rychu_666 05.01.10, 22:37 no to pojechali z ceną, teraz jabłuszka powinny też stanieć. no i na linuksie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cygan37 Google zaprezentował Nexusa, wroga numer 1 iPho... 05.01.10, 22:47 Co ciekawe Nexus One posiada po drugiej stronie(przeciwnej do monitora) specjalny przyrząd w postaci kółka w który możemy włożyć palec by "supertelefon" nie zsunął się z dłoni gdy będziemy bacznie obserwować wyświetlane informacje. Działanie tego dodatkowego gadżetu przedstawia druga fotografia. Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Google zaprezentował Nexusa, wroga numer 1 iPho... 05.01.10, 22:50 Rozpoznawanie mowy działa już na telefonach Nokia (Lingvo) - można dyktować sms, maile etc. z tym żepóki co nie w języku polskim. Podejrzewam, że podobnie będzie w przypadku Googlofonu. Niemniej jednak jest to słuszny kierunek komunikacji z urządzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Google zaprezentował Nexusa, wroga numer 1 iPho... 05.01.10, 22:53 "Rozpoznający głos program pozwala nam pisać SMSy, e-maile, czy zmieniać treści internetowe, przez samo mówienie do telefonu." In English only, of course? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 To są bajki... 05.01.10, 22:57 Od 10 lat szukam programu, któremu będę dyktował a on będzie tworzył z tego dyktanda pliki tekstowe. Czyli napisze, co mu podyktuję. W j. angielskim są. W j. polskim nie ma takich programów. NIE MA I KONIEC. Więc ktoś tu z kogoś robi idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
takijeden1983 Re: To są bajki... 06.01.10, 00:29 Chyba nie do końca - z tego co wiem to istnieją i są chyba nawet niezłe, tylko mało rozpowszechnione- wrzuć w google nazwę Ivona rozpoznawanie mowy Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Niestety nie, korespondowałem z nimi... 08.01.10, 00:12 Ty nie rozumiesz, o co chodzi. Ivona to jest program, któremu dajesz teksty a program je czyta. W dowolnym języku czyta. MNIE CHODZI O PROGRAM, KTÓREMU JA DYKTUJĘ A ON MOJE TEKSY PRZERABIA NA PLIKI TEKSTOWE. Czy to jest tak trudno zrozumieć, czy co. Ivona i inne programy tylko czytają. Mnie potrzebny jest program : JA CZYTAM A ON PISZE. Zrozum. Zamiast wklepywać książkę czy artykuły, leżę sobie na kanapie i dyktuję do mikrofonu. A program słucha co mówię i wpisuje za mnie do Worda czy innego edytora. TAKIEGO PROGRAMU W J. POLSKIM NIE MA. TEN KTO WYMYŚLI TAKI PROGRAM W J. POLSKIM BĘDZIE BOGATSZY OD BILLA GATESA. Ja to kupię nawet i za 50 tysięcy złotych. W j. angielskim takie programy są. W j. polskim nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: To są bajki... 06.01.10, 18:21 gm114 napisał: > Od 10 lat szukam programu, któremu będę dyktował a on będzie tworzył z tego > dyktanda pliki tekstowe. Czyli napisze, co mu podyktuję. > > W j. angielskim są. > > W j. polskim nie ma takich programów. > > NIE MA I KONIEC. > > Więc ktoś tu z kogoś robi idiotę. A czy w artykule jest chociaż słowo o rozpoznawaniu j. polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Linux 05.01.10, 23:46 rychu_666 napisał: > no to pojechali z ceną, teraz jabłuszka powinny też stanieć. > no i na linuksie ;) Nie wiem czy to przypadek, że kolejny raz brakuje wzmianki, że Android oparty jest na jądrze Linuxa. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Linux 05.01.10, 23:56 Kto chce ten wie, reszty to nie obchodzi. Ma działać. Odpowiedz Link Zgłoś
testereks A jądro systemów Apple'a to UNIX 06.01.10, 09:03 Nie chodzi tylko o OS X, również iPhone opiera się na jądrze uniksowym, poza tym - można na niego wgrać linuxa, tym samym "uwalniając" telefon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trippinonahole aye phone owned! 06.01.10, 00:12 Coś mi się wydaje, że za taką kasę i z takimi parametrami nie będzie miał przez jakiś czas konkurencji. Już N900 i nowe Samsungi (SE Xperia 10 jeszcze nie na rynku) powinny wymusić obniżenie ceny iPhona, bo powoli (inni uważają, że dawno) niezrozumiale drogie robi się jabłuszko jak na możliwości które oferuje. Telefon będzie porządny bo to w końcu HTC, inna sprawa jak będzie z baterią. Mam nadzieję, że uda się wtłoczyć z 2000 mAh. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: aye phone owned! 06.01.10, 13:38 Możliwości jabłuszko ma bardzo duże, tylko nikt ich tak naprawdę nie zna. Komputery są u nas wogóle nieznane, iPhone jest także rzadkością. Cena jest czysto polska, czyli większa niż za granicą, bo dla nas to przedmiot luksusowy. Tak jest w biednych krajach i już. Pewnie zakup tego telefonu w jakimś Suazi czy innej Birmie jest jeszcze większym wysiłkiem dla tamtejszego obywatela, tylko jak z tego zrobić zarzut dla Apple'a? Odpowiedz Link Zgłoś
grdz Debil pisał ten artykuł? ma czytelników za debili? 06.01.10, 00:24 ... w artykule napisał: "Dobrnęliśmy do granic możliwości współczesnego telefonu - zapewnia Peter Chou, szef firmy HTC która zaprojektowała telefon." ,a w podpisie zdjęcia: "Prezentacja Nexusa One, pierwszego telefonu komórkowego zaprojektowanego przez Google" W związku z powyższym proponuję Krótki Quiz. Przeczytaj artykuł i o niego się opierając odpowiedz na pytanie: Kto zaprojektował Nexus One? A.) HTC B.) Google Panie tan, czy pan wziął pieniądze za napisanie tego tego ...? Bądź uczciwy i je oddaj. A może można byłoby rzetelniej potraktować temat a nie na przysłowiowy odpier.... i napisać: Firma Google zaprezentowała zaprojektowany wspólnie z producentem smartfonów firmą HTC nowy telefon ... itd. Pomijając fakt że Google nie produkuje telefonów (vide "pierwszy model telefonu wyprodukowany przez internetowego giganta"), tak samo zresztą jak Apple nie produkuje IPhone'ów. Odpowiedz Link Zgłoś
testereks Czepiasz się... 06.01.10, 09:13 HTC robi świetne smartphone'y. Google złożył zapewne projekt-zamówienie, a HTC je urzeczywistnił. Dobrze, że autor w ogóle wspomniał o tym, że HTC brał udział w przedsięwzięciu - to gwarancja, że telefon wykonała solidna firma, a nie jest dziełem domorosłych gugolskich inżynierów :)) Nie lubię iPhone, bo każe robić wszystko wg "filozofii" Apple'a (często chcę szybko skopiować jakiś plik do telefonu, a nie użerać się z iTunes). Dlatego uważam, że to bardziej telefon dla szpanerów, pomimo wielu fajnych bajerów:). Chyba wolę "filozofię" Google'a, który nie będzie narzucać mi korzystania z telefonu w "jedyny słuszny sposób". Mam nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Debil pisał ten artykuł? ma czytelników za de 06.01.10, 18:25 Dobrze przeczytałeś.......google zaprojektowało telefon,a HTC go wykonało. Co,google miało od razu stawiać fabrykę i zatrudniać setki inżynierów żeby zrobili jeden telefon? Zaprojektowali telefon,powiedzieli HTC co chcą od niego i już,wydaje mi się to oczywiste i nic złego w tym nie widzę :P Odpowiedz Link Zgłoś
benedick Chialem kupic Nexusa przed chwila 06.01.10, 01:26 i wszedlem na moje konto t-mobile ktorego jestem uzytkownikiem, bo mnie skusila ta cena 180$, wtedy na ekranie napisano ze nie moge go miec za te cene bo mam "plan rodzinny",a co ja zrobie skoro mam rodzine? mam sie rozwiesc czy jak? 530$ to chyba przesada? Jeszcze nie zapomnialem,ze mam w domu internet i telefony. :( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chialem kupic Nexusa przed chwila 06.01.10, 08:38 benedick napisał: ,a co ja zrobie skoro > mam rodzine? ************************* Po prostu nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
benedick Jest jeszcze inne wyjscie 06.01.10, 15:50 moge zmienic plan. Proste? Poza tym na iPhone,Android i BlackBerry to oprogramowanie jest juz dostepne za darmo www.getfugu.com :) Odpowiedz Link Zgłoś
neskim Polak nie potrafi 06.01.10, 12:57 nie ma się co w Polsce podniecać. Nasze specjalisty od 15 już lat nie mogą sobie poradzić ze stworzeniem układu do zamiany polskiego voica na tekst dla dyktafonów - co na Zachodzie jest powszechnie dostępne. A co dopiero do iPhonu! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 No właśnie.. 08.01.10, 00:17 Ten kto to zrobi pierwszy będzie bogatszy od Rotszyldów i Morganów razem wziętych. Zapłacę za taki program górę złota. Niestety nikt tego nie potrafi zrobić, choć jest to beznadziejnie łatwe, bo wystarczy zerżnąć gotowe pomysły z programów angielskich. Niestety ja z kolei nie potrafię programować. Chyba zacznę się uczyć programowania i gdy się za 10 lat nauczę, to napisanie takiego programu, to będzie dla mnie problem miesiąca wytężonej pracy. A potem siup do pierwszej dziesiątki klubu milionerów na świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś