iijk 18.12.07, 13:38 laureaci, mam pytanie, czy macie juz jakis odzew z instytucji? czy zaprosili Was juz na rozmowy? u mnie cisza - nie dostalem odpowiedzi na maile, ktore wyslalem do tej pory nikt sie do mnie nie zglosil. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dR nO Re: ad 60/06 prawo IP: 189.13.235.* 18.12.07, 16:26 Wiec nie jestes sam, u mnie jest identycznie, zadnego kontaktu z ich strony, brak odpowiedzi na emaile do HoU, najwyzej mniej lub bardziej kurtuazyjne "no vacancies". Mam podobne doswiadczenia z IPR UNHCR-u i szczerze mam nadzieje ze ten konkurs jest bardziej na serio niz ten caly IPR ktore jest tylko listkiem figowym skrywajacym ich prawdziwe praktyki jesli chodzi o zatrudnianie. Nic to, z drugiej strony przeciez to dopiero miesiac od ogloszenia wyknikow a i listy nie sa jeszcze oficialnie opublikowane..... Odpowiedz Link Zgłoś
eu.europa Re: ad 60/06 prawo 11.03.08, 15:02 od grudnia minelo juz troche czasu, listy są opublikowane od kilku dni, ciekawi mnie wiec czy nadal u was cisza? bo ja do tej pory nie lobbowalam (troszke zajeta innymi sprawami bylam) i jednak zaproszono mnie na kilka rozmow na ten i przyszly tydzien ;-) jak to jest u was? a moze sa juz szczesciarze z "letter of offer"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droit Re: ad 60/06 prawo IP: 136.173.62.* 11.03.08, 15:08 coz, zadalo 60 zamiast 140 wiec moze troche cierpliwosci i bedzie ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ad 60/06 prawo IP: *.254-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.03.08, 16:35 sa sa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: ad 60/06 prawo IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.08, 17:55 lobbowalam troche..., bylam na dwoch rozmowach potem przyszlo jeszcze kilka innych propozycji, generalnie mialam wrazenie ze sa wolne etaty dzis dostalam letter of offer zaczynam od maja Odpowiedz Link Zgłoś
eu.europa Re: ad 60/06 prawo 11.03.08, 23:59 gratuluje! mam nadzieje ze i u mnie bedzie dobrze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: ad 60/06 prawo IP: *.174.106.46.rzeszow.uw.gov.pl 12.03.08, 12:31 a gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: ad 60/06 prawo IP: *.174.106.46.rzeszow.uw.gov.pl 12.03.08, 12:34 tzn pytam gdzie będziesz pracować, bo moja historia jest identyczna Odpowiedz Link Zgłoś
eu.europa Re: ad 60/06 prawo 12.03.08, 19:15 przy odrobinie szczescia moze bedziemy pracowac razem ;-) jutro mam tam rozmowe, trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: ad 60/06 prawo IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.08, 19:17 w ktorym unicie? moze cos pomozemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droit Re: ad 60/06 prawo IP: 136.173.62.* 13.03.08, 09:20 a mozna spytac jakie konfiguracje jezykowe macie. Tzn czy bez FR sa szanse ? Odpowiedz Link Zgłoś
ipablo Re: ad 60/06 prawo 13.03.08, 09:33 ja akurat zdawalam konkurs we FR, ale na interview uslyszalam, ze bede pracowac przede wszystkim w EN; mialam tez rozmowe w innym DG, niz ten ktorego oferte przyjelam, gdzie wiem, ze szukano osoby z FR - pewnie sa takie unity, gdzie szukaja osoby z FR; znam tez osobe z konkursu 60/06 ktora miala DE i EN, bez FR, i juz pracuje :) wiec FR nie decyduje, ale zawsze pewnie jest atutem, jak i kazdy dodatkowy jezyk ale podstawa - takie mam wrazenie - to EN powodzenia - chyba najwazniejsze jest aktywne szukanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: ad 60/06 prawo IP: 91.68.122.* 13.03.08, 12:15 taki maly dylemat a propos aktywnego szukania - z obserwacji wynika, ze profile osob na liscie rezerwowej nie zawsze odpowiadaja wyobrazeniom HoUs - zrobilam doktorat z polityki walutowej ue, a tak naprawde nie mialabym nic przeciwko pracy np. w DG Emp etc. Czy taka zaszufladkowanie z racji specjalizacji nie pozbawia mnie szans na prace w innym DG ? Powoli zastanawiam sie czy ten fakt nie dyskryminuje mnie bardziej niz w przypadku gdybym miala samego mgr - co myslicie na ten temat - sa tu osoby z podobnym dosiwadczeniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ipablo Re: ad 60/06 prawo 13.03.08, 13:01 wiesz, moj przyklad potwierdza, ze waska specjalizacja nie blokuje w szukaniu pracy - mam doktorat z baaardzo specjalistycznego i niszowego tematu z zakresu prawa miedzynarodowego - nikt sie tym nie przejal za bardzo, uznano to w trakcie interview za moj atut - bo to przeciez potwierdza pewne kompetencje, zdolnosci analityczne itp; to tez zalezy jak sie przedstawisz piszac do pozczegolnych DG - czy bardzo bedziesz podkreslac dziedzine, w ktorej sie specjalizujesz, mozesz przeciez napisac, ze jestes gotowa na zupelnie nowe doswiadczenia, ze jestes otwarta i zdeterminowana do zdobycia nowych kompetencji; szcerze przyznam, ze to co bylo wazne w moim wypadku - to doswiadczenie (pracowalam do przyjecia oferty pracy w Komisji w administracji - ale tez nie bardzo dlugo - jednak pewne doswiadczenie mialam - chodzilo raczej o pewne 'warsztatowe' kompetencje a nie konkretna wiedze fachowa) - propozycja pracy ktora dostalam odpowiada mojemu dotychczasowemu doswiadzeniu; ale tez nie wydaje mi sie, zeby bez doswiadczenia znalezienie pracy bylo niemozliwe - duze znaczenie ma chyba strategia lobbowania - co podkreslasz przedstawiajac swoja kandydature. wydaje mi sie, ze doktorat zawsze jest dodatkowym atutem; ale doskonale Ciebie rozumiem, bo mialam takie same obawy jak Ty - jak sie okazalo nie do konca uzasadnione - wiec powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: ad 60/06 prawo IP: *.cec.eu.int 13.03.08, 13:01 To chyba nie ma specjalnie znaczenia. Ja specjalizuje sie w prawie handlowym a bede pracowac w GD AGRI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: ad 60/06 prawo IP: 91.68.122.* 13.03.08, 13:23 dzieki piekne za tak wyczerpujace informacje, podzielenie sie swoimi doswiadczeniami i tym samym wsparcie duchowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eu.europa Re: ad 60/06 prawo 13.03.08, 19:13 a ja wlasnie dostalam oferte w DG Empl w Social Dialog, a moj profil zdecydowanie bardziej odpowiada ochronie srodowiska i trade;-) ale jestem otwarta na nowe dziedziny wiec "chciec to moc". powodzenia wszystkim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ad 60/06 prawo IP: 91.68.122.* 01.04.08, 12:10 witam, mam takie pytanie do osob majacych juz za soba pierwsze rozmowy. Mimo tego ze nie lobbowalam dostalam kilka maili z zapytaniem, czy nie chcialabym przyjechac na interview - oczywiscie b. pilne etc. - wyslalam odpowiedzi, ze tak i .... cisza. Nikt sie nie zglasza - na odp. czekam juz od 2 tygodni - w przypadku ostatniej 3 dni - czy to typowe ? Dziekuje za spostrzezenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dR nO Re: ad 60/06 prawo IP: 212.243.143.* 01.04.08, 15:50 Byc moze to nie jest Twoj przypadek, ale mi zdazylo sie ze jakos tak na poczatku marca minal moj '3 miesieczny okres rezerwacji' dla Komisji i, jak sie na wlasnej skorze przekonalem, DG admin nie pozwolil osobie z KE ktora chciala zaprocis mnie na interview tergo zrobic poniewaz po tych 3 miesiacach musi minac miesiac w czasie ktorego tylko pozostale instytucje moga zapraszac na rozmowy a KE nie. Czy jakos tak. W kazdym razie tak zostalo mi to wyjasnione w DG Admin (c'est la vie, juz nawet moge o tym pisac bez emocji choc pewnie nigdy tego nie zrozumie :-)). Polecam zadzwonic i sie zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dR nO Re: ad 60/06 prawo IP: 212.243.143.* 01.04.08, 16:03 przepraszam za literowki, jednak jakies emocje jeszcze zostaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowicjusz Re: ad 60/06 prawo IP: *.manasco.be 01.04.08, 17:46 > na poczatku marca minal moj '3 miesieczny okres rezerwacji' dla > Komisji... Czyli, ze historie pt. "przypisanie oznacza wyrazna chec oraz konkretne plany zaproszenia na interview danego kandydata przez dana Instytucje" to bujdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ad 60/06 prawo IP: *.autocom.pl 01.04.08, 20:31 nie wiem czy zawsze takie opoznienia wynikaja z faktu rezerwacji kandydata. zorganiznowanie tzw 'formal interview' wymaga troche czasu - tym zajmuje sie Admin - wiec mozliwe, ze po Twojej odpowiedzi na pytanie, czy jestes w ogole zainteresowana, unit zawnioskowal do Admin'u o zorganizowanie formalnego interview - i Admin teraz 'proceduje' - trzeba ustalic termin medicala, a jak kilka unitow jest Toba zainteresowanych, tak jak piszesz, to moze probuja to jakos skoordynowac termin interview, zeby sie wszystko odbylo jednego dnia a moze ktos wyslal wniosek do adminu po kilku dniach? a pozatym przeciez byly swieta. moze ktos ma teraz urlop i gdzies sprawa utknela. nie wiem, czy dzwonilabym do Adminu - moze raczej wyslalabym mail do unitu z ktorego sie pytali, czy powinnas oczekiwac zaproszenia na interview.? Odpowiedz Link Zgłoś