cieplanata 07.03.09, 11:49 Kiedy pomagasz innym,w jakikolwiek sposób, mnie to motywuje jestem szczęśliwa gdy ktoś przyjmie moja pomoc ale złoszczę sie gdy chce pomoc a ten ktoś nie chce lub nie ma czasu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: CZY TWE SERCE JEST PELNE RADOSCI? 07.03.09, 12:14 Nie można uszczęsliwiać na siłę,tylko na wyrażne życzenie. Tobie się wydaje,że tak będzie najlepiej,a innemu jawi się odwrotnie. Odpowiedz Link
marii51 Re: CZY TWE SERCE JEST PELNE RADOSCI? 07.03.09, 12:23 ja to określam- nie można "przedobrzyć"- tak bardzo niepojęte- - bo dobro powinno być odbierane jako coś pozytywnego- a gdy komuś to nasze dobro po prostu nie odpowiada.. trafia w nas zażenowanie ..? itp.. Odpowiedz Link
kasia1500 Re: Wyrzut sumienia 07.03.09, 12:25 Wyjeżdżam ze sklepu z wózkiem z zakupami. Stoi bidulek i prosi o 1zł. Wiem, że na alkohol zbiera. Dać, nie dać? Wolałabym dać komuś potrzebującemu. Gryzie sumienie, gryzie, bo może jednak się mylę. Daję pieniążka i balsam na duszę. Dobrze, źle - nie wiem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wyrzut sumienia 07.03.09, 12:49 To praktyka przy hipermarketach,szczególnie przed świętami. Facio deklaruje odprowadzenie wózka,no i co mam zrobić,też zwykle daję.On się czuje szczęśliwy,ja niekoniecznie,bo wiem na co te pieniążki przeznaczy,a może jednak żle osądziłam,kto to wie. Na ulicy siedzą kobiety z dziećmi i proszą o jałmużnę.Choć słyszę co o takich mówią,to też daję jak mam te 2zł.bo potem sumienie dręczy. Jest jednak kilka spraw ,gdzie poradziłam dobrze i są mi wdzięczni. Dwa lata temu syn pyta czy ma brać kredyt na mieszkanie,czy jeszcze poczekać. Ja mu na to, załatwiaj synu,nie czekaj. W przyszłym m-cu już wprowadzi się do własnego mieszkania. Teraz już nie otrzymałby takiego kredytu na 100% wartości. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Mnie by tak zainteresowała 07.03.09, 13:11 taka jedna "pomoc", co to tylko kobiety mogą jej dostarczyć człowiekowi... Hmmmm, ale czy akurat taką formę pomocy Cieplanata posiada w ofercie, zaiste nie wiem!? Odpowiedz Link
cieplanata Re: Mnie by tak zainteresowała 07.03.09, 13:27 hahahahahaha czy myślisz o sprawach damsko męskich ????????? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Wygląda na to, 07.03.09, 13:33 że zgadłaś. Czyżby tak łatwo można było mnie rozszyfrować? Odpowiedz Link
dobra-kobieta Re: Wygląda na to, 07.03.09, 16:53 pewnie chciałbyć zeby Cie po plecach podrapać! Odpowiedz Link