Dodaj do ulubionych

opinie o Study Travel z Lodzi

IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 25.04.05, 20:58
Czy ktos z Was wyjechal na platne praktyki w hotelach do UK lub Irlandii ze
Study Travel? Maja glowna siedzibe w Lodzi. Jesli macie jakies doswiadczenia
zwiazane z tym posrednikiem, napiszcie prosze. Zastanawiam sie nad ich oferta
i dobrze byloby wiedziec czy to jest uczciwy posrednik. No i jak jest z tym
wysylaniem kserokopii dokumentow? Wysylac czy nie??? Przeciez kazda agencja
organizujaca work & travel wymaga ich dostarczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: gigi Re:opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 25.04.05, 21:47
      to ich stronka: www.praktyki.com.pl
      • Gość: renia Re:opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.crowley.pl 25.04.05, 23:09
        hej
        Bylam w tym biurze ale w Katowicach. Niestety powiedzieli mi ze juz raczej za
        pozno jezeli chodzi o wyjazd na praktyki w UK.Ja myslalam ze jeszcze by sie
        dalo na czerwiec ale powiedzieli ze teraz to dobiero na lipiec a ja tyle nie
        moge czekac. Wiem tylko ze bardzo duzo ludzi juz zlozylo tam aplikacje.
        • Gość: gigi Re:opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 03.05.05, 11:41
          cz naprawde nikt nie wyjechal z tego biura?
    • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 09.05.05, 07:34
      Ja mam z nimi jechac w tym roku.Dokumenty zlożyłem jeszcze w styczniu,ale jak do tej pory nic nie wiadomo.W połowie marca miałem rozmowe tel. z biurem z Anglii i od tamtej pory nic. Date wyjazdu mam na 20.06. Ciągle do nich łażę i im tyłek zawracam ale mówią, że wcześniej jak w maju nie będę miał odpowiedzi.Zaczynam się denerwować czy mnie w balona nie zrobili :/ Trzymaj kciuki żeby tak nie było... Pozdro
      • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 09.05.05, 10:29
        Hej Rychu! Troche mnie zaniepokoiles....ja zlozylam dokumenty pod koniec
        kwietnia chce wyjechac ok. 10 lipca i zaczynam sie bac ze starce ta kase ktora
        juz wplacilam :/ Mozesz napisac jak przebiegala ta rozmowa i o co Cie pytali?
        Trzymam kciuki za Ciebie ( i za siebie tez ;)
        • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 09.05.05, 11:59
          Ta rozmowa to było sprawdzenie poziomu znajomości języka. Przysyłają ci maila ze Study z numerem tel. w GB pod który masz zadzwonić (niestety na własny koszt, ale przez jakiś onet czy tlen telefon wychodzi 30gr /min.a rozmowa trwa ok.10 min.). Rozmowa jest bardzo ogólna, każą ci przeliterować nazwisko, potem pytają dlaczego chcesz wyjechać, na jakim stanowisku chciałabyś pracować i takie tam pierdołki. Atmosfera rozmowy bardzo miła i niestresująca, trzeba podejsć na luzie i sie nie denerwować, ale jak znasz dobrze jezyk to nie powinno być problemu. Mój ang. ocenili jako bardzo dobry, ale mimo to, jak już pisałem, do tej pory nie otrzymałem żadnej oferty pracy :/ Dzisiaj znowu pójdę do ich biura (w Lublinie, bo tu mieszkam) i ich trochę podenerwuję. Też zaczynam się martwić o ten wpłacony tysiąc zaliczki... Eh... jednak trzeba było pewnie samemu coś załatwiać przez znajomych a nie w&t. No nic, jak cię to interesuje to będę ci pisał na tym forum jak się coś zmieni. pozdro.
          • Gość: wow Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:09
            sprobujcie tutaj, moze maja jeszcze wolne miejsca

Work & Travel in UK

wow
          • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 09.05.05, 14:19
            Rychu powodzenia i daj znac jak Ci poszlo
            • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 10.05.05, 22:19
              Rychu zalatwiles cos?
              • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 12.05.05, 13:26
                Wysłalem maila do Łodzi. Odpisali tak:
                "Zadeklarowal Pan wyjazd po 20/06/2005.Sadze, ze Pana niepokoj jest nieuzasadniony, bo obecnie otrzymuje oferty dla wyjezdzajacych od 1/06/2005. Poinformujemy Pana, jak tylko bedziemy cos wiedziec"
                No przynajmniej się odezwali i jakieś mniej wiecej konkrety podali. Może będzie dobrze.
                • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 12.05.05, 22:23
                  Eh, mam nadzieje ze nie napisali tak by na jakis czas Cie splawic....Ja
                  deklarowalam sie na wyjazd 10 lipca, ciekawe czy tez do ostatniej chwili bede
                  czekac w niepewnosci na oferte. Jak bedziesz mial jakies wiadomosci od nich to
                  daj znac. A tak wogole to gdzie sie wybierasz, UK czy Irlandia?Powodzenia :)
                  • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 15.05.05, 19:28
                    W podaniu napisałem i UK i Irlandię. Jest mi to obojętne gdzie, byleby tylko wyjechać. Firma jest jak najbardziej legalna, działa na rynku od 11tu lat, mają wszystkie certyfikaty i numerki z ministerstwa. Ale ich sposób traktowania klienta mnie po prostu rozwala :/
          • Gość: akson1 Rysiu, a za co ten tysiac? IP: *.uni.lodz.pl 13.05.05, 02:59
            Tak wg prawa polskiego jak i UK pobieranie oplat jest nielegalne.
            Po drugie zas, ze polski wymiar niesprawiedliwosci jest niesprawny, to te oplaty
            i tak sa pobierane, ale i tak tysiac i to zaliczki, to nawet w porownaniu z
            innymi agencjami to bardzo duzo.
            • Gość: Rychu Re: Rysiu, a za co ten tysiac? IP: *.zin.lublin.pl 15.05.05, 19:26
              To wyjazd w&t. Spróbuj znaleźć work&travel za darmo :>
    • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 09.05.05, 14:23
      A moze ktos zlozyl tam dokumenty i przeszedl pomyslnie cala ta procedure i juz
      czeka tylko na date wyjazdu?Odezwijcie sie, skoro tyle osob zlozylo tam podania
      to ktos musi cos wiedziec...
    • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 31.05.05, 21:31
      Rychu co tam slychac w sprawie Twojego wyjazdu? Dostales oferte?
      • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 01.06.05, 15:07
        Oferty jak nie było tak nie ma.Zażyczyli sobie tylko pozostałej kwoty za program... Banda idiotów... A co u Ciebie? Też Ci przysłali kosztorys?
        • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 01.06.05, 15:59
          Jakis tydzien temu dzwonilam do agencji w UK, pan z ktorym rozmawialam
          stwierdzila ze moj angielski jest bardzo dobry i zaraz jak mi znajda pracodawce
          to sie ze mna skontaktuja. I tyle w temacie. Na razie czekam. Zastanawia mnie
          fakt dlaczego nikt nie pisze o swoich doswiadczeniach z ta agencja skoro z tego
          co wiem mnostwo osob zapisalo sie na program (przynajmniej w Katowicach)???
          • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 01.06.05, 17:38
            Podejrzewam że dlatego,poniewaz taki wyjazd w&t biuro to organizuje dopiero po raz pierwszy. Na kiedy masz zaplanowaną datę wyjazdu?
            • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 01.06.05, 21:47
              Mam wyjazd 10 lipca. Chcialam troche przyspieszyc bo okazalo sie ze sesja na
              uczelni nie potrwa tak dlugo, ale koles z brytyjskiej agencji powiedzial ze w
              pierwszym tyg lipca beda mieli najazd studentow z Europy,wiec lepiej jak wyjade
              10. Aha, zapomnialam napisac ze w biurze powiedzieli mi ze na oferte pracy moge
              czekac nawet do 9 lipca. Troche to podejrzane, a po tym co piszesz mam juz
              powazne watpliwosci czy gdziekolwiek pojade...
              • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 01.06.05, 22:16
                To jeszcze z półtora tygodnia i Tobie pewnie też przyślą kosztotys...
    • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 08.06.05, 13:59
      Rychu jak tam masz jakies wiesci? U mnie na razie echo...
      • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 08.06.05, 20:24
        Dalej nic.
      • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 19.06.05, 22:03
        Rychu jestes jeszcze w Polsce???
    • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 12.06.05, 23:43
      Heh, miales Rychu racje przyslali kosztorys a oferty jak nie bylo tak nie ma...
      • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 13.06.05, 18:17
        No i co?Płacisz czy rezygnujesz?U mnie tydzień do wyjazdu i dalej nic.Dzwoniłem przedwczoraj do Łodzi to mi zaczęła babka gadać zebym kilka razy dziennie sprawdzał maila i że oferta pewnie przyjdzie 3 dni przed wyjazdem,tak, że będzie tylko dzień na spakowanie się i wyjazd. Sranie w banie :> Super przyjemność w ostatniej chwili kupować bilet na autobus,który tłucze się 2 dni :/ Hehehe...poza tym zaczęła pieprzyć ze ona nie rozumie dlaczego wszyscy się tak denerwują... idiotka... Jakby ona wyrzucila ponad 2,5 tysiąca to też by sie "denerwowała". Napisz jak coś sie dowiesz. Pozdrówka
        • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 15.06.05, 15:27
          Rychu dzwonilam dzisiaj do Lodzi, babka powiedziala ze wlasnie dostaja oferty
          dla ludzi z terminem wyjazdu 20 czerwca. Pytalam ile kasy mi przepadnie jesli
          nie znajda dla mnie pracy,powiedziala ze "tylko" 20% kosztow
          manipulacyjnych...ale ze jeszcze o takim przypadku nie slyszala.Sciema na maksa.
          Na razie czekam, pusc strzale jak cos Ci przysla. Trzymam kciuki :)
          • Gość: *** Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.06.05, 22:07
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=23181476&a=23181476
    • Gość: *** Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.06.05, 22:09
      Poczytajcie sobie:
      londynek.net/dyskusje/message?message_id=107514&forum_id=3184#723682pozdr
      • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 17.06.05, 21:07
        up
    • Gość: Zawiedziony Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:18
      Witam all.
      Niestety ale ja nie mam dobrych info na ich temat,mialem jechac rok temu w
      polowie czerwca ale mnie oszukali.Czekalem,czekalem i zadnej odpowiedzi nie
      bylo.Pod koniec maja zaplacilem 750zl i czekajac do konca lipca na jakas oferte
      zrezygnowalem z wyjazdu bo ile mozna czekac to oddali mi tylko 450zl i jescze
      musialem zalozyc sobie konto bo inaczej kasy by nie oddali.A poza tym tej firmy
      nie ma w wykazie ministerstwa, wiec nie maja prawa brac kasy za posrednictwo.Po
      prostu oszusci wiec radze sie wycofac jak najszybciej a osoby ktore maja w
      planach wyjechac poprzez ta firme stanowczo odradzam.
      Pozdrawiam
      • Gość: Zawiedziony Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:21
        Zapomnialem dodac ze mial byc to wyjazd do UK na rok do pracy w hotelu i
        zalatwialem to przez biuro w Katowicach i pani nie byla nieprzyjemna.
        Pozdro
        • Gość: Zawiedziony Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:23
          sorki mialo byc ze pani nie byla przyjemna.
          Pozdro
          • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 20.06.05, 07:50
            Rychu jestes jeszcze w Polsce???
            • Gość: Rychu Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 20.06.05, 17:07
              No pewnie że jestem :) Dziwne? Hehe... Oj pożyjemy zobaczymy, może znajdą. Czytalaś to forum co opisywała dziewczyna jak rok temu wyjechała? No to mi maila napisała że wcale nie było tak źle (no może oprócz mieszkania, ale wydaje mi się że to zawsze można poszukać innego). Poza tym w dokumentach niby napisałem że wyjazd mam PO 20tym czyli niby się zgadza. Ale cholera mogliby dać znać chociaż z 10 dni wcześniej a nie dalej czeski film. Jutro dzwonię do Łodzi znowu coś się popytać, a oni pewnie znowu będą mnie uspokajać, hehehe... Jak coś to pisz może na gg 994387, będzie wygodniej.
      • Gość: wnerwiony na study Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 20.06.05, 17:12
        Cos nie bałdzo doinformowany jesteś. Po co panikę siejesz, i tak ludzie już mają nerwy zżarte przez tych baranów. Pozwolenie z ministerstwa firma ma,a że Ci potrącili 200 zeta to się nie powinieneś dziwić,bo w umowie którą podpisywałeś było jak byk że potracą sobie 20%. Poza tytm zrezygnowałeś po miesiącu a w przypadku wyjazdów na rok mają 3 miechy na znalezienie roboty od daty, na którą zadeklarowałeś wyjazd. Najpierw czytaj to, co podpisujesz. Pozdrowionka
        • Gość: Zawiedziony Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:54
          Zadnej paniki nie sieje, ale pisze o moich doswiadzceniach z ta firma, wiec nie
          plec bzdur.I zadnego wpisu nie maja, jak chcesz to sobie sprawdz.Wszedzie pisza
          zeby nie wplacac zadnych kaucji,przedplat etc. a ja bylem jescze glupi i
          wplacilem no ale tera juz bede wiedzial zeby tego nigdy wiecej nie robic.No coz
          czlowiek sie uczy na wlasnych bledach.
          Pozdro
        • Gość: Zawiedziony Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:36
          Ok jest wpis do ministerstwa, ale dopiero od 31.01.2005 i co z tego.Juz tej
          firmie nie zaufam.
          Pozdro
    • Gość: ja Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.zin.lublin.pl 21.06.05, 14:16
      Czy ktoś z osób czytających to forum otrzymał już w ogóle ofertę???Ktokolwiek!Proszę piszcie.
      • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 21.06.05, 21:14
        Eh tylko w naszym "pieknym" kraju ministerstwo wydaje certyfikaty biurom, ktore
        kiwaja studentow. I jak tu sie dziwic ze ktos jest na tyle zdesperowany zeby
        stad jak najszybciej wyjechac i pracowac w normalnym kraju, chocby jedynie przez
        te 3 miesiace wakacji, ze placi takim naciagaczom prawie 3 tys....
        • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 22.06.05, 19:02
          Rysiu dzwoniles do Lodzi? puscilam Ci wiadomosc na gadulcu
          • Gość: [4rt] Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:33
            Witam! Przypadkiem trafilem na ten topic. Otoz ja tez planuje wyjechac przez
            Study Travel. Formularz i inne papiery zlozylem w maju, wplacilem 950 zl
            zaliczki i czekalem. Dostalem pozniej emaila z numerem do UK. Zadzwoniłem,
            pogadałem, było ok. Kazali czekać na informacje. Czas mijał a wiadomości
            żadnych. Napiałem do nich kilka maili, w odpowiedzi pisali, że jeszcze
            informacji nie ma. Planowany wyjazd mam mieć 1 lipca, ale wątpię, żeby był o
            czasie. Na ostatniego maila dostałem odpwowiedź, że zadeklarowałem wyjazd po 1
            lipca i że mają 30 "asekuracyjnych" dni na znalezienie mi pracy. Więc zamiast
            na 3 mogę pojechać na 2. Jeszcze dzisiaj zamierzam do nich napisać i spytać się
            o kilka spraw. Będę tu czasem zagladac wiec podzielcie sie swoimi uwagami na
            temat tej firmy. I jeszcze jedno, czy wyjezdza ktos z Was po 1 lipca? Moze sie
            spotkamy w UK ;)

Pozdrawiam
            [4rt]
            • Gość: [4rt] Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:38
              drobna pomylka! formularze zlozylem w lutym. I do tej pory niewiele wiem o tym
              wyjezdzie....

Pozdrawiam
              [4rt]
            • Gość: blaki Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.msk.zary.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:50
              ja mam zaplanowana date wyjazdu na 1 lipca i tez narazie czeski film jakby co to
              jestem dostepny pod gg:5422246 musimy sie trzymac razem bo inaczej to ciezko i
              wszystkim nerwy wysiada :/ apropo jest tutaj ktos z data wyjazdu 1 czerwca i czy
              chociaz ten termin ma jakies info...
              • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 27.06.05, 20:43
                Loooo.........w koncu ktos sie odezwal poza Rychem :) U mnie nadal echo, wyjazd
                mam 10 lipca. Jakby sie do Was odezwali to dawajcie na gg 8293286
                • Gość: [4rt] Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:24
                  Jeszcze jedna sprawa. Szukalem sie informacji na temat leczenia w krajach UE i dowiedzialem sie ze wymagany jest formularz E-111. Mozna go otrzymac w Narodowym Funduszu Zdrowia. Trzeba tam zlozyc wniosek. Informacji szukajcie na www.nfz.gov.pl/
                  Pozdrawiam!!

• Gość: Kacha Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.chello.pl 06.07.05, 17:56
                    E-11 - szkoda fatygi - to "działa" tylko przez miesiąc od daty wystawienia
            • Gość: kacha Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.radom.pl 06.07.05, 11:50
              siema siema ja tez wyjerzdzam tzn mialam wyjechac juz 10 czerwca jak mialam
              interviu przez telefon to przelozyli mi wyjazd na 7 lipca no i miesiac po
              plecach dzis juz jest 6 lipca a ja nic niewiem jescze pozdro
              • Gość: Maciek Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: 81.219.15.* 13.07.05, 18:31
                Cześć,
                No to jestem kolejnym z tych,którzy zostali zrobieni w balona przez Study.
                U mnie dotychczas wszystko przebiego zgodnie ze znanym schematem. Podpisanie
                umowy, wpłata zaliczki, interview i czekam, mimo że zadeklarowalem 1 lipca jako
                preferowaną date wyjazdu.
                Jest 13 lipca i nadal czekam ale moje nerwy puszczają, zwłaszcze gdy sobie
                pomyśle ,że mógłbym już zarabiać niezłe pieniądze każdego dnia.
                A co u Was wyjechaliście już czy dalej czekacie???
                Pozdro,
                Maciek
                gg 4669717
                kom 502212003.

Odezwijcie się.
                • Gość: [4rt] Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:45
                  HeJ! No ja nadal czekam z moimi dwoma kumplami. Zastanawiam sie juz jak tu odebrac od nich kase, bo chetnie pojechal bym sam, Moi starzy watpia zebym wogole pojechal. Jak to sie mowi, madry Polak po szkodzie :/ A szkoda... ze nie poszukalem info o tej firmie zanim wplacilem kase... Piszcie jak sie czegos dowiecie!!! Pozdrawiam

[4rt]
                  • Gość: corrba Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 16.07.05, 17:43
                    Ludziska 20 lipca mija 30 dni które mialo study travel na znalezienie mi pracy i
                    nic. Dzwonilem tak kilka razy i za kazdym razem byla ta sama gadka, ze musze
                    cierpliwie czekac. Nadzieje na wyjaz wlasciwie stracilem bo kompletnie nie
                    urzadza mnie wyjazd na sierpien i wrzesien, kombinuje wiec jak odzyskac kase
                    minus oczywiscie te ich 20%. Ostrzerzcie przed ta firma kazdego kogo sie tylko
                    da. Ja aplikacje skladalem na poczatku marca.
                    • Gość: corrba Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 16.07.05, 17:52
                      Dodam jeszcze, ze aplikacje zlozylem z moja kolezanka z roku ktora deklarowala
                      wyjazd w tym samym terminie i podobnie jak ja jeszcze nigdzie nie pojechala.
                      Dziwny zbieg okolicznosci czy celowa polityka firmy???
                      • Gość: Maciek Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: 81.219.15.* 16.07.05, 23:18

Cześć,
                        Ty i Twoja koleżanka to nie jedyne osoby. Z Warszawy nikt z osób które się
                        zapisały nie wyjechał. A osób w całej Polsce jest napewno dużo więcej.
                        Te 20% to całkiem niezła sumka, proponuje się skrzyknąć i zaprotestować że
                        chcemy całą sume. W umowie jest napisane że biuro potrąca MAKSYMALNIE 20%.
                        Dlaczego ma nam zabrac akurat maksymalną sume. W końcu potrącenie przez biuro 0
                        zł też będzie zgodne z umową
                        W końcu jest się o co bić.
                        Czekam na odzew,
                        Maciek
                        502212003
                        mkabat@poczta.onet.pl
                        • Gość: [4rt] Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:20
                          Jestem za. Tez juz trace nadzieje na wyjazd i zastanawiam sie za co mam im dac te 20% skoro nic dla mnie nie zrobili poza tym że przetrzymali moja kase. W kulki sobie ludzie polecieli i nie zamierzam tak tego zostawic. Kiedys w wiadomosciach Radia Zet slyszalem o kontroli wlasnie takich firm, niestety nie pamietam kto sie tym zajmowal. Moze ktos z Was wie do kogo mozna sie udac w tej sprawie? Chetnie bym sie im dobral do dupska. Zlodzieje cholerni!!!!!!!!!
                          Piszcie jak cos bedziecie wiedziec!!

gg: 7450043
                          [4rt]
                          • Gość: blaki Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:37
                            ja tez dalej nic nie wiem ale mniejsza o to, mozna sie bedzie zmowic i zalozyc
                            im sprawe w jakims urzedzie ds. konsumenckich, mysle tak dlatego ze zrobilem
                            proste obliczenia... zalozmy ze jest jest 400 osob w polsce, kazdy wplacil ok
                            2000zl [niektorzy jeszcze wiecej ale chyba taniej sie nie dalo] no i z tego
                            mamy... 80 tyśięcy złotych za to ze udalo sie wmowic 400 osobom ze gdzies wyjada
                            i nic w zwiazku z tym nie robic.. to ja tez sobie otworze za rok taki biznes [sic!]
                            Ja planuje zadac od nich zeby pokazli jakie poniesli koszty czyt. rachunki itd.
                            w zwiazku z tym ze "szukali" mi pracy

pozdrawiam
                            gg:5422246
    • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 20.07.05, 17:05
      Po zamachach w Londynie juz sie nawet nie ludze ze wyjade. Dostalam maila z LAFu
      ze turysci odwoluja rezerwacje i hotele nie potrzebuja nowych pracownikow. I ze
      mam cierpliwie czekac (SIC!) Mogli by sobie juz darowac ta scieme i uczciwie
      przyznac ze nie znajda pracy i oddac wczesniej kase.
      A swoja droga to bardzo ciekawe ze w necie jest mnostwo ogloszen o pracy w
      hotelach, a "biedne" LAF nie potrafi znalezc pracodawcow!!!
      • Gość: [4rt] Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:58
        ja juz tylko czekam na kase, jeszcze 10 dni :/ a potem bede kombinowac zeby pojechac do brata, chociaz na dwa miesiace :/

Pozdrawiam!!
        • drewap Re: opinie o Study Travel z Lodzi 26.07.05, 11:49
          Szczerze mowiac mam juz pełen pysk tej firmy...przeszdlem bez problemu
          wszystkie etapy rekrutacji...mam na mysli papierki, skany rozmowy itd...w
          Gdansku w biurze nienalezycie poinformowano mnie o teminie platnosci drugiej
          raty i o malo co nie study travel nie przywlaszczylo sobie sprytnie pierwsza
          rate............Wyjazd zdeklerowalem na 1 lipca z moja dziweczyna...coz jest
          juz 26 lipca w gdansku nic nie wiedza w lodzi tak samo...w angli sa uprzejmi i
          informuja mnie ze sie staraja ale widocznie im jakos nie wychodzi to
          wszystko...ale co mnie zainteresowalo...mily Pan w agencji szukajacej pracy w
          Anglii powiedzial tak...mamy prblem ale niech sie pan nie martwi jak nic nie
          znajdziemy oddamy cala kase niech sie Pan nie martwi...wiec co z tym 20% ? Kto
          je bierze i za co ? bo wyglada na to Polak z Polaka kase zdziera...?!? cudownie
          zostalo 5 dni do zakonczenia tego teatrzyku ciekawie jaki bedzie final tej
          historii ? A teraz reklama JEZELI JESTES NIEPRZYZWOICIE BOGATY I NIEPRZYZWOICIE
          GŁUPI TO PODAM CI NAMIARY NA PEWNA FIRME W&T....:P
          • Gość: bart Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.plusradio.pl / 213.77.20.* 27.07.05, 20:22
            czesc drewap to jest ku.. jakis cyrk na kółkach z w and t. oni po prosru
            potrzebowali pożyczki i tyle. Wątpie juz w ich szczere intencje. Od stycznia
            żeby żadnej pracy nie znależć to jest przecież rozbój w biały dzień ;)
            moj gg 1477908 jakbyśchciał pogadać. Tez miałem jechac od 1 lipca i jestem juz
            pewien ze top nie dojdzie do skutku.
            • Gość: bart Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.plusradio.pl / 213.77.20.* 27.07.05, 22:54
              gigi oni zwracają 80% czyli ładny łup debile zebrali. Szlag ich trafił ;)
              Każdy wpłacił ok 3000 a dostanie ........żałosne
    • Gość: gigi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.interpc.pl 27.07.05, 22:01
      Wyszperalam w necie ze LAF szuka w UK pracy tez dla ludzi z Polski ktorzy maja
      wyjechac z TEE. Na forum jest podobny do naszego watek o tym jak Tee wystawilo
      do wiatru studentow dokladnie jak Study. Ale juz pewnie czytaliscie...
      Ciekawe z iloma jeszcze agencjami w Polsce wspolpracuje LAF. Eh brak mi juz slow
      i nerwow na prace tych firm
      • Gość: pipi Re: opinie o Study Travel z Lodzi IP: *.netia.com.pl 27.07.05, 23:06
        ja akurat jade z tee i to juz jutro. no moze nie "juz" ale dopiero, bo mialam
        date na 24.o7. mi nic nie wiadomo o laf i co to wogole jest?zapisalam sie u
        nich bo corka znajomej mojej mamy siedzi w londynie na praktykach w jakiejs
        firmie z tego biura, no i umowa byla ok, choc droooogo. mam nadzieje ze to
        odrobie.jade na rok, trafila mi sie polnoc anglii - licze ze jest tam w poblizu
        jakas szkolka jezykowa, bo jak nie to siade i zaplacze.chcialam przez ten rok
        podszlifowac english. mam strasznego stresa, jade sama, wyjazd jutro, niby z
        angielskim nie jest najgorzej, ale jednak mam pietra jak nie wiem.teraz siedze
        u brata na necie i szukam jakis info, co dobrze jest jeszcze wziac, moze macie
        jakis pomysl?.wlasnie wyczytalam,ze sa tam strasznie drogie papierosy ;-( -
        zakupilam 10 paczek... mam pyt. nie wiecie moze jakie sa koszty przelewow z uk
        do Polski przez bank a jak to jest z tym western union - gdzie mozna takie
        przelewy robic ile kosztuja itp.bede wdzieczna za jakies info.(jeszcze
        dzzisiejszej nocy ;-))))pozdrawiam
        • Gość: gigi PIPI a gdzie dokładnie jedziesz? IP: *.interpc.pl 29.07.05, 06:23
          Bo jak na Orkady to moze sie tam spotkamy ;)
    • Gość: gigi MAM PRACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.interpc.pl 28.07.05, 19:54
      Miałam dzisiaj interview z pracodawca...i chyba mam ta prace!!!!!!!!!! Pisze
      chyba bo jeszcze nie moge w to uwierzyc! Zadzwonili mi dzisiaj z Lodzi i
      powiedzieli ze za 1,5 h mam zadzwonic do UK na interview. Ale uwierze jak
      dostane potwiedzenie od LAFu ;)
      • Gość: blaki Re: MAM PRACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.msk.zary.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:59
        mam nadzieje ze tym razem bez fajnego wdzianka ? :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka