alijar Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 15:26 Bartoszewkiego niby profesora, nie chcemy słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
alijar Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 15:28 Bartoszewskiego-niby profesora nie chcemy sluchać Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 20:36 Chamstwo pana B. jest powszechnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa brzydzę 07.05.10, 21:07 Brzydzę się, moralnie się brzydzę Bartoszewskim. Czy Bartoszewski jest człowiekiem? To zezwierzęcenie ta jego postawa godna najprawdziwszego mohera. Odpowiedz Link Zgłoś
babka_z_marsa Przypomina mi to jajcarską dyskusję internetową... 07.05.10, 21:47 Nekrofilia nekrofilii nierówna ;) forum.gmclan.org/index.php?showtopic=13555 Odpowiedz Link Zgłoś
dnodemokracji Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 22:21 Prof.Bartoszewski ? - czy zwykły komentator gazety Fakt? Czy to jest człowiek ,który w sobie nosi mądrość narodu Polskiego ? Czy ma prawo ? w tak hańbiący sposób komentować ostatnie wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Łolaboga - pisiory robiom za kurtularnych! 07.05.10, 23:25 A jeszce tak niedawno sierżanci pisu jechali na wykształciuchów po całości. A teraz ą, ę, widelec w lewą, nóż w prawą i mały paluszek wyprostowany jak się kielonek do ust podnosi. Nie ma co się wysilać. Frak leży dobrze dopiero w piątym pokoleniu. A wam niestety słoma z butów wyłazi. A od Bartoszewskiego wara! Zresztą możecie szczekać ile chcecie. Nie macie zdolności honorowej znieważyć tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
javall Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 23:38 Ten niby "profesor" to zwyczajny cwok. Odpowiedz Link Zgłoś
miki_wro ..brawo - nareszcie ktoś nazwał sprawy po imieniu 08.05.10, 00:06 ..nareszcie powiedziano prawdę o tej "niemocie" Kaczyńskim i tym samym o jego elektoracie - WSTYD!! Odpowiedz Link Zgłoś
juri1986 ty lepiej powiedz jakim cudem z auschwitz wyszedłe 08.05.10, 00:57 wyszedłeś innymi słowy kogo musiałeś sypnąć Odpowiedz Link Zgłoś
app777 Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 08.05.10, 01:41 Szanowny Panie Władysławie Bartoszewski! Z całym szacunkiem do Pana osoby, pragnę zwrócić uwagę, że zgodnie z "Wikipedią" pedofilia to stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym, a nekrofilia z kolei to stan, w którym bodźcem stymulującym seksualnie mogą być jedynie ludzkie zwłoki. Obydwa zjawiska uznaje się za zboczenia na tle seksualnym. W jedynym swoim wystąpieniu p. Jarosław Kaczyński powiedział, że "PIS będzie kontynuował dzieło Tych, którzy odeszli." Jest oczywiste, iż miał na myśli dzieło tj. program polityczny Św.p.Prezydenta i przedstawicieli swojej opcji politycznej zmarłych tragicznie w katastrofie pod Smoleńskiem. Nie widzę w tym nic dziwnego,że polityk stwierdza,iż będzie kontynuował linię polityczną swojego poprzednika. Nie widzę w tym pedofilii ani nekrofilii. Bardzo Panu współczuję z powodu Pańskich skojarzeń. "Nie zauważył Pan, żeby kandydat SLD powoływał się na przesłanie niebieskie Szmajdzińskiego czy Jarugi - Nowackiej. Nie zauważył Pan również aby ktoś z PO powoływał się na przesłanie pani reaktor Bochenek z Katowic. Nie zauważył Pan, żeby Pan Pawlak powoływał się na przesłanie zza grobu dwóch posłów PSL". Po pierwsze: skoro kandydaci wskazanych przez Pana partii nie powołują się na przesłania wymienionych osób to znaczy, że pragną przedstawić programy odmienne od tych, które prezentowali wymienieni przez pana politycy. Kandydaci SLD, PO,PSL mają do tego prawo, czyli mogą stworzyć program będący kontynuacją czyjejś linii politycznej lub stworzyć własny,odmienny - charakterystyczny tylko dla nich program. Czy jest to wystarczająco jasne? Dla mnie tak. Więc zostawmy w spokoju jedno zdanie Pana Jarosława Kaczyńskiego, pedofilię i nekrofilię! Po drugie: mam nadzieję, że kandydaci SLD, PO, PSL nie powołując się na przesłania wymienionych osób będą je mieć na uwadze w swoich poczynaniach. Bo szkoda byłoby, gdyby przesłania takich osób jak Św.p. Pana Szmajdzińskiego, Św.p. Pani Jarugi - Nowackiej, Św.p. Pani Bochenek poszły w zapomnienie. Uważam, że największym przesłaniem "Tych, którzy odeszli", jeżeli teraz patrzą na nas z "okna Pana naszego" jest to, aby wzrosła kultura polityczna obywateli naszego kraju - zarówno polityków jak i obywateli. Nie jest przejawem kultury politycznej ani osobistej, jeżeli polityk mówi, że chce kontynuować program swojego poprzednika a Pan stwierdza, że jest to zboczenie seksualne, najgorsze z możliwych. To co Pan robi to podsycanie niekorzystnych nastrojów społecznych, sianie nienawiści i niepokoju. Wyborca. Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 08.05.10, 04:28 Chamstwo nie poplaca a granie ze nie wiem co plote to jeszcze wieksze chamstwo - prostaku. Kury szczac prowadzac polityku nekrofilny. Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 08.05.10, 04:51 Taki Nekrofil po chwili zamieni PO w partie nekrofili. Panie Bartoszewski popatrz na siebie to Ty jestes nekrofilem tyle ze za prymitywnym by to zrozumiec,, gratuluje Komorowskiemu kompana dobraliscie sie jak dwa nekrofile na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
birutaooo2 Panie Bartoszewski, niech pan zamilknie do 4 lipca 08.05.10, 07:29 Proszę, jeśli chce pan wygranej PO! A może jest pan koniem trojańskim? zachowuje się pan niegodnie swojego wieku, używa pan języka nienawiści. Nic Pana nie usprawiedliwia, nawet Pana przeszłość. Od człowieka, który uchodził za autorytet moralny chyba można oczekiwać więcej niż tylko języka magla i targowiska. Niech Pan zostawi to innym . Ja chcę wygranej Komorowskiego, ale obawiam się o ludzi, którymi się otacza. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
birutaooo2 wstyd mi za takie wypowiedzi. 08.05.10, 07:39 Od takiej osoby jak Bartoszewski można oczekiwać czegoś innego. Szkoda, na starość tak się zachowauje Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek herr prrofesorrrr ma rację! 08.05.10, 10:16 Po raz 11. warszawskim Traktem Królewskim przejdzie kolorowa Parada Schumana. Pochód wyruszy w sobotę w południe z pl. Zamkowego do Nowego Światu, gdzie powstanie Miasteczko Europejskie. Będą quizy, konkursy i występy artystyczne. /wyborcza.pl/ Uczestnicy parady zatrzymają przed pałacem prezydenckim. Będzie czas na fajną sesję zdjęciową pamiętających i oddających hołd... Bartoszewski nazwał to nekrofilią. Nie spodziewałem się, że "TO" się tak szybko rozprzestrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz Michnik na pogrzebie Germka - prawdziwa nekrofilia 08.05.10, 23:18 mówi Michnik : "I zapamiętałem jedną z ostatnich rozmów, gdy Bronek proponował mi podpisanie listu przeciw fałszerzom pamięci; był autorem projektu tego listu. Czytamy tam: "Trudno pojąć intencje instytucji i ludzi, którzy podejmują obecnie kampanię oskarżeń i zniesławień wobec Lecha Wałęsy. Instytucja, która miała służyć narodowej pamięci, zamierza teraz podjąć działania niszczące tę pamięć. Wobec ofiary ubeckich prześladowań ci policjanci pamięci stosują pełne nienawiści metody tamtych czasów. Gwałcą prawdę i naruszają fundamentalne zasady etyczne. Szkodzą Polsce". To jedna z ostatnich deklaracji publicznych Bronisława Geremka. Przywołuję te słowa nad grobem Profesora i chciałbym, żeby zostały zapamiętane przez wszystkich - także przez "policjantów pamięci". Także te ostatnie niegodziwości, także ten nikczemny artykuł o Bronisławie Geremku, o Jego życiu, opublikowany tuż po śmierci w jednym z dzienników przyznających się do katolicyzmu; a ten artykuł sporządzony był wedle najlepszych wzorów bolszewickiej propagandy. Bronisław Geremek swoje krzywdy łatwo wybaczał. Z pewnością wybaczyłby i to, że autorzy z IPN także wobec niego dopuścili się niegodnych insynuacji.(...) Ja zapamiętałem Twój gest, gdy odmówiłeś podporządkowania się antykonstytucyjnej ustawie o lustracji; ustawie, która okryła wstydem ówczesną większość parlamentarną. Oświadczyłeś wtedy, Bronku, w Parlamencie Europejskim: „Powiedziano, że ustawa lustracyjna ma cel moralny. Uważam, że ustawa w obecnym kształcie narusza zasady moralne, stwarza zagrożenie dla wolności słowa, dla niezależności mediów, dla autonomii instytucji akademickich. Kreuje swoiste »ministerstwo prawdy «, czy też »policję pamięci «, a obywatela czyni bezbronnym wobec kampanii pomówień". Dziękuję Ci, Bronku, za te słowa podyktowane sumieniem obywatelskim i zmysłem patriotycznej odpowiedzialności za państwo polskie. Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafo 09.05.10, 13:31 maretina napisała: > dobrze powiedziane. ja to nazwałam tańcem na trumnie. masz rację - to taniec na trumnach czyli TNT. A TNT ma to do siebie, że czasem wybucha i to dość gwałtownie. Żal tych wszystkich ludzi, głębokie współczucie budzą uczucia tych, którzy ponieśli straty. Nie tylko tych, których chowa się na Wawelu, lecz także (i przede wszystkim) tych niemal bezimiennych, nie wymienianych na pierwszych stronach gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
divcyk Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 09.05.10, 15:20 panie bartoszewski ,Muj Ojciec tez był w obozie i dobawił się kalectwa ,ale nieobrażał ludzi Zakogo się pan uwarzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
divcyk Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 09.05.10, 15:34 Panie Bartoszewski,Mój Ojciec też był w Obozie w Którym do bawił się kalectwa , ale nie obrażał ludzi? Za kogo pan się uważa?! Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 10.05.10, 00:43 Jeżeli Bartoszewskiego w przyszłości złapią na seksualnym wykorzystywaniu dzieci, to sam będę musiał powiedzieć wprost, że angażowanie do komitetu honorowego platformy pedofila było skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
megillat Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 10.05.10, 09:38 Jak zwykle Pan Bartoszewski trafnie i barwnie opisał obecne manipulacje pisowców. Zgadzam się ze wszystkimi opiniami Pana Ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 11.05.10, 20:59 A czy p. Bartoszewski, nie jest przypadkiem pierwszym i typowym nekrofilem RP, żerującym na ofiarach Auschwitz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aretik Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 14.05.10, 10:32 Bartoszewski jest upodleńcem i tyle.Oklaeczony umysłowo człowiek. Czyny mówia za siebie:Upodlił sie,podtrzymuje to!JEST UPODLEŃCEM. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek użyłem sobie i czuję się lepiej 28.02.11, 23:40 Propaganda analna* Profesora B _____________________________ * dawniej mówiło się do d... Odpowiedz Link Zgłoś