maa821 31.07.09, 10:45 Witam, chcialabym sie was poradzic jak konczycie obrusy? Widzialam, ze pieknie wygladaja wykonczenia zrobione na szydelku, ale u mnie to odpada. Jakie sa jeszcze inne sposoby na zakonczenia obrusa - zeby sie kanwa nie prula. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carpediem30 Re: Obrus-jak zakonczyc? 31.07.09, 10:52 Najprościej przyszyć wokół gotową koronkę "szydełkową" kupioną w pasmanterii. Mnie bardzo podobają się obrusy z prosto założonymi brzegami wykończone mereżką Odpowiedz Link
sabankac Re: Obrus-jak zakonczyc? 01.08.09, 17:51 witam. Ja myslalam o doszyciu do obrusa tasmy z kanwa na ktorej mozna powtorzyc to co na obrusie w jakies mniejszej wersji lub jak carpediem30 radzi doszyc koronkę. pozdrawiam Odpowiedz Link
fantastic-krzemik Re: Obrus-jak zakonczyc?-tutaj jest 01.08.09, 19:10 www.teddys-handarbeiten.de/xsticken-einfacher-hohlsaum.htm nawet nie znając niemieckiego ,można domysleć się po obrazkach. Może się przyda taki sposób na podchylanie? fotoforum.gazeta.pl/5,2,fantastic-krzemik.html Odpowiedz Link
jolantas2 Re: Obrus-jak zakonczyc?-tutaj jest 01.08.09, 19:27 serwetka wykończona mereżką www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0174d6a459c59e9e.html i jeszcze taka wykończona haftem www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/84bacab9c7f8ffd7.html Odpowiedz Link