ppiskozub 15.01.10, 16:37 I tyle na temat polityki, rzadu etc. trzeba sie skupic na (i wierzyc w nich) ludziach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ppiskozub Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 16:38 chodzi mi oczywiscie o 50 tys. od rzadu... Odpowiedz Link Zgłoś
panihalinka Szacun za akcję - ale mam info że kasa poszła na.. 15.01.10, 16:52 Wpłata poszła a tu dostaję info na maila od PAH że "Twoje pieniądze zasilą projekty, których celem jest wzmacnianie beneficjentów w Sudanie Południowym." Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
bonniecameron Re: Szacun za akcję - ale mam info że kasa poszła 15.01.10, 16:54 Też dostałam takiego maila, ale myślę, że pewnie nie zmienili komunikatu, bo jakiś czas temu zbierali kasę na Sudan. W każdym razie mam nadzieję, że to tylko taki błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: Szacun za akcję - ale mam info że kasa poszła 15.01.10, 16:59 No fakt, przecież nie lubimy Sudańczyków w przeciwieństwie do Haitańczyków, a właściwie, to Sudańczykom pomoc się nie należy! Odpowiedz Link Zgłoś
panihalinka Re: Szacun za akcję - ale mam info że kasa poszła 15.01.10, 17:27 Nie koleżko, jeśli się płaci w jednej sprawie a dostaje się info że płaciło się w innej to budzi to wątpliwości. Jeśli tego nie rozumiesz to żeś osioł i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: Szacun za akcję - ale mam info że kasa poszła 16.01.10, 10:35 Oprócz Sudańczyków nie lubimy także swoich rodaków, widzę. :)) Najpierw "koleżko", potem "ośle". Dać głodującym w Haiti jest OK, bo są potrzebujący, ale dać głodującym w Sudanie? "Mam nadzieję, że to tylko taki błąd!" Niezła schiza, nie powiem. I co powiedzieć znajomym przy kawce, wpłaciłem na Haiti czy na Sudan? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 znamy takie organizacje,znamy taka dzialalnosc 15.01.10, 16:57 ludzie nie dajcie sie nabierac. skomla o pieniadze dla pokrzywdzonych przez los na Haiti a sobie wypchaja kieszenie w pierwszej kolejnosci. Nie jest to zadnym sekretem, to cyniczne naciaganie dobrych i wrazliwych obywateli grajac na nieszczesciu innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: znamy takie organizacje,znamy taka dzialalnos 15.01.10, 17:03 jaki procent zebranej kasy zostanie praktycznie przeznaczony na pomoc? 1%?, 5%?, 10%? a reszta na "obsługę" jak w każdej "fundacji". kiedy wreszcie pojawi sie przepis nakazujący fundacjom rozliczanie sie z powierzonego mienia? Odpowiedz Link Zgłoś
fida7 Re: znamy takie organizacje,znamy taka dzialalnos 15.01.10, 17:04 Nie osądzaj innych wg siebie. Nie wszyscy myślą i robią tak, jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
bobeniek Trzeba wiedziec komu sie daje 15.01.10, 18:11 Moja firma ma utworzona fundacje pomocy dla rannych zolnierzy amerykanskich w Afganistanie i w zwiazku z taka tragedia na Haiti utworzone zostalo inne konto, z ktorego 100% nowych datkow pojdzie na Haity a dodatkowo moja firma dolozy jeszcze 100% tego co uzbieraja pracownicy firmy. Sadze, ze nie bedzie tego razem mniej niz 500 tys Dolarow. W USA wiekszosc duzych stacji jak CNN, ABC itp maja na swoich strnach internetowych linki do fundacji, ktore 100% datkow pojdzie na Haiti. Czy w Polsce tego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
aimaki Jesłi oskarżasz, miej odwagę podpisac się 15.01.10, 20:50 Jeśli masz odwagę osskarżać, czemu zabrakło Ci odwagi, by się pod tym podpisaćimieniem i nazwiskiem?? Taki tchórzliwy donosik jakby? Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Pomieszalo ci sie z Caritasem. 15.01.10, 20:57 Ci wprawdzie kupuja z datkow zywnosc dla najubozszych, ale karmia nia klerykow w seminariach duchownych i Bog jeden wie kogo jeszcze i kto dostaje reszte kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jano53 Re: znamy takie organizacje,znamy taka dzialalnos 16.01.10, 23:29 Tak masz rację tylko że ta fundacja nie ma nic wspólnego z niejakim panem dyrektorem z Torunia i za te pieniądze na pewno będzie kupiony sprzęt medyczny lub inne rzeczy potrzebne biednym Haitańczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
ingo43 Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za pom... 15.01.10, 17:02 To jest piękny odruch serca człowieczego. Bezinteresowna pomoc będącym w potrzebie. Jest jedno ale: akcja PODARNIK wspierana jest przez Gazetę i przez Polską Akcję Humanitarną (PAH). Ale pieniadze nie wpływają na konto Polskiej Akcji Humanitarnej (PAH), lecz na konto, którego właścicielem - a tym samym dysponentem kasy - jest ktoś/coś o nazwie ecard. Ktoś to wytłumaczy ?? Ja chętnie wesprę, ale lubię wiedzieć co się z moim datkiem dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lipcowa Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za pom... 15.01.10, 17:06 Już zmienili. "Twoje pieniądze pomogą PAH w udzielaniu pomocy natychmiastowej poszkodowanym w trzęsieniu ziemi na Haiti." Odpowiedz Link Zgłoś
ingo43 Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 17:17 sowa_lipcowa napisała: > Już zmienili. > "Twoje pieniądze pomogą PAH w udzielaniu pomocy natychmiastowej > poszkodowanym w trzęsieniu ziemi na Haiti." Czy także napisali dlaczego forsa NIE trafia na konto PAH, lecz na konto ecard ? Kto tą forsą dysponuje ? Z całą pewnością właściciel konta; ale nim jest ecard !! Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowszczyzna_to_zgnilizna Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 17:13 Czemu organ propagandowy PO nic nie pisze, że jest to suma prawie dwukrotnie wyższa od tego co przeznaczył Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 17:50 michnikowszczyzna_to_zgnilizna napisała: > > > Czemu organ propagandowy PO nic nie pisze, że jest to suma prawie dwukrotnie > wyższa od tego co przeznaczył Tusk? A ile Ty przeznaczyłeś, żeby kogokolwiek krytykować? "Tusk" dał _dodatkowe_ 50 tys dolarów (piszę w cudzysłowie, bo to nie Tusk dła czy rząd, ale my wszyscy). Nasze pieniądze są w tych bodaj 3 milionach euro z UE, racz zwrócić uwagę. A Polska wysyła także ratowników, strażaków... No tak, ale co tam fakty, co tam umierający na Haiti - ważne, że przy okazji można przywalić nielubianemu rządowi i znienawidzonej Wyborczej. Od razu się człowiek czuje lepiej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za pom... 15.01.10, 17:48 soul.brother napisał: > > jaki procent zebranej kasy zostanie praktycznie przeznaczony na pomoc? > 1%?, 5%?, 10%? a reszta na "obsługę" jak w każdej "fundacji" (...) Za bardzo sądzisz innych według własnych standardów moralnych. PAH to obok Caritasu czy WOŚP jedna z najsolidniejszych i najbardziej sprawdzonych organizacji charytatywnych w Polsce. Wszystkie te organizacje prowadzą szczegółowe wyliczenia wszystkich wpływów i wydatków, które można znaleźć na ich stronach internetowych, wystarczy zapytać wujka Google'a. Tam też znajdziesz szczegółowe informacje ile dana organizacja czy fundacja przeznacza na własne funkcjonowanie. Rzadko jest to więcej niż 5 proc. Ale oczywiście najłatwiej jest rzucić oskarżenia, opluć, skrytykować. Trudniej samemu ruszyć cztery litery i coś zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 18:32 puuchatek napisał: Wszystkie te organizacje prowadzą szczegółowe wyliczen > ia wszystkich wpływów i wydatków, Zwłaszcza Caritas. Bo się rozpłaczę... PROZAiC ---------------------------------------- Jeśli nie potrafisz olśnić innych swoją inteligencją, oszołom ich swoją głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
ingo43 Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 21:02 puuchatek napisał: > ..... > Za bardzo sądzisz innych według własnych standardów moralnych. PAH to obok Cari > tasu czy WOŚP jedna z najsolidniejszych i najbardziej sprawdzonych organizacji > charytatywnych w Polsce. Wszystkie te organizacje prowadzą szczegółowe wyliczen > ia wszystkich wpływów i wydatków, które można znaleźć na ich stronach interneto > wych, wystarczy zapytać wujka Google'a. Tam też znajdziesz szczegółowe informac > je ile dana organizacja czy fundacja przeznacza na własne funkcjonowanie. Rzadk > o jest to więcej niż 5 proc. W powyższym tekście puuchatka prawdą jest na pewno: WOŚP jedna z najsolidniejszych i najbardziej sprawdzonych organizacji Reszta dotycząca Caritasu i PAH, to niesprawdzalne pustosłowie. Przykładowo: PAH zbierając datki na Haiti w ramach akcji PODARNIK, nie zbiera ich na swoim koncie, lecz pieniądze ladują na koncie firmy o nazwie eCard, która za swoje mozoły kasuje 3% datku w formie prowizji (PAH "przyznał" się do tych 3% po moich natarczywych dopytywaniach). Co to oznacza ? Oznacza, że PAH daje zarabiać ulubionej firmie eCard. W dniu dzisiejszym zebrano ok 300 000 złotych na Haiti. Z tego lekką łapką PAH funduje kolesiom z eCard 9000 złotych. Ładna dniówka !! Nie ? Ilu darczyńców złożyło się na kolesi ? !! PRZECIEŻ K...A , PAH MA WŁASNE KONTO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 [...] 15.01.10, 18:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurxtr Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za pom... 15.01.10, 18:32 ciekawe nacoposzła ta kasa,nowy wóz dla prezesa ?... Odpowiedz Link Zgłoś
aimaki Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 15.01.10, 20:43 wstręciuchu nie chcesz nie pomagaj, ale chociaż nie krytykuj!!to zręsztą winni odnieść do siebie wszyscy krytykanci akcji pomocowych organizowanych przez organizacje cieszące się autorytetem. Od siebie dodam tylko tyle, że chciałam, by szkoła w której uczę nosiła imię p.J.Ochojskiej- niestety nie przeszło, a szkoda, uważam że stanowi doskonały wzór nie tylko dla MŁODZIEŻY!! Odpowiedz Link Zgłoś
polska_akcja_humanitarna Polska akcja humanitarna - odpowiadamy na pytania 15.01.10, 18:38 Odpowiadamy na pytania. 1. Dotarła do nas informacja, że część osób, po dokonaniu wpłaty, otrzymuję e-maila zwrotnego o treści: "Twoje pieniądze zasilą projekty, których celem jest wzmacnianie beneficjentów w Sudanie Południowym." Jest to błąd w systemie spowodowany jego dużym obciążeniem. Pracujemy nad tym, by jak najszybciej temu zaradzić i zapewniamy, że środki uzyskane ze sprzedaży zestawów pomocowych dla Haiti trafią do tego właśnie kraju. Przepraszamy Państwa za ten błąd. 2. Płatności w Podarnik.pl są dokonywane za pomocą kart lub kont elektronicznych, dlatego nie da się uniknąć pośrednictwa systemu e-card. Wszystkie wpłacone sumy docelowo trafią do Polskiej Akcji Humanitarnej. Jeżeli ktoś nie chce płacić za pośrednictwem systemu e-card, od dziś została uruchomiona zbiórka publiczna i można także pomóc: • Wysyłając, w terminie do 30 kwietnia 2010r., wiadomość tekstową typu SMS o treści Haiti na numer 74505. (Koszt SMS-a to 4 zł plus VAT.) * • Dzwoniąc na numer 0704 307 400 w terminie do 30 kwietnia 2010r. (Koszt jednego połączenia to 3,19 zł plus VAT.) ** • Wpłacając dowolną kwotę na konto bankowe o numerze 59 1060 0076 0000 3310 0016 9892. Bieżące informacje o naszych działaniach na rzecz Haiti można znaleźć na stronie: www.pah.org.pl Dziękujemy za zaangażowanie i ofiarność! Polska Akcja Humanitarna Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Polska akcja humanitarna - odpowiadamy na py 15.01.10, 21:36 Niestety sms-a na podany numer wysłać nie można - nie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
munch2 można też słać smsy 15.01.10, 21:34 info pod adresem - www.pah.org.pl/ruszyla_zbiorka_publiczna_na_pomoc_ofiarom_trzesienia_ziemi_na_haiti_,aktualnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
fi77ga Re: Ponad 300 tys. zł w 1,5 dnia. Dziękujemy za p 16.01.10, 00:38 Ciekawe, kto i jak te uzbierane pieniądze, a szczególnie te wielkie /amerykańskie/ spożytkuje. Straszna sprawa to trzęsienie, a ofiary i straty wprost przerażające. Mam nadzieję, że ci ludzie naprawdę doświadczą pomocy i to możliwie wszechstronnej. Odpowiedz Link Zgłoś