Dodaj do ulubionych

Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia]

19.04.10, 11:03
Wielki Polityk, wielki człowiek

Przepraszam, dałem się wcześniej ponieść prymitywnym ocenom. A tak
naprawdę to było mało istotne. Myślę, że historia Cię oceni
sprawiedliwiej. Przepraszam!
Obserwuj wątek
    • japlakalempopapiezu Kaczyński był najgorszym prezydentem w historii!! 19.04.10, 15:44
      Jarosław był najgorszym premierem. PiS u władzy to najgorszy scenariusz dla Polski.
      • zigzaur Re: Kaczyński był najgorszym prezydentem w histor 19.04.10, 19:48
        Czy wliczasz prezydentów przedwojennych?
      • matpau Re: Kaczyński był najgorszym prezydentem w histor 19.04.10, 20:59
        Jesteś okropny.
        Jak możesz pisać coś takiego w tak trudnym dla każdego Polaka czasie
        Najłatwiej oceniać i oczerniać ludzi, którzy już nie mogą się
        bronić...
        • koham.mihnika.copyright dziad tez sie nie mogl bronic. 10.04.11, 08:34
          nawet zywy.
          Bo gniew katolika jest gniewem slusznym i straszliwym.
        • i-marszi Re: Kaczyński był najgorszym prezydentem w histor 10.04.11, 08:35
          To Ty jesteś okropny jak możesz pisać że nie jestem prawdziwym polakiem ?
          • koham.mihnika.copyright zrob Kurskiego, zeby wszyscy mogli zobaczyc.... 10.04.11, 08:37

• lukasbo :) 10.04.11, 11:54
          ale jakim trudnym czasie ? W sensie, że kryzys ? Prawdę chyba zawsze można pisać ;)
          • gnooostyk Re: :) 10.04.11, 21:55
            Lukasek

Nie mozna tylko trzeba
            Prawde zawsze TRZEBA pisac. I tylko prawde
            Prawda Cie wyzwoli
            Nie będą mieli na Ciebie haków - no bo skąd skoro żyjesz w prawdzie

Szkoda tylko że PIS ma swoja prawdę a Polacy swoją.
        • vibratorek Re: Kaczyński był najgorszym prezydentem w histor 10.04.11, 18:28
          "dla każdego Polaka " -Nie kazdego.Wypowiedz sie w Swoim imieniu.
          A fotki powinni pokazywac w rodzinnym gronie.Bez oczerniania trzymajac sie faktow,Lech rodzinny byl.I bylby zyl gdyby sie trzymal z dala od ambicji brata swego.
        • megg76 Re: Kaczyński był najgorszym prezydentem w histor 10.04.11, 20:28
          hmmm z tego co mi wiadomo, to Jarosław może się bronić, śmiem twierdzić, że dzisiaj bronił się doskonale...
    • zigzaur Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 19.04.10, 19:48
      Zwyczajowo, wymieniając parę małżeńską, na pierwszym miejscu wymienia się imię
      żony.
      • koham.mihnika.copyright protokol dyplomatyczny zna inne zwyczaje 10.04.11, 08:36

• zorres Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 00:41
      Niestety, nie mieszkam w Polsce, nie mam takiego szczęścia być obywatelem
      Rzeczpospolitej Polskiej, bo urodziłem się na Ukrainie- mam takiego pecha.Ale
      przeżywałem to wszystko nie mniej niż inni.Osiem dni żałoby to dla mnie to
      czas, który poukładał we mnie, w moim sumieniu: kto jest kto, czyli gdzie
      dobro, a gdzie zło.
      Siergiej.Zaporoże.
    • donpedro_2 Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 00:43
      -4 marca 2010, podczas obchodów 700. rocznica urodzin Kazimierza
      Wielkiego-PHOTOSHOP!!!!!!!!!!!
    • curikum Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 08:46
      Szkoda, że dopiero teraz dowiadujemy się, że byli ciepłymi, serdecznymi
      ludźmi. Mam nadzieję, że naród wyciągnie wnioski z tej tragedii. Spoczywajcie
      w pokoju [*]
      • n.wataha Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 08:53
        Żal mi Pani Prezydentowej. Tylko dzięki niej (i jej osobistemu ciepłu) ta
        prezydentura miała choć trochę ludzką twarz.
        • retropercepcje Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 13:04
          zgadzam sie w 100%.
          pani Kaczynska wydawala sie byc bardo ciepla osoba.
          • rozenek_taki Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 18:20
            Spieprzaj dziadu ... małpa w czerwonym ... Stokrotka, jesteś na mojej krótkiej liście ...
            Ten facio (podobnie jak jego chory brat) to typowe homosovieticusy, żeby nie powiedzieć ograniczone chamy!

• megg76 Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 20:41
              skąd u Ciebie tyle złości. Lech Kaczyński, był z nie mojej bajki, ale był prezydentem Polski. Z tego tylko, też powodu powinniśmy okazać mu szacunek. ..... a teraz hmm odpowiedz mi na pytanie panie..... czym się różnisz od tego strasznego chama?
      • gnooostyk Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 20:56
        Co za bzdura!

A z czego wynika, że byli ciepłymi i serdecznymi ludzmi?
        Z tych POZOWANYCH fotografii?
        Pewnie jeszcze poprawionych w programie graficznym.

Popatrz sobie na prawdziwe zdjecia - zdjecia PRASOWE - robione na żywo, w prawdziwych sytuacjach, nie inscenizowanych

Posłuchaj wypowiedzi - to zobaczysz jaki cieply był kaczyński jak wyzywał olejnikową od "stokrotek" czy kazał "spie...ć dziadowi", albo obgadywał niby prywatnie "małpe w czerwonym"
    • n.wataha Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 08:56

ipsilon2010 napisał:

> Wielki Polityk, wielki człowiek
      >
      > Przepraszam, dałem się wcześniej ponieść prymitywnym ocenom. A tak
      > naprawdę to było mało istotne. Myślę, że historia Cię oceni
      > sprawiedliwiej. Przepraszam!

Ani z niego nie był wielki polityk (świat uważał go czasem za błazna, czasem za
      szaleńca), ani wielki człowiek (nic tu nie ma do rzeczy wzrost, po prostu
      niczego wielkiego w życiu nie dokonał, no chyba, że skłócanie własnego narodu
      masz na myśli).

Zaś jego powiedzonka - "małpa w czerwonym, irasiad, borubar, spieprzaj dziadu,
      melduję panie prezesie wykonanie zadania" wskazują raczej na Prostaka przez duże
      "P".
      • jwojnar Ale może chociaż dobry człowiek z niego był? 10.04.11, 12:57
        Gdyby nie słaby charakter i chęć spełnienia oczekiwań brata, mógłby żyć. Niestety, było za mało rozumku, za dużo niekompetentnych wazeliniarzy dookoła i skończyło się jak się skończyło.

Na starych zdjęciach widzę sympatycznego faceta, który wie co i po co robi. Na tych ostatnich jest już tylko ktoś wtłoczony do nieswojej bajki i usiłujący przemknąć przez nią nie wzbudzając ogólnego śmiechu. No ale w czasie kampanii, nie można było siedzieć cicho. Poleciał do Smoleńska, wziął ze sobą wszystkie ważne figury, jakie się udało zapakować do samolotu i bardzo chciał, żeby wszystko się udało idealnie. Niestety, głupota i niekompetencja mogą zabijać.
    • obraza.uczuc.religijnych Ładne zdjęcia nie przysłonią prawdy 20.04.10, 08:59
      o tym czlowieku: był złośliwym, zakompleksionym i mściwym
      człowiekiem oraz marnym prezydentem.
      • vibratorek Re: Ładne zdjęcia nie przysłonią prawdy 10.04.11, 18:38
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> o tym czlowieku: był złośliwym, zakompleksionym i mściwym
        > człowiekiem oraz marnym prezydentem.
        A wizyta obojga w Chicago - wstyd powiedziec.Zachowanie bez zadnego poziomu.Zenujace widowisko.
    • ubytek Dlaczego 20.04.10, 12:40
      dopiero teraz widzimy ladne zdjecia pary prezydenckiej??? Wczesniej
      widzielismy tylko nieudane z grymasami etc. Pasujace to jedynie
      slusznej wizji swiata Donalda T.
      Dziekuje za te zdjecia. Oddaja prawdziwy obraz Prezydenta i
      Prezydentowej.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego 20.04.10, 12:44
        To może jest prawdziwy obraz prezydentowej, nie jest to natomiast
        prawdziwy obraz prezydenta, co do którego zresztą szkoda, że nie
        przeprosił przed swoją śmiercią Tuska i wielu Polaków za swoje
        postepowanie.
      • kasiaprim Re: Dlaczego 20.04.10, 17:37

ubytek napisała:

> dopiero teraz widzimy ladne zdjecia pary prezydenckiej???
        Wczesniej
        > widzielismy tylko nieudane z grymasami etc. Pasujace to jedynie
        > slusznej wizji swiata Donalda T.
        > Dziekuje za te zdjecia. Oddaja prawdziwy obraz Prezydenta i
        > Prezydentowej.

Miej pretensje do Pałacu Prezydenckiego, który teraz je udostępnił...
        A na drugi raz czytaj ze zrozumieniem, to sie moze dowiesz, skad
        pochodzą zdjęcia.

Pani Maria była świetną babą, takim jasnym obliczem tej dosć
        kiepskawej prezydentury.
        Nie musze tego Prezydenta oceniać w całości, by wyciągnąć taki
        wniosek - wystarcza mi, ze nie stanął w obronie Pani Marii, gdy
        biznesmen Rydzyk Ją obraził. Stanęło wielu innych , a on - nie...
        I to w obronie nie tylko żony,ale TAKIEJ żony !
        Tchórzył przed konsekwencjami, jakie mogłyby dotknąć PiS, gdyby
        Rydzyk zakręcił kurek poparcia !
        WSTYD !
        I NIE DO ZAPOMNIENIA !
        -K'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu
        a potem pokona doświadczeniem"
        • andy_1 Re: Dlaczego 10.04.11, 13:19
          zaryzykuję dyskusję :) - zdjęcia te były publikowane wcześniej, np paris match.... ciekawe jednak, że polskie przekaziory nigdy nie publikowały pozytywnych zdjęć kaczorów, zawsze były grymasy albo nawet tak prymitywne chwyty, jak zdjęcia podkreślające mikry wzrost.... czyżby przekaziory nie miały fotoreporterów i korzystały wyłącznie z serwisu zdjęciowego pałacu???? no, nie....
      • andy_1 Re: Dlaczego 10.04.11, 13:13
        Właśnie dlatego.... nic dodać, nic ująć... kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą (zgadnijcie kto to powiedział)... to tyle w temacie mediów... tj chciałęm powiedzieć... przekaziorów
      • gnooostyk Re: Dlaczego 10.04.11, 20:50
        Dlatego, że te zdjęcia są POZOWANE.
        A tamte były PRAWDZIWE
    • jola.stano.pl Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 15:35
      gdyby wszyscy ludzie byli tacy jak PAN PREZYDENT z ZONA MARIA TO SWIAT BYLBY
      CUDOWNY
      • koham.mihnika.copyright tylko nie byloby gdzie wyemigrowac 10.04.11, 08:38

• renata28 Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 11:35
        jola.stano.pl napisała:

> gdyby wszyscy ludzie byli tacy jak PAN PREZYDENT z ZONA MARIA TO SWIAT BYLBY
        > CUDOWNY
        Raczej świat byłby mściwy, pamiętliwy, okrutny i byłoby w nim dużo wiezień dla tych, którzy myślą inaczej. Najgorszy prezydent i zły człowiek (dobry dla znajomych). Miał farta, że zginął, bo inaczej już by wszyscy o nim zapomnieli
        • waszenka Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 12:47
          a kto taki przez niego wylądował w więzieniu? pietra mieli i krzyczeli tylko ci co mieli coś za uszami kretynie!!! posiadasz jakąś wiedzę troglodyto to napisz jak nie to idź do swoich zajęć w polu, a nie udawaj światowca bo ci podłączyli internet na wichurze
      • gnooostyk Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 21:00
        Jola - a ja Ci zycze - zeby twoja tesciowa byla taka jak kaczynska a tesciu taki jak jak kaczynski
        I dopiero bedziesz miala "cudowny swiat"
    • talking_head Głęboko ukryłeś Michnik te zdjęcia 20.04.10, 20:38
      Przez cztery lata Gw-Prawda raczyła swych czytelników specjalnym
      doborem zdjęć Prezydenta. Miał wygladać śmiesznie, niepoważnie tak
      żeby mozna było z niego drwić. Żadne z tych tu prezentowanych zdjęć
      nie znalazło miejsca w wydaniach gazety. Teraz okazuje się od
      tygodnia że to nie był kartofel, oszołom, zamkniety w sobie
      nienawistnik, człowiek mały i małostkowy. Wspomnienie o Prezydencie
      autorstwa Michnika chwytało za serce, szkoda że po nie w czasie.
      Przestańcie udawać
      • kasiaprim Re: Głęboko ukryłeś Michnik te zdjęcia 20.04.10, 22:46

Niektórym czytanie przychodzi ztrudem, niektórym rozmumienie, a
        tobie jedno i drugie
        Dlatego powtórze się:
        forum.gazeta.pl/forum/w,902,110252995,110319185,Re_Dlaczego.ht
        ml
        A teraz policz do 1000...
        Zrozumiales?
        Nadal nie ?
        No cóż, musisz sluchac duzo torunskiej rozglosni...
        -k'
        • nereus1 Re: Głęboko ukryłeś Michnik te zdjęcia 20.04.10, 23:05
          Następna Załoba Narodowa w lipcu, zobacz link:
          www.ezoforum.pl/wrozby-i-przepowiednie/25666-przepowiednia-dziewczyny-o-zalobie-narodowej.html
      • mmmucha Re: Głęboko ukryłeś Michnik te zdjęcia 10.04.11, 20:05
        to fakt, Prezydent przez GW zawsze był ośmieszany...ale to gazeta dla ludzi, którzy dają się manipulować....
      • gnooostyk Re: Głęboko ukryłeś Michnik te zdjęcia 10.04.11, 21:02
        Gazeta pokazywała zdjecia PRAWDZIWE

PRAWDZIWE - nie SFAŁSZOWANE ani POZOWANE

Hitler też miał zdjecia jak głaskał dzieci po główkach
    • halflitra Przecież L.Kaczyński nie był prezydentem. 20.04.10, 23:04
      Prezydentem był jego brat bez którego zgody nie był w stanie podjąć
      żadnej ważnej decyzji. Że był ciepły, dobry i ze był patriotą? Znam
      wielu takich ludzi, któzy jednak nie nadają się do pełnienia takiego
      urzędu.
    • sylwiapaulinka Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 20.04.10, 23:21
      Ludzie miejcie trochę rozumu, wiadomo że szkoda człowieka że tam zginoł,
      napewno był dobrym mężem ojcem i dziadkiem, ale to zawsze wprowadzał zawiść..
      • waszenka Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 12:49
        żebyś nie "zginoł" przy swoim rozumku
    • affera123 GW mogła sobie darować zdjęcie z Dodą 21.04.10, 10:57
      To chyba nie jest żadna chluba, że różowa dmuchana lala weszła w
      kadr i trafła do albumu ku pamięci Pary Prezydenckiej? To chyba
      jakieś faux pas?
    • man_sapiens Nie ma zdjęcia z Małyszem? 10.04.11, 11:56
      nie wierzę :)
    • 0ffka Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 11:58
      <*>
    • mariadziewica Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 12:08
      Bardzo niefotogieniczni ludzie.
      • waszenka Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 12:37
        ty pewnie jesteś?! podaj swoją stronę na fotka.pl to sprawdzimy (pewnie jako dziewica widać będzie błonę ale chyba tylko między palcami)
        • mariadziewica Re: Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 16:21
          Kaczynski byl zakompleksionym karlem z nadwaga, polipami drog oddechowych, brodawkami na twarzy, zepsutymi zebami i brakiem koordynacji ruchowej. Jego kobieta miala niezla figure, ale pan "buk" ja niestety szatanskim nosem ukorzyl...szkoda, bo serducho miala pelne milosierdzia.
          Aparycja to estetyka. Jaki jest sens ogladania brzydkich ludzi w porze obiadu? Dietetyczny?

• monikanatalia29 Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 12:19
      Może Kaczyńscy nie byli tak złymi ludźmi jak niektórzy piszą. Czy my ich naprawdę znaliśmy ? Opinia którą wyrabiamy sobie o nich to tylko to co pokazują media.
    • askeladen smolensk 10.04.11, 12:35
      www.hiphopokatyniu.pl
      • askeladen Re: smolensk 10.04.11, 12:36
        hiphopokatyniu.pl/oceniaj
    • tw.zenek A gdzie zdjęcia ze ślubu kościelnego? 10.04.11, 12:50
      Nikt nie ma? Nikt nie wie gdzie się odbył?

Może już czas skończyć z tą hipokryzją?
    • falco2009 Na 4 od końca zdjeciu "małpa w czerwonym"? 10.04.11, 13:03
    • lonelyboy1989 Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 13:07
      Nie jestem, nie byłem i nie będę zwolennikiem polityki prowadzonej przez PiS i śp. Lecha Kaczyńskiego...

Ale szkoda człowieka. Był dobrym Polakiem, patriotą i służył krajowi najlepiej jak potrafił, czyniąc to, co uważał za słuszne dla jej racji stanu. Cześć Jego pamięci.
    • mieszkanieckrypty Lech i maria kaczyńscy: wspomnienie [zdjęcia] 10.04.11, 13:13
      Ciepli ludzie i piękni jak noc ;)
    • jeruzalem51 Zaden izraelski polityk 10.04.11, 13:34
      nie wstydzilby sie takich zdjec,a w Polsce prosze Zydzi napuszczaja na Zydow glupi i nieswiadomy tlum.Tusk,Kaczynscy,Komorowski, Szechtyna, Borusiewicz, Walesa itd. nie widac zadnego Polaka, to sami kandydaci do Knessetu, nie zapominajmy o 'pierwszej damie' Problem nie lezy w tym, ktory lepszy czy grorszy, wszyscy sa rownie obludni i beznadziejni.Kieruje nimi zydowska chucpa,brak moralnosci,niska inteligencja i klotnie o to jak lepiej sprzedawac Polske.Podobna jest zydowska gazeta GW.
    • marekkolber Anioł ave do polaków.!!! 10.04.11, 13:37
      ANIOŁ AVE: Pisz, człowiecze. Jakże wielkie i niezgłębione miłosierdzie okazuje Bóg waszemu narodowi! Wasza Królowa przez cały czas zanosi modlitwy przed Tronem Ojca Niebieskiego za was. Wasi Patroni i Święci w niebie nie przerwanie wstawiają się za waszą ojczyzną. Ja również modlę się za wami, prosząc miłosiernego Boga o zmiłowanie się nad całym waszym narodem. Bóg ustanowił mnie Stróżem i niebiańskim Patronem dla was. I chociaż jesteście narodem krnąbrnym i szybko zapominającym o wierności Bogu, to Opatrzność Boża spogląda na was Miłosiernym spojrzeniem ze względu na Maryję, którą obraliście za waszą Królową. Bóg pozostaje wierny waszym ślubom i przyrzeczeniom, chociaż wy nie dotrzymujecie słowa. Musicie jednak pamiętać o konsekwencji waszego zawierzenia. Nie dziwcie się zatem, że im bardziej oddalacie się od Bożych praw i waszych zobowiązań, tym bardziej jesteście doświadczani w Bożej Sprawiedliwości! Ucisk i prześladowanie narodów dotyczy także was. Naród polski nie odzyskał jeszcze prawdziwej wolności. Staliście się niewolnikami tych, którzy rządzą całą Europą. Tak naprawdę to oni decydują o wszystkim, a wasz rząd jest tylko marionetką w ich rękach. Odebrano wam prawo do decydowania o własnej przyszłości. Tej „integracji” uległo niestety wielu hierarchów w polskim Kościele, którzy przesiąknięci liberalizmem zupełnie zatracili poczucie duchowych zagrożeń dla całego narodu. Jak sami widzicie, są pośród nich tacy, którzy nie stoją po stronie ludu, lecz przytakują poczynaniom władz.

Drodzy Polacy, stoi przed wami kolejne wyzwanie i kolejna próba. Ponieważ Bóg posyła mnie do was, abym pełnił Jego Wolę, to muszę przekazać wam Jego ostrzeżenie: Nie wierzcie w żadne obietnice rządzących, ani przygotowujących się do władzy, ponieważ oni wszyscy i tak będą zmuszeni do wprowadzenia praw przeciwko życiu narodu. Tutaj potrzebna jest mądrość, którą zawsze czerpaliście z wierności przykazaniom Bożym i wierności Królewskiemu panowaniu Maryi w waszym narodzie. Potrzeba jest przebudzenia.

Dzisiaj Maryja powtarza do was te same słowa, które wypowiedziała w Kanie Galilejskiej: „Uczyńcie, cokolwiek mój Syn wam powie” – a pragnieniem Jej Syna i Jej osobistym życzeniem jest, aby Chrystus był Królem tej ziemi. Proroctwo waszego Rodaka wyniesionego na Stolicę Piotrową o odnowieniu oblicza tej ziemi, nie spełniło się jeszcze w pełni. Chociaż upadł mur, nastąpiły przemiany, to widać, że Duch nie dokonał jeszcze przemiany serc, a przecież to Duch Święty przemienia oblicze ziemi dla nawrócenia i dla większej chwały Bożej. Ta przemiana oblicza waszej ziemi jest związana z uznaniem królewskiego panowania Jezusa Chrystusa nad waszym narodem! To właśnie was wybrał Bóg, abyście się stali przykładem dla innych narodów. Zatem odnowa waszego narodu przyjdzie poprzez ogólnonarodowy zryw. Nie możecie w tej chwili liczyć na waszych biskupów, na waszych rządzących, ponieważ oni w swojej ignorancji nie widzą potrzeby praktycznej odnowy ducha narodu. Na nic się zdadzą duszpasterskie programy, jeśli nie wzbudzi się w narodzie prawdziwego pragnienia duchowej odnowy. Nie pomogą listy pasterskie, jeśli nie będzie gorliwego wezwania do pokuty i nawrócenia narodowego.

Ojciec Niebieski posyła mnie dzisiaj do was, aby prosić was o narodową modlitwę za wstawiennictwem waszych Świętych, o jedność ze wstawiennictwem Maryi, waszej Królowej i moim pośrednictwem, aby Boży Plan względem waszego narodu wypełnił się według Bożej Woli. Niech każdy Polak, któremu zależy na losie ojczyzny, weźmie do serca Moje dzisiejsze słowa, które przekazuję z nakazu Bożego. Zjednoczcie się w narodowej, wspólnej modlitwie, bo tam, gdzie są zgromadzeni Uczniowie Chrystusa, tam jest On obecny pośród nich. Jako Stróż waszej Ojczyzny, jako wasz Orędownik przed Obliczem Bożym, proszę was, aby te moje słowa dotarły do wszystkich tych, którym ratunek ojczyzny leży głęboko na sercu.

Przyjmijcie błogosławieństwo Boga, które wam przynoszę w Imię Ojca + i Syna + i Ducha Świętego. Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka