Dodaj do ulubionych

WINOBRANIE-FRANCJA

• Gość: lilits@wp.pl Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 06.08.04, 11:03
      czy moge prosic o kontakt osoby we francji organizujacej to winobranie,
      poniewaz znajduje sie w tej chwili we francji. Moj email lilits@wp.pl
    • Gość: Patryk Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:44
      barddzo chetnie bym sie wybral
      (zbieralem juz winogrona ) moj email patrykkas@wp.pl
    • Gość: Przemek i Krzysiek Re: !WINOBRANIE-FRANCJA! IP: *.tsi.net.pl / *.media-com.com.pl 06.08.04, 12:26
      Hej Jarek!; Bardzo jesteśmy zainteresowani Twoją propozycją!Mógłbyś nam podać
      więcej szczegółów co do wyjazdu(termin, czym jedziesz). Mój e-mail to
      kachim@op.pl . Jesteśmy studentami ze Sląska, a dokłądnie z Tychów, tak więc
      niedlaeko małopolski.
      Z niecierpliwością czekamy na odpowiedź.
      Pozdrawiamy!!!
    • Gość: gość natalia Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:16
      jestem zainteresowana wyjazdem na winobranie, znam trochę francuski, jestem z
      Chorzowa (koło Katowic).
      jeśli możesz to podaj wszystkie szczegóły (koszty, zarobek, zakwaterowanie, na
      jaki czas)na adres - natlow@poczta.onet.pl
    • Gość: Tomek Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.08.04, 20:39
      Cześć co prawda ja nie jestem z Małopolski ale tez chce jechać na winobranie a
      gdzie dokładnie chcesz jechać?
    • Gość: kamil s. Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:36
      Jeśli poszukujesz grupy: 2 osoby do dyspozycji, od zaraz. studiujemy w
      krakowie, kontakt bezproblemowy, grupa bezproblemowa. kontakt 605 - 828 - 119
      24h. Gwarantuję nie tylko solidność i uczciowość ale także miłe towarzystwo.
      Posiadam pewne kontakty na północy Francji, więc mógbym pomóc w zorganizowaniu
      2-giej części winobrania (jeśli wyjechalibyśmy w połowie sierpnia, trzeba
      będzie zmienić miejsce).
      Kamil Sokołowski.
    • Gość: jurek21 Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:15
      Witam mieszkam na Dolnym Śląsku zainteresował mnie Twój list i chciałbym
      uzyskać więcej sczczegółów. Czy jest to uczciwe ogłoszenie czy kawał,czy jest
      aktualne. Posiadam samochód więć mógłbym kogoś zabrać jeżeli to nie
      żart.Komunikatywnie znam niemiecki. Jeśli masz ochotę to odpisz na mój adres:
      jurek 21@op.pl,oraz telefon.509326429. Pozdrawiam czekam na odpowiedź.
      • Gość: Alicja Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.proxy.aol.com 20.08.04, 11:37
        czesc! jezeli Twoja propozycja jest aktualna lub kogokolwiek kto czyta te
        ogloszenia to prosze o kontakt, szukam osoby, ktore maja aktualne adresy z
        winobraniem. MOj nr gadu 5320764, lub adres alicjalow@poczta.onet.pl
    • Gość: igipsk Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:32
      Witam. MIeszkam w podkarpackiem, mam 23 lata i jestem gotowy do wyjazd. Jeśli
      szukasz żetelnych, konkretnych ludzi na wyjazd pisz: gg 5302993 lub 602630469.
      POZDRAWIAM! Piotrek
      • Gość: ilona Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 13:32
        Czesc Kamil. jesstem bardzo zainteresowana tym wyjazdem. Moj numet telefonu to
        505167381 jak Twoja oferta jest jeszcze aktualna to prosze o jakis kontakt :)
        moja gg to 5477642 :) dzieki za wszystkie informacje :)
        pozdrawiam ilona
    • Gość: gerw Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:00
      kiedy zaczyna sie sezon w tym roku na północy Francji??
    • Gość: ewa i przemek Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:42
      czesc. chcielibysmy zapytac o warunki wyjazdu - gdzie, na jak dlugo, w jakim
      terminie itd... komary@op.pl
    • Gość: Adam Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:39
      cześć jestem zainteresowany atam1983@o2.pl lub tel 58 6868926
    • Gość: Sławek Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.grzybowice.protonet.pl 17.08.04, 20:31
      jestem zainteresowany . biela2000@poczta.onet.pl lub 42 LATA MĘŻCZYZNAPILNIE
      POSZUKUJĘPRACY W KRAJU LUB ZA GRANICĄ.MOJE ZAWODY TO MONTER WOD-KAN, ŚLUSARZ-
      SPAWACZ ELEKTRYCZNY I W OSŁONIE CO2,OPERATOR WÓZKA WIDŁOWEGO PRAWO JAZDY KAT A+
      TRAKTOR.MOGĘ PRACOWAĆ W
      ROLNICTWIE,OGRODNICTWIE,PRZETWÓRNIACH,BUDOWNICTWIE,OCHRONIE.MAGAZYNIE,UMIEM
      OBSŁUGIWAĆ KOMPUTER,ŚUSARZ.
      KONTAKT,
      TEL-0604065701
      MAIL-biela2000@poczta.onet.pl
      Dam odstępne po zarobieniu pierwszych euro.
    • Gość: maria bodnar Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:26
      Hej!
      czy popjechales juz na winobranie? jesli jeszcze nie, napisz na adres
      marijka3@wp.pl.Bardzo chetnie sie z toba zabiore!!!!
      • Gość: paweł Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: 213.17.223.* 18.08.04, 21:34
        My też chcemy się wybrać na winobranie. Jedziemy 10 wrzesnia w ciemno.Szukamy
        kogoś z francuskim. Jest nas dwóch i mamy samochód
        jj_jasko@op.pl
    • Gość: Katarzyna Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: 217.96.23.* 20.08.04, 15:08
      Czesc.Mam na imie Katarzyna 25 lat.Jestem zainteresowana wyjazdem na
      winobranie.Moj chlopak pracuje juz we Francji okolice Paryza ale dla mnie jest
      ciezko z praca , poniewaz nie znam jezyka francuskiego.Pozdrawiam.Moj e-mail
      smm08@interia.pl
    • Gość: jola Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 20.08.04, 17:07
      hej! a ja mam pytanie, nie tyle do jarka (bo on pewnie juz wyjechal) ale do
      wszystkich dobrze zorientowanych co do winobrania we francji: czy jadąc w
      ciemno do francji sa duze szanse na znalezienie pracy? bo ja bardzo chcę
      pojechac (znam b.dobrze francuski)ale troche zwatpilam w powodzenie
      tej "imprezy". chodzi o to, ze wykonalam kilka telefonow (wczesniej jeszcze w
      lipcu maile) bezposrednio do winnic we francji, rozmawialam z wlascicielami i
      nici... albo maja juz komplet albo, jak sie dowiaduja, ze jestem z polski to
      tez nagle maja komplet (to jest uprzejmy francuski sposob odmawiania), albo po
      prostu mowia ze nie moga nas zatrudnic. nie wiem co o tym sadzic... co o tym
      sadzicie??? moj mail: joraa@poczta.fm
      • Gość: ZBYCH Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:02
        Hmm, bo widzisz, błędem jest właśnie decydować się na winobranie we FRANCJI!
        Sprawa polega na tym, że o ile we francji jest kilka obszarów winnych to np.
        Włochy są CAŁE winne od północnej części alpejskiej po same krańce południowych
        części "buta". Co więcej... Poczytaj wiadomości. Wszędzie piszą, że tegoroczne
        lato jest bardzo upalne i we włoszech brakuje siły roboczej do zbiorów
        winorośla. Ja uważam, że pojechanie w ciemno do włoch (jedyny problem to ten,
        że trzeba mieć samochód) gwarantuje na 100%, że gdzieś na północy nawet
        znajdziesz miejsce na winnicy, całkiem dobre warunki socjalne i płacę powyżej
        40 ojro za dniówkę...
        Pozdrawiam
        codemaster@tlen.pl
        • Gość: grzeju Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 19:55
          witam

Ja do końca się ze Zbychem nie zgodze...Wlasnie wrocilem z francji, bo
          szukalismy w drodze powrotnej z wakacji miejsca gdziebysmy odrobili wakacyjne
          straty. Pojechalismy najbardziej na poludnie. No i znalezlismy pradawce ktory
          nam obiecal prace. A tak sie sklada ze POLACY MOGĄ LEGALNIE PRACOWAĆ NA
          ZBIORACH NA UNOWE O PRACE SEZONOWĄ.... Zalatwiania tego niejest duzo(jak sie
          spreżycie to przy pomocy samochodu 1 dzień). Najpierw w biurze pracy sezonowej
          daja ci formularz (promese) wypelnia ją koleś który was chce przyjąć. i z tą
          podpisaną promesą jedziesz spowrotem do biura pracy i dostajesz pozwolenie na
          prace (UWAGA- SEZONOWA- czyli po pierwsze-na czas lipiec,sierpień wrzesień)
          czyli max-3 miesiące)....

My jedziemy na poludnie -tam sie zaczynają w 1 tydzien września
          • Gość: jola Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 21.08.04, 22:18
            hej, a ja do konca nie zgodze sie z toba (choc wiesz sporo). no wiec faktycznie
            polacy moga pracowac legalnie na umowe o prace sezonowa, z tego co wyczytalam
            do 6 m-cy. ale jest jeden powazyny problem, ktory wyraznie odstrasza francuzow:
            pracodawca musi zaplacic z tego tyt. podatek 100 eur. i to im sie nie oplaca,
            tak w kazdym badz razie mowia. 100 eur - cytuje: "kwota olbrzymia".
            a ty, jak napisales, zalatwiles to sobie w najlepszy sposob z mozliwych.
            dzieki za info!
    • Gość: poik Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 22.08.04, 20:14
      Czejsc
      m orzecie mi powiedziec czy zaczelo sie winobranie w szampzni jesli nie to
      kidy morzna sie spodziewac ?
    • Gość: propimp Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.Red-81-45-220.pooles.rima-tde.net 23.08.04, 10:53
      ello janek!!!!!teraz jestem w hiszpani w pracy ale chce jechas stopem do
      francji na zbiory jak to nie problem poslij mi jakies informacjie gdzie
      jechac,adresy jak mozesz....z gory dzieki za pomoc propimp@tlen.pl

pozdrawiam i powodzenia...
    • Gość: MIREK Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.prz.rzeszow.pl 24.08.04, 08:14
      CZEŚĆ
      CZY TA OFERTA JEST NADAL AKTUALNA???
      JEŻELI TAK TO DAJ ZNAĆ NA ADRES E-MAIL mirkadz@poczta.fm
      Mirek
    • Gość: dżejo Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: 62.89.80.* 01.09.04, 15:17
      hej! jesli ktos ma zamiar jechac jeszcze na winobranie we wrzesniu to chetnie
      sie dolacze.
      moj e-mail: andrjus@wp.pl
    • Gość: anka Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.petrus.com.pl 02.09.04, 12:49
      czesc.tez chetnie pojechalabym na winobranie do francji.jesli ktos cos wie na
      ten temat prosze o kontakt.annadrewek@go2.plpozdrawiam
      • Gość: Jarek Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: 80.51.233.* 04.09.04, 09:00
        Mam prace w francji teraz szukam osoby ze swoim autem dzwonic tylko do 7
        wrzesnia 505500404. Jak nikt sie nie znajdzie to i tak jadę
        autobusem.Pozdrawiam Jarek z Gliwic
    • Gość: Mariusz Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.clk.net / *.sobieszow.net 04.09.04, 14:15
      4 - osoby chetne do wyjazdu na winobranie, wyjezdzamy 12 wrzesnia w ciemno,
      moze macie namiary na winnice? Jestesmy z Jeleniej Góry. kontakt
      kathos@poczta.onet.pl tel. 504-289-256
    • Gość: ja3 Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 09.09.04, 15:17
      Zabiorę do samochodu na winobranie w zamian za konkretny namiar na winnice
      która nas zatrudni.
      • Gość: frantik Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.09.04, 16:12
        Daj kontakt do siebie. frantik2@o2.pl
        • Gość: ja3 Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 09.09.04, 17:38
          napisałem e-maila
      • Gość: tomek Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.xen.pl 10.09.04, 10:57
        mam namiar na winnice gdzie potrzebują do pracy moj email to tomcio_111@wp.pl
        (do ja3)Skad jestes??
        • Gość: tom Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.xen.pl 10.09.04, 13:26
          Mam adresy winnic i numery telefonow to ich właścicieli, wiem gdzie przenocowac
          i za jaka cene,jezeli masz samochod i wolne miejsce to pisz do mnie 4797193
          • edemm Re: WINOBRANIE-FRANCJA 13.09.04, 12:47
            jestem zainteresowany. czekam na szcegóły.
          • Gość: pati Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 13.09.04, 15:36
            czesc tu pati. siedze we francji i bardzo bylabym wdzieczna jak ktos by mi mogl
            dac namiary na jakies winnice;najlepiej numery tel;z gory serdeczne dzieki; i
            zapraszam chetnych na winobranie
            • Gość: pati Re: WINOBRANIE-FRANCJA IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 14.09.04, 15:45
              zapomnialam o namiarach na mnie patison4@o2.pl albo wysylajcie sms na
              +48692814626

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka