Dodaj do ulubionych

listy rezerwowe AD5

IP: *.direct-adsl.nl 28.09.11, 23:46
Czy ktos z was moze kontaktowal sie z epso i ma jakies informacje w sprawie przedluzenia waznosci list z konkursu na administratorow dla Czechow i Polakow, tych z 2009. Jestem kompletnie zdesperowana. Wyslalam setki listow motywacyjnych i nic. :-((((
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: listy rezerwowe AD5 IP: 91.194.202.* 29.09.11, 11:04
      Bo juz nie potrzeba tylu AD. Na poczatku PL miala zapewniona pewna pule miejsc.Wiem,ze to nie jest pocieszajace,ale wielu AST bedacych w srodku a nawet pracujacych w gabinetach tez zdalo ten konkurs i tez nie moga znalezc pracy jako AD
    • Gość: nn Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.wip.pcz.pl 29.09.11, 12:30
      ja mam info ze przedluza
      • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 30.09.11, 12:38
        @nn: na ile oceniasz wiarygodność swoich źródeł?
        Jesli masz rację, to będzie super!
        Ja tez wysłałam setki CV, przeszłam przez kila rozmów, paneli i... nic
        Niestety peirszeństwo maja osoby z wewnątrz KE :/
        • Gość: b Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.centertel.pl 30.09.11, 22:55
          epso mowi ze przedluza
          • Gość: przedluza Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.hiltonia.gr 01.10.11, 19:08
            na 100 % i raczej beda chcieli wykorzystac wszystkich ze "starych" list do oporu - nie slulchajcie "ekspertki" anbxl i jej glodnych kawalkow o tym ze "czasy sie skonczyli", bo to tylko opinie.
            • Gość: anbxl Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.access.telenet.be 02.10.11, 11:59
              przeczytaj jeszcze raz swoj post
              "na 100 % i raczej beda chcieli wykorzystac wszystkich ze "starych" list"
              to na 100% CZY RACZEJ, dwa sobie przeciwne pojecia. Czy slyszales (as)- nie wiem nawet czy jestes facetem czy kobieta bo to kolny wpis anonimowy o pracami nad nowym SR, gdzie napisano wyraznie zmniejszenie zatrudnienia o 5% choc do zatwierdzenia nowego SR to juz i to wyraznie jest on realizowany-ludzie odchodzacy na emeryture nie sa zastepowani nowymi np w mojej dyrekcji w jednym z sektorow pracowalo 7 osob zostalo 4 (3 odeszlo i ich niezastapiono). W moim (duzym) unicie tez szykuja siespore zmiany.I to na AST,a u AD-ilu menadzerow tutaj potrzeba?Kolezanki (Polki) z bylego unitu jako AST zdaly egzamin na AD i co.... od 2 lat nic,a lobbuja aktywnie,jedna zdecydowala sie na dodatkowe podyplomowe studia,zeby zwiekszyc swoje szanse. W najblizszym czasie w Radzie beda ogloszone wewnetrzne egzaminy (o ktorych juz od dawna CP dyskutuje i teraz jak donosza zz sprawa jest finalizowana, pewnie spiesza sie,zeby co niektorych uspokoic przed nowym SR, ktory nie jest pomyslny dla wielu. To sa tylko realia, bo przedluzenie list wcale nie musi isc w parze z zatrudnianiem.Oczywiscie ja zycze WSZYSTKIM ktorzy sa na liscie,zeby jak najszybciej byli w srodku.A drogi anonimie za specjalistke w tym temacie nie uwazam siebie. Tu wystarczy pracowac w srodku,zeby widziec jak wyglada obecna polityka HR
              • Gość: no to jeszcze raz Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.hiltonia.gr 02.10.11, 12:26
                przepraszam, ale, jezeli juz, to cytat powinien wygladac tak "przedluza na 100 % ... itd" osobiscie nie widze tu sprzecznosci, ale dzieki, ze zwrocilas uwage.
                • Gość: Jadzia Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.access.telenet.be 02.10.11, 16:26
                  Anbxl mowi prawde. Komu teraz zalezy zeby Polakow zatrudniac jak juz nie obowiazuja kwoty narodowe? Mamy bardzo niewielu HoU Polakow, ktorzy by chcieli "swoich" zatrudnic. Nie ma na co liczyc,ze Francuz szef unitu czy Belg bedzie bardzo chcial Polaka z listy rezerwowej, najpewniej wezmie kogos ze starej Unii. Nie ma sie co oszulikiwac, czas dla nas Polakow minal i kto teraz dostanie prace bedzie mial wielkie szczescie.
                  • Gość: vv Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.centertel.pl 09.10.11, 12:54
                    ciekawe czy dotrzymaja slowa i przedluza te listy? chyba juz najwyzszy czas bo termin koncowy zbliza sie wielkimi krokami !
                    • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 12.10.11, 12:02
                      W 2010 poinformowali o przedluzeniu 11 pazdziernika, w 2009 - 13 pazdziernika, w 2008 - 26 listopada. Mam nadzieję, że info pojawi się w tym tygodniu...
                      • Gość: xxx Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.ec.europa.eu 12.10.11, 14:29
                        na pewno standardowo 2 lata plus pewnie dalsze dwa. polakow na nowych listach tyle, co kot naplakal (1, 2??) EPSO nie odpusci sobie takiej "podkladki" w przypadku ewentualnej zmiany "wiatru".
                        • Gość: kandydat Re: listy rezerwowe AD5 IP: 78.47.147.* 12.10.11, 15:08
                          a jak wyglada rekrutacja w Twoim Unicie (lub tez jej perspektywy) ? wnioskuje po adresie, ze piszesz z Komisji..

z plotek mam wrazenie, ze masowo to jeszcze zatrudnia sie nowych przybyszy i.e. Bulgarow i Rumunow.. troche jak Polakow po 2004
                          • Gość: vv Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.centertel.pl 12.10.11, 20:34
                            jak wygasna im priorytety to sytuacja bedzie taka jak nasza, a nasza troszke sie poprawi; oby tylko przedluzyli te liste - w tych czasach nie mozna byc niczego pewnym
                          • Gość: Rob Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.ec.europa.eu 13.10.11, 11:32
                            Zdaje się że tak - właśnie ostatnio nasz szef napomknął, że jesli będzie brał z listy rezerwowej to będzie musiał uwzględnić priorytet dla BG i RO.
                            • Gość: me Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.direct-adsl.nl 13.10.11, 15:45
                              Czy ktos sie moze orientuje ile osob procentowo z naszej listy juz jest zatrudniona w instytucjach? wiekszosc?
                          • Gość: xxx Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.ec.europa.eu 13.10.11, 16:17
                            w moim unicie sa aktualnie dwa wakaty w innych tez jest troche - nie koniecznie wszyscy Ruminii Bulgarzy z list moga spelniac kryteria, wiec nie ma co sie lamac. trzeba po porstu napierac do upadlego i tyle.
                            na moje oko sytuacja wyglada w ten sposob, ze audytorzy, ekonomisci i prawnicy raczej wchodza wszyscy chetni z list ze wzgledu na obecna sytuacje ekonomiczna Unii - po prostu potrzeba wiekszych mocy przerobowych w tym temacie (sa tez nowe rozwiazania instytucjonalne) i zadnych ciec tu nie widze, wrecz przeciwnie. Co do reszty - owszem moze byc roznie, szczegoleni dla list EPA.
                            • Gość: vv Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.centertel.pl 13.10.11, 18:16
                              oby tylko przedluzyli
                            • Gość: abc Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.proxnetwork.com 15.10.11, 18:26
                              Czy mozesz powiedziec troche wiecej o tych wakatach? Dla junior/senior AD? Prawo/eko.? Mam dostep do ogloszen na sysperze..
    • Gość: błędne koło Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 13.10.11, 15:25
      Priorytet BG i RO jest niestety prawda. Juz dwa razy 'przegralam' na ostatnim etapie, bo panel wybral kogos z RO.
    • Gość: ... Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.ec.europa.eu 17.10.11, 11:25
      Poracha totalna - wlasnie dpstalismy wiadomosc na epso prifile, ze listy NIE beda przedluzone!!!!! Proponuje grupowy protest przez Polski Perm Rep!
      • Gość: kate Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 11:34
        Wlasnie przegladam liste, ktora podali w aneksie i naszych konkursow z 2009 tam nie ma! O co chodzi??
        • Gość: bebe Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.131-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.10.11, 11:37
          tez dostalam wiadomosc a po pieciu minutach link z wiadomiscia zniknal. to chyba jaks pomylka... tylko mam nadzieje, ze nasza korzysc...
      • Gość: sprzecznosc Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: 195.117.99.* 17.10.11, 11:35
        Ja rowniez dostalem wiadomosc dziwnej tresci, ale co ciekawe w zalaczniku do ktorego sie odwoluja nie ma listy na ktorej znajduje sie moje nazwisko
        • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 11:38
          trzeba do nich zadzwinic asap i wyjasnic!
          wlasnie szukam nr telefonu
        • Gość: Melon Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: 137.224.252.* 17.10.11, 11:50
          Ta wiadomosc jest bardzo dziwna, polskich list z 2009 nie ma w aneksie!
      • Gość: me Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.direct-adsl.nl 17.10.11, 11:40
        nie wierze. przeciez wszystkim obiecywali w mailu, ze beda przedluzone. to jest kreowanie falszywych oczekiwan!!!
        • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 11:43
          Tez mi zniknal link! Moze cos im sie popieprzylo i wyslali link do wszysttkich zamiast tylko do tych, ktorym zamykaja listy. Mam zapisany plik z listami, ktore powiedzieli, ze zamkna. Jesli ktos jest zainteresowany to moge wyslac!
          • Gość: me Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.direct-adsl.nl 17.10.11, 12:01
            zadzwonilam do epso i okazalo sie, ze ta wiadomosc zostala wyslana przez pomylke i ze decyzja co do naszej listy "nie zostala jeszcze podjeta", i ze mam sledzic strone epso. to chyba oznacza, ze przedluza, prawda? :-)
            • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 12:08
              to chyba moze wszystko oznaczac :/
          • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 12:06
            EPSO odbiera telefony tylko od 9h do 12h.
            O 12h01 oczywiscie juz nie odbieraja...
            Nr. tel to +32 (0)2.299.31.31
            Mam nadzieje, ze cos im sie pmylilo i nasze listy beda przedluzone!
            • Gość: me Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.direct-adsl.nl 17.10.11, 12:12
              pomylilo. relax, take it easy...
              • Gość: Kate Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 12:17
                chyba RELEX take it easy :)
                EPSO prawie doprowadziło mnie do zawału serca!
                Co za brak profesjonalizmu...
                • Gość: me Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.direct-adsl.nl 17.10.11, 12:33
                  :-) nie tylko Ciebie... :-) powinni przedluzyc. przynajmniej tak deklarowali w mailu do mnie miesiac temu. Pisali wtedy, ze najprawdopodobniej lista z 2009 zostanie przedluzona.
                  • Gość: vv Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: 79.162.110.* 17.10.11, 13:15
                    potwerdzam ze do mnie tez tak pisano, mam nadzieje ze ten mail to chyba przez blad w systemie (tak sie zdarzalo) wchodze na EPSO Account i nie ma zadnej info odnosnie list z 2009 nie ma
                    • Gość: Melon Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: 137.224.252.* 17.10.11, 13:38
                      Informacja o nieprzedluzonych listach jest juz na stronie
                      europa.eu/epso/success/news/news23_en.htm
                      • czad_komando Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone 17.10.11, 14:17
                        No dobra, więc moja lista jest na tej liście nieprzedłużanych. Jest jakaś droga apelacji, czy przepadło? Jest sens pisać do HR, jak informują w liście, czy to zawracanie głowy?
                        • Gość: asvb Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone IP: *.onlinehome-server.info 17.10.11, 15:32
                          moze czas zmienic centrum zainteresowan... bo czas najwyzszy, zeby listy z 2003/2004/2006 juz wygasly.......
                        • wielki_mogul Re: listy rezerwowe AD5 - NIEprzedluzone 17.10.11, 22:50
                          Pisanie do dzialow HR to moim zdaniem zmylka. Chodzi tu o lobbowanie ostatnim rzutem na tasme.
                          Wazne w ich informacjach jest to, ze oferta pracy musi zostac zlozona dzialom HR przed uplywem listy. A to oznacza, ze nieszczesliwcom na listach zostaly raptem 2 miesiace.

Ja bym sobie odpuscil i zaczal sie zastanawiac nad alternatywnym sposobem tracenia czasu.

Sorry za pesymistyczno-realistyczny ton wpisu.
      • Gość: Kate Apologies from EPSO IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 17.10.11, 18:35
        Wlasnie dostalam mail z epso, ze nastapila pomylka oraz:

"Please be assured that the only reserve lists that will not be extended can be found here:

europa.eu/epso/success/news/news23_en.htm"
        Czyli - przedluzaja :D

• Gość: czekajacy Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.dsl.scarlet.be 11.11.11, 22:45
      jakie sa Wasze doswiadczenia odnosnie czasu reakcji po wyslaniu aplikacji? czy istnieja jakies normy (10 dni roboczych czy do x-miesiecy) na odpowiedz itp?
      • Gość: me Re: listy rezerwowe AD5 IP: *.direct-adsl.nl 13.11.11, 13:20
        czesto w ogole nie odpowiadaja. podobno maja obowiazek, ale w moim przypadku w wiekszosci nie odpowedzieli na moj list motywacyjny i CV.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka