exman 18.04.09, 19:00 dzisiaj wieczorem, poprowadzę wspólne modły o deszcz. Czy godzina 21-sza nie za późno ? Zagram na rytualnych rynnach a koleżeństwo proszę o otwarcie parasoli. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: Deszcz 18.04.09, 21:40 sami niewierzący ... no to z innej manieczki pojedziemy Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Deszcz 18.04.09, 22:17 Zastanów sie - wywala bezpieczniki... a jak linia słaba, to spali sie w cholere. Podobno wszystko jest watowane drutem. Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 23.04.09, 18:58 Siostra Bea potrafi przywalić z drewniaka. Ale mi to pasi, drewniaki się dobrze palą Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 24.04.09, 06:59 Pomyślę, zobaczę co da się z zrobić w tym temacie. Na razie pozostaje wam tylko fura Pana Ordynatora, ma klimę i to chyba nawet nie ręczną. Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Deszcz 19.04.09, 00:08 podobno do małzy - a spozywa sie to zywe - podaja cytrynke, ale nie tyle dla smaku, co by skropic cytrynka, a ta ma sie ruszyc "skwaszona", co znaczy, ze zyje i wtedy... połyka sie... po chwili czujac, jak ta zbiera sie nazad. Taki smaczek. Odpowiedz Link
veganka.dl.pl Re: Deszcz 19.04.09, 00:24 Czy godzina 21-sza nie za późno ? ----- ja bym rzekł nieco za wcześnie.. ale po co modły? mamy deszczu za mało ostatnio czy coś? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - pozdro Veganka, fanka tofu i medytacji Odpowiedz Link
e-okto Re: Deszcz 19.04.09, 00:29 Przydałby się. Od tego szalonego wiatru wyschły mi oczy i pieką. Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Deszcz 19.04.09, 02:32 U mnie tez nie pada.. Kocham Was ... Nie mam zupelnie czasu , ale jest mi dobrze . Pa gosia Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 19.04.09, 07:59 Lasy są suche jak pochwa 80 letniej mewki, wszystko pyli i wpierdala to nam do mieszkań, muszę podlewać własny rower na balkonie. Let's pray for rain. Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 19.04.09, 13:53 czemu nie, parę cm do góry zawsze zwiększy moje szanse. Odpowiedz Link
szcze-zuja Re: Deszcz 19.04.09, 16:11 Dołączam się do modłów, skądinąd wiem, że deszcz na polach jest teraz bardzo potrzebny. Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 19.04.09, 16:26 zrzucamy szaty ... i żadnych szant, tylko pieśni pracy ! Odpowiedz Link
bella1 Re: Deszcz 20.04.09, 06:43 Dzisiaj ...ma nie padac....Potem niech sobie..... - przez trzy dni.... 06.06. moze padac 'sobie' caly dzien . Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 21.04.09, 07:21 Zaciągnło się na poważnie czy takie tam wiosenne popierdywanki tylko ? Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Deszcz 21.04.09, 07:23 Słońce duze , jasne , ciepłe , promienne , roześmiane , niebo bezchmurne , fajnie jest gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Deszcz 21.04.09, 07:23 Na powaznie...... ................. ................. ................. Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 27.04.09, 17:35 a dzisiaj, dla odmiany, jak to mówią górale "albo bydzie padać albo nie bydzie" Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: Deszcz 27.04.09, 17:48 nie byyyydzie! "gdyż ponieważ i azaliż" mam pranie na balkonie do jasnej ciasnej ... Odpowiedz Link
exman Re: Deszcz 27.04.09, 17:56 Moja mała rozuma mi podpowiedziała, że pierz Ex, chodź do łóżka ... Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: Deszcz 27.04.09, 19:03 exman napisał: > Moja mała rozuma mi podpowiedziała, że pierz Ex, chodź do łóżka ... hmmmmm .... interesująca interpretacja autorytawnie mogę stwierdzić iż "Twoja mała rozuma" bez wątpienia nie myśli linearnie, zaś na bank - wielowątkowo i wielotorowo i "wielowymiarowo" ... hmmmm ..... jak masz zachrypinięty wokal (coś a'la Lord Vader) to uważaj bo mogę ... Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Deszcz 27.04.09, 20:21 Żarty się skończyły. W Krakowie jest tak sucho , że idąc ulicą kurz w oczy szczypie. Zuupełnie nie ma czym oddychać... Modły proszę wznowić i żeby na południe doszły gosia Odpowiedz Link
ginger43 Re: Deszcz 27.04.09, 20:54 No nie wiem czy dojdzie choćby do centrum Żródła chyba nieźle poinformowane doniosły, że jedynie w ... Szczecinie może popadać. Widać tylko niektórych modły będą wysłuchane. A swoją modlić się tylko o swoje to egoizm Oczy mnie swędzą i w zębach zgrzyta piach po wczorajszej pustynnej burzy. ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
exman Re: Szaman 28.04.09, 07:26 i to błąd, ja dzisiaj wywieszę i jak znam swojego pecha, pewnie lunie ) Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: Szaman 28.04.09, 07:33 to Ty robisz za Szamana więc jaką technikę modłów przyjmiesz nie wnikam byle skutecznie Odpowiedz Link
bella1 Re: Szaman 28.04.09, 08:04 Ex zamienia sie w szamana wtedy - kiedy obowiazuje cisza ... Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Szaman 28.04.09, 08:05 Czy również o biseksualizm zahacza - jak taki "wszechstronny" ? gosia Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Szaman 28.04.09, 08:09 Spodziewałam się trochę innej odpowiedzi , a tak szanse zmniejszone o połowę gosia Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Szaman 28.04.09, 08:14 Drugą już dzisiaj - morski rekinie i dymka puszczam ... gosia Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Szaman 28.04.09, 08:18 Dosię i Zsię... a kawa rozpuszczalska , jakby szło o ścisłość , biała gosia Odpowiedz Link
exman Re: Szaman 28.04.09, 08:24 Pani Podwawelska, pani głupot nie pisze bo ludzie to czytają Odpowiedz Link
exman Re: Szaman 28.04.09, 08:32 Wiem, że jak kiszkę wątrobianą ścisnę to z drugiej strony wylezie ... Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Szaman 28.04.09, 08:35 uwazaj tylko , żeby zwieracze nie popusciły....bo nici z kolejnej kawki i... żony gosia Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Szaman 28.04.09, 08:39 Nieżle się do tego kolego przyczyniłeś , a teraz zawracasz kota.... gosia Odpowiedz Link
gosia.43 Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:25 ależ ożywiło się powietrze..... gosia Odpowiedz Link
exman Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:27 fakt , bielizna nas izoluje od tego co dzieje się naprawdę Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:44 przed chwilą wróciłam do domu - cała mokra gosia Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:47 Tak - Ex - ze szczęścia i sporej dawki deszczu przemokłam do majtek . gosia Odpowiedz Link
exman Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:49 Mam su[et T-shirt z Nadalem. Lubię grę gorącą i z jajem. Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:53 Tia.... A najlepiej pewnie miss mokrego podkoszulka , z jedna piłeczka na korcie... gosia Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 22:58 no no mokro w majtkach... to tylko na widok Verdasco Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 23:02 ale chyba nie Ex , ja zaś od deszczu z nieba - intensywnego gosia Odpowiedz Link
exman Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 23:24 Gosia.43 .. exman jest out of reach. Cokolwiek napiszesz. Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 30.04.09, 23:42 Bardziej cenię bogactwo wnętrza od zlotówek Jakkolwiek to rozumiesz ... gosia Odpowiedz Link
exman Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 01.05.09, 07:17 owszem ,posiadam również duszę Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Dzisiaj był deszcz i burza..... 01.05.09, 14:47 czasami na ramieniu , albo w stopie gosia Odpowiedz Link
ziege77 Re: Deszcz 04.05.09, 08:40 oby dziś popadało i zmyło troche kurzu i tych cholernych pyłkow bo zakicham sie na smierc Odpowiedz Link
esmeralda_2 Re: Deszcz 04.05.09, 09:03 mam cały samochód w pyłkach, wczoraj niby padało, a później chyba było wietrzysko, bo wszędzie na samochodach pyłkowo. Odpowiedz Link
piernicyna Re: Deszcz 04.05.09, 13:35 rano deszcz padał cicho równo lekko i spokojnie "- Słowiki są dzisiaj nieswoje. - Bzy są jak chmury krzyżyków. - Chcesz zabić serce moje? - Przecież się nie zabija słowików!' /M. Pawlikowska/ w ubiegłym roku zatrzymałam się się w biegu w środku miasta jak wryta bo zauważyłam że jest maj a w maju istnieje bez - przekwitał - (jak wryta bo przed moim domem też jest ten kwiat...) - w tym roku mam więcej czasu więc chodzę i rozglądam się - jak żyję nie widziałam takiego kwietnia - przypadek ?! - fakt deszczu było mało albo wcale - ale jest jeszcze maj - nie palę - jest dobrze - kocham ludzi - kocham taki deszcz który daje życie nie tylko roślinom - kocham poduszkę koc i książkę - jeśli tylko dożyję - w pierwszych dniach czerwca będę nad morzem Odpowiedz Link
e-okto Re: Deszcz 04.05.09, 13:40 piernicyna napisała: > - jeśli tylko dożyję - w pierwszych dniach czerwca będę nad mor > zem jako i ja, przynajmniej taki mam zamiar Odpowiedz Link
piernicyna Re: Deszcz 04.05.09, 13:52 E-okto, jeśli nie masz nic przeciwko temu,to lubię Cię Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Deszcz 04.05.09, 16:13 u mnie leje od kilku godzin, a kicham od skoszonej trawy, no i komu ona przeszkadzała? Odpowiedz Link
ginger43 Re: Deszcz 05.05.09, 08:58 Ja już przestaję wierzyć w deszcz, chociaż Krecik wczoraj tak obiecywał. Wiadomo obiecanki... ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
e-okto Re: Deszcz 05.05.09, 09:54 W Warszawie na pewno będzie lało w sobotę - jak znam swoje szczęście Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Deszcz 05.05.09, 12:51 i znowu pada, fanie, mogłoby być z deka cieplej, bo te 9 stopni to przesada Odpowiedz Link
ginger43 A Ty Bea siedź cicho z tym deszczem 05.05.09, 16:21 bo jedynie wielka chmura się pojawiła i nic poza tym Dwa prania wywaliłam na balkon, ale się zawzięłam i zaraz wieszam kolejne - zawsze się sprawdzało takie zaklinanie deszczu ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
beatrix13 Re: A Ty Bea siedź cicho z tym deszczem 05.05.09, 22:18 u nasz kuleżanko kilka godzin padało, a powietrze rześkie,że hej Odpowiedz Link
ginger43 czyżbyś planowała 05.05.09, 16:19 wstąpić w warszawskie progi w weekend ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
e-okto Re: czyżbyś planowała 05.05.09, 18:30 Yhm... aczkolwiek tym razem to raczej konieczność niż sposób na spędzenie wolnego czasu, a szkoda, bo z Twoim miastem mam wiele pozytywnych skojarzeń Odpowiedz Link
ginger43 Re: czyżbyś planowała 05.05.09, 19:31 Po dobrze spełnionym obowiązku należy się też chwila przyjemności, czyż nie? Hmmm, jakaś kawa, piwo co Ty na to? ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
e-okto Re: czyżbyś planowała 05.05.09, 21:31 Heh... masz rację, ale nie wyrobię się. Szkoda Odpowiedz Link
ginger43 Re: czyżbyś planowała 06.05.09, 09:57 No szkoda, szkoda A ja nie będę miała powodu, żeby wrócić wcześniej do Warszawy i do poniedziałku będę siać i orać aż mi łapki odpadną ze zmęczenia ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
ginger43 Mam nadzieję Okto, że 10.05.09, 20:08 e-okto napisała: > W Warszawie na pewno będzie lało w sobotę - jak znam swoje > szczęście nie muszę się wstydzić za moje miasto, mam nadzieję, że nie padało i wizyta należała do udanych ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
exman Re: Mam nadzieję Okto, że 10.05.09, 20:10 Cioteczka okto depeszowała, że wszystko rozeszło się po kościach. Odpowiedz Link
e-okto Re: Mam nadzieję Okto, że 10.05.09, 20:24 Nie za gorąco, nie za zimno, słonko pięknie przyświecało, błękitne niebo i takie tam... Wporzo - jak zwykle zresztą Odpowiedz Link
ginger43 Re: Mam nadzieję Okto, że 10.05.09, 20:29 Uff, to warto było na tacę sypnąć grosza, żeby koleżanka była kontenta A i tak tą wielką, czarną chmurę ciągnęłam na sznurku ze sobą na działkę, żeby tu nie straszyła - strzeżonego... jak mawiają ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
e-okto Re: Mam nadzieję Okto, że 10.05.09, 20:32 Miałam tylko mały problem, nie zabrałam okularów p/słonecznych, a bardzo by się po szalonym piątkowym wieczorze przydały, niemniej jednak dzięki Gini, że tak się postarałaś Odpowiedz Link
ginger43 Wreszcie modły zostały wysłuchane! 06.05.09, 18:13 Pada, marnie bo marnie, ale te parę kropelek to już zawsze coś! ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
exman Re: Wreszcie modły zostały wysłuchane! 06.05.09, 18:18 W nie których sytuacjach, parę kropelek, robi różnicę Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Wreszcie modły zostały wysłuchane! 06.05.09, 19:08 Leje jak z cebra , a zimno jak cholera....ot i pieprzone modły .. gosia Odpowiedz Link
ginger43 Re: Wreszcie modły zostały wysłuchane! 06.05.09, 19:12 Lało przez 10 minut, znowu słońce bezczelnie wyłazi między chmurami! No ciepło nie jest, ale łatwiej się ubrać niż rozebrać ................................................................ "Jeśli nie zbierzemy plonów na czas, owoce zgniją. Problemy zaś odłożone na później nie przestaną rosnąć" (Piąta Góra) Odpowiedz Link
exman Re: Wreszcie modły zostały wysłuchane! 30.05.09, 10:01 www.youtube.com/watch?v=Ut1vAOHSNCw&feature=related Odpowiedz Link
ginger43 Re: Wreszcie modły zostały wysłuchane! 30.05.09, 10:24 Taka współczesna Deszczowa Piosenka ................................................................ Nic się nie dzieje przypadkowo, zawsze jest jakaś przyczyna i konieczność. Platon Odpowiedz Link
piernicyna Re: Wreszcie modły zostały wysłuchane! 04.06.09, 01:05 -módlmy się cicho na klęczkach - o skrzydła- /staff/ Odpowiedz Link
ginger43 skrzydla 05.06.09, 09:59 Wiesz... sprawę skrzydeł załatwiam szybko i zdecydowanie, idę do sklepu i kupuję Red bulla - zaraz się uniosę ................................................................ Nic się nie dzieje przypadkowo, zawsze jest jakaś przyczyna i konieczność. Platon Odpowiedz Link
piernicyna Re: skrzydla 07.06.09, 01:55 Rybak, gdy właśnie ryba rozedrgała wędkę, ujrzał ich w górze lecących, pasterz na kiju oparty i oracz u czepigi pługa. Zdumieli się. Któż mógłby tak w powietrzu latać? Chyba bogowie! Już Samos, wyspę Junony, pozostawili z lewa, minęli Delos i Cypr, po prawej stronie Lebintos i miodem płynącą Kołymnę. Nagle chłopiec w radosnym uniesieniu wzdija się śmielej. Zostawia ojca i w zachwycie lotu wciąż wyżej polata. Ostre słońca blaski rozgrzały wosk pachnący, który spajał pióra. Opadły skrzydła, Ikar nagimi rękoma trzepoce, lecz bez skrzydeł powietrze nie może utrzymać go dłużej. Krzyczy: Ojcze! /Owidiusz, "Przemiany" tłum. Anna Kamieńska/ ...Gdyby oni wiedzieli, że zaledwie dwie godziny drogi stąd istnieją rzeczy tak osobliwe. Odpowiedz Link