Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie roweru

IP: *.consilium.europa.eu 30.08.06, 11:22
Czy ktos to kiedys robil? Kupilam nowy i juz drżę, ze ukradna, ale moze gra
niewarta swieczki (czyli nie warto ubezpieczac, bo skosza na tym niezle). Hę?
Obserwuj wątek
    • jakubsky Re: Ubezpieczenie roweru 30.08.06, 18:16
      zainwestuj w bardzo dobre zamkniecie, cos na ksztalt U-rurki, w cenie min. 35 eurakow. Im drozsze, tym trudniej je przeciac.
      • Gość: Sofi Re: Ubezpieczenie roweru IP: *.231-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.08.06, 19:06
        Nie warto ubezpieczac, bo zeby dostac zwrot musialabys najpierw udowodnic, ze
        ukradziony przedmiot byl:
        a) zabezpieczony przed kradzieza (czyt. przypiety do czegos)
        b) albo zabrano ci go sila

Zaleznie od firmy ubezpieczeniowej jest trudno albo bardzo trudno udowodnic.
        • Gość: anbxl Re: Ubezpieczenie roweru IP: *.23-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.08.06, 21:04
          Nie kupowac porzadnego roweru no chyba ze chcesz go stracic-jakubsky tu sa tacy
          specjalisci ze wszystko rozgryza jak im sie rower spodoba-podobno Polacy juz
          sobie to odpuscili,a Rumunie i Sloweni sa super specjalistami.A o zwrocie z
          ubezpieczalni zapomnij..........Ja na spora kase z ubezpieczalni czekam juz 5
          lat
          • Gość: Tito Re: Ubezpieczenie roweru IP: *.upc.chello.be 30.08.06, 22:20
            Mnie ukradli moj rowerek - 12 lat w PL nic mu sie nie stalo a tutaj upilnowalem go rok. Ukradli mi go sprzed domu na Etterbeeku.
            W ubezpieczalni powiedzili mi, ze zwrociliby kase z ubezpieczenia mieszkania, jesli rower bylby w srodku.
            • jorn Re: Ubezpieczenie roweru 06.09.06, 23:07
              Policja (ale nie wiem, czy wszędzie, u nas w Dilbeeku tak) znakuje rowery.
              Zawsze coś.
              • Gość: anbxl Re: Ubezpieczenie roweru IP: *.66-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.09.06, 23:09
                Zawsze cos???A co takiego????Najpierw musisz znalezc swoj skradziony
                rower,ktory jest najczesciej kradziony po to zeby go odsprzedac w innym kraju
                ps pozdrowienia dla zony imienniczki
                • jorn Re: Ubezpieczenie roweru 08.09.06, 23:05
                  Zawsze złodziej woli rower nieoznakowany od oznakowanego. Wiem, że to niewiele
                  pomaga, ale więcej niż nic.
            • sofi75 Tito, najpierw musialbys 07.09.06, 09:40
              udowodnic, ze stal w srodku. A to nie jest takie proste ...
              Przechodzilam to na przykladzie nart.
              • Gość: mihau u-lock IP: 62.235.226.* 07.09.06, 12:36
                kiedyś widziałem jak na filmie gość pokazywał jak zapiąć u-locka, żeby najmniej
                ukradli z pozostawionego roweru. Warto pamiętać, że pozornie stabilne elementy w
                rowerze, mogą być jedynymi jakie pozostaną przypięte u-lockiem do (tu wybierz
                odpowiednią kotwicę). Tak więc zdejmował przednie koło :) przeciągał u-locka
                przez punkt mocowania ( słup, krata itp), ramę, łańcuch, obręcz tylnego koła i
                koniecznie przez suport, do tego dokładał przednie koło, też przez obręcz.
                Siodełko zdejmował i zabierał :), nie pamiętam jak sobie radził z kierownicą.
                Elementy jakie pozostawały przypięte, zakłdając, że u-lock wytrzymał,
                umożliwiały powrót do punktu z jakiego się wyjechało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka