Gość: miki IP: 213.25.101.* 07.05.07, 20:32 Mój maz chce wyjechac do holandii do pracy ale w ciemno. Nie znamy tam nikogo. Pomóżcie , jak znalezc pracę i mieszkanie . Czy warto tam zamieszkać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frrancuzka Re: praca w holandii IP: 212.124.237.* 10.05.07, 13:58 nie wiem czy warto tu zamieszkac ale na pewno warto tu zarobic jest drogawo i niezbyt uprzejmie ale mysle ze rynek pracy jest tak nienasycony ze znajdzie sie cos dla twojego meza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: praca w holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:52 Na pewno warto zamieszkać. Rzeczywiście, Holandia nie jest tanim krajem, ale na pewno znacznie tańszym niż Irlandia cz UK. A co do Holendrów...Ja nie spotkałam się z niemiłym traktowaniem. Wręcz przeciwnie, zawsze mogłam liczyć na ich pomoc. Myślę, ze Twój mąż powinien spróbowac. Ważne jednak, aby znał przynajmniej w komunikatywnym stopniu język angielski lub niemiecki (jeśli mówi choć trochę po niederlandzku, tym lepiej). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: praca w holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:32 Jestem z wrocławia tez mysle o wyjezdzie w ciemno do holandii ale nie mam nikogo co bym mogl z nim pojechac moze razem bysmy sie zabrali duzy mam plus majac kolege ktory jest zatrudniony w firmie holenderskiej jezdzi tirem teraz ma woln a 20 maja swoim samochodem jedzie do pracy zna jezyk niemiecki i pomogl by nam cos znalesc Ja mam51 lat ale jestem na tyle sprytny i silny umyslowo ze daje rade i nigdy sie nie poddaje. Bylem 2 lata u makaroniarzy ale to jeden z najgorszych krajow RYZYKUJEMY????????????? moj numer g.g.2243421 PIWKO odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
ciesia Re: praca w holandii 12.05.07, 23:53 Nieuwland b.v z Emmeloord to - oszuści.Uwazajcie na ta firme, mydlenie ludziom oczu to ich specjalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo98 Re: praca w holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:07 Czy można wyrobić numer BSN (wcześniej SoFi) przez internet??? Jeśli tak to na jakiej stronie??? Odpowiedz Link Zgłoś