Dodaj do ulubionych

Wyklęte in vitro

• starblast Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:16
      Jawnie mnie ta wypowiedź wkur...... Nie wypada jednak przeklinać, więc na jednym słowie poprzestanę. KK przesadza i to ostro. Nie godzę się na narzucanie posłom, których wybrałem jakiegoś tam nakazu lub zakazu. To społeczeństwo wybierało swoich reprezentantów w parlamencie. Hierarchia głosowała na takich samych zasadach co reszta. I tak powinni domagać się spełniania obietnic. A oni wykorzystują swoją pozycję i "firmę". Jako przedsiębiorstwo od zbawiania (lub jak kto woli opowiadania bajek) wymusza na swoich akcjonariuszach posłuszeństwa. Może pójdą zaraz o krok dalej i nakażą palenia i mordowania tych, którzy popierają in vitro? Jako katolicy parlamentarzyści będą musieli wybrać czy spełniać wolę "boską"... Ja też chce ekskomuniki, bo popieram in vitro. W sumie niedługo zgłoszę się po nią sam - vide apostazja.

Trochę ta 'zabawa' wydaje mi się, że jest po to aby odegrać się za młyn medialny za Komisję Majątkową. Widać, że przewałki muszą być niezłe jak próbują odciągnąć uwagę od te sprawy.
    • codzien Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:18
      Na szczęście to nie kościół i jego zachłanne pasibrzuchy decydują o mojej duszyczce i jej zbawieniu. Jeśli miałbym żyć wg nauk kościelnych jakie płyną z ambony, głosowałbym na PiS, a później w piekle bym się poniewierał. Nie dziękuję - wolę być sobą.
      Poza tym kościół nie ma żadnego prawa decydować co jest dla ludzi dobre a co nie. Najpierw niech się kościół z pedofilią wśród księży upora (i innymi grzeszkami także), a dopiero poucza innych jak godnie żyć. Bo któż jest bardziej głupi? Głupi, czy ten, który za nim podąża?
    • maxymus1 Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:19
      Aja jaj, zesrała się bida i płacze! Wy się tak kłątwy Biskupa boicie, jak ja śniegu z ubiegłego roku!Aja jaj, piurko w dupe sobie wsadzcie, będzie lepiej was widać, jazgoty jedne, no dobra wybaczam Wam, taki żart, wiecie rozumiecie, no.
    • starblast Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:19
      Aha... jak "prawdziwi Polacy" urządzali imprezy pod krzyżem, bezcześcili go to hierarchia ostro nie reagowała. Dziwiłem się, dlaczego nie zagrożą ekskomuniką. Przecież krzyż dla katolików to świętość, a oni biernie pozwalali się na nim wyżywać.
    • greg44pol44 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:20
      ciekawe kto sie boi prawdy bo dzis wykasowano moje dwa posty !!!!!!!!!
    • mariolka2010 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:20
      Gdy uczyć będziemy ludzi, jak powinni myśleć, a nie co powinni myśleć, to unikniemy wielu nieporozumień.

Jeśli będziecie żądać tylko posłuszeństwa, to zgromadzicie wokół siebie samych durniów.
      Empedokles z Agrygentu (zw. Girgenti, V w. p.n.e.)

Czasem mnie diabeł kusi, by uwierzyć w Boga i myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości.
    • greg44pol44 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:21
      STARY, ZACOFANY CZLOWIEK i pewnie bardzo samotny, chyba nie doznam milosci i szczescia rodzinnego w zyciu a straszenie ekskomonika???? haha w dzisiejszych czasach w XXI w ciekawe kto z ludzi oswieconych i wyksztalcony boi sie gusel, klatw czy ekskomuniki kosciol umiera naturalna reakcja na takich jak ten czlowiek, wywodze sie z barzo religijnej rodziny ale juz malo kto z nas chodzi i ma potrzebe bycia w kosciele, niech sie pan hoser zajmie tym czym powinien;;; gloszeniem slowa bozego a nie wkraczanie w dziedzine o ktorej nie ma pojecia. rozumiem, ze to obala mit boskosci / no bo tylko bog daje i odbiera zycie: ale coz zycie pedzi swoim torem i ewouluje a koscio zostaje w tyle i to coraz czesciej sam
      mam kilkoro znajomych,
    • tojamyszka Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:22
      Proponuję aby Abp Henryk Hoser sam sobie nalozyl ekskomunikę . Zawsze bylo tak , ze najbardziej oczytaną i inteligentna grupa byli księża , bo byli najbardziej wykształceni . Czy cos sie zmieniło ? Mam wrazenie , ze nie ktorzy nie potrafia czytac konkordatu , a to powinna być katechizmówka dla duchowienstwa . Proszę skupcie sie na nauczaniu a nie na karaniu i klątwach , bo wasza wladza na ziemi to nic w porownaniu do tej w niebie . Dla mnie to "pikuś " czy bede wykleta czy nie , mnie i tak sadzic bedzie kto inny . Czlowiek to ulomna istota wiec ma prawo sie pomylić i nie myslcie , ze dostaliscie patent " komu odpuścicie bedzie odpuszczone , komu zatrzymacie będzie zatrzymane" . Jestescie tylko ludzmi i nie do Was należy ostateczny osąd . Amen
    • adkalin Obrzydliwy szantaż 18.10.10, 09:22
      mam nadzieję, że przynajmniej niektórzy posłowie mają jaja i się nie ugną.
    • emeryt21 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:24
      Oczywiscie kosciol katolicki nie wtraca sie w sprawy polityczne.Przestrzega rozdzialu kosciola od panstwa.......Jedynie od czasu do czasu cos tam palnie tak jak ten Hoser.
      Czy nie powinien byc ukarany za zlamanie zasad konkordatu ????
      To byl probny balon ze strony kosciola,ale czy te stare brzuchate postaci nie zdaja sobie sprawy,ze w tym temacie dzialaja na szkode ludzi????.. Nie przysporzy im to zwolennikow a wrecz przeciwnie.Tacy jak ja zaczna omijac kosciol z daleka a szczegolnie jego funkcjonariuszy.
      Dosc tego.Kosciol od wiekow byl "do tylu" i wlasciwie nie wiadomo dlaczego ? Pomijam sredniowiecze,bo wtedy wszyscy byli ciezko do tylu,ale teraz w XXI wieku ?
    • curtislemay Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:26
      Za komuny to przynajmniej pozbywali sie niewygodnych ksiezy a teraz nie ma kto tego zrobić.
    • desidero1 Peatz za pedofilstwo nie został ekskomunikowany 18.10.10, 09:26
      a w panstwie świeckim jakim jest RP pedofilstwo jest karane
    • kulszowa Wyklęte in vitro.A pedofilstwo ??? 18.10.10, 09:26
      Panowie biskupi ziemia jest okrągła !!!!!!!!!!!! Co nawet kilka lat temu przyznał i zgodził się z tym faktem sam papierz Wojtyła.A może niech panie biskupie dla lepszego wrażenia postraszysz tych posełków jakimiś mękami ,a następnie jakimś stosikiem... hmm ? Efekt murowany - przynajmiej wśród kilkudziesięciu oszołomów utzrymywanych za Polaków pieniądze i pierdzących w stołki na wiejskiej.
    • mineyko Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:29
      Najlepiej cały naród ekskomunikować, wtedy jeden z wielu naszych kłopotów zostanie automatycznie rozwiązany.
      Natomiast podatki za nieruchomości Kościoła, będzie opłacać Watykan!
    • decent76 Niech się kościół katolicki zajmie swoimi problema 18.10.10, 09:30
      mi i zostawi w spokoju Państwo Polskie bo jak na razie jest jeszcze świeckie.
      Wasza jurysdykcja kończy się na płocie parafii, możecie oczywiście wyrażać swoje opinie ale nie macie prawa wpływać na powstające prawo w tym kraju macie swój nazywa się Watykan i tam możecie stanowić co wam się podoba wara klechy od rodzin i in vitro
    • kociewiak2 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:31
      ...a molestowanie ,pedofilia,zboczenia ksiezy to nie jest zabijanie sumienia,,kto z ksiezy jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamien,,,Kazdy wierzacy odpowiada przed sedzia najwyzszym jakim jest Pan BOG Jedyny.....
    • kbl Ekspresowa apostazja! nareszcie! 18.10.10, 09:34
      XXI wiek nareszcie zawitał do tej FEUDALNEJ instytucji. Zamiast świadków i bezsensownych zaświadczeń AUTOMATYCZNIE WYKREŚLAĆ nieposłusznych DOKTRYNOM kościelnym. To jest bardzo słuszna droga. Dzisiaj nikt nie ma czasu na CELEBRĘ.
    • naiwna24 Stary Pajac w rozowej sukience!!!! 18.10.10, 09:35
      Bardzo dobrze, przedstawiciele kościola sami kopia pod soba dołek. W końcu wpadną. Stary fiut niech nie korzysta z najnowszych osiągnięc medycyny, bo medycyna jest zła!!!! In vitro jest złe. Wszystko jest zle!!!!Boze, w jakim chorym kraju ja zyje. I dlaczego ten stary fiut jezdzi najnowszym modelem zachodniego auta?
      Ludzie, wezcie się zbuntujcie i przestancie chodzic do kosciola, przestancie dawac kase tym pajacom w rozowych sukienkach. zobaczycie jacy wtedy beda mili!!!!!
    • apas13 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:35
      Panie i panowie posłowie, nie lękajcie się! Jak pokazują ostatnie wydarzenia w Watykanie, Kościół - matka wasza raz ekskomunikuje (za walkę z pedofilią na przykład), by zaraz potem wynieść na ołtarze. I tak jest nieźle, bo jeszcze całkiem niedawno mieli inne modus operandi - przed wyniesieniem na ołtarze lubili potorturować albo na stosie spalić, za naukę na przykład... Kościół natchniony Duchem Świętym wprawdzie nigdy się nie myli, ale robi to, rzekłbym, dość perwersyjnie...
      I jeszcze jedno. Pamietajcie, dla kogo pracujecie. Macie stanowić prawo dobre dla ludzi, to nie kościół wam płaci, nie kościół was zatrudnił... Jak zamienicie pensje posłów na wypłatę kościelnego - słuchajcie biskupów do upadłego, no problemo...
    • jhbsk Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:35
      Mam dość włażenia z butami w cudze życie przez bezżennych i teoretycznie bezdzietnych panów w sukienkach.
    • janonet4-4 Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:36
      czas zbudować jeszcze 10.000 świątyń jest za mało -to będzie powszechna szczęśliwość!!!!!!!!!!!
    • poppers68 Potrzebujemy nowej formacji politycznej 18.10.10, 09:37
      Potrzebujemy nowej formacji politycznej, która m.in.:
      1. Spowoduje odzyskanie zagrabionych pazernie nienależnych Kościołowi nieruchomości oraz
      terenów bądź nakaz zapłaty za sprzedane już dalej po KOMERCYJNEJ cenie.
      2. Spowoduje,że wreszcie Urzędy Skarbowe zajmą się proboszczami i ich pokrętnymi
      businessami.Szczególnie tzw. ''darowiznami na rzecz Kościoła Katolickiego"
      3. Spowoduje wprowadzenie takich zmian w prawie ,aby księży lubiących gwałcić dzieci
      bez pytania kurii czy innych kościelnych gremiów OBLIGATORYJNIE na podstawie
      doniesień do prokuratury sadzać normalnie i regularnie do więzień. Bez przedawnienia
      czynu.
      4. Spowoduje wyegzekwowanie przepisów przedwyborczych zakazujących agitacji
      wyborczej w czasie trwania ciszy.W przeciwnym wypadku Sąd Rejonowy i stosowna
      grzywna dla obsady ambony kościelnej oraz wyznawców jedynej słusznej
      nieżydowskiej opcji sprzed kościołów
      5. Spowoduje normalne i legalne wprowadzenie możliwości dokonania zapłodnienia
      In Vitro dla małżeństw, par itd. starających się bezskutecznie o potomstwo
      6. Spowoduje wyprowadzenie religii ze szkół z jednoczesnym niedotowaniem przez
      państwo wszelkiej masy katechetów, kapelanów "szpitalnych", wojskowych itd. opłacanych
      bardzo sowicie z naszych podatków
      7. Spowoduje procedurę DOBROWOLNEGO opodatkowania się osób chcących łożyć na
      swój Kościół z jednoczesnym ODCIĘCIEM Kościoła Katolickiego od potężnych
      i preferencyjnych tylko dla niego subwencji finansowych.
      8. Spowoduje bardzo surowe kary dla lekarzy -hipokrytów odmawiających kobietom
      wykonania zarówno badań prenatalnych jak i aborcji w ramach funkcjonującego
      w Polsce prawa.
      9.Spowoduje,że Radio Maryja zacznie płacić zarówno podatki jak i potęzne kary za
      nawoływanie do nienawiści.

Czy doczekamy się takiego stanu rzeczy ,czy też rzeczywiście przyjdzie nam czekać na
      poskiego Zapatero lub autentyczny sukces nowej formacji. I nie mam tu na myśli
      Janusza Palikota. Po prostu, może czas znaleźć lub wyłonić opcję normalnego
      obywatelskiego ruchu politycznego.Bez hipokryzji i strachu przed związkowcami,księżmi i
      Radiem Maryja.
    • dyspepsja Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:37
      to się w głowie nie mieści, ile do powiedzenia mają, ci, którzy grosza na państwo nie płacą.
      Odciąć ten kombinat od państwowej piersi, obłożyć podatkami i ograniczyć ich wpływ na nasze życie publiczne. Nie cytować ich w mediach, nie miętolić każdego chorego słowa, które wyda z siebie facet, który nie mając własnej rodziny (żony i dzieci), wpieprza się w cudze.

To jest granda, żeby banda starych dziadów miała wpływ na to, że kobieta chce być matką.
      Lepsze "patolki", które po pijaku parszczą się jak prusaki i rodzą dzieci jedno za drugim, a potem wiszą na garnuszku państwa. Potem te dzieci w większości upodobniają się do rodziców i dookoła Wojtek. A kobieta, która ma szansę na własne dziecko, musi zapłacić grube pieniądze za zabiegi i jeszcze żyć z piętnem, że kogoś zabiła (vide swoje zarodki).

Przez zachowanie kościoła odechciewa się wszelkiej wiary w cokolwiek.
    • mundi8 Wyklęte in vitro 18.10.10, 09:38
      Brawo abp Hoser.Nie potrzeba,aby było dużo ludzi w Kościele,ale ci którzy do niego należą niech będą chrześcijaninami na serio.Jeżeli jakiś polityk stawia swoją inteligencję ponad nauczanie Magisterium Kościoła niech jak najszybciej opuści Kościół i działa na swój prywatny rachunek.Chcą politycy i dziennikarze przesuwać granice moralne? I mieć jeszcze poparcie Kościoła? Chyba nie mają rozumu.I niech ponoszą konsekwencje!!!
    • jerz24 Naproechnologia zamiast in vitro!! 18.10.10, 09:40
      bardzo dobre posunięcie biskupa Hosera. Nie rozumiem tylko postawy Ks. prof. Remigiusza Sobańskiego... Przecież jest udowodnione ,ze od poczęcia człowiek. Wiec jesli mamy juz zarodki, to mamy juz do czynienia z człowiekiem. To jak można zamrozić człowieka i skazać go na niepewny los? A wiadomo, ze część zarodkow zostanie i tak zniszczona. jeśli ktoś uwaza sie za katolika ,to niech postępuje jak katolik. mamy przeciez naprotechnologię. Moze rząd zainteresowałby sie tą metoda. Ona leczy niepłodność w przeciwieństwie do in vitro, ktore pomaga tylko urodzić dziecko, ale kobieta nadal pozostaje niepłodna...
      • starblast Re: Naproechnologia zamiast in vitro!! 18.10.10, 09:52
        jerz24 napisał:

> bardzo dobre posunięcie biskupa Hosera. Nie rozumiem tylko postawy Ks. prof. Re
        > migiusza Sobańskiego... Przecież jest udowodnione ,ze od poczęcia człowiek. Wie
        > c jesli mamy juz zarodki, to mamy juz do czynienia z człowiekiem. To jak można
        > zamrozić człowieka i skazać go na niepewny los? A wiadomo, ze część zarodkow zo
        > stanie i tak zniszczona. jeśli ktoś uwaza sie za katolika ,to niech postępuje j
        > ak katolik. mamy przeciez naprotechnologię. Moze rząd zainteresowałby sie tą me
        > toda. Ona leczy niepłodność w przeciwieństwie do in vitro, ktore pomaga tylko u
        > rodzić dziecko, ale kobieta nadal pozostaje niepłodna...

Czytałem na wikipedii o tej "technologii". To kolejny wynalazek kościółkowych. Toć to oni się znają już na wszystkim. Poważni lekarze nie zajmują się pseudonauką, bo gdzie mają się tego nauczyć? Podczas mszy?:D Najlepszą wiedzę posiadają duchowni w temacie "jak wejść butami w czyjejś życie"...
      • no_nick Re: Naproechnologia zamiast in vitro!! 18.10.10, 09:56
        jerz24 napisał:

> bardzo dobre posunięcie biskupa Hosera.

Niech słowa wasze będą "Tak - tak , nie -nie" pisze Pismo. jestem głęboko wierzącym człowiekiem i muszę przyznać, że mam spory problem w zrozumieniu tego - jak piszesz - dobrego posunięcia biskupa Hosera. Gdzie był, kiedy z katolickiego radia lała się nienawiść rasowa (zgodna z najważniejszym przykazaniem naszej wiary o miłości bliźniego, nie wspominając nawet o słowach "miłujcie nieprzyjaciół swoich") , gdzie były jego bardzo dobre posunięcia w czasie gdy zgraja profanów "broniła" krzyża , gdzie wreszcie był w sprawie abp. Peaetza i molestowania dzieci przez duchownych na całym świecie ? Może - nad czym ubolewam - był wtedy u prawników , konsultować sposób dochodzenia odszkodowania od miasta za Ogród Saski? Co z kolei zgodne jest ze słowami pisma o nie służeniu brzęczącej mamonie.

Oczywiście powyższe uwagi są w tym samym stopniu skierowane do większości hierarchii, która własnymi słowami przyczynia się do sukcesu wrogów kościoła - a tychże wrogów szuka wszędzie dookoła - ale jak mówi Pismo - nie warto zajmować się źdźbłem w oku bliźniego , samemu mając w oku belkę. Wstyd księże Biskupie.
      • kontrabas24 Re: Naproechnologia zamiast in vitro!! 18.10.10, 10:41
        nie, nie leczy. żadna metoda na świecie poza iv nie leczy męskiej niepłodności.
      • demon.maxwella Re: Naproechnologia zamiast in vitro!! 18.10.10, 10:53
        Naprotechnologia nie jest żadną alternatywą w przypadku niepłodności męskiej, która stanowi 40% przypadków. Owszem, można łykać cynk+witaminy, można leczyć żylaki powrózka, można się nawet truć antyestrogenami przez parę miesięcy - ale to, że uda się z 0,5 mln/ml skoczyć na 1 mln/ml nie ma z punktu widzenia fizjologii zapłodnienia praktycznie żadnego znaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka