Dodaj do ulubionych

woluwe st.Lambert

IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.05, 23:11
Hej,
czy ktos mieszka w tej dzielnicy i moglby troche opowiedziec, jak tam sie
mieszka, czy jest dobre polaczenie do centrum (instytucje),nie mam samochodu
wiec skazana bede na metro itd. itp. czy jest to droga dzielnica pod wzgledem
cen mieszkan?
dzieki za opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: woluwe st.Lambert IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.06.05, 23:22
      Ja tam nie mieszkam,ale znam troche ta dzielnice-bardzo dobra,a wiec i ceny
      hhhmmmm do najnizszych nie naleza,a w godzinach szczytu to najlepiej
      transportem publicznym
    • Gość: mayael Re: woluwe st.Lambert IP: *.cec.eu.int 06.06.05, 08:44
      Ja mieszkam i bardzo sobie chwale. Ceny wynajmu nie roznia sie chyba od tych w
      innych komunach na poziomie. W porownaniu z innymi czesciami Bxl jest b. czysto
      (zadnych smieci na chodnikach, lezacych workow z odpadkami, psich odchodow),
      spokojnie, zielono (wszedzie pelno kwietnikow), zadnych podejrzanych typow
      kiwajacych sie dniami i nocami na kraweznikach itp. Jest bezpiecznie i
      przyjemnie, bardzo dobre polaczenie komunikacja miejska (metro + autobusy),
      wszystkie mozliwe marki supermarketow, ulica handlowa Georges Henri, Woluwé
      Shopping Center, blisko do Ikei, do szpitala uniwersyteckiego St-Luc i szkoly
      europejskiej. Latwe polaczenie z lotniskiem (blisko). Poza tym wielki park z
      jeziorkami i sciezki rowerowe. A w domu komunalnym spokojnie i bez kolejek.
      • repairman Re: woluwe st.Lambert 06.06.05, 09:40
        potwierdzam , 5 lat tu mieszkam ;)

• Gość: Ewik Re: woluwe st.Lambert IP: *.cec.eu.int 06.06.05, 12:32
      Potwierdzam to co powyzej, przygotuj sie jednak na to ze beda Ci samoloty od 6
      rano lataly (jeszcze sie nie przyzwyczailam)
      • repairman Re: woluwe st.Lambert 06.06.05, 12:37
        zalezy ktora czesc :)

ale fakt , jest to czasami natretne , ale jak ma sie dobre okna to nic nie
        slychac.

• Gość: mayael Re: woluwe st.Lambert IP: *.cec.eu.int 06.06.05, 12:46
          zadne samoloty mi nad glowa nie lataja. zalezy wiec to chyba rzeczywiscie od
          faktu, w ktorej czesci sie mieszka.
          • Gość: Lina Re: woluwe st.Lambert IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.05, 15:11
            Dzieki za infos, samoloty mi tak bardzo nie przeszkadzaja, wazne, zeby bylo
            zielono i blisko do szkoly, bo synus do pierwszej klasy idzie i dobrze by bylo
            zeby nie mial zbyt daleko.
            pzdr.
            • repairman Re: woluwe st.Lambert 06.06.05, 15:15
              To nie jest decydujacy argument , zeby byla blisko szkola , wazne jest to kto
              tam do niej chodzi, bo niestety dzieci "przynosza" wiele ze szkoly , wiedze
              sowja droga ale i maniery zachowanie etc.......... wiesz zapewne o co mi
              chodzi :)

• Gość: Lina Re: woluwe st.Lambert IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.05, 22:22
                No ja myslalam o szkole europejskiej, z jednej strony to masz racje o czym
                piszesz ale z drugiej strony, to ja nie jestem w stanie na szybko porownac
                szkol ani sie zorientowac, ktora lepsza ktora gorsza, to tak naprawde okaze
                sie "w praniu", a opinie innych sa b rozne, w zaleznosci od wlasnych oczekiwan.
                Ja zdecydowalam sie na szkole europejska, m.in. ze wzgledu na mozliwosc wyboru
                jezyka (DE), zeby dziecko nie siedzialo jak na tureckim kazaniu nie rozumiejac
                co sie do niego mowi, tylko od razu bralo aktywny udzial w lekcji. Szkola
                europejska ma dla mnie jeszcze inne plusy, a jakie dzieci do tej szkoly beda
                chodzily.. no coz na to tez nie mam wplywu; cos musze wybrac.
                pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka