zbych57 07.11.06, 21:51 Mam nadzieję,że Dombrowicz przez ewentualne przyszłe 4 lata będzie ze swoich funduszy wypłacał temu Panu premie, a nie z funduszy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aras34 Re: To mówiłem ja, Jarzombek 07.11.06, 21:57 To mówiem ja, Jarzombek -łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezydent naszego klubu, niech żyyyyjje naaaaaam. Odpowiedz Link Zgłoś
ciposlaw Re: To mówiłem ja, Jarzombek 07.11.06, 22:07 Mnie również skojarzył sie ten fragment filmu Barei. Spaliłbym się ze wstydu, gdyby o mnie tak pisali... Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 To mówiłem ja, Łada Nikodem 07.11.06, 22:18 to trochę tych plakatów będziesz jeszcze miał do naprawiania Nikodem. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina444 Re: GW tubą Jasiakiewicza 07.11.06, 22:37 już dawno GW nie była tak tendencyjna wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: GW tubą Jasiakiewicza 07.11.06, 23:26 > już dawno GW nie była tak tendencyjna wstyd! Zwykle GW jest prodombrowiczowa. Czasem tylko wynajdują jakąś głupotę, żeby udać, iż Dombrowicza też krytykują. Szkoda, że decydują się pisać o tym, co rzeczywiście Dombrowicz podczas swoich rządów spieprzył (a starczyłoby tego na kilka wydań). Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Re: GW tubą Sabinki 07.11.06, 23:44 Sabinko, a gdzie w tym i innych dzisiejszych artykułach jest dobrze napisane o Jasiakiewiczu, jeśli uważasz że opisywanie spraw związanych ze sprawami komitetu i urzędniakmi Dombrowicza jest tubą Jasiakiewicza, to proszę przeczytaj ze dwa razy zanim coś będziesz komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon11 Re: To mówiłem ja, Łada Nikodem 07.11.06, 22:48 co za bzdury wszędzie pracują wolontariusze i pracownicy biur poselskich. w takim razie jeśli do Rady Miasta kandyduja urzędnicy, nauczyciele itp. to też przestają być apolityczni. sabina444 zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
osiem21 Łada jest ok :) 08.11.06, 10:21 Znam Ładę i to w porzo chłopak, dobrze , że pomaga przy kampanii. Wogóle u dombrowicza są sami młodzi ludzie,- wielu studentów, a nie tak jak w Pisie czy PO staruchy odgrzebane z popiołu, które w imię btudnej polityki chcą niszczyć miasto. W Bydgoszczy nie potrzeba nam posłów z warszawy i olszóweczek - układów - tak trzymać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Łada jest ok :) 08.11.06, 10:25 > Wogóle u dombrowicza są sami młodzi ludzie 75 lat to też młodzi ludzie? *ziew* Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Łada jest ok :) 08.11.06, 13:34 jeden kandydat z 62.... nie przesadzasz z tym czepianiem sie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Łada jest ok :) 08.11.06, 13:37 > jeden kandydat z 62.... Nie tylko jeden. Młodych ludzi jest podobna ilość, co w innych partiach. > nie przesadzasz z tym czepianiem sie ?? Często przesadzam, ale w tym przypadku najwyżej odrobinę. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Łada jest ok :) 08.11.06, 14:15 zreszta akurat ten Pan bylby lepszy radnym niz 3/4 obecnej rady. Zapytaj schaba on rowniez ma duzy respekt wobec Pana Rzadkosza Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Łada jest ok :) 08.11.06, 14:23 > zreszta akurat ten Pan bylby lepszy radnym niz 3/4 obecnej rady. Nigdzie nie napisałem, że pan Rzadkosz (75) czy pan Strzelecki (74) to źli kandydaci. Zauważyłem (albo się czepiałem, jak kto woli) tylko, że nie są młodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis dziwnym trafem ivica znowu na urlopie...... 08.11.06, 14:29 kampania na półmetku a ten ściemnia że ma urlop...... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Pan Rzadkosz jest OK - jest madry i sprawiedliwy 08.11.06, 14:47 ivica napisał: > zreszta akurat ten Pan bylby lepszy radnym niz 3/4 obecnej rady. > Zapytaj schaba on rowniez ma duzy respekt wobec Pana Rzadkosza - akurat tak sie sklada ,ze Pana Rzadkosza znam bardzo i to bardzo dobrze.... i mozna powiedziec,ze znam od okresu - jak jeszcze "latalem w krotkich portkach " - by nie powiedzie,ze nawet jak "jeszcze byle w pieluchach " Znam Pan Rzadkosza do dzisiaj .... i musze tutaj calkowicie bezstronnie powiedziec,ze jest to Czlowiek przez duze " Cz " .... jest to Czlowiek prawy i Dobrego Serca . Jest to czlowiek bardzo ludzki, kochajacy swoje miasto,kochajacy swoja dzielnice - kochajacy ojczyzne - kochajacy Polske. Moim zdaniem - Pan Rzadkosz powinien juz dawno zostac poslem .... ale moze bardziej jednak radnym .... bo na tym tylko moze skorzystac nasze miasto. Pan Rzadkosz - to czlowiek madry i sprawiedliwy.Czlowiek , ktoremu od zawsze bliskie bylo Dobro i GODNOSC Czlowieka radca ps. gdyby takich radnych bylo wiecej - jak Pan Rzadkosz .... to moglibysmy byc spokojni o nasze miasto Odpowiedz Link Zgłoś
snajper_77 Łada to kameleon polityczny 08.11.06, 10:42 do 2002 - SMD czyli młodzieżówka PO, udział w kampanii Dombrowicza w ramach BPO, 2003 - 2004 Inicjatywa dla Polski (partia Aldony Kameli-Sowińskiej), 2005 - Łada po stronie ... PiS (jeździł również ich wozem reklamowym po mieście w trakcie kampanii w październiku) 2006 - wiecie sami, trzeba się odwdzeczyć swemu chlebodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Łada to kameleon polityczny 08.11.06, 10:47 Jeśli w swoim prywatnym czasie chce zmieniać swoje sympatie polityczne dwa razy dziennie, to niech sobie zmienia. Jeśli swój urlop chce spędzać jeżdżąc za swoje (komitetu wyborczego?) pieniądze w kółko po mieście, to niech sobie jeździ. Nic mi do tego. Mogę go jedynie przekonywać, że poparcie dla Dombrowicza to szkoda dla miasta, jeśli zawita na forum. :) Odpowiedz Link Zgłoś
akademik2003 Re: Łada to kameleon polityczny 08.11.06, 11:23 Znam człowieka kilkanaście lat. Może i zmieniał sympatie polityczne (ciekawe kto w tym politycznym brudzie nie zmieniał). Ale poglądy ma od zawsze te same, niezmienne i w ich obronie jest niezłomny. Pewnie to czytasz Nikodem, wiec pozdrowienia, a zdjęcia o które mnie dziś prosiłeś wkrótce podeślę (jak z gór wrócę). W przeciwnieństwie do ludzi, którzy bałamutnie rzucają kalumnie na uczciwego człowieka nie boję się podpisać Tomasz Giętkowski Odpowiedz Link Zgłoś
snajper_77 Re: Łada to kameleon polityczny 08.11.06, 12:15 > Znam człowieka kilkanaście lat. Może i zmieniał sympatie polityczne (ciekawe kt > o > w tym politycznym brudzie nie zmieniał). Ale poglądy ma od zawsze te same, > niezmienne i w ich obronie jest niezłomny. Jeśli naprawdę znasz go kilkanaście lat to musisz wiedzieć, że zmieniał sympatię i przynależności polityczne. W przypadku szarego człowieka lub polityka zachowania takie można zaakceptować, pan Łada jest jednak pracownikiem samorządowym powinien więc być apolityczny lub co najmniej nie obnosić się ze swoimi sympatiami tudzież często i oficjalnie je zmieniać. Jeśli chodzi o poglądy to jego osobista sprawa. Nawiasem mówiąc to moje są po części podobne, staram się jednak zachować obiektywizm - nie oceniam jego poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
akademik2003 Re: Łada to kameleon polityczny 08.11.06, 14:02 Jest pracownikiem samorządowym, tak samo jak Pani kasjerka w UM :-) Atmosfera, w której tym ludziom odbiera się prawo do wyrażenia w prywatnym czasie swoich poglądów jest chora. Gdyby te działnia podejmował w czasie pracy to potepienie jest zrozumiałe. Jednk tak nie jest. A przyjęcie, że pracownicy samorządowi muszą być apolityczni jest schizofreniczne. Przecież radny czy prezydent po wyborze też są samorządowcami (a popierają ich partie, choć akurat K. Dombrowicza nie). Dobierają sobie do współpracy ludzi po kluczu przecież. Podsumowując ta argumentacja do mnie nie przemawia. Pomyśl także o sytacji, w której K. Dombrowicz przegrywa. Przecież on pierwszy będzie na wypadzie. Także sporo ryzykuje. Poza tym, jeżeli znasz jego poglądy i osobę to wiesz, że angażuje się szczerze, a w sprawach tej wagi przesłanką dla jego działań nie sa osobiste korzyści. pozdrawiam i dziękuję za sympatyczną wymianę zdań (na tym forum to się żadko już zdarza) (na Twoje uwagi, jeżeli zechcesz je wyrazić, z powodu wyjazdu odpowiem po wyborach) Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org . 08.11.06, 13:39 > Pewnie to czytasz Nikodem, wiec pozdrowienia, a zdjęcia o które mnie dziś > prosiłeś wkrótce podeślę (jak z gór wrócę). tez poprosze o jakies fotki ;) > W przeciwnieństwie do ludzi, którzy bałamutnie rzucają kalumnie na uczciwego > człowieka nie boję się podpisać > Tomasz Giętkowski nie ma zwyczaju podpisywac sie na forum i nie o strach tu chodzi :P p.s. a tym samochodem nie tylko pan łada jezdzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
akademik2003 Re: . 08.11.06, 14:06 > nie ma zwyczaju podpisywac sie na forum i nie o strach tu chodzi :P Nie o zwyczaj tu chodzi, a o kontekst. Anonimowo o człowieku można napisać wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis ivica podobno też na urlopie. 08.11.06, 14:30 taki dziwny zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
aqut Re: Kolejny brutalny atak partyjnej Olszówki 08.11.06, 14:46 Olszówka już nie wie co ma wymyślić i jak zaatakować prezydenta i napuszcza dzienikarzy z GW. To jest dopiero prawdziwy hipokryta, zazdrości Prezydentowi, że ma ludzi, którzy poprowadzili mu świetnie i dynamicznie kampanię, a jego ciocia Terenia przegrała -a..fe. Droga Olszówko, ludzie widzą jak się zachowałeś. ludzie widzą, że w imię wlaki o pratyjne stołki i władzę dla PO zniszczyłeś ideały samorządności i ci sami ludzie wyciągną z tego wnioski. Bo takiego posła awanturnika nam nie potrzeba! Łada i młodzi Dombrowicza trzymajcie się i nie dajcie politycznej zarazie :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca nie zawsze prawe - to prawica , a lewe to lewica.. 08.11.06, 15:07 nie zawsze ktos z tzw. "prawicy " musi byc czlowiekiem prawym,ludzkim i najlepszym jaki tylko moze byc - bo jest z tzw. " prawicy " nie zawsze tez czlowiek z tzw. "lewicy " musi byc lewym, zlym i bezdusznym - bo oczywiscie "pochodzi z lewicy " nie zawsze kto "niezalezny " musi byc dobry i najlepszy - bo jest "nijaki " czyli jak to mowia .. " ni to pies ni to wydra " Wazny tutaj jest sam czlowiek... bez nalepki , etykiety i bez "przybrania "... bo jak mowi przyslowie " diabel zalozyl ornat i ogonem na msze dzwoni " { czy cos podobnego } Wazny jest czlowiek, jego charakter, poglady, wola i chec uczciwego dzialania. Spostrzegawczy na to co sie dookola nas dzieje.Chcacy za wszelka cene zmieniac ten Swiat na lepsze.... ale nie za pieniadze i tylko pod katem kasy - jaka za to otrzyma w mysl zasady " ILE ZA TO BEDE MIAL " albo "a co ja z tego bede mial "? Wazny jest czlowiek, jego ambicje i cel dzialania.... z poszanowaniem drugiego czlowieka ... ktory rowniez pochyli sie nad ludzmi cierpiacymi, nad ludzmi potrzbujacymi i nad ludzmi opuszczonymi przez los..... nad samotnymi matkami, ktore nie maja lekko - a musza codziennie troszczyc sie o dobre wychowywanie swych dzieci. Marzy mi sie Prezydent miasta ludzki i sprawiedliwy.Taki , ktory nie da sie opetac przez falszywych doradcow i pochlebcow. Ktory nie da sie opetac przez wszelkiej masci karierowiczow... " z wilczymi klami " radca Odpowiedz Link Zgłoś