marii51 Re: Umiera 15.03.10, 11:29 jak możemy temu zapobiec? jak? co światowe organizacje humanitarne itp ? przecież tam potrzeba ogromnych pieniędzy a może chętnych umieścić na zupełnie inne tereny ? ja tylko tu głosowałam- mimo że nie wklikałam" +" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Umiera 15.03.10, 11:51 Ten reportaz jest bardzo stary, z czasow akcji ratunkowej ... Od tego czasu wiele sie zmienilo. Prezydent Haiti apelowal niedawno, zeby przestac wysylac pozywienie, bo w ten sposob przeszkadza sie w odbudowaniu struktury gospodarczej. Pomoc byla czesto przejmowana przez grasujace bandy, ktore potem sprzedawaly produkty "na czarnym rynku". W wielu dzielnicach stolicy Haiti wladze przejeli kryminalisci, ktorzy wydostali sie z wiezienia podczas trzesienia ziemi. Odpowiedz Link
marii51 Re:GDYBY .... 15.03.10, 15:00 są miejsca do zagospodarowania - Na Świecie,ale trzeba dać pracę lub socjalny ale czy komuś to może przyjść na pomysł- pomóc po trzesieniu?na HAITI? wyborcza.biz/biznes/1,101716,7654753,Jak_rozwial_sie_amerykanski_sen.html nasi chcą pobudować szkołę- a gdzie ci uczniowie mają mieszkać? Odpowiedz Link