów Korna
                i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) wink)
                • verah Re: rock rock rock 22.10.03, 21:17

> "Absolution", o której tu mowa, to trzecia normalna długogrająca płyta Muse
                  > (po "Showbiz" i "Origin of Symmetry"). Więc może porzuć ten pouczający ton,
                  bo
                  > kiepsko Ci wychodzi ten wykład.
                  >
                  > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów
                  Korna
                  > i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) wink)

wow, ale ostro. tym niemiej dzieki za obrone (celowa/ niecelowa), bo wedlug
                  mnie Muse to swietna rzecz i warta polecenia. Do tego Absolution mi sie bardzo
                  podoba.
                  I dopowiedz na kolezanki pytanie - tak, slyszalam ich wczesniejsze dokonania.
                • Gość: Madzia Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 07:06
                  Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów Korna
                  i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) wink)

Ja jestem otwarta na wszytkio!!! Szukam czegoś nowego (dla mnie), a to, ze
                  slucham Mansona nie znaczy, ze nie spodoba mi sie cos innego. Kocham muzyke
                  sama w sobie i naprawde chodzilo mi o podawanie jakiejs fajnej muzyki,
                  rockowej, bo jakby mi ktos polecil stachuurskiego albo britnej spirs to wtedy
                  bym postraszyla mansonem smile))

Dzieki za odzew, moja kaza rozgrzala sie do czerwonosci smile)

• Gość: irman Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:19
                  >
                  > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów
                  Korna
                  > i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) wink)
                  >

Myślę że to działa także w drugą stronęsmile))))))))))))).
                  • ilhan Re: rock rock rock 23.10.03, 22:22
                    Gość portalu: irman napisał(a):

> >
                    > > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fanów
                    > > Korna i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?) wink)
                    > >

> Myślę że to działa także w drugą stronęsmile))))))))))))).

No pewnie. Fani Idlewild czy South mają wyrobiony pogląd na ww. artystów wink))))
                    • Gość: irman Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:23
                      ilhan napisał:

> Gość portalu: irman napisał(a):
                      >
                      > > >
                      > > > Co do tematu, polecał nic nie będę, bo ciężko próbować przekonywać fa
                      > nów
                      > > > Korna i Mansona do jakiegoś Idlewild czy South (to możliwe w ogóle?)
                      > wink)
                      > > >
                      >
                      > > Myślę że to działa także w drugą stronęsmile))))))))))))).
                      >
                      > No pewnie. Fani Idlewild czy South mają wyrobiony pogląd na ww.
                      artystów wink))))
                      >
                      >
                      Myślę że to dział także w drugą stronęwink)))))))))))))))))))))))))))))))))).
      • ugugunana Re: rock rock rock 22.10.03, 12:03
        pytajnick napisał:

> Na www.porcupinetree.com
        można posłuchać całych utworów (wszystkich).

Coś Ty narobił?!? Teraz Muzyka PT trafi pod strzechy! I czym ja się będę
        snobował!?! *-)

PZDR!
        • crazy_diamond Re: rock rock rock 22.10.03, 22:07
          ugugunana napisał:

>
          > Coś Ty narobił?!? Teraz Muzyka PT trafi pod strzechy! I czym ja się będę
          > snobował!?! *-)
          >
          moze np. zainteresuje Cie bialoruska scena psychodeliczna albo industrialna i
          odkryjesz takie zespoly, o ktrych istnieniu nikt w Polsce nie wie (i zapewne
          nadal nie bedzie wiedzial). wtedy bedziesz sie mogl posnobowac ze hej.
          tak przy okazji, rowniez polecam PT.
    • forumowy.pajac Muse to jest rock??? Eeeee... 22.10.03, 22:08
      • verah A nie glucholu? :-) 23.10.03, 10:24
        • forumowy.pajac Nie, głucha PEJO :-) 23.10.03, 20:59
          • verah a co to je PEJA, bo ziomalu nie kumam :-) 23.10.03, 23:10
    • vampira Re: rock rock rock 23.10.03, 21:17
      Mogę nieśmało zaproponować Black Sabbath albo Iron Maiden albo Deep Purple
      może...? smile
      • Gość: Vulture Re: rock rock rock IP: *.chomiczowka.net.pl 23.10.03, 21:37
        vampira napisała:

> Mogę nieśmało zaproponować Black Sabbath albo Iron Maiden albo Deep Purple
        > może...? smile

Daj spokój, kto takich dziadów starych słucha hahaha. Mars Volta sobie włącz.
    • Gość: p Re: rock rock rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:48
      Machine Head. Ich nowa plyta to rewelka!
    • xamel Re: rock rock rock 24.10.03, 18:22
      Gość portalu: Madzia napisał(a):

> Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w
      > tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej
      > muzy.

jak sluchasz disturbed, korna, metallice to trzeba koniecznie posluchac
      Megadeath (wszystko z przymruzeniem ucha traktujac Crypthic i Risk) Sepulture
      (wszystko i wszystko ze szczegolnym uwzglednieniem roots) oraz slayera
      (wszystkoooooooo)

nie wiem ktora metallice sluchasz, ale swietnie sie to uzupelnia ze slayerem,
      disturbed pelnymi garsciami czerpie z wielkiej czworki trashowej (czyli jeszcze
      Anthrax mozna dodac) szczegolnie z Megadeth a Korn brzmi cholernie podobnie do
      sepultury ...
      no moze nowoczesniej, no i moze nie podobnie ale widac korzenie

no i tak wogole to warto dodac Pantere i odlozyc toola na polke
      • ilhan Re: rock rock rock 25.10.03, 12:02
        xamel napisał:

> Megadeath

Zawsze mnie intryguje, jak to możliwe, że ludzie nie potrafią poprawnie napisać
        nazwy swojego ulubionego zespołu.

Pozdrawiam,
        fan Oazis i The Smyths
    • Gość: Vulture Re: rock rock rock IP: *.chomiczowka.net.pl 24.10.03, 21:42
      Gość portalu: Madzia napisał(a):

> Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w
      > tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej
      > muzy.

Posłuchaj tego wszystkiego z czego zrzynają Disturbed, Korn, Manson (przekrój
      od Black Sabbath przez Alice'a Coopera, choć w przypadku Korna zahaczyłbym
      jeszcze o nierockowe Boney M.)
      • Gość: irman Re: rock rock rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 22:59
        Gość portalu: Vulture napisał(a):

> Gość portalu: Madzia napisał(a):
        >
        > > Co proponujecie? Oprocz Disturbed, korna, Toola, Mansona, Metalliki. Cos w
        >
        > > tych klimatach. Prosze pomozcie, bo mam ochote na swiezy powiew rockowej
        > > muzy.
        >
        > Posłuchaj tego wszystkiego z czego zrzynają Disturbed, Korn, Manson
        (przekrój
        > od Black Sabbath przez Alice'a Coopera, choć w przypadku Korna zahaczyłbym
        > jeszcze o nierockowe Boney M.)

Litości!!! Widzę że należysz do ludzi którzy uważają,że jak ktoś tylko w
        struny mocniej uderzy to od razy na Black Sabbath się wzoruje. Korna z Black
        Sabbath łączy tyle samo co Kaje Paschalską z Dido smile.
        • vampira Re: rock rock rock 25.10.03, 22:00
          Ciekawe to porównanie. Kaja P. i Dido, Korn i Black Sabbath... po głębszych
          przemyśleniach można dojść do wniosku, że piernik do wiatraka ma bardzo
          dużo smile))
    • riviva15 Re: rock rock rock 20.12.19, 20:28
      Avanged sevenfold jest według mnie spoko. Z takich cięższych to też Five finger death punch, bardzo dobry zespół. Jeżeli chodzi o jakieś starsze to klasyczki - black sabbath, DIO, Manowar wink.
      • Gość: Chloe88 Re: rock rock rock IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.20, 13:54
        hej wink Niestety nie znam nic z tych nowszych zespołów. Miałam taki czas, gdzie cały czas słuchałam muzyki rockowej, ubierałam się mrocznie, glany, plecak kostka, naszywki itd wink Makijażu zadnego nie nosilam bo nie było nam wolno, tyle, ze zawsze o tą buzię dbałam, kremowałam itd wink Co do zespołów. to ja słuchałam głównie Metallici, Iron Maiden, Nightwish, - ale z Tarją Turunen, nie inaczej wink Czasami Paradise Lost, Black Sabath i oczywiści kultowy Ozzy wink Noo dużo teego. Manowar- różnie. wink Gdzies tam Cradle of Filth sie przewinęło. Dzisiaj jestem sobie zwyczajną mamą, mającą dwójkę brzdąców, które już czasem pyskują big_grin A w ogóle to wiecie może czy leci coś w kinach ciekawego ? 13 marca jest premiera horroru "W lesie dziś nie zaśnie nikt " grają tam m.in Julia Wieniawa czy Gąsiewska. Widziałam Trailer i całkiem fajnie sie zapowiada. ktoś coś ? wink
    • jackie231 Re: rock rock rock 02.01.21, 14:59
      Ostatnio Powerwolf u mnie ciągle leci. Jest moc i można się wyszumieć przy takiej muzie ;P.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka