q-ku 31.10.10, 09:31 i tak będzie zawsze, Palikot się spóźni, nie dorobi, nie dokończy widziałem to, byłem na obradach Przyjaznego Państwa on umie tylko zaczynać coś i nie kończy potem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryszard-2 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 09:59 Bez względu na wzgląd to jednak to,że sale są pełne młodzieży i ludzi interesu to jest zastanawiające.Ciekawym jest też fakt ogólnego poparcia rozdziału Kościoła od Państwa.Już sama przyśpieszona likwidacja Komisji Kościelnej przemawia za tym ,że Palikot ma rację .Może się narodzi coś nowego,konkurencyjnego dla zasłużonych partii:PO,PiS,SLD.Juz był by czas najwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
sakoveba Ależ GW próbuje zdyskredytować tego Palikota!:-))) 31.10.10, 23:02 Najpierw GW rozgłaszała sondaż, w którym Palikot miał 2% (jeszcze zanim zarejestrował partię), wszem i wobec trąbiąc , że gość jest bez szans. Teraz, kiedy ma 4%, nabrali o tym wody w usta: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8592353,Sondaz__Platforma_liderem__rosnie_poparcie_dla_partii.html Wolą uprawiać "sztukę reportażu" o tym, jaki to folklor i pic ta partia Palikota (trzeba przyznać, że reportaż robi to niezbyt wyszukanymi środkami). A tym czasem partia Palikota to naprawdę szansa, żeby podważyć układ PO-PiS (z przystawką SLD w tle), który tak świetnie rozsiadł się na polskiej scenie politycznej, że znikąd nie widać, co mogłoby go ruszyć. Palikot myśli nowocześnie, mówi odważnie i ma własną kasę, co w przypadku polityka jest zaletą a nie wadą. Ja go popieram, bo chcę zmieniać kraj w kierunku wolnego, nowoczesnego i przyjaznego społeczeństwa w stylu europejskim. A to się samo nie zrobi. www.ruchpoparciapalikota.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Ależ GW próbuje zdyskredytować tego Palikota! 01.11.10, 02:58 I wolnie, nowocześnie i przyjaźnie społeczeństwu wymachuje gumowym penisem. Gratuluje wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_davisson Re: Ależ GW próbuje zdyskredytować tego Palikota! 01.11.10, 06:48 Cóż panterko - gdyby nie gumowy penis do dzisiaj wszyscy udawaliby, że na pewnym polskim posterunku Policji policjant nie zgwałcił żadnej kobiety.... A tak, dzięki Palikotowi i winny się znalazł i jego przełożeni wymiotli to zdarzenie spod dywanu i inni potencjalni gwałciciele zrobili się pewnie ostrożniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Ależ GW próbuje zdyskredytować tego Palikota! 01.11.10, 15:48 Genialne! Czy nie prościej i bardziej kulturalnie było wskazać gwałciciela palcem a nie gumowym penisem? Co to za magiczny penis który wskazuje gwałcicieli? Może różdżkarze powinni używać gumowego penisa w swoich pracach skoro ten penis taki magiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Dziś Palikot daje próbę programu. 01.11.10, 16:16 Dziś Palikot na swoim blogu odkrywa karty. Jest to dla niego i jego zwolenników pozytywna zapowiedź. Widzimy zapowiedź programu Ruchu. Tego do dziś mi było brak. Wczoraj jeszcze odpowiadając na jeden z wpisów. Napisałem: q-ku napisał: (to był ten wpis) > i tak będzie zawsze, Palikot się spóźni, nie dorobi, nie dokończy > > widziałem to, byłem na obradach Przyjaznego Państwa > > on umie tylko zaczynać coś i nie kończy potem A to moja wczorajsza odpowiedź Zamierzałem dopisać się do jego paczki. Być może uda mu się utworzyć partię liczącą się na scenie politycznej . Ale za późno zaczął. na starcie nie ma poparcia ze strony autorytetów moralnych. Nie przedstawił programu kompleksowego (a powinien to być program dla ludzi pracy najemnej, małych przedsiębiorców i młodego pokolenia) obejmującego - życie społeczne, reformę państwa, powrót do jego świeckości, poglądy na gospodarkę i finanse, wizję państwa na najbliższe 20 lat. Oparty powinien być na opisie i ocenie stanu istniejącego, wskazaniu błędów i wypaczeń, sformułowaniu propozycji zmian i reform. Dopiero wtedy znajdzie się większe grono podobnie myślących i zawiedzionych rządami konserwatystów (do których zaliczam PO, PiS , PSL i częściowo SLD). Palikot nie prezentuje takiego programu (bo go nie ma). A walcząc jedynie z Kościołem skazany jest na klęskę. Do tego ten jego słomiany zapał, powierzchowność, To zniechęca do palikowego ruchu. A szkoda, bo potrzebna jest Partia Nowej Polski (PNP). ----------------------------------------------------------------------- Dziś Palikot pisze: 1 listopada 2010 Konserwatysta polski anno domini 2010 Być konserwatystą to akceptować to, co jest (Sikorski). Taka definicja to w praktyce rezygnacja z jakichkolwiek wartości, to akceptacja polityki modnych tematów, populistycznych oczekiwań, sondaży. W tym sensie konserwatystą jest i Napieralski, i Pawlak, i Tusk. Jedynie Kaczyńskiemu o coś chodzi. Do czegoś przekonuje, ale niestety to „coś” w jego wydaniu ma charakter patologiczny, perwersyjny i bardzo osobisty. Deficyt przywództwa, to dzisiejsza miara konserwatyzmu. Zasadnicza wiara Tuska, że gdy się zbuduje autostrady i boiska to będą po nich jeździli i biegali nowocześni Polacy jest niczym nie uzasadniona. Bez wysiłku prawdziwego wskazywania drogi, a więc bez zmian w edukacji, kulturze i w sprawach społecznych, i bez uczynienia z tego priorytetów rządzenia, pozostaje wiara w to, że otwarcie na Europę i unijne programy, niczym niewidzialna ręka rynku z początku lat dziewięćdziesiątych, zastąpią moc – a raczej niemoc – polityki. ----------------------------------------------------------------------------- Wracam do grona zwolenników Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Kaczynski i PIS już nie mają pojedynczego wroga... 31.10.10, 10:16 Palikot nie jest już sam, stoi za nim jego stronnictwo..Teraz Kaczynski z kumplami będą musieli spróbować powalczyć z grupą ludzi, którzy zamiast moherów mają poukładane w głowach.. Palikot ośmieszy "rodzinę Kłamczyńskich" doszczętnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: Kaczynski i PIS już nie mają pojedynczego wro 31.10.10, 14:50 ....tia lobotomia czyni cuda i nienajgorzej "uklada " w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 10:18 Jak widać zawsze są jacyś ludzie gotowi do pójścia za psycholem. Zapewne jednym z symboli tej partii Paliszczura (czy tam innego zwierzaka) będzie gumowy członek, bo jak wolność to wolność i przecież wódz już nim wymachiwał w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 jeśli prócz wyzwisk masz dobry program, argumenty 31.10.10, 13:09 nie zazdrość niewiasto, spróbuj i ty czymś pomachać, może i za tobą ktoś pójdzie... ot, logika.. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: jeśli prócz wyzwisk masz dobry program, argum 01.11.10, 02:22 Zazdrościć Paliszczurowi (czy innemu tam osłowi?) i czego? Czyżby machanie gumowym penisem publicznie to nie była oznaka choroby umysłowej? I czyżbyś ty poszła za tym Palipsem? Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 Re: jeśli prócz wyzwisk masz dobry program, argum 01.11.10, 17:54 pantera03 napisała: > Zazdrościć Paliszczurowi (czy innemu tam osłowi?) i czego? Czyżby machanie gumo > wym penisem publicznie to nie była oznaka choroby umysłowej? I czyżbyś ty poszł > a za tym Palipsem? Chyba OSŁU, nie osłowi.. cóż, masz problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: jeśli prócz wyzwisk masz dobry program, argum 01.11.10, 19:14 Kilku dyskutantów na tym forum nie ma wiedzy praktycznej, życiowej. Pieniaczą się tylko, piszą idiotyzmy. Co można z nimi zrobić ? O..ć. Odpowiedz Link Zgłoś
green_bonobo Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 19:53 Pantera widzi w Palikocie psychola. Jak nazywasz miła pantero ludzi, którzy wierzą, że człowiek może przeżyć w brzuchu wieloryba 3 dni (biblijny Jonasz) , a Bóg, który wymordował w potopie niemal wszystkich mieszkańców Ziemi, bardzo kocha ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 02:23 To dyskusja jest na temat Palikozy czy na temat teologii? A może wolisz zachwalać ateizm, razem z braćmi Adolfikiem, Józiem Stalinem czy inna menda Marksowska? Odpowiedz Link Zgłoś
piss-fuckface Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 08:05 Akurat ci dwaj wyraznie zawzorowali sie na krucjatach, podbojach Nowego Swiata i szerzeniu wiary katolickiej przy pomocy ognia i miecza. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 15:41 Aleś strzelił jak kula w plot. doucz się najpierw a później rzucaj wielkimi słowami. Lewackie kmioty powtarzają hasełka propagandy faszystowsko-komunistycznej zamiast po prostu poczytać trochę historycznych książek. Zamiast spędzać czas na face fucking może w przerwach weź się za naukę? Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 02.11.10, 04:55 Pantero, smiejesz sie z Palikota, a sama obrazasz go niewybrednie zmieniajac jego nazwisko. Czy to jego wina jak sie nazywa? Gumowy penis to byl rekwizyt. Nie podoba Ci sie? Ok. Ale dyskutuj z tym co Palikot chce zrobic, z ograniczeniem wplywow kosciola, zmiana myslenia w tym kraju, a nie obrazaj go.... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 02.11.10, 16:02 Można dyskutować z normalnymi osobnikami a nie z umysłowo uszkodzonym Palikurczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 20:47 pantera03 napisała: > Jak widać zawsze są jacyś ludzie gotowi do pójścia za psycholem. To prawda, najlepiej widać to na przykładzie Kaczyńskiego. Poza tym nie myśl tyle o tym gumowym fallusie dziewczyno, bo Ci się na rozumek rzuca. Albo idź do sex-shopu i po prostu go sobie kup. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 02:25 Kto zaczął wymachiwać tym penisem? Może Paliowca powinien przestać myśleć o tym penisie? Odpowiedz Link Zgłoś
emerson00 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 13:13 pantera03, ten Pan któremu w kazdym Twoim poście zmieniasz nazwisko nazywa sie Janusz Palikot. W swej chrześcijańskiej miłości pokazujesz calą prawdę o sobie. pozostaje tylko Tobie współczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 15:44 Aha, czyli jak Palikwoka rzuca wyzwiskami na lewo i prawo to jest OK a jak ja mam słabą pamięć do nazwisk to źle? I gdzie twoja lewacka tolerancja dla osób odmiennych? Czyżby twoja lewacka tolerancja była tylko dla wtykaczy siusiaka do odbytu? I to jest cala prawda o tobie i twoje ateistycznej miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
buttercuo Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 16:11 Szanowna Pantero Badz laskawa wyjasnic na czym polega twoja tolerancja dla innych ? Skoro "lewackość" i "ateizm" dziala na Ciebie jak płachta na byka - pokaż na czym polega Twoja wrażliwość - pokaż klasę. Jak dotąd zdazylas pochwalic sie znajomoscia slow: "siusiak" i "face fucking" - brawo - czym jeszcze przedstawicielka cywilizacji milosci moze "lewaków" i "ateistów" zastrzelić ? Ciesze sie ze mozesz wprost wyrazac swoje zdanie i chyba jakies ukryte pragnienia - wiem ze nie moge spodziewc sie wzajemnosci - cóz najprościej zawsze jest byc zrodlem prawd moralnych. Obrazaj dalej Pantero - w koncu - umiesz cos innego ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 02.11.10, 04:43 Moja tolerancja polega na tym ze ich toleruje. Moja wrażliwość nie ma tu nic do rzeczy gdyż brzydzę się wyznawcami Adolfa i Józia Stalina. "zastrzelić lewaków i ateistów"? Nigdzie tego nie ma w moim poście. Nie przypisuj mi projekcji twojej podświadomości. Skoro prawda jest odbierana jako obraza to ja na to nic nie poradzę. Dużo innych rzeczy umiem! Pozdrawiam tez. Odpowiedz Link Zgłoś
buttercuo Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 02.11.10, 20:23 Szanowna Pantero Wierzę ze wiele rzeczy potrafisz - a jednak czytanie ze zrozumieniem wymaga jednak doszlifowania. Otóż pytanie - "czym zastrzelisz ..." nie odnosi sie w zadnym przypadku do uzywania broni palnej. Nie jest to projekcja, jak rezolutnie sadzisz, mojej podswiadomosci - ale figura retoryczna - oznaczajaca - "czym zaskoczysz". Przepraszam za tak barokowe porówania. Ale i ty droga moja jestes poetka "Moja tolerancja polega na tym ze ich toleruje" - toz to mysl miesiaca - nie smie prosic o rozwiniecie mysli - a moze jednak ? Na koniec delikatna sprawa - w kwestii wiazania Adolfa H. z lewicą. Wiem, wiem - sprawa jest bezdyskusyjna - to oczywiscie lewica - bo NSDAP mialo w nazwie "socjalistyczna" - jakze tu dyskutowac z tak porazajacymi faktami. Ale poniewaz jestes osoba nie dajaca sobie w kasze dmuchac i nie bojaca sie stac - nie bojmy sie tych wznioslych slow - po stronie prawdy - mam niesmiala prosbe. Co roku mlodzi, wygoleni ludzie zbieraja sie na Gorze Sw Anny wymieniajac jak twierdza "rzymskie pozdrowienie" - otóz o dziwo osoby te zgrupwane m.in. w NOP - sami sadza - o zgrozo - ze sa czlonkami organizacji narodowej - sadza ze walcza z demoliberalizmem i komuna. Pantero - tak byc nie moze - ratuj ten wartosciowy narybek - uswiadom im ze sa lewica. Powodzenia - i nie zapomnij dobrze rozciagnac miesnie i rozgrzac sie przed cala akcja. ... w sumie samochod grzejacy silniki pare krokow dalej jest takze wart rozwazenia. Serdecznie pozdrawiam - bez takich osób jak TY swiat nasz bylby uboższy i pozbawiony kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: pantera, chyba pomyliły ci się fora. 01.11.10, 16:15 Skoro twoją główkę zaprzątają wyłącznie gumowe penisy, oraz kto z kim, czym i w jakich konfiguracjach, to powinnaś raczej poszukać innego, bardziej tematycznie odpowiedniego portalu, ew. lekarza, a może po prostu chłopaka. Ad rem mogę tylko dodać, że lepszy błazen, który błaznuje świadomie i w konkretnej sprawie, niż taki, który robi to bezwiednie i wykazując objawy poważnego ograniczenia świadomości toczy pianę z ust, bo kiedyś (30, 40 lat temu), gdzieś tam, ktoś (bywa, że już nieżyjący) zajął jego krzesełko, albo spojrzał na niego bez należnego uwielbienia. A potem jeszcze ten ktoś miał czelność cieszyć się u ludzi większą sympatią i zaufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: pantera, chyba pomyliły ci się fora. 02.11.10, 04:44 Poziom umysłowy lewactwa sięga dna. To nie ja używam gumowego penisa jako broni politycznej!!! Czytaj tekst ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 @antropoid na nic twoje cierpliwe tłumaczenie 02.11.10, 09:50 i dobrze.. niech zostanie tam, gdzie jest - najwyraźniej chodzi wyłącznie o ekscytację szczegółem anatomicznym - żaden inny wątek się przez tę barierę nie przebije Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: @antropoid na nic twoje cierpliwe tłumaczenie 03.11.10, 12:55 hilary34 napisała: > i dobrze.. niech zostanie tam, gdzie jest - najwyraźniej chodzi wyłącznie o eks > cytację szczegółem anatomicznym - żaden inny wątek się przez tę barierę nie > przebije ------------- Zauważyłem to i dlatego zostawiam ją sam na sam z własną obsesją. No, może jeszcze z głębokim przekonaniem, że sama potrafi czytać ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
krawat.ok socjal-liberał 31.10.10, 10:18 pytanie, Student: "Państwo powinno być liberalne czy socjalne? " -- socjal-liberalne Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: socjal-liberał 31.10.10, 14:53 trzeba tylko znalezc jeleni zeby socjal fundowali. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Palikot jak Michnik 31.10.10, 10:21 Niby nie nalezy do partii rzadzacej, ale liczy ze bedzie rzadzil.Mam nadzieje ze nie bedzie powtorek.Otoz jeden i drugi , to totalni antypanstwowcy.Sa to ludzie jak kameleony.A tego nie potrzeba zadnemu panstwu na swiecie.Obydwaj to szkodniki, jak chwasty spoleczne.A nalezy spytac sie rolnikow, co robi sie z chwastami.Bo tam gdzie chwasty , przestaje byc rownowaga dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_papiez Re: Palikot jak Michnik 31.10.10, 10:31 prawdziwy-moher napisał: > Niby nie nalezy do partii rzadzacej, ale liczy ze bedzie rzadzil.Mam nadzieje z > e nie bedzie powtorek.Otoz jeden i drugi , to totalni antypanstwowcy.Sa to ludz > ie jak kameleony.A tego nie potrzeba zadnemu panstwu na swiecie.Obydwaj to szko > dniki, jak chwasty spoleczne.A nalezy spytac sie rolnikow, co robi sie z chwast > ami.Bo tam gdzie chwasty , przestaje byc rownowaga dla ludzi. __________________________________________________________ Swoje państwo przeniesiesz niedługo na Białoruś do Watykanu lub na księżyc z "ludźmi" w beretach. My, chwasty mamy Cię w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-fuckface Re: Palikot jak Michnik 01.11.10, 08:11 To esbecki polglupek popierajacy teraz pissdzielcow, ukrywajacy sie gdzies w okolicach Tulonu we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 10:25 troche teatru,troche cyrku...jak to w zyciu...napsuje troche krwi innym. Ja okreslilbym to tak,pajacowanie....ale ktos to finansuje... Odpowiedz Link Zgłoś
stux Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 10:49 Przydałby się nowy gracz na scenie politycznej,obecny układ jest niewydolny i skostniały a polaryzacja pozorna i płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
ojcze1nasz duch święty i poseł mularczyk 31.10.10, 10:54 poseł mularczyk z pis w sądzie broni ducha świętego przed januszem palikotem. a ludzie mówią,że tylko prezes kaczyński jest na prochach ! ciekawe co duch święty myśli o pośle mularczyku ? Odpowiedz Link Zgłoś
krawat.ok czy poseł Mularczyk żartował ? 01.11.10, 09:23 ojcze1nasz napisał: > poseł mularczyk z pis w sądzie broni ducha świętego > przed januszem palikotem. > > a ludzie mówią,że tylko prezes kaczyński jest na prochach ! > > ciekawe co duch święty myśli o pośle mularczyku ? """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""" to chyba żart posła Mularczyka z Prawa i Sprawiedliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
luuuk11 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 10:58 najlepsze: "to jest pan za socjalizmem czy liberalizmem, nic nie moze byc przeciez za darmo? Palikot: to sie dogada na kongresie". I gospodarke, obronnosc, reformy KRUS, ZUS tez sie "dogada" na kongresie... Tak sie sklada ze mialem okazje z poslem posrednio wspolpracowac, przygotowywalismy dane statystyczne dla komisji przyjazne panstwo. Dosc powiedziec ze caly tamten projekt zostal zostawiony na lepsze czasy, bo temat byl generalnie malo lotny i bez sily przebicia w mediach. Ale rozliczenie za prace bez zarzutu zeby nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
amado80 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 12:26 Jeśli Palikot postanawia omówić najważniejsze kwestie na kongresie, to jest poszanowanie demokracji. Jeszcze lepiej, żeby takie sprawy: "Więcej liberalizmu czy socjalizmu" i inne przedyskutować przedtem na poważnym forum. Diabeł bowiem tkwi w szczegółach. Życzę partii Palikota powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 14:43 ...a ja zycze tobie odrobiny rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Syn, w dżinsach i kurtce no logo... 31.10.10, 12:36 Czuje niedosyt. Ciekawi mnie stroj i marka wod kolonskich uzytych przez reporterow. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 Re: Syn, w dżinsach i kurtce no logo... 31.10.10, 13:18 to się nazywa dystans do wydarzeń... ale za to namierzanie markowych okularów lidera opanowane do perfekcji Odpowiedz Link Zgłoś
piss-fuckface Re: Syn, w dżinsach i kurtce no logo... 01.11.10, 08:51 Dokladnie dla "dziennikarzy" z GW najwazniejsze sa markowe okulary, wielkie SUV i Armani i to trzeba glownie zaznaczyc w tej relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jeśli bierze te z kolczykiem w którejś z warg... 31.10.10, 12:46 ...to ma przechlapane. Lewica oparta na ćpunach to większe dno od faszyzmu... Cholera jasna, dlaczego u nas wszystko, co dobrze się zapowiada, źle sie kończy? Przekleństwo jakieś wisi nad tym nieszczęsnym narodem. Jeszcze trochę i można będzie pokusić się o udowodnienie, że to Polacy swego niedoszłego (na razie) Króla ukrzyżowali! Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 :) :D :D bardzo dobrze :D 31.10.10, 12:53 ...się przypilnuje żeby dokończył-spokojna twoja rozczochrana...;P chodzi o ludzi ,a nie ma lepszych ani gorszych -są LUDZIE ;) zwłaszcza ,ze do więzienia można było trafić w czasach szlachetnie nam rządzącego PiS-u za żywota,albo przekonania matki;)pod byle pretekstem... no chłopaki - w końcu macie po co robić kursy zawodowe w wiezieniach :)nikt wam nie powie -proszę zaświadczenie o niekaralności... wiecie,że można trafić za kratki za nie płacone mandaty? i siedzi się jak idiota bez wyroku chodzi o zdrowych ,całkiem fajnych facetów ,chyba bardziej pokornych niż cwaniaczki poza pudłem...często nieludzko wręcz wrażliwych, lub zamiast na leczenie albo terapię skierowanych do więzienia.Koszmar. masz u mnie + Palikot ;) i dobrze ,że dotychczasowi bywalcy PiS przechodzą do nas-każde ręce i każda myśl ,każdy promień serca ... liczy się każdy człowiek..tak jak w UNII-bez podziałów -wspólna praca za odpowiednią kasę:) przecież kazdy sam pilnuje swojej dupy;) Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 13:05 www.youtube.com/watch?v=-6VKNC8jgDY www.youtube.com/watch?v=B5xwjTkRPaM www.youtube.com/watch?v=ge5M2387L5U do roboty chłopaki;) Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Facet dokładnie wie 31.10.10, 14:28 Na czym polega nowoczesna polityka. Odkrył prostą rzecz - to polityka ma się dostosować do oczekiwań ludzi, a nie zmieniać ich pod wpływem polityków. Miała to kiedyś platforma, ale szybko odstawiła do kąta. Zaczeli odstawiać demiurgów. Pomimo codziennego uśmiercania tego Ruchu przez medialnych, przeważnieprawicowych dyletantów jestem spokojny o jego przyszłość i sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: Facet dokładnie wie 31.10.10, 14:47 ...narazie wiekszosc elektoratu przebywa na odzialach zamknietych ale jak ich wypuszcza to sukces murowany . Odpowiedz Link Zgłoś
brat_barnaba Re: Facet dokładnie wie 31.10.10, 21:30 sener1986 napisał: > ...narazie wiekszosc elektoratu przebywa na odzialach zamknietych ale jak ich wypuszcza to > sukces murowany Ciebie, najwyraźniej, wypuścili zbyt pochopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: Facet dokładnie wie 01.11.10, 05:28 ...jedna jaskolka wiosny nie czyni . Dlatego jest tylko 2% Odpowiedz Link Zgłoś
piss-fuckface Re: Facet dokładnie wie 01.11.10, 08:57 Ciekawe jak to bedzie sie wloczyc szczene po ziemi, ktora ci w krotce tak nisko upadnie ze zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 14:31 U.j.e.b.a.ł.o ośmiornicy cztery macki. Już jej nie odrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pilsudski Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 15:29 "Włosy na żel", "lakierowane kozaki", "sportowa bluza od armaniego". Szkoda, gdyż miałem nadzieję, że Palikot pójdzie bardziej w stronę inteligencji, niż 'byznesmenów' z branży import-eksport. Odpowiedz Link Zgłoś
quayal Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 19:17 Jeśli był(a)byś na spotkaniu, wiedział(a)byś że było całe mnóstwo osób, studentów, przedsiębiorców itp (przynajmniej w Krakowie). Niestety widocznie fakty nie były po linii myślenia dziennikarza, więc trzeba było trochę ubarwić. Zapraszam na oficjalne strony Ruchu, a także na forum - tam można się dowiedzieć faktów i tego kim naprawdę są ludzie popierający Ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa jakim cudem 31.10.10, 16:31 Jakim cudem Palikot, który mówił, że Kaczyńskiego zastrzelić jak wilka i wypatroszyć, jeszcze nie siedzie w pierdlu? To samo dotyczy Hoffmana (tego od gałęzi). Odpowiedz Link Zgłoś
brat_barnaba Re: jakim cudem 31.10.10, 21:33 Nie kombinuj, chłopcze, jak koń pod górę. Dobrze wiesz w jakich okolicznościach powiedział Palikot o wypatroszeniu kaczora (w programie satyrycznym) i albo udajesz durnia albo nim jesteś naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Dobre prognozy dla Palikota.. z komentarzy powyżej 31.10.10, 19:13 wynika że sfrustowanych masturbantów nic nie ruszy i nic nie zainspiruje... Swoje istnienie uzasadniają obelżywymi komentarzami napisanymi najczęściej nie na temat... Nie będą nawet przeszkadzać... A sprzeciw wobec katokołtuństwa w społeczeństwie staje się głównym wątkiem t.zw. "polityki potocznej", uprawianej w codziennych rozmowach zwyczajnych ludzi... Palikot musi doprowadzić do referendum... "Czy chcesz rozwiązania Konkordatu?" I odpowiedź będzie: Rozwiązać Konkordat... SUBITO... Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 31.10.10, 23:40 i tu znów niedoinformowana,zaspana i skoncentrowana na sobie gawiedż będzie swoje pierdu ględu popychac przed sobą niczym staruszek w pampersach balkonik na koniec życia. a my znów jesteśmy o krok do przodu . w wielu więzieniach odbyły się koncerty,oraz przedstawienie multimedialne pt."Bramy ognia ,płomienie piekła" autorstwa Pawła .... /nie mam prawa do ujawnienia jego nazwiska/,który razem z żoną CHARYTATYWNIE zorganizował cykl takich spektakli .Przy realizacji pracowali ludzie,którzy są aktualnie w więzieniach i poprawczakach .Oni byli scenarzystami , pracowali nad głosem ,dykcją, oraz formą przekazu na nowoczesnym sprzęcie nagłośnieniowym potrzebnym do uzyskania efektów specjalnych. Chłopaki wykazali sie inicjatywą,mądrością oraz doskonałym zorganizowaniem pracy -podkreslam,na całe przygotowanie programu jako aktorzy-amatorzy mieli nie całe 2 tyg.zrobili to perfekcyjnie -od początku do końca sami,pod dowództwem Pawła z małżonką. KRYTYKANCTWEM zajmują się głównie ci ci ,którzy nic nie robią. I to nie jest mile widziane wśród ludzi,którzy są zbyt leniwi żeby kłamać oraz wystarczająco pracowici ,żeby robic coś dla innych z potrzeby serca i miłosci Chrystusowej. Mdli mnie kiedy stawia sie granice pomiedzy człowiekiem ,który z różnych przyczyn został skazany i utrudnia mu sie powrót do rzeczywistości . Na koniec świata morze wydało swych umarłych a nie żyjacy wyszli z grobów.Jaki jest problem ,żeby otworzyć więzienia ,albo zamiast izolacji zastosować ograniczenie wolności w postaci obroży elektronicznej na kostkę? Jak to jest-najpierw stworzyć brak perspektyw,a potem wsadzać ludzi do więzienia? I jedno jeszcze pytanie -za czasów PiS dzieci z niepełnych rodzin uczęszczające do gimnazjum były traktowane gorzej,wręcz szykanowane za brak ojca w domu. wprowadzono nadzór sądów rodzinnych nad takimi dziećmi - komu za to przywalić? Bo dziś to są osoby ,które niesprawiedliwie siedzą w wiezieniach ponieważ -STWORZONO z nich systemowo przestępców.W zasadzie każdy taki człowiek powinien dostać odszkodowanie za zniszczenie systemowe w ramach patriarchatu od samego prezesa PiS ,oraz jego świty. Pomijam już zaskarżane do Trybunału EU odsiadki bez wyroków,które to odsiadki są jawnym łamaniem praw człowieka w Polsce pod zarządem PiS. Wnioskuję zatem o postawienie całego aparatu zarządzającego Polską w czasie kiedy wybrano Pis -przed sadem w Brukseli i skazaniem ich na dożywocie za złamanie życia często niewinnym ludziom-patrz: poprawczaki. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 02:18 artykuł napisany dziwnym, lekko kpiącym tonem ale whatever, ja bardzo poważnie rozważam poparcie Palikota i jego ruchu, jedyne co mnie nurtuje to jego przeszłość w stylu JP2. Jak to się ma do dzisiejszego antyklerykalizmu, czy jest on na prawdę szczery? Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 05:31 ..... tam potrzeba takich bystrzachow jak ty. Moze nawet wciagna cie na czlonka...........gumowego. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 05:50 q-ku napisał: > i tak będzie zawsze, Palikot się spóźni, nie dorobi, nie dokończy > > widziałem to, byłem na obradach Przyjaznego Państwa > > on umie tylko zaczynać coś i nie kończy potem Zamierzałem dopisać się do jego paczki. Być może uda mu się utworzyć partię liczącą się na scenie politycznej . Ale za późno zaczął. na starcie nie ma poparcia ze strony autorytetów moralnych. Nie przedstawił programu kompleksowego (a powinien to być program dla ludzi pracy najemnej, małych przedsiębiorców i młodego pokolenia) obejmującego - życie społeczne, reformę państwa, powrót do jego świeckości, poglądy na gospodarkę i finanse, wizję państwa na najbliższe 20 lat. Oparty powinien być na opisie i ocenie stanu istniejącego, wskazaniu błędów i wypaczeń, sformułowaniu propozycji zmian i reform. Dopiero wtedy znajdzie się większe grono podobnie myślących i zawiedzionych rządami konserwatystów (do których zaliczam PO, PiS , PSL i częściowo SLD). Palikot nie prezentuje takiego programu (bo go nie ma). A walcząc jedynie z Kościołem skazany jest na klęskę. Do tego ten jego słomiany zapał, powierzchowność, To zniechęca do palikowego ruchu. A szkoda, bo potrzebna jest Partia Nowej Polski (PNP). Odpowiedz Link Zgłoś
piss-fuckface Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 09:20 A co to sa "autorytety moralne". Te np katolskie czy inne pseudofilozofy??? Odpowiedz Link Zgłoś
sener1986 Re: Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 10:06 ....a moze CHrzescijanska Unia Jednosci w skrocie .... Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Palikot bierze z PiS-u, więzienia i Księżyca 01.11.10, 10:02 ...a bezpośrednio za taki stan - poprawczaki oraz przepełnione więzienia-odpowiada systemowe wprowadzenie do szkół religii,oraz wyeksponowanie roli penisa w wychowaniu dzieci... do teraz jest tak ,że jeśli kobieta-szefowa -nie powoła się choćby z grzeczności - na wyżej stojącego od siebie szefa-mężczyznę -w zasadzie jest pozbawiona autorytetu ... zatem bez berła w postaci fiuta w polskim grajdołku pod dowództwem miłościwie nam panującego kleru i oraz usłużnie wywijającego dupką PiS -nie pojedziesz ani kroku... zatem mamy nie jeden moment w którym łamano prawa człowieka,ale cały system...;) nie wiem, nad czym tu się w ogóle zastanawiać. myślę,ze Palikot nie ma jasnych reguł w swojej partii,ponieważ zgodnie z wiedzą psychiatryczną -tylko paranoicy potrzebują jasnych jednoznacznych dyrektyw spisanych na kartce w postaci regulaminu... póki co jest to ruch.i jest zdecydowanie za wcześnie na tworzenie statusu partii. najpierw potrzeba jest zmienić świadomość ludzi,bo to co jest teraz-religia w szkołach,szkoły ''śledcze'',poniżanie kobiet i sprowadzanie ich do roli dodatku rozpłodowego do męskiego fiuta ,izolowanie jednych grup społecznych a faworyzowanie innych etc.nie jest normalną drogą rozwoju wspólnoty jaka jest państwo .Palikot bardzo dobrze wie,że jeden fałszywy ruch w stronę ciemnogrodu w stylu Kaczyńskich pozbawi go jakiegokolwiek poparcia prócz radia maryja na zawsze.a ten sektor wpływu już jest obsadzony przez Kaczyńskiego. Po za tym potrzeba jest sporej dozy wolnosci w tworzeniu struktury nowego tworu politycznego.i chyba Palikot nie ma zapędów dyktatorskich -jak Kaczyńscy-z tego co widzę postawił na my a nie ja.. daje możliwość ,a nie zapętla wybory osobiste na egocentryzmie. wszystko w swoim czasie- płynnie ,lekko i bez bicia pany .liczą się ludzie.bez narażania psychiki na huśtawki emocjonalne .bez tworzenia przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś