Dodaj do ulubionych

Problem z kompem

17.07.09, 12:09
Od tygodnia mam jakieś kłopoty z internetem. Dzwoniłam do swojego dostawcy i zgłosiłam problem. Pierwsze pytanie jego: jaki mam program antywirusowy?
Odkąd mamy komputery pierwszy był Norton, następnie wiele lat korzystaliśmy z Avasta. Niedawno kolega na dwa miesiące zainstalował mi AVG byłam bardzo zadolona i chciałam wykupić aktywację, ale nie udało się, wciąż wyskakiwał jakiś błąd. Odinstalowałam AVG i zainstalowałam Avasta. I się zaczęły problemy. Wczoraj pjechaliśmy do Saturna i kupiłam Kasperskyego. Nie mogłam go jednak zainstalować, ponieważ informował mnie, że mam nieodinstalowany do końca AVG. Zaczęłam bieganie po internecie i okazało się, że wielu internautów ma ten sam kłopot z deinstalacją. Znalazłam telefon i pan poprowadził mnie krok po kroku i udało się wyczyścić z AVG. Ale to nie koniec, bo Kaspersky wykrył teraz nie do końca odinstalowanego Avasta. I znowu szukanie. Ale już bez telefonu sobie jakoś poradziłam. I przy tym odkryłam złe działanie mojego kompa. Poprostu miałam dwa programy antywirusowe{choć instalując Avasta,"wyrzuciłam" AVG]. Zastanawiające jest tylko to, że Avast się zainstalował i nie wykrył, że AVG jest jeszcze nie całkiem odinstalowany. Dopiero dzięki Kasperskiemu, dokonałam całkowitego wyczyszczenia, zainstalowania i teraz komp "chodzi" bez problemu.
A założyłam ten wątek, bo może ktomuś z Was się przyda takie info.
Jestem zadowolona, że zrobiłam to sama. Najprościej było zatrudnić informatyka, ale dalej byłabym zielona. Gdybym też wykonała czynności, które doradzali internauci, to nigdy bym z tego nie wyszła. Mój mąż śledził moje poczynania, pierwszy raz też widział moje wzburzenie, a już kompletnie go zaskoczyłam, kiedy usłyszał jak sobie zabluzgałam jak wozak. Mąż jest informatykiem, ale go nie dopuściłam, jestem uparta i zrobiłam to sama. Miłe były później gratulacje od mojego mena.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Problem z kompem 17.07.09, 12:29
      Ja mam Avast i nie narzekam.Co jakiś czas się aktualizuje.Jak wejdę
      na minę mówi o zagrożeniu i się wycofuję.Córka kupuje jakiś program
      ale nie pamiętam w tej chwili jaki.wink
      • agat-a52 Re: Problem z kompem 17.07.09, 13:46
        www.wyczyscic.pl/vy/?linkid=pl3&gclid=CP7uu9zU3JsCFcQTzAodKiGSBA
        A co sądzicie o tym programie?
        • misia007 Re: Problem z kompem 17.07.09, 20:05
          Nie znam tego programu,mam Avasta i świetnie działa, no i jest darmowy.
        • pia.ed Re: Problem z kompem 17.07.09, 20:12

Zatrudnic informatyka, kiedy Twoj maz jest informatykiem???

Kolega zainstalowal Ci program?
          Internauci doradzali?
          Naprawde nic z tego nie rozumiem ... przeciez zainstalowac program
          zamiast kolegi
          mogl Twoj wlasny maz ...
          mogl tez doradzic zamiast internautow. Szukasz pomocy u
          obcych ludzi, zamiast u meza???
          Gdybym miala w domu kogos ktory choc z grubsza zna sie na internecie
          i by mi wytlumaczyl, to bym z tego korzystala i z czasem stala sie
          ekspertem smile

Ja mam zainstalowane dwa programy antywirusowe, i swietnie
          sie nawzajem uzupelniaja!

agat-a52
          Jestem zadowolona, że zrobiłam to sama. Najprościej było
          zatrudnić informatyka
          ,
          ale dalej byłabym zielona.
          Gdybym też wykonała czynności, które doradzali internauci, to
          nigdy bym z tego nie wyszła.
          • skiela1 Re: Problem z kompem 18.07.09, 03:59
            pia.ed napisała:
            > Zatrudnic informatyka, kiedy Twoj maz jest informatykiem???
            >

> Kolega zainstalowal Ci program?
            > Internauci doradzali?
            > Naprawde nic z tego nie rozumiem ... przeciez zainstalowac program
            > zamiast kolegi
            > mogl Twoj wlasny maz ...
            > mogl tez doradzic zamiast internautow. Szukasz pomocy u
            > obcych ludzi, zamiast u meza???
            > Gdybym miala w domu kogos ktory choc z grubsza zna sie na internecie
            > i by mi wytlumaczyl, to bym z tego korzystala i z czasem stala sie
            > ekspertem smile

A siostrzenica Magda (ktora sie na tym zna i swego czasu uczyla ciocie obslugi)
            wyjechala do Amerykibig_grinbig_grin

Ta kobieta kreci,ze az przykro czytac jak ludzie nabieraja sie na jej fantazje.
            Niestety gubi sie w tym co pisze.
            • iryska2604 Re: Problem z kompem 18.07.09, 16:19
              A ja mam taki fajny program -Reg Cleaner.Jesli przy deinstalacji coś mi
              zostanie to przy pomocy tego czegos znajdę ta resztę.No i od czasu do czasu
              trzeba korzystać z odkurzacza,tam jest funkcja do porzuconych
              folderów,wszelkich resztek , smieci i niepotrzebnych plików.Odkurzacz też jest
              darmowy,mozna go sciągnac.
              • pia.ed Re: Problem z kompem 18.07.09, 17:43

Mam niesamowicie zapchany komputer, bo jedyny program do
                czyszczenia ktory mam to Odkurzacz.
                Nic innego nie potrafie zainstalowac, o deinstalowaniu nie mowiac!

iryska2604 napisała:

> A ja mam taki fajny program -Reg Cleaner.Jesli przy
                deinstalacji coś mi
                > zostanie to przy pomocy tego czegos znajdę ta resztę.No i od
                czasu do czasu
                > trzeba korzystać z odkurzacza,tam jest funkcja do porzuconych
                > folderów,wszelkich resztek , smieci i niepotrzebnych
                plików.Odkurzacz też jest
                > darmowy,mozna go sciągnac.
                • agat-a52 Re: Problem z kompem 19.07.09, 15:40
                  Naruszeniem regulaminu forum jest m/in :
                  Wklejanie cudzych wypowiedzi-wystarczy je omówić i podać link
                  Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę należy ją kontynuować poza forum.
                  Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę- zrób to kulturalnie na adres prywatny.
                  Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich.

Teraz pewnie złamię regulamin, ale zakładając ten wątek, nie upoważniłam nikogo do oceniania mnie. Nikt nie ma obowiązku czytać moich wypocin. Jest mi jednak niezmiernie wesoło, że ktoś jeszcze nie śpi o prawie 4-tej nad ranem i pisze odezwę do forumowiczek, jaka to ja jestem. O tej porze każdy śpi przytulony do męża lub żony, ale jak nie ma się swojej połówki, to jad niszczy organy. Tymbardziej, że ta bidula śledzi moje poczynania od początku mojej bytności na forum, a to mi schlebia.
                  • skiela1 Re: Problem z kompem 19.07.09, 16:48
                    Mnie tez jest bardzo wesolo,kiedy sie w swojej pisaninie placzesz.

Kazdemu wolno komentowac wpisy,oceniac ...[ty nie jestes od opowazniania ]
                    a w szczegolnosci,gdy wpisy nie trzymaja sie faktow.Kazdemu WOLno zwrocic na to
                    uwagesmile

Skiela1
                    z Ameryki Plnsmile)))
                    gdzie roznica w czasie jest jak dzien do nocysmile))

• muraszka1 Re: Problem z kompem 19.07.09, 17:21
                      Agato,Skiela jest pod wplywem 'guru sloggi-sibeliussa',
                      wedlug niego ja i Ty,i maggi to jedna osoba wink
                      Pisalam na 'forum o forum',ze ktos wlamuje sie do mojego
                      systemu,prosilam o wyrzucenie intruzow,wtedy sloggi 'dobil'
                      mnie,pytaniem,czy nie wyskakuje mi maggi i agata ...,ciekawie bylo
                      pozniej,zapytalam czy to internetowa obsesja sibeliussa ,wpis
                      sloggiego zlikwidowano,a ja wyszlam na idiotke?
                      Zabawne to,ale tez bardzo smutne sad
                      • agat-a52 Re: Problem z kompem 19.07.09, 18:26
                        Muraszko, to co napisałaś, to wyjaśnia dlaczego ten sybeliusz czy jak mu tam, zapytał mnie czy jestem z Olsztyna..ale nuuuumer!! Jeżeli Ty jesteś z tego miasta, to już wszystko jasne. Pewnie Magda coś odkryła i dlatego za każdym razem o niej też mowa.
                        Nie mam możliwości ją zapytać, a zresztą czy to takie ważne!! Na paranoję maniakalną nie ma skutecznego leku. Niech sobie biegają po forach, ja mam to gdzieś i ignoruję. Sami się błaźnią i niech piszą co chcą ich problem, nie mój.
                        • skiela1 Re: Problem z kompem 19.07.09, 18:46
                          Nie odbiegaj od istoty watku.
                          Do tej pory nie odpowiedzialas pia.ed na zauwazone przez nia twoje kretactwa.
                          Wiec zastanow sie,pomysl i ladnie wyjasnij o co forumowicz pyta,bo zauwazylam,ze
                          nikt tu ciebie ani nie obraza ani nie lamie netykiety.

Zwykle pytania myslacych forumowiczow dotyczace niespojnosci w tym co piszesz.
                        • misia_46 Re: Problem z kompem 19.07.09, 19:12
                          Wybacz,jednak to Ty sie blaznisz.
                          Twoj tekst kupy sie nie trzyma, co piaed zauwazyla i nie tylko ona.
                          Poza tym piszesz o netykiecie, a sama urzadzasz personalne ataki.
                          Czy ktos tutaj ocenia Twoje zycie,Ciebie?
                          Nie.Ludzie oceniaja tylke Twoje teksty,ktore niestety ale sa jakies
                          pokrecone.Pamiec nie ta?Trudno sie mowi.
                          • skiela1 Re: Problem z kompem 19.07.09, 19:15
                            hahaha
                            bo najlepsza obrona jest atak i to personalnysmile))
          • agat-a52 Re: Problem z kompem 19.07.09, 20:02
            Pia czuję się w obowiązku Tobie i tylko Tobie wyjaśnić. Bo to Twój post spowodował ataki na moją osobę. Tak, mój mąż jest informatykiem, powiem więcej, ma swoją firmę. Jeżeli czytałabyś uważniej, to ja napisałam, że lubię siebie sprawdzać, czy dam radę sama. To mi daje satysfakcję. Zresztą kiedyś na 60-tkach udzielałam Ci porad, gdy miałaś problem z komputerem. A ten wątek właśnie po to założyłam, że może komuś się przyda takie info. Ciebie też bulwersuje fakt, że mam kolegów, którzy czasami mi coś podpowiedzą, a nie angażuję męża. Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy działają wg własnych schematów, a nie wg wyobrażeń innych. Piszesz, że gdybyś miała w domu experta...tak, a słyszałaś, że szewc bez butów chodzi? I ja radząc sobie sama mam w założeniach zostać expertem. Jeżeli będziesz miała problem, chętnie pomogę.
            Gdybym była gamoniem i pamięć szwankowała[jak tu ktoś mi wciskał], to mąż by mi pomógł, ale on wie, że jestem zdolna bestyjka i sobie poradzę. Nie odpowiedziałam na Twój post odrazu, bo byliśmy na wyjeździe, a poza tym ja mam inne rozrywki, a nie tylko siedzenie przed monitorem. Pozdrawiam Agata z Wrocławia. Bez odbioru.
            • misia_46 Re: Problem z kompem 19.07.09, 20:51
              Ladnie sobie to wymyslilas.
              Malo wiarygodna jestes niestety i jedyne co moze bulwersowac to jest wlasnie to.

• agat-a52 Re: Problem z kompem 19.07.09, 21:17
                Wyobraź sobie, że nie interesuje mnie Twoja interpretacja i Twoje kompleksy. Nie byłaś adresatem mojego postu, więc brakuje Ci ogłady i elementarnych zasad grzeczności wcinając się na siłę. Zamykam wątek, który założyłam i celem jego była pomoc komuś. A nie miałam pojęcia, że zrobi się z tego prymitywne targowisko. Ale nic na to nie poradzę....są ludzie i...
                • marii51 Re: Problem z kompem 19.07.09, 23:16
                  Przepraszam,
                  ale wiele tutaj postów w wątku "Problem z komputerem"
                  narusza "Nietykietę"

Nie mam ochoty tłumaczyć-każdy wie co tu niewłaściwego napisał.
                  Dobrej nocki.
                  • pia.ed Re: Problem z kompem - do Iryski 20.07.09, 10:26

Czy mozesz popdac mi link do programu Reg Cleaner i do
                    deinstalacji
                    ?

Autor: iryska2604
                    A ja mam taki fajny program -Reg Cleaner.Jesli przy deinstalacji coś
                    mi
                    zostanie to przy pomocy tego czegos znajdę ta resztę
                    • marii51 Re: Problem z kompem - do Iryski 20.07.09, 10:47
                      pia.ed
                      podaję ci link- , poczytaj ..
                      co i jak- jest tam też hasło "pobierz" ale poczekaj może na
                      iryski - link..
                      RegCleaner 4.3.0.780 PL
                      a
                      gdyby tak
                      nieba przybliżyćsmile

http://i41.tinypic.com/28svw4i.gif
                      • marii51 Re: Problem z kompem - do Iryski 20.07.09, 10:52
                        tu niżej są komentarze
                        • pia.ed Re: Problem z kompem 21.07.09, 17:31

Dziekuje, Marii51 smile

marii51 napisała:
                          tu niżej są komentarze
                          • iryska2604 Re: Problem z kompem 21.07.09, 23:51
                            Nie czytałam wczesniej bo byłam u dzieciaczków .Zdaje sie ze Marii juz ci
                            podała ,a jeszcze mozna pobierać ze strony
                            www.instalki.pl
                            I tam sa wszelkie mozliwe programy -jakie chcesz i do czego chcesz.
                            • iryska2604 Re: Problem z kompem 21.07.09, 23:52
                              To nie jest aktywne-ale wystarczy tak wpisac w wyszukiwarke to ci sie otworzy.
                              • pia.ed Re: Problem z kompem 22.07.09, 00:45

Wlasnie ten link prowadzil do forum Instalki,
                                tylko ze jak to sie najczesciej u mnie zdarza,
                                program sie nie zainstalowal!
                                Nie wiem dlaczego, bo probowalam kilka razy i za kazdym razm
                                wygladalo na to, ze program sie instaluje, a potem nagle
                                przeskakiwalo na pierwsza strone.
                                Kiedy szukalam w mojej liscie programow, to nie znajdowalam ...

Instalowalam w jezyku angielskim, bo nie wiem gdzie znalezc opcje
                                jezykowe, ale do jezyka angielskiego jestem pryzwyczajna, wiec
                                nie to bylo przyczyna.

Od kilku miesiecy nie moge tez otworzyc linkow Youtube, a kiedy
                                probuje zainstalowac media player, to pokazuje mi sie informacja ze
                                u mnie NIE mozna zainstalowac. Dlaczego???
                                • iryska2604 Re: Problem z kompem 22.07.09, 22:16
                                  Może masz system niestabilny.Na to jest jedna rada - sformatowac komputer i
                                  wgrać wszystko od nowa. Ale sama raczej tego nie zrobisz.Z tym media player
                                  dziwna sprawa - moze nasciągałaś za dużo odtwarzaczy i kodeki ci sie
                                  "pogryzły"?Czasem trzeba bardzo uwazac przy wywalaniu czegokolwiek z kompa bo
                                  pozornie wydaje ci sie że to jest niepotrzebne i wytrzaskujesz coś bez czego
                                  program ci sie nie otwiera.Musiałby ci ktos znajacy sie na rzeczy przejrzec
                                  komputer bo tak na odleglosc trudno cos radzic.
                                  • pia.ed Re: Problem z kompem 25.07.09, 14:23

Wlasnie ten media player mnie tez dziwi, bo funkcjonowal swietnie
                                    przez wiele lat ...
                                    Problemy zaczely sie dopiero wtedy, kiedy we wspolnocie mojego
                                    syna zainstalowano bezplatny dostep do internetu.
                                    Kupilam mu wtedy w prezencie komputer, a syn znajomej (znajacy sie
                                    dobrze na komputerach) skopiowal to co na moim dysku nalezalo do
                                    syna, i przeniosl na jego komputer.

Wtedy poznikaly mi pewne rzeczy ...
                                    Najgorsze, ze u syna miesiac temu wysiadlo cos w komputerze, ale
                                    nie "twardy" tylko "miekki" produkt, na co okazalo sie ze nie ma
                                    gwarancji, wiec komputer stoi bezuzytecznie, a syn znow u mnie
                                    przesiaduje, bo reperacja okazala sie bardzo droga, wiec syn czeka
                                    az sie samo zreperuje ... wink

iryska2604 napisała:

> Może masz system niestabilny.Na to jest jedna rada - sformatowac
                                    komputer i wgrać wszystko od nowa. Ale sama raczej tego nie zrobisz.
                                    Z tym media player dziwna sprawa - moze nasciągałaś za dużo
                                    odtwarzaczy i kodeki ci sie "pogryzły"?
                                    • jagodajna Re: Problem z kompem 25.07.09, 14:50
                                      Pia.ed - spróbuj zaktualizować programik /"funkcjonowal swietnie
                                      > przez wiele lat ..."/
                                      albo stary odinstaluj a pobierz nowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka