kurelski Re: Obciach 14.05.10, 17:45 wpwil.w.duna.pl/wielkapl/zh_o_michniku.html Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 megaloman Michnik sadzi 12.05.10, 20:30 ze ma jeszcze jakis wplyw na opinie wyborcow,to chory i smieszny czlowiek, podobnie jak Walesa Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.jas Popieram Panie Adamie 12.05.10, 20:42 W tej kwestii zgadzam się Panem. Zawsze lubiłam i ceniłam Pana wypowiedzi. Po raz kolejny stwierdziłam, że słusznie pomimo, że wybrałam inaczej niż Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek histeryczne bzdety 12.05.10, 20:56 @aekielski: "W alei potępienia narodowego wisieć będą: po środku Lech Wałęsa ( za Bolka), a po jego bokach właśnie Adam Michnik (za wszystko po kolei)i Ludwik Dorn (jako zdrajca). Następna para to Wojciech Jaruzelski(za stan wojenny) i Donaald Tusk (w zastępstwie dziadka)." stutu tutu, kłębek z drutu.... żałosne marzenia i wizje; niestety - to efekt propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
app777 Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 12.05.10, 23:27 Gratuluję! Ma Pan klasę. O to powinniśmy walczyć wszyscy: więcej kultury politycznej, mniej chamstwa i obrzucania się błotem. Świat stał się lepszy. Widać kampania wyborcza nie musi być rynsztokiem. Dziękuję za nadzieję wlaną w moje serce. Odpowiedz Link Zgłoś
drugilol Re: Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liśc 12.05.10, 23:38 Wstydź się Michnik dziadu. Tania zagrywka mająca służyć reklamie GW i dodawać jej nieco "obiektywizmu" a naczelnemu opinie mędrca zatroskanego o demok. dobro Polski. Na Wawelu i tak leżeć nie będziesz więc po co to:) Odpowiedz Link Zgłoś
gannet Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 13.05.10, 00:09 Red.Michnik popełnia dość podstawowy błąd, z któregoz pewnościa zdaje sobie sprawę. Jeśli udzieliło się komuś poparcia w takiej sytuacji, to oznacza, że zamierza się także na tego samego kandydata oddać swój głos w wyborach. W tzw. dojrzałych demokracjach to jest jasne jak 2x2. Adam Michnik podpisał się na listach poparcia 2 różnych kandydatów, co jest nielogiczne i sugeruje koniunkturalizm. Albo więc działał zgodnie z wolterowskim "nie zgadzam się z twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił twego prawa do ich głoszenia", co potwierdza jego piękna idealistyczna biografia. Albo działał bardzo sprytnie i zrobił to po to, aby jemu samemu i GW nie można było zarzucić anty-PiSizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Adam Michnik i Jan Pietrzak 13.05.10, 03:42 oboje mieli zawsze slabosc do kabaretow,tylko ze wystepowali w innych kabaretach,dzis poparli ten sam kabaret PiS.hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Adam Michnik i Jan Pietrzak 14.05.10, 17:46 wpwil.w.duna.pl/wielkapl/zh_o_michniku.html Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Nic wam nie pomoze... 13.05.10, 05:19 POtargowickie szubrawcy, kretacze, lapowkarze i tusko_nieuki. Michnika ojciec podpuszczal ukraincow do "specjalnego" traktowania Polskich Ludzi z racji jego komuszej przynaleznosci, a syn jest w stanie podpisac folksdojcz_liste aby zrobic na zlosc Polakom. Wychodowalo polskie spoleczenstwo gada na swoim lonie. Odpowiedz Link Zgłoś
maj16 Michnik na plakacie TVPiS w "Wiadomościach" 13.05.10, 09:53 Wczoraj TVPiS posłużyło się Michnikiem w agitacji wyborczej za Kaczyńskim. "Wiadomości" pokazały jego wypowiedź tłumaczącego się z podpisu na liście pod Kaczyńskim. Niektórzy widzowie mogli mieć wrażenie, że nawet Michnikowi "łuski z oczy opadły" i pokochał "prawdziwych Polaków" spod znaku PiS. Adam Michnik - w końcu historyk - mógłby zrobić użytek ze swojej wiedzy, przeanalizować co się dzieje z krajem, gdzie ułatwia się dojście do władzy ludziom o dyktatorskich zapędach. Gratulacje dla naczelnego Wyborczej: ulitował się nad Kaczyńskim, wylądował więc na plakacie TVPiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_rafal_na_to "jesteście dla mnie wyrocznią" to niebezpieczne 13.05.10, 09:59 "bałbym sie cżłwoieka, który cąłą swoją wiedze czerpir z jednej ksiązki" powiedziął ś Tomasz z Akwinu. Ja tez czytam GW ale nalezy pamietać ze każda gazeta czy program TV sympatyzuje z jakąś partią. np. GW z PO a Nasz Dziennik z PISem. Jedno źródło informacji to żadne źródło informacji i na to trzeba brac poprawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Adam Michnik: dlaczego podpisałem - proszę Pana 13.05.10, 11:30 W Polsce autentycznych popleczników PiS_dziactwa jest od 20 do 25 % - a po 10 kwietnia dochodzą skołowani przez media - to nawet do 30 %. Bez Pana głosu zebrałby więc swoje. Pan jednak widocznie bardzo lubi od czasu do czasu postawić ludziom na drodze jakieś "kacze goo_vno". Na przykład: Rywin coś kiedyś plótł po pijaku o jakichś 17 mln. W efekcie jednak ani on ich nie wydał ani Pan ich nie dostał a facet zdrowie stracił i parę lat posiedział. Ludzie są zdolni do różnych rzeczy - Rywin niewątpliwie też. Ale dopóki człowiek czegoś złęgo nie zrobi to gdy nie ma winy to i nie ma kary. Pan go po prostu wsadził jak ostatnia świnia. Miewa pan jeszcze jakichś rozmówców? A jeżeli tak to o czym gawędzicie? Odpowie Pan czy tak jak w internetowym wydaniu pańskiej gazety - będzie to moje pytanie głosem wołającego na puszczy - czyli w najlepszym razie na oślej ławce - albo w ogóle w nicości. Taka tu panuje wolność słowa - u Pana - niezłomnego "rycerza" wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
a_rafal_na_to Rywin jest przestepca i Ty uważasz że jest ofiarą 07.07.10, 11:02 > goo_vno". Na przykład: Rywin coś kiedyś plótł po pijaku o jakichś 17 > mln. W efekcie jednak ani on ich nie wydał ani Pan ich nie dostał a > facet zdrowie stracił i parę lat posiedział. no brawo, łapówkarz został złapany na goracym uczynku, a są dalej osoby, które uważają, że jest ofiarą i że jest niewinny. Na prawdę nie mogę uwierzyć, że można być takim hipokrytą... Odpowiedz Link Zgłoś
tereska0791 Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 13.05.10, 12:04 wielki mały błąd Odpowiedz Link Zgłoś
wwww.2 Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 13.05.10, 12:37 Ja podpisałam sie na trzech listach, czy to o czymś świadczy? a szczególnie czy świadczy kogo popieram? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: czy świadczy kogo popieram? 13.05.10, 13:13 Oczywiście, że nie! Ale współdecydujesz, kto uzyskuje prawo do ubiegania się o prawo reprezentowania ciebie. Ci, którzy według mnie na takie prawo nie zasługują mojego podpisu poparcia nie dostaną. JK do nich należy. Dlaczego? Dlatego, że już wielokrotnie pokazał co potrafi. Wolno mi tak uważać? Wolno! Co do Pana redaktora naczelnego - cokolwiek dziwnie wygląda udzielając swego rodzaju placetu panu kaczyńskiemu wielokrotnie go atakując. To schizofrenia. Na szczęście nikt się nie musi ze mną zgadzać. W przeciwienstwie do pana kaczyńskiego - kto nie z nami ten nasz wróg - a polska nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Kompletne dno, witaj u Urbana 13.05.10, 12:52 Pan wie, ze Pan sie bawi tym co robi. I ma niemaly ubaw z tego, ze ludzie biora Pana na powaznie czasem. To to samo, co pamietam jeszcze z czasow Urbana. Jemu napluc w twarz, to nic. Obetrze sie i bedzie robil dalej, co chce. Zdaje sie, ze jestescie kumplami. Wszystkiego najlepszego w czasach emerytury. A ona zbliza sie nieublaganie. Haslo "Nie kupuj Wyborczej - masz Internet" robi coraz lepsza kariere. Ma Pan inne biznesy,wiec upadek tej zasluzonej gazety Panem nie wstrzasnie. Ale przynajmniej nam bedzie lzej. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz1415 Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 13.05.10, 16:17 wygląda na to, że wewnątrz Michnik chce byc dobrym człowiekiem a na zewnątrz nie chce tego pokazać... Odpowiedz Link Zgłoś
ami-123 Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 13.05.10, 17:12 bełkot gościa, który chcial o sobie przypomnieć. ŻENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
boleslaw_z_popowa Adam Michnik jak zwykle bez sensu. Zatroskał się 13.05.10, 18:53 o jarkacza, który bez niego miały 1699999 podpisów... Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Adam Michnik jak zwykle bez sensu. Zatroskał 14.05.10, 17:47 wpwil.w.duna.pl/wielkapl/zh_o_michniku.html Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: czy brat ze Szwecji mu daradził ? 14.05.10, 17:47 wpwil.w.duna.pl/wielkapl/zh_o_michniku.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.gw2010 Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 14.05.10, 14:30 'W rzadkich przypadkach .. bez popadnięcia w..." - kilka pytań wokół gestu Adama Michnika Pytanie 1.Jakie jest zadanie człowieka pióra przy polityce? Odp: Między in tworzenie symbolicznych gestów. Polityka realna chciała by sie bez nich obyć, tymczamym takie symboliczne gesty robią politykę bardziej ludzką. Pytanie 2. W jakim sensie bardziej ludzą politykę? Odp: Robi ją bardziej realna czyli ludzkią. "Realpilitik" domaga sie jednoznaczności tam gdzie ona rzadko występuje. Toteż ludzie dobrze robią to kontestując. Pytanie 3.Czy ww gesty mają prezentować poglądy polityczne autorów? Odp: rzadko, nie taka ich rola. Sporo komentarzy do "Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście Jarosława Kaczyńskiego" zdaje się przypisywać gestowi AM niezamierzoną rolę. Pytanie 4. Czy mi się ww gest podoba? Odp: tak W rzadkich przypadkach udaje się taki gest wobec zakusów polityki jako domeny jednoznaczności bez popadnięcia w dwuznaczność... Więcej takich gestów ze strony ludzi pióra rzyczy nam wszystkim //andrzej.gw2010, 14/05/10 Odpowiedz Link Zgłoś
malalora Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 14.05.10, 16:03 Ludzie drodzy i kochani! Z wypowiedzi wynika tylko, że poparcie Michnika dla Kaczyńskiego jest takie samo jak dla Komorowskiego. Ma być ciekawsza debata i po drugie, taka postawa zmusi wreszcie społeczeństwo polskie do myślenia. Lekcja myślenia i uważnego słuchania przyda się nie jednemu człowiekowi w Polsce, skoro nie potrafi tak wielu ludzi zrozumieć wypowiedzi Michnika. Osobiście nie jestem zwolenniczką Kaczyńskiego i uważam, że nie nadaje się na to stanowisko, ale poparcie jego kandydatury - uzasadnione "tymi słowy" przez Michnika- nie jest jeszcze powodem do paniki. Boże chroń Polskę! P.S. Wprowadźmy wreszcie filozofię do szkół, to nie tylko naród od najmłodszych lat zacznie uczyć się myśleć i argumentować, ale i umiejętnie podążać za myślą interlokutora (dla niewtajemniczonych-rozmówcy). Odpowiedz Link Zgłoś
bigark Re: Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liśc 14.05.10, 17:12 AM popiera wszystkich, bo nie wie, kto zostanie prezydentem po wyborze wszystkich Polaków. Brzydzę się taką szują, niezależnie od rasy, klasy dziennikarskiej, koloru skóry, wyznania i wydzielanego fetoru... bigark Odpowiedz Link Zgłoś
bigark Dlaczego nie zaglosuję na J. Kaczyńskiego? Bo sie. 14.05.10, 16:58 Wchodzę tutaj (strona główna) i szukam: "Dlaczego nie zagłosuję na K..." i widzę: "dlaczego popieram Kaczyńskiego"? TO KTO TUTAJ SIĘ JĄKA DO CHOLERY??? Czy A.M., to jąkała chorobliwy (bo można to leczyć), czy manipulant polityczny??? Już to kilka razy udowodnił. A-da-damie, czego Ty się wstydzisz: -pra-prawdy, czy -o-orien-tt-acji p-politycznej? A może, jąkałą polityczną jest "redachtór" tego "forum"??? bigark Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek cieszę się, Redaktorze, dzięki... 14.05.10, 17:18 cieszę się, że po przeczytaniu moich uwag, redaktor naczelny zamieścił wyjaśnienie dla mniej bystrych czytelników swojej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Adam Michnik: dlaczego podpisałem się na liście... 14.05.10, 17:41 wpwil.w.duna.pl/wielkapl/zh_o_michniku.html Odpowiedz Link Zgłoś
drugilol A kogo to intreresuje 15.05.10, 11:33 Michnik to rzadkiej maści hiena. Kiedy jeszcze trwała żałoba a pochówek na Wawelu już był ostatecznie ustalony urządził sobie audiotele w GW: a kto za, kto przeciw i zrobił z tego news nr 1. Brzeźiniski zza oceanu musiał mu tą niewyparzoną gębę zamykać. Nie zdziwiłbym się gdyby okazało się że te paręset osób które protestowały w Krakowie to miejscowi dziennikarze GW i ich znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś