ubiquitousghost88 23.07.10, 17:58 Fajny ten Polański. Taki... polski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_kmicic Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 18:24 Ludzie, czy wy juz w ogole nie macie zadnych zasad moralnych. Facet byl w pace, bo chcaq go w USA za gwalt pedofilny a wy tu pierdoly piszecie. Romek to, Romek tamto. Ten facet to przede wszystkim WIELKIE LUDZKIE ZERO. Normalni ludzie to raczej powinni sie wstydzic znajomosci z taka kreatura. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: stary dziad pedofil 23.07.10, 20:36 sevho1 napisał: > pedofil co do Tajlandii latał --------------- Latałeś z nim ze tam umiejscawiasz`? Głodny ma zawsze chleb na języku. --------------------------------------------------------------- Pośmiej się z nami: mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4915776?pageId=&moduleId=4915758&categoryId=&goto=&show=_______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Sztuka potega jest i basta ... 23.07.10, 18:52 my wszyscy polsko myslacy i majacy do czynienia z Polska jestesmy tez artystami. Nawet, gdy tego nie chcemy, albo nie wiemy. Spektakl mamy codziennie. Tylko dlaczego taki Polanski jest artysta, bo tak chce i nawet z tego zyje? A my? My czasem nie chcemy juz byc artystami. Chcemy chwili normalnosci, wrocic do rzeczywistości. Czy nadejdzie taki czas? --- cbrengland.wordpress.com/2010/07/21/wyborczopolitykowprostowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa Re: Sztuka potega jest i basta ... 23.07.10, 21:06 zew_atlantyku napisał: > my wszyscy polsko myslacy i majacy do czynienia z Polska jestesmy tez artystami > . > Nawet, gdy tego nie chcemy, albo nie wiemy. > Spektakl mamy codziennie. > > Tylko dlaczego taki Polanski jest artysta, bo tak chce i nawet z tego zyje? > > A my? > My czasem nie chcemy juz byc artystami. > Chcemy chwili normalnosci, wrocic do rzeczywistości. > Czy nadejdzie taki czas? ___________________________________________ Trzeba mieć po prostu talent... łajzom pozostaje kwasić tapicerkę smrodliwymi,katolickimi , zgniłowątrobowymi bąkami frustratów na tym forum.....:-D Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Romuś, on będzie 23.07.10, 18:54 Romuś, on będzie patron upijających dzieci, odurzających je i uprawiających z nimi seks, bo dzieło upijania dzieci święte jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Romuś, on będzie 23.07.10, 20:39 ajakzupa napisał: > Romuś, on będzie patron upijających dzieci, odurzających je i uprawiających z > nimi seks, bo dzieło upijania dzieci święte jest. ---------------------- Najbardziej śmieszą mnie posty ludzi z za oceanu, oni nie mogą przeboleć ze się ośmieszyło amerykańskie sadownictwo w świecie tym przypadkiem. To jest i był policzek w twarz dla amerykańskiej "demokracji" Odpowiedz Link Zgłoś
amado80 Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 23.07.10, 19:54 Panowie: sevho1, zew atlantyku i ajakzupa! Z waszych postów wynika, że jesteście starcami, którzy nie widzieli w życiu żadnego filmu Polańskiego, a mimo to zazdrościcie mu, że jest artystą, że miał przygody, że nigdy mu nie dorównacie. A on jest wciąż młody. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 20:11 ha, ha, ha - dawno się tak nie ubawiłem. Dziękuję ci za twój rozweselający wpis. Ps. Ja mu nie dorównam, bo nie tykam dzieci, ale inni? Jeśli upiją twoją trzynastoletnią siostrę, córkę, to na pewno będziesz rad. Ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 20:29 On też nie tyka dzieci. RAZ go poniosło. Ganiał za dziewczynami, nie dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:48 Uhm, trzynastolatka to nie dziecko, jasne. Co za durne prawa ustalają durni ludzie, czemu każą za upijanie trzynastolatek, odurzanie ich, seks z nimi. Mogliby obniżyć wiek, np. dozwolone od lat 11, 10, 9, 8... Raz, a dobrze, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 21:09 ajakzupa napisał: > ha, ha, ha - dawno się tak nie ubawiłem. Jesteś zwykłym trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:52 Rozczarowałeś mnie. Zwykły troll? Ale i tak dziękuję, mógłbyś przecież napisać: debilny troll, troll nieupijający dzieci, troll niedający dzieciom narkotyków, troll wstawiający się za dzieckiem; troll śmieszny, bo uważający, że krzywdzenie dziecka jest czymś najbardziej nieludzkim... Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 23:15 lmblmb napisał: > ajakzupa napisał: > > > ha, ha, ha - dawno się tak nie ubawiłem. > > Jesteś zwykłym trollem. ____________________________________________ To prawda. Dla takich q...sin, jak ajakdupa net to kompensacja tchórzliwego i nieznaczącego żywota w realu. > Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 23:38 Coś mi mówi, że sie różne krypto-pedofilskie antenki zleciały bronić sławnego kolegi po fachu... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 24.07.10, 00:03 "To prawda. Dla takich q...sin, jak ajakdupa net to kompensacja tchórzliwego i nieznaczącego żywota w realu." Potwierdzam wszystko, co piszesz. Moje życie nic nie znaczy, jest tchórzliwe. Dziś na śmietniku znalazłem dwa lewe buty, jeden pasuje na prawą nogę, a drugi na żadną. Upiłem się denaturatem. Cuchnę, zaraz położę się spać pod mostem, ale najpierw wymyję się w kałuży, bo nasikał na mnie kundel. A sukinsynem jestem, bo każdego, kto krzywdzi dziecko, uważam za łajdaka. Ty zaś jesteś aniołem, bo krzywdziciela dziecka masz za bohatera... Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 23.07.10, 20:07 Jasne, znowu jad ponuraków. Zazdrośni moraliści. Polański jest świetny. czekam na nowe filmy. Niech żyje i tworzy jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 pedofil 23.07.10, 23:30 Trzeba wypuścic wszystkich pedofilów! Tyle talentów sie marnuje-taki Krollop mógłby dalej drygować i zarażać dzieci HIV och! ach! Jak było by pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: pedofil 24.07.10, 10:30 Na temat pedofilii lepiej nie zabierać głosu, jeśli się nie wie co to. Lepiej w ogóle się nie odzywać jeśli się nie wie. Obciach odzywać się głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 23.07.10, 21:08 Tak,poczucie absurdu pozwolilo Polanskiemu przetrwac..."Absurdem" jest tez zgwalcenie 13-letniej dziewczynki...Wszystko nalezy do "absurdu",poza "absurdem" nie ma zadnego swiata...To jest wlasnie swiat Polanskiego...Dlatego,jest niewiele "absurdalnych" krajow,w ktorych Polanski moze sie bezpiecznie poruszac.... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 21:18 mac.h.2 napisał: > Tak,poczucie absurdu pozwolilo Polanskiemu przetrwac..."Absurdem" jest tez > zgwalcenie 13-letniej dziewczynki...Wszystko nalezy > do "absurdu",poza "absurdem" nie ma zadnego swiata...To jest wlasnie swiat > Polanskiego...Dlatego,jest niewiele "absurdalnych" krajow,w ktorych > Polanski moze sie bezpiecznie poruszac.... --------------------- Byleś świadkiem tego zdarzenia ze twierdzisz ze zgwałcił? Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 21:26 Ludziska piszą, byle się czepiać. Wymyślają, wyzywają faceta od pedofili, nie znając definicji "pedofilii". Takie "kąsam aby kąsać". Po za tym jeśli kroś ogląda tylko "Na wspólnej", to nie rozumie Polańskiego. Inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 23:32 A kto rozumie Polńskiego? Ci co nie rozumieją, że zmuszenie do seksu 13 latki to pedofilia Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 21:58 @ nie-tak, nie bylem swiadkiem...ale znam,ogolnie dostepne zarzuty prokuratury amerykanskiej...na ktore Polanski,nie ma zadnej sensownej odpowiedzi, poza tym ze zycie jest "absurdalne"...To on jest "absurdalny" w jego narcyzmie...Stary czlowiek,ktory nigdy nie przyzna,ze popelnil przestepstwo...Zalosne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:06 mac.h.2 napisał: > @ nie-tak, > nie bylem swiadkiem...ale znam,ogolnie dostepne zarzuty prokuratury > amerykanskiej...na ktore Polanski,nie ma zadnej sensownej odpowiedzi, poza > tym ze zycie jest "absurdalne"...To on jest "absurdalny" w jego > narcyzmie...Stary czlowiek,ktory nigdy nie przyzna,ze popelnil > przestepstwo...Zalosne!!!! **************** Bzdury pleciesz, widać ze czytasz tylko polska prasę i na niej budujesz twoje poglady. --------------------------------------------------------------- Pośmiej się z nami: mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4915776?pageId=&moduleId=4915758&categoryId=&goto=&show=_______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:44 @nie-tak, poza prasa polska,czytam tez inne,w innych jezykach...nawet jak trudno Ci w to uwierzyc...Polanski jest mocno zakompleksionym facetem...W kazdym z jego filmow jest to widoczna...Ale gdyby kazdy zakompleksiony facet gwalcil nieletnie,to zylibysmy w piekle...Zrozumiane??? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:53 mac.h.2 napisał: > @nie-tak, > poza prasa polska,czytam tez inne,w innych jezykach...nawet jak trudno Ci > w to uwierzyc...Polanski jest mocno zakompleksionym facetem...W kazdym z > jego filmow jest to widoczna...Ale gdyby kazdy zakompleksiony facet > gwalcil nieletnie,to zylibysmy w piekle...Zrozumiane??? ++++++++++++++++++++++++++ Tu uwidacznia się kto jest zakompleksiony i z populistycznych podrygów robi prawo i sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:32 Absurdem jest zaliczanie ciebie do myślących ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:39 maciekz70 napisał: > Absurdem jest zaliczanie ciebie do myślących ludzi. *********** Argumenty się skończyły, wiec najlepsze są typowe dla Polaka argumenty, nic konkretnego ale w ubliżaniu to cała gębą, typowo po pisowsku, wiadomo przykład idzie z góry, czyli PiS robi dydaktyczna szkole w Polsce. Jak wam nie wstyd za prostactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:57 A ty do jakich sie zaliczasz,prymitywie??? Nie masz argumentow,wiec zasmieczasz blog...Rob to dalej,powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 23:54 A jakie ty masz argumenty ćwoku? Wyzwiska pod adresem Polańskiego?To jedynie potraficie.Prawdziwie polskie buraki plujące jadem na każdego,kto osiągnął więcej od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Pola-dofil 24.07.10, 00:07 Jeśli to "więcej" pozwala na pedofilie to ja dziękuje za takich "wielkich Polaków"- wolę zwykłych. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Pola-dofil 24.07.10, 00:11 Najpierw dowiedz się co znaczy słowo pedofilia,a potem możemy porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Pola-dofil 24.07.10, 00:22 Objaśnij mnie erudyto pleaseee. Bo pewnie mylę się myśląc, że upicie i seks z 13 letnią dziewczynką to pedofila. Proszę, wyprowadż mnie z błędu o wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Pola-dofil 24.07.10, 00:35 Pedofilią jest pociąg do małych dzieci a jednorazowy wybryk z wyglądającą na dorosłą nastolatką,przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Pola-dofil 24.07.10, 00:40 "13 latka wygladająca na dorosłą" i okreslenie seksu z dzieckiem: "wybryk". Świetne. Jak złapią kogoś to może się bronić w sądzie- "Ona wyglądała na dorosła a poza tym to tylko raz- z 3 latką to ja nigdy, o nie!". Lepiej nie daj się złapać macku bo sąd w to nie uwierzy (no chyba ze masz kupe kasy i ministra kultury za kumpla- no to może..) Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Pola-dofil 24.07.10, 00:52 Naucz się czytać ze zrozumieniem.To się w życiu przydaje.Naprawdę.Nie twierdze,że nie popełnił przestępstwa.Owszem popełnił,tylko w każdym normalnym kraju dostałby wyrok w zawiasach,a po tylu latach nikt nie zawracałby sobie nim głowy.Natomiast takim samym faktem jest,że nie jest pedofilem,bo pedofilia to pociąg do małych dzieci a nie jednorazowy stosunek z nastolatką.No ale żeby to wiedzieć trzeba czytać coś więcej niż Fakt i Super Expres. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 24.07.10, 10:33 To zwykłe zawistniki, nie znają też Polańskiego ani sprawy, ani jego twórczości, ani osobowości. W domu babcia bija różańcem i zabraniała myśleć. szkoda naszej energii, Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Romek, czekamy na nowy film. 23.07.10, 21:13 Liczymy na ciebie! Przyjaciele z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
silentviper Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 23.07.10, 21:40 W naszym systemie prawnym "zbrodnia" Polańskiego dawno by się przedawniła. Tymczasem moraliści w rodzaju Zbigniewa Hołdysa (i inni ziejący oburzeniem) uważają, że należy uszanować obcy nam, egzotyczny system prawny, gdzie można ścigać choćby i przez 100 lat. Zastanócie się, oburzeni - czy gdyby Polański coś ukradł w kraju rządzonym np. przez talibów i za karę ucięto by mu rękę, też byście chwalili słuszne, praworządne działania organów ścigania tego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 21:50 silentviper napisał: > W naszym systemie prawnym "zbrodnia" Polańskiego dawno by się przedawniła. Tymc > zasem moraliści w rodzaju Zbigniewa Hołdysa (i inni ziejący oburzeniem) uważają > , że należy uszanować obcy nam, egzotyczny system prawny, gdzie można ścigać ch > oćby i przez 100 lat. Zastanócie się, oburzeni - czy gdyby Polański coś ukradł > w kraju rządzonym np. przez talibów i za karę ucięto by mu rękę, też byście chw > alili słuszne, praworządne działania organów ścigania tego kraju? ---------------------- O czym ty piszesz? Co ma piernik do wiatraka? Dlaczego doszło do ponownego ścigania Polańskiego? Na to pytanie powinien odpowiedzieć amerykański słynny prokurator, który profilował się w sprawach niszczenia bogatych ludzi. Dlaczego Polański jest na wolności teraz, ano kto zawinił, Szwajcaria czy niewydolne USA, które nie umiało nawet przedstawić zarzutów, świadków jak i sformułować poprawnie aktu ekstradycji Polańskiego? Wiec kto zawinił, kto jest tu winny Szwajcaria, Polański czy same USA? Odpowiedz Link Zgłoś
silentviper Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:00 Wiem o czym piszę: ano o tym, że w USA nie ma instytucji przedawnienia ścigania - a u nas jest. Ściganie Polańskiego nie jest "ponowne", jak błędnie piszesz, ale trwa cały czas od 1977 roku, na podstawie tego samego listu gończego. Postępowanie prokuratora, jego wpadki formalne są dla mnie drugorzędne - protestuję przeciwko wstecznej, protestanckiej zasadzie amerykańskiego systemu prawnego, nie przewidującego przedawnienia. Jako obywatel RP nie chcę, nie muszę i nie mam obowiązku uznawać racji Amerykanó. Niech zajmą się ściganiem aktywnych pedofili. A ty nie-tak lepiej poznaj konstrukcję wiatraka i skład piernika... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:05 No to co jeszcze więcej blamujesz USA skoro od 1977 roku nie mogli dobrać się do Polańskiego mimo ze Polański podróżował po całym świecie, i co nieudolne sadownictwo nie mogło dopaść jego? Co za prymitywne wytłumaczenie jak i usprawiedliwienie USA? Nie blamuj się człowieku!!!!! --------------------------------------------------------------- Pośmiej się z nami: mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4915776?pageId=&moduleId=4915758&categoryId=&goto=&show=_______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
silentviper Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:17 Droga nie-tak, ja bynajmniej nie bronię USA, krytykuję jedynie ich beznadziejne prawo, nie przewidujące przedawnienia karania i ścigania przestępstw. Nieskuteczność listu gończego z 1977 roku wynika właśnie z tego, że egzotyczny system prawny USA nie ma wysokich notowań w Europie. Szwjcarzy okazali się nadgorliwi, chcieli się podlizać Ameryce, etc. Na szczęscie się wycofali. Z czego i ja, i Ty - jak rozumiem - cieszymy się. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 22:50 Tak, tu masz racje ze Szwajcarzy byli nadgorliwi, czy przylizać się chcieli czy nie tego nie wiemy, słyszałam sprzeczne info w szwajcarskiej TV i będę tu ostrożna z twierdzeniem, mieli racje czy nie. Co do przedawniania przestępstw, tak nie jest jak twierdzisz, przestępstwa nie ulegają przedawnieniu w Europie, Polskę z tej dyskusji wykluczę z wiadomych względów. Co do Polańskiego i zarzutom przeciw niemu, podawałam już nie jeden link w tej sprawie do samego źródła, czyli szwajcarskiej prasy. USA nie było w stanie sprecyzować aktu oskarżenia w sprawie ekstradycji Polańskiego, USA nie było gotowe współpracować z wymiarem sprawiedliwości w Szwajcarii, USA nie było w stanie przedstawić świadków i co Polański miał być dalej aresztowany? Skoro nie ma sprecyzowanego aktu oskarżenia, nie ma przewinienia, nie ma sadu, nie ma ekstradycji, nie ma kary, nie ma winy. Wiec co jeszcze jest ci niezrozumiale? Dlaczego ten słynny w USA sędzia nie umiał sprostać swoim zadaniom? Kto się tu zblamował i podważył swoja wiarygodność, Szwajcaria czy USA? --------------------------------------------------------------- Pośmiej się z nami: mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4915776?pageId=&moduleId=4915758&categoryId=&goto=&show=_______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 23.07.10, 23:21 Dodam, w Szwajcarii i innych krajach zachodu nie jest tak jak jest w Polsce. Skoro Brudzinski, Macierowicz i inni pozwolą sobie powiedzieć na katastrofę smoleńską zbrodnia, a na człowieku zaraz ciąży już wyrok zbrodniarza. Winę trzeba udowodnić w sadzie, sprecyzować, dopiero po wyroku jest się winnym, przed wyrokiem jest się podejrzanym. W krajach Zachodu za takie oskarżenia na jakie pozwolił sobie Macierewicz, Brodziński i inni można dostać wysokie wyroki i jeszcze większe trzeba zapłacić odszkodowania i tak jest dobrze. W Polsce jest to normalka, codzienność akceptowana przez społeczeństwo i nie ponosi się za to kary ani żadnych konsekwencji prawnych jak i społecznych. Chory kraj. Teraz rozumiesz dlaczego wykluczyłam w poprzednim wpisie egzotyczność kraju nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa od razu mówię 23.07.10, 23:14 Od obrońców Pana Artysty chciałbym usłyszeć, co by zrobili, gdy ich trzynastoletnią siostrę (córkę, wnuczkę) dorosły facet najpierw upił i odurzył, a potem wykorzystał seksualnie. Ja bym takiego faceta ukatrupił, a potem bym się zabił. Jednak zabiłbym się nie dlatego, że go ukatrupiłem, lecz dlatego, że nie można było go ukatrupić kilkadziesiąt razy... Ale ja chamidło. dzikus niekrzesany. Barbarzyńca z przedlodowcowej jaskini. Cóż wy byście zrobili, ludzie wysokiej kultury? Macie siostrę, córkę, wnuczkę. Ona ma trzynaście lat i jest facet, który ją upija, odurza itd. Co robicie, gdy ktoś, kogo kochacie, dziecko, tak zostanie potraktowany... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: od razu mówię 23.07.10, 23:24 ajakzupa napisał: > Od obrońców Pana Artysty chciałbym usłyszeć, co by zrobili, gdy ich > trzynastoletnią siostrę (córkę, wnuczkę) dorosły facet najpierw upił i > odurzył, a potem wykorzystał seksualnie. > > Ja bym takiego faceta ukatrupił, a potem bym się zabił. Jednak zabiłbym się > nie dlatego, że go ukatrupiłem, lecz dlatego, że nie można było go ukatrupić > kilkadziesiąt razy... Ale ja chamidło. dzikus niekrzesany. Barbarzyńca z > przedlodowcowej jaskini. > > Cóż wy byście zrobili, ludzie wysokiej kultury? Macie siostrę, córkę, wnuczkę. > Ona ma trzynaście lat i jest facet, który ją upija, odurza itd. Co robicie, > gdy ktoś, kogo kochacie, dziecko, tak zostanie potraktowany... ***************** Byleś przy tym, udowodniłeś to jemu ze śmiesz twierdzić ze tak a nie inaczej było? USA nie potrafiło sprecyzować oskarżenia dla ekstradycji, wiec dalej jest ci to nie jasne? Nie sposób powtarzać populizm, sposobem jest coś udowodnić, sprecyzować, przedstawić świadków, wiec z czym masz problemy, z samym sobą albo zrozumieniem czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: od razu mówię 23.07.10, 23:36 Wystarczy, że sami adwokaci Polańskiego nie mówili, że tego nie zrobił- tylko, że to uwiedzenie dziecka było dawno. Polański to pedofil- choćby nawet wszyscy ministrowie kultury w EU uznali go za super reżysera (b jedno nie wyklucza drugiego). I za upicie dziecka i wykorzystanie go powinien odpowiedzieć (nie za filmy przecież) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: od razu mówię 23.07.10, 23:39 Czy ja o to pytam? Czy pytam o Polańskiego? Zarzucasz mi niezrozumienie czegoś, ale czy sam rozumiesz, o co pytam... Ps. Natomiast ty byłeś przy tym i widziałeś, że było nie tak, jak mówiło owo dziecko. Ale zgadzam się, tę sprawę powinien rozstrzygnąć sąd. Polański nie daje ku temu okazji i jak menel - nie zaś Genialny Artysta - zrzuca winę na sąd. Ot, uwziął się sąd na niewinnego człowieka i rzekomo pokrzywdzona też kiedyś się zawzięła, lecz teraz odpuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: od razu mówię 23.07.10, 23:51 ajakzupa napisał: > Czy ja o to pytam? Czy pytam o Polańskiego? Zarzucasz mi niezrozumienie czegoś, > ale czy sam rozumiesz, o co pytam... > > > Ps. Natomiast ty byłeś przy tym i widziałeś, że było nie tak, jak mówiło owo > dziecko. Ale zgadzam się, tę sprawę powinien rozstrzygnąć sąd. Polański nie daj > e > ku temu okazji i jak menel - nie zaś Genialny Artysta - zrzuca winę na sąd. Ot, > uwziął się sąd na niewinnego człowieka i rzekomo pokrzywdzona też kiedyś się > zawzięła, lecz teraz odpuszcza... ******************** Bzdury pleciesz, Polański z góry wiedział ze to będzie populistyczna pokazówka tego słynnego sędziego. Juz nie jeden raz napisałam ze USA zblamowało się z oskarżeniem Polańskiego i jeszcze dla ciebie jest to nie zrozumiale? Ilu niewinnych ludzi siedzi w USA w wiezieniach bez udowodnienia im winy? Ile takich ludzi zostało straconych w USA? Ile ludzi wypuszcza się z wiezienia po 25-ciu czy 30- stu latach którzy maja adwokatów domagających się precyzyjnego udowadniania winy i co na koniec okazuje się ze niewinnie stracił tyle lat zrycia w wiezieniu? Żeby kogoś nazwać winnym trzeba mu najpierw winę udowodnić i to dla Polaków jeszcze jest niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: od razu mówię 24.07.10, 09:19 Dziękuję za piękne, obszerne, empiryczne wyjaśnienia. Wreszcie pojąłem, choć ze mnie tłumok, debil: sądownictwo złe, więc należy przed tym sądownictwem uciec. Ucieczka uniemożliwia także udowodnienie winy. To bardzo mi się podoba i uważam, że należy powszechnie stosować takie podejście do sądownictwa. Swoją drogą, jakżeż durni ci Amerykanie. W większości stawiają się do sądu. Na szczęście, są nieliczni geniusze, którzy potrafią uciec. Ps. Pokornie pozwolę sobie postawić inne pytanie: czy każdy oskarżany o coś, wedle ciebie, powinien uciekać przed sądem i czy gdyby ktoś złamał prawo wobec ciebie, też byłbyś za tym, żeby twój krzywdziciel uciekł i by nikt (policja, prokuratura itp.) nigdy go nie ścigał? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A wiesz czemu Madoff wpadł? Bo swoich... okradł... 24.07.10, 10:13 ...bo gdyby ich gwałcił, mordował, kominem na wolność puszczał, to by mu się upiekło jak Polańskiemu... Wystarczy tym tutaj dyskutantom forum-owcom przyjrzeć się jak te owce myślą (żadne tam nosy, żadne penisy) - i już wiesz kto jest kto. I to, sposób myślenia, jest odwieczną tragedią wspaniałego, inteligentnego, uzdolnionego artystycznie narodu żydowskiego. To jest źródło wszystkich jego nieszczęść - a nie holokaust, jedna z jego konsekwencji. ajakzupa napisał: > Dziękuję za piękne, obszerne, empiryczne wyjaśnienia. Wreszcie pojąłem, choć ze > mnie tłumok, debil: sądownictwo złe, więc należy przed tym sądownictwem uciec. > Ucieczka uniemożliwia także udowodnienie winy. > > To bardzo mi się podoba i uważam, że należy powszechnie stosować takie podejści > e > do sądownictwa. Swoją drogą, jakżeż durni ci Amerykanie. W większości stawiają > się do sądu. Na szczęście, są nieliczni geniusze, którzy potrafią uciec. > > Ps. Pokornie pozwolę sobie postawić inne pytanie: czy każdy oskarżany o coś, > wedle ciebie, powinien uciekać przed sądem i czy gdyby ktoś złamał prawo wobec > ciebie, też byłbyś za tym, żeby twój krzywdziciel uciekł i by nikt (policja, > prokuratura itp.) nigdy go nie ścigał? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: A wiesz czemu Madoff wpadł? Bo swoich... okra 24.07.10, 10:33 To bardzo ciekawa uwaga. Oznacza to, że w Ameryce Żydzi stają przed sądem, jeśli złamią prawo w odniesieniu do Żydów? Jeśli jednak Żyd w Ameryce złamie prawo w odniesieniu nie do Żyda, to nie chcą go sądzić? Czemu zatem ścigają Polańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: A wiesz czemu Madoff wpadł? Bo swoich... okra 24.07.10, 11:50 Oni jak kogoś chcą dogonić, to potrafią (np...Osama Bin Laden, hahaha!) A grzech największy u nich to jak Żyd Żyda okradnie, powtarzam: nie zgwałci, czy zabije, lecz oszuka, bo kradzież to okazanie wyższości intelektualnej nad drugą osobą. ajakzupa napisał: > To bardzo ciekawa uwaga. Oznacza to, że w Ameryce Żydzi stają przed sądem, jeśl > i > złamią prawo w odniesieniu do Żydów? Jeśli jednak Żyd w Ameryce złamie prawo w > odniesieniu nie do Żyda, to nie chcą go sądzić? > > Czemu zatem ścigają Polańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: A wiesz czemu Madoff wpadł? Bo swoich... okra 24.07.10, 12:07 Już rozumiem, jeśli w Ameryce Żyd okradnie Żyda, to idzie do pudła. Jeśli natomiast okradnie Polaka, Niemca, Meksykanina, Anglika, Irlandczyka, to jest wolny. Rozumiem też, że okradzeni Polacy, Niemcy itd. siedzą cicho i godzą się na to, że ich okradają. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Czasem się buntują. Ameryka tu "ni pri czom"... 24.07.10, 12:30 ...z niej Żydzi też jaja robią, jak im to odpowiada. Myślisz, że wybaczą Obamie manewry na Wall Street? ajakzupa napisał: > Już rozumiem, jeśli w Ameryce Żyd okradnie Żyda, to idzie do pudła. Jeśli > natomiast okradnie Polaka, Niemca, Meksykanina, Anglika, Irlandczyka, to jest > wolny. Rozumiem też, że okradzeni Polacy, Niemcy itd. siedzą cicho i godzą się > na to, że ich okradają. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: od razu mówię 24.07.10, 10:28 Bieda w tym że dorosławą pannę mamunia dostarczyła na sesję Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: od razu mówię 24.07.10, 11:00 Dorosła panna? Mógłbyś określić wiek tej dorosłej panny? Chyba z 19 lat, a może 21? I czemu ci idioci Amerykanie ścigają Artystę? Dlaczego oskarżają o upicie, odurzenie, seks? Paranoicy ci Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: od razu mówię 24.07.10, 10:56 Polański, jak wiadomo zadzwonił do szanownej mamusi a ona ze smiechem wyraziła zgodę na pozostanie córki u znanego "psa na dziewczyny". Nie ma porównań z przeciętną rodziną, która nadzoruje wyjścia swoich dzieci. Ani z dzisiejszą, konserwatywną epoką. o były czasy dzieci-kwiatów i dużej swobody obyczajowej. Świat ewoluował w międzyczasie. Dziś R.P. jest tradycyjnym ojcem rodziny, a Samantha matką w b. średnim wieku, chciała uniknąć rozgłosu ze względu na swe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_basia Re: od razu mówię 24.07.10, 21:44 Samancie brakowało trzech tygodni do 14 lat. Moja córka jest obecnie starsza od ówczesnej Samanty. Potrafię sobie wyobrazić, jak bym się martwiła, gdyby moje dziecko w tym wieku zaczęło życie seksualne, nawet niekoniecznie z dorosłym facetem, a z kolegą - jak to było w przypadku Samanty. Do tego - piło alkohol, brało choćby najłagodniejsze narkotyki. Moja córka jest już dorosła i nie martwię się jej życiem seksualnym, ale pewnie cierpiałabym, gdyby została zgwałcona, była molestowana przez szefa w pracy lub t.p. Ale z pewnością nie wysłałabym jej samej - czternastoletniej - na sesję zdjęciową z reżyserem. A gdybym wysłała - sugerując przy okazji, że może i dla mnie, ambitnej i niestarej jeszcze matki, znalazłoby się coś w jakimś filmie - to potem miałabym żal i pretensje do siebie, za swoją głupotę. Pewnie, że w żadnych okolicznościach nie należy zmuszać do seksu, ani dziecka ani osoby dorosłej - a przyjmuje się, że za tego typu przemoc wobec dziecka kara powinna być cięższa. Jednak nie kara śmierci i nie lincz! Samanta dostała sporą sumę pieniędzy w ramach zadośćuczynienia i jak mówi w wywiadach - traumę ma teraz, gdy sprawa jest przypominana. Polański zapłacił, siedział w więzieniu w USA, teraz w Szwajcarii; miał też areszt domowy czekając na ekstradycję. Może to wystarczy jako odkupienie winy? Odpowiedz Link Zgłoś
miro-24 ok.inny Zeitgeist ... 23.07.10, 23:49 znana Matka o imieniu Maryja..nie miała 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wpieprzony Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 24.07.10, 03:44 Zgilizna moralna w odroznieniu od przestepstwa nigdy sie nie przedawnia i smierdzi do konca, nie wazne czy jest ubrana we frak z palmami Akademii czy w lachy clocharda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliforniczyk Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 24.07.10, 05:50 Ja osobiscie nie tylko bede bojkotowal panskie filmny ale bede propagowal bojkot pana w krajach angielsko jezycznych . Mam nadzieje, ze wladze USA pana gdzie i kiedys dopadna i pokaza swiatu, ze nawet ludzie tacy jak pan staja przed majestatem prawa . Nie jest pan ani mezczyzna ani t.zw. Mensch - zydowskie okreslenie ...prawdziwego mezczyzny .Do zobaczenia w sadzie amerykanskim . Wlodzimierz Rawa Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 24.07.10, 10:26 Na szczęście możesz tak samo mało jak małym jesteś człowieczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 24.07.10, 10:36 Odpisuję Ci pod wczorajszym postem, że szkoda na nich naszego czasu i energii. Nikt ich nie przekona, że białe jest białe a czarne czarne :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 24.07.10, 10:43 Dziękuje.I pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 24.07.10, 08:37 Przestępca i jego przyjaciele, czyli powiedz czyim jesteś przyjacielemm a powiem ci kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2010 Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozwol... 24.07.10, 10:16 Biedaczek z tego Polanskiego. Strasznie się nacierpiał, wyglądając przez okno z widokiem na Alpy. Polański wykręcił się sianem. To smutne, że bogaty i sławny pedofil nie jest traktowany tak samo, jak pedofil anonimowy, którego nikt nie popiera. A fakt, że ofiara gwałtu już dawno mu wybaczyła (po otrzymaniu sowitej zapłaty) nie zmienia przepisów prawnych i nie zwalnia z odpowiedzialności prawnej. Polański to niewątpliwie szalenie utalentowany reżyser. Ale jako człowiek... to zwyczajny śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jak na razie śmieci górą. I na forum... 24.07.10, 11:56 ewab2010 napisała: > Biedaczek z tego Polanskiego. Strasznie się nacierpiał, wyglądając > przez okno z widokiem na Alpy. > > Polański wykręcił się sianem. To smutne, że bogaty i sławny pedofil > nie jest traktowany tak samo, jak pedofil anonimowy, którego nikt > nie popiera. A fakt, że ofiara gwałtu już dawno mu wybaczyła (po > otrzymaniu sowitej zapłaty) nie zmienia przepisów prawnych i nie > zwalnia z odpowiedzialności prawnej. > > Polański to niewątpliwie szalenie utalentowany reżyser. Ale jako > człowiek... to zwyczajny śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
w1958 Zboczeniec ofiarą. 24.07.10, 12:13 Fajne jest życie zboczeńca. Może on sobie zgwałcić czternastolatkę i jednoczesnie kreować się na bohatera. Jeden warunek: musi być żydem i osobą z salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
miro-24 Re: Zboczeniec ofiarą-kto? 24.07.10, 19:53 w1958 napisał: > Fajne jest życie zboczeńca. Może on sobie zgwałcić czternastolatkę i > jednoczesnie kreować się na bohatera. Jeden warunek: musi być żydem > i osobą z salonu. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""" św.Józefa wrobili,i co chłop miał powiedzieć. a Maryja nie skończyła 13 lat to było w rodzinie żydowskiej ponad 2000 lat temu "nazad". z pis i endeckim pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Pisane w sobotę 24.07.10, 13:27 Pani red. S., szczególnie o takim nazwisku, nie powinna bać się pisać czyściej po polsku : "...wywiad z Andrzejem Kostenką..." [Kościuszką, Łukaszenką, Juszczenką itd.] - zamiast: ...wywiad z Andrzejem Kostenko.... Ot, tyle w morzu bluzgów... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Rzeczywiście czyste, przejrzyste. Jak woda w kiblu 24.07.10, 16:10 dar61 napisał: > Pani red. S., szczególnie o takim nazwisku, nie powinna bać się > pisać czyściej po polsku : > "...wywiad z Andrzejem Kostenką..." [Kościuszką, Łukaszenką, > Juszczenką itd.] > > - zamiast: > ...wywiad z Andrzejem Kostenko.... > > Ot, tyle w morzu bluzgów... Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Polański jest pedofilem nic tego nie zmieni 24.07.10, 16:29 Polański jako reżyser i pedofil jest traktowany w sposób nad wyraz dziwy i łagodny wobec obrzydliwego przestępstwa jakiego się dopuścił. Przestępstwo którego dopuścił się Polański winno być na równi traktowane jak morderstwo i tak samo wyrokowane(od 8 lat maksimum dożywocie). Polańskiego najniższy wymiar kary w chili obecnej co może go spotkać to ostracyzm i oby to go spotkało! Odpowiedz Link Zgłoś
kufa-62 Re: Polański jest pedofilem nic tego nie zmieni 24.07.10, 18:11 A,TY ROBERCIK WSIOWYM KATOLSKIM.MĄDRALĄ.Z DOSTĘPEM DO NETA. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Polański nich wsadza 13latko w rodzinie kufa-62 24.07.10, 20:03 Jetem ateistą tępaku i za traktowaniem każdego bydlaka równo przez prawo czy jest reżyserem, malarzem lub innym artystą ! Zbigniew Hołdys zadał pytanie w programie Marcina Mellera w czy "Polański jest lepszy od tych podofilów czyhających po świcie i co byś mówił gdyby ci wsadził w dupę w wieku 13 lat lub twojemu dziecku taki Polański, czy byś chciał aby mu darowano". kufa-62 ty jesteś nikim, piszesz aby obrażać i bez wiedzy i 100% przekonany że ostatnio co czytałeś to fora w internecie,nie książki lub gazety! kufa-62 twoje Alter ego to klawiatura i fora, już ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Polański jest pedofilem nic tego nie zmieni 24.07.10, 19:23 Tacy jak ty powinni dostawać dożywocie w szpitalu psychiatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 maciekz70 jeśli popierasz pedofilie to masz proble 24.07.10, 20:14 Jestem za 100% wolnością a nie z pedofilią i niszczeniem dzieciństwa przez takich Polańskich tępaku! Przeciwnie do 99% jak ty maciekz70, ja Polańskiemu napisałem że uważam go za pedofila 10 lat temu, zanim wybuchła ta afera ! Samantha Geimer otrzymała ogromne odszkodowanie i dlatego milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: maciekz70 jeśli popierasz pedofilie to masz p 25.07.10, 00:06 Durniu,uważać to ty se możesz,ale na szczęście nic jeszcze nie znaczy.Kiedy do twojego zakutego łba dotrze w końcu,czym jest naprawdę pedofilia.Przestań bawić się w inkwizytora.Do tego trzeba mieć trochę wyższy iloraz inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Re: maciekz70 jeśli popierasz pedofilie to masz p 25.07.10, 10:47 dewiant w tym smakosz pedofilii, ochyda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: maciekz70 jeśli popierasz pedofilie to masz p 25.07.10, 13:36 Jednak jesteś fanatycznym durniem.Jedyne co napisałem idioto to to,że Polański nie jest pedofile,bo pedofilia do pociąg do małych dzieci,a nie jednorazowy wybryk z dojrzałą nastolatką.Ale tacy fanatycy jak ty we wszystkim widzą tylko to co chcą zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 24.07.10, 22:46 wybitni artysci nie powinni stac ponad prawem. Aktorzy maja plastyczna osobowosc potrafia zagrac nawet w to,ze sa przesladowani zamiast poczucie winy ! Odpowiedz Link Zgłoś
bractwo_zakonne_himavanti Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 06.10.15, 17:28 Stop takim zboczencom i psychopatom jak Tomasz Sidor z Warszawy vel prestissimoLIVE! Czlowiek ten regularnie oczernia, obraza i szkaluje ludzi honoru, poszukujacych prawdy, przykleja im latki pedofili a tymczasem sam jest pedofilem fotografujacym male dzieci i nieletnie dziewczyny na rynku w Warszawie! Malo tego nie dosc ze pedofil to jeszcze pederasta schizofrenik i psychopata! Obraza ludzi na lamach prowadzonych przez siebie stron i forow: klamstwa-riese.blogspot.com/ h17.blox.pl Wszedzie widzi latajace spodki nawet tam gdzie ich nie ma na dodatek caly czas chodzi z bronia pod reka nawet po bulki do sklepu wychodzi z bronia za paskiem! Udziela sie tez bardzo aktywnie na innych serwisach miedzy innymi na youtube a takze forum gazeta.pl gdzie szkaluje szkaluje i jeszcze raz szkaluje niewinnych biednych ludzi szargajac im reputacje! Z tego co mi wiadomo zeszkalowal rowniez samego Sri Lalita Mohana! Trzeba cos z tym zrobic bo przeciez dalej tak nie moze byc zeby pedofil warszawski wsiok jeden dokonywal publicznie tak karygodnych i plugawych przestepstw! Odpowiedz Link Zgłoś
unhilo0 Re: Przyjaciel Polańskiego: Poczucie absurdu pozw 19.09.16, 00:29 Uwaga!!!!!!!! Przestrzegamy przed OSZUSTEM i PEDOFILEM małych dzieci używa on swojego nicku o nazwie ( norbercik17) zamieszkały w Lublinie - lecz różne podaje dane że niby przebywa poza granicami kraju itp. działa na portalach takicj jak olx.pl , allegro.pl , oraz na portalach pornograficznych. Wabi małe dzieci i nastolatki na kolekcje samchodzików resoraki, lalki barbie i jakie tylko dziecko ma zainteresowania. W miejscowości Lublin molestował 4 małe dziweczynki, z czego 3 zgwałci i skrzywdził. Obecnie ukrywa się poza granicami kraju. Podaje różne dane osobowe: Norbert Okoński, zam. Lublin ul.Szczytowa jak i Bartek Gawlicki, zam. Jelenia Góra, ul Kiepury Używa różnych przedpiotów do molestowania i gwałcenia dzieci. poszczególne informacje znalezione o nim w linkach poniżej: images83.fotosik.pl/17/1a09866ae42831de.jpg www.tinypic.pl/5kv91qtzmh2s wgrajo.pl/?v=pedofilmay.jpg Odpowiedz Link Zgłoś