Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Transport- perspektywy

19.06.07, 12:42
    Witam serdecznie, jestem tegoroczną maturzystką i wybieram się na transport na
    Politechnikę Krakowską bądz Śląską. Prosze mi powiedzieć, czy jest to
    przyszlościowy kierunek i jakie sa możliwosci pracy po tym kierunku. Powiem od
    razu, że glównie chcialabym iśc w kierunku logistyki.
    Pozdrawiam serdecznie
    Obserwuj wątek
      • nom.wont Re: Transport- perspektywy 12.07.07, 20:13
        sam taki owy studjuje 1 rok i szczerze mowiac sam nieraz sie zastanawiam
        co to tym bedzie jak narazie jestem przed wybraniem specjalnosci
        wiec wszystko przedemna :)

kierowcą nie chce zostac bedąc inz. transportu ;p
      • atomotive Re: Transport- perspektywy 14.07.07, 02:09
        Transport na Politchnice to przede wszystkim mechanika i budowa pojazdow i z
        tym sie kojarza pracodawcom. W tych specjalnosciach Transport to chyba jeden z
        najbardziej przyszlosciowych kierunkow, bo przemysl motoryzacyjny przezywa
        rozkwit w Polsce.A wachlarz stanowisk w fabrykach samochodowych po tej
        specjalnosci jest ogromny.Nie pakowalbym sie w wynalazki typu logistyka. Do
        logistyki nie potrzeba technicznego wyksztalcenia.
        • magdzik1988 Re: Transport- perspektywy 02.08.07, 20:42
          rozumiem, bardzo dziękuję za informację, studia będę dopiero zaczynała (wybrałam
          jednak Politechnikę Śląską) i zobaczymy co konkretnie mi się spodoba, być może
          rzeczywiście pojdę w kierunku mechanicznym, bo ma Pan rację by być logistykiem
          nie trzeba mieć technicznego wyksztalcenia, a to i tak zawsze mogę zrobić już
          dla wlasnej satysfakcji później...
        • knap.radoslaw Re: Transport- perspektywy 03.08.07, 08:55
          Przychylam się do opinii "automotive", choć logistyków też firmy potrzebują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka