koralina5 02.03.10, 16:40 To nieuniknione jak widać, trudno, ale i tak wiarygodnego ubezpieczyciela, który ma siedzibę, żeby potem nie szukać wiatru w polu w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
infinity Chcialbym zmieniec ubezpieczyciela 03.03.10, 20:11 obecnie mam AC+OC w Compensie. Musze jakoś dużo wcześniej przed koncem umowy dostarczyc wypowiedzenie umowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Chcialbym zmieniec ubezpieczyciela 04.03.10, 10:28 Ja mam zamiar przenieść się do PZU, bo dotąd miałam OC w innej firmie, ale tam spotkały mnie same kłopoty, słyszałam że maja teraz taniej tym bardziej, że AC mam u nich od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dektaa pytanie 04.03.10, 22:50 nie posiadam żadnych zniżek na oc/ac i jestem głównym wlascicielem auta,ale mam w dowodzie rejestracyjnym wbitego ojca jako wspólwlasciciela i on ma maksymalene 60%zniżki,pytanie czy przy ubezpieczaniu auta bede mogł skorzystac z tych zniżek Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: pytanie 05.03.10, 11:06 Raczej chyba nie, swoje zniżki wypracowujesz sobie sam co roku, jedynie jak ojciec z 60% zniżką będzie współwłaścicielem to wtedy tak, od razu masz te zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: pytanie 26.03.10, 10:41 oczywiście, że możesz co więcej - nawet jak będziesz jedynym właścielem, ale na porpzedniej polisie korzystałeś z zniżek ojca, to LD nawet ci to zaliczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Chcialbym zmieniec ubezpieczyciela 31.03.10, 09:06 PZU? Oni mają tanio? Chyba sam pracujesz w PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Chcialbym zmieniec ubezpieczyciela 07.03.10, 08:24 infinity napisał: > obecnie mam AC+OC w Compensie. Musze jakoś dużo wcześniej przed koncem umowy do > starczyc wypowiedzenie umowy ? Listem poleconym najpóźniej na dzień przed końcem aktualnej polisy. I koniecznie żądać wystawienia zaświadczenia o zniżkach i bezkolizyjnym przebiegu ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Wtyki EC 05.03.10, 09:58 A czemu to szanowna kmisja europejska nie zaprotestuje przeciw naszym niskim pensjom??????????. Przecietne odbiegaja od europejskich statndartow duzo bardziej niz ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Kierowco, szukaj okazji! 05.03.10, 15:08 koralina5 napisała: > To nieuniknione jak widać, trudno, ale i tak wiarygodnego ubezpieczyciela, > który ma siedzibę, żeby potem nie szukać wiatru w polu w razie czego. A po co ci wiarygodny ubezpieczyciel OC? Przecież przy zdarzeniu dochodzi się z polisy sprawcy, a nie twojej. Przy OC jakość i wiarygodność nie ma żadnego znaczenia dla kupującego OC. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: Kierowco, szukaj okazji! 06.03.10, 10:35 Ja zawsze kupuję cały pakiet, OC AC i jeszcze coś tam dorzucają za darmo, także dla mnie jest to ważne no i do tego dochodzi oczywiści świadomość tego, że jeśli już coś się stanie to będę miała finansową rekompensatę za to zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_jaga08 Re: Kierowco, szukaj okazji! 07.03.10, 16:15 Ja też wolę pakiety, niż AC gdzie indziej, a OC gdzie indziej. Tym bardziej ze w pakiecie zwykle wychodzi trochę taniej Odpowiedz Link Zgłoś
admar3 Kierowco, szukaj okazji! 09.03.10, 21:59 Dokładnie szukaj okazji ale raczej nie znajdziesz jej u ubezpieczycieli typu direct - to jest obniżenie kosztów ale dla samych firm i wcale nie przechodzi to na klienta - polecam raczej poszukanie punktu gdzie znajdziemy dużo ofert w jednym miejscu tam człowiek znajdzie nam dobrą ofertę - ja tak korzystam i wychodzi mnie to taniej o jakieś 50% w porównaniu do opcji ubezpieczenie przez telefon - jakiś tydzień temu zadzwonił do mnie przedstawiciel link4 ponieważ kończy mi się ubezpieczenie i przyłożył mi ceną jakieś 2 500 zł gdzie w zeszłym roku pakiet OC AC w PTU wyszedł mnie 1 400 zł - jest różnica?? Ludzie myślcie i nie wierzcie kitom które wam wciskają artykuły sponsorowane. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sprzeniewierzenie poniżej kosztów, a przepraszam jakie to te koszty? 15.03.10, 09:15 Jakież to straszne koszta ponosi ubezpieczalnia, tworząc to niezwyłke dobro jakim jest oc? ACHA - surowce potrzebne do wytworzenia sa drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Kierowco, szukaj okazji! 21.03.10, 23:18 ha ha ha pomijając fakt,ża artykuł jest skopiowany z końca zeszłego roku .. dobry żart -link4 w czołówce przepraszam czego? najdroższego OC chyba tam gdzie "super hiper" telefoniczni ubezpieczyciele krzyczeli mi ponad tysiac złotych za OC Hestia bez łaski dała mi OC za 500zł link zapiewał ponad 1200 żenada i to po "panice podwyżkowej" -teraźniejsza cena w Hestii zeszłoroczna,a nawet niższa wystarczy jakikolwiek broker z pojęciem bicice piany histeryzujecie gorzej jak baby Odpowiedz Link Zgłoś
ptasin1lub Kierowco, szukaj okazji! 25.03.10, 22:18 Szkoda że autor tego artykułu nie zna tematu a próbuje doradzać innym. Panie Bojanowski jeżeli Pan bierze się za pisanie to proszę poznać temat albo poprosić aby artykuł napisał fachowiec bo Pańskie rady mogą tylko zaszkodzić czytającym. Jan Odpowiedz Link Zgłoś
budimpex tylko ALIANZ !! polecam 01.04.10, 22:53 sa najlepsi,tani,szybka likiwdacja i wypłata na konto(netto)miłem auta firomwe i prywatne w linkach i innych pomyłkach TYLKO ALIANZ ...wymiataja konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
miettek65 Kierowco, szukaj okazji! 09.12.10, 11:16 Mnie najtaniej wyszło w Liberty Direct. Zniżki z tytułu bezszkodowej jazdy to jedno, ale jest jeszcze promocja. Przy wypełnianiu formularza trzeba wpisać numer polisy innego klienta. Bez problemu można znaleźć w necie. W ten sposób można oszczędzić kolejne 100zł Odpowiedz Link Zgłoś
sylbion Re: Kierowco, szukaj okazji! 14.12.10, 13:41 Ostatnio Rzeczpospolita napisała, że ubezpieczenie używanego auta właśnie w Liberty jest najtańsze. link do artykułu www.rp.pl/artykul/7,575729-Ceny-ubezpieczen-OC-i-AC-beda-rosly.html Odpowiedz Link Zgłoś