Dodaj do ulubionych

Oskary 2012

26.02.12, 09:15
""Ostatnie dni przed Oscarami to czas gorączkowych przygotowań dla organizatorów gali, i niekończących się bankietów, prezentacji, przyjęć i lunchów dla nominowanych. Wśród tłumu gwiazd fotoreporterzy wypatrzyli również polską ekipę "W ciemności": reżyserkę Agnieszkę Holland, aktorów Roberta Więckiewicza i Michała Żurawskiego, oraz producenta filmu - Juliusza Machulskiego""
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Oskary 2012 26.02.12, 09:21
      galeria gwiazd, wśród nich nasza Agnieszka Holland i aktor odgrywający główną role ...
      • marii51 Re: Oskary 2012 26.02.12, 09:26
        https://bi.gazeta.pl/im/4/11235/z11235594X,Rezyserka-i-jej-aktor--Holland-i-Wieckiewicz-na-prezentacji.jpg
        nasi....
        bardzo , bardzo zwyczajna babska ciekawość moja ...jak ustroii się nasza AGNIESZKA na uroczysty wieczór
        • marii51 Re: Oskary 2012 26.02.12, 10:46
          tak blisko OSKARA jeszcze nie była... ... zobaczymy!
          • pia.ed Oskary 2012 ... ... Statuetka 26.02.12, 10:59
            Sad sie wziela nazwa, jak sie ja produkuje, czy jest rzeczywiscie z czystego zlota?

www.se.pl/rozrywka/plotki/oscary-2012-zdjecia-dlaczego-oscar-jak-powstaja-statuetki-ile-wazy-oscar_131399.html
            • pia.ed Re: Oskary 2012 ... 27.02.12, 01:07
              Szwedzka gazeta typuje, kto dostanie Oscara. Zobaczymy jutro czy ma racje.
              www.expressen.se/noje/darfor-vinner-von-sydow-en-oscar/

Zdjecia:
              www.expressen.se/noje/bildextra-allt-fran-oscargalan-2012/
              • skuter44 Re: Oskary 2012 ... 27.02.12, 07:44
                Agnieszka Holland nie otrzymała Oskara.
                Ale jest przysłowie (nie tylko na tę okazję) :

Odpowiedź łagodna uśmierza zapalczywość, słowo raniące pobudza do gniewu. Cierpliwy jest lepszy niż mocny, opanowany - od zdobywcy grodu .
                • marii51 Re: Oskary 2012 ... 27.02.12, 09:51
                  skuter44 napisał:
                  Odpowiedź łagodna uśmierza zapalczywość,
                  słowo raniące pobudza do gniewu.
                  Cierpliwy jest lepszy niż mocny, opanowany - od zdobywcy grodu

~~~~~~
                  warte zastanowienia....

a gdyby tak nieba przybliżyć
                  • marii51 Re: Oskary 2012 ... 27.02.12, 17:43
                    Ważne, że nasz film znalazł się wśród nominowanych najlepszych.
                    - Nie dowiemy się jak głosowały 6000 decydującej Kapituły-to okryte jest tajemnicą .
                    Nie doczekałam się stroju ,ani starannej fryzury Agnieszki H na tak uroczystą galę- trudno się mówi .
                    • marii51 Re: Oskary 2012 ... 27.02.12, 18:53
                      jednak ciągnie jakiś

zrobiłam skuchę i poczytałam, jak widzi tę sprawę nasza nominowana. ... magnez ???
                      • pia.ed Re: Oskary 2012 ... 27.02.12, 20:26
                        "Akademia popelnila harakiri " bo nie wybrala jej filmu? Takim powiedzeniem skompromitowala sie ostatecznie ... a nie przyszlo jej do glowy ze Akademia ma juz dosyc filmow o tematyce, ktora Agnieszka Holland wybrala? W koncu minelo 70 lat ... obejrzelismy setki o tej tematyce ... i cala mase filmow dokumentalnych ... ile jeszcze mozna strawic?

• pia.ed Re: Oskary 2012 ... 28.02.12, 01:47
                          Jutro ide na do kina na "The Artist" ... zdecydowalam sie przed chwila,
                          po obejrzeniu skroconej powtorki z Oscarsgalan.
                          Film jest dosc dlugi, co niezbyt lubie, ale mieszkam 5 minut od kina,
                          wiec ...
                          • czuk1 Re: Oskary 2012 ... 28.02.12, 06:55
                            Film "W ciemności" nie trafił w gusty stetryczałych Akademików, którzy działają jak Rada Starców. Można było tego się spodziewać, bo jest: smutny, dużo tam o śmierci, a w ogóle mało widać -wink
                            • marii51 Re: Oskary 2012 ... 28.02.12, 08:29
                              „W ciemności” to trzeci film Holland, który walczył w USA o statuetkę Akademii Filmowej.
                              W poprzednich latach do Oscarów nominowane były jej filmy „Gorzkie żniwa” (w 1986 r., nominacja w kategorii obraz nieanglojęzyczny,
                              film ten był produkcją RFN) oraz „Europa, Europa” (w 1992 r. nominacja dla Holland w kategorii scenariusz adaptowany).
                              ~~~~~~
                              wstyd się przyznać ,ale nie oglądałam

• pia.ed Re: Oskary 2012 ... Trajler z filmu "Artysta" 28.02.12, 13:39
                            www.moviezine.se/video/203281

PS. Kiedy patrze na pania Agnieszke Holland, to widze od razu,
                            ze nie pasuje do Hollywood, tak samo jak jej ponure filmy crying
                            W koncu jest tyle innych nagrod ... tam sie powinna spelnic.
                            • pia.ed Dlaczego film Agnieszki Holland nie dostał Oscara? 28.02.12, 22:13
                              Pozwole sobie wkleic caly tekst, bo moze w kazdej chwili zniknac ....

Beata Rudnicka
                              Nie jestem kinomanką, do kina chodzę bardzo rzadko i musi to być obraz, który nie tyle jest utytułowany, ale taki, w którym gra mój ulubiony aktor lub obraz o ciekawym scenariuszu.

Moja intuicja podpowiadała mi, że nominacja do Oscara dla filmu „W ciemności” to maksimum, czego można oczekiwać. Ktoś powie: nie jesteś patriotką, nie wierzysz w siłę naszej kinematografii. Chciałabym bardzo wierzyć, ale tematy, jakich podejmują się nasi reżyserzy, nie dają szans na międzynarodową karierę robionych przez nich filmów.

Dlaczego tak się stało, dlaczego przegraliśmy z irańskim filmem w naszej kategorii filmów nieanglojęzycznych?

Moim zdaniem, dlatego, że świat XXI wieku ma już dość karmienia się II wojną światową, ma dość historii, płaczu i martyrologii.
                              „Europa,Europa” z 1990 roku też otrzymała nominację do Oscara, ale statuetką pochwalić się nie może. Gdybyśmy zaczęli kręcić filmy bardziej współczesne i pokrzepiające, w miejsce ponurych, smutnych i dołujących wojennych obrazów, może mielibyśmy szanse.
                              Wszędzie jest kryzys mniejszy lub większy, ludzie mają powyżej uszu codziennych problemów, a tu jeszcze idziesz do kina i musisz płakać nad losem grupy Żydów ukrywających się w kanałach 70 lat temu.

Ja rozumiem, że historię trzeba szanować, ale nie może ona zawładnąć całym naszym życiem. Trzeba wyciągać z niej wnioski i iść naprzód. Choćby nie wiem, jak znakomity był film pani Holland, do kina na niego nie pójdę. Już raczej wolę zobaczyć „Artystę”, którego pani Agnieszka raczyła nazwać „ wydmuszką”.

www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_film_agnieszki_holland_nie_dostal_oscara_226489.html
                              • marii51 Re: Dlaczego film Agnieszki Holland nie dostał Os 28.02.12, 22:23
                                zostawie do przeczytania
                                Artysta
                                • pia.ed Film Artysta 06.03.12, 13:06
                                  Chyba nie napisalam, ze film widzialam, i bylam nim zachwycona.
                                  Publicznosc siedziala z zapartym tchem, na sali panowala grobowa cisza ....
                                  choc film byl dosc dlugi. Nigdy przedtem sie z taka reakcja nie spotkalam.
                                  Oczywiscie byly tez momenty komiczne, wiec usmiechy tez byly, czasem nawet oklaski ...

kultura.wp.pl/title,Artysta-musi-milczec-O-filmie-Michela-Hazanaviciusa,wid,14285692,wiadomosc.html?ticaid=1e0ae

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka