Dodaj do ulubionych

Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota

14.12.10, 20:55
U2 Beautiful Day - Live @ Slane Castle
U2 - Beautiful Day - Promo Only Music Video HD
Obserwuj wątek
    • antropoid Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 20:57
      "Wśród organizatorów protestu pod domem Jaruzelskiego jest kilku, którzy według kryteriów prezydenta "czmychnęli". Z ich obecnymi poglądami się nie zgadzam. Zdarzało się, że na łamach naszych gazet wymienialiśmy bolesne kuksańce. Jednak są to ludzie zasłużeni dla polskiej opozycji niepodległościowej."

Tylko niech pan redaktor nie pisze, że to chodzi np. o Wildsteina, bo pęknę ze śmiechu...
      • mietasfura Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 00:50
        No nie masz co pekac ze smiechu ,!tylko wytlumacz nam prosze gdzie byl Wildstein jak byl stan wojenny?,,,Natychmiast zrobil sie niemcem (chociaz by ze wzgledu na nazwisko)"siedzial cichudko i pobieral zasilek socjialny w RFN .Jak sie wszystko przewaliloi wrocilo do normy to nagle zrobil sie patriota wiekszym od Joruzelskiego,,,poprostu Kawal Scierwa ,i Nygus,,,i na dzwiek tego nazwiska mam odruch wymiotny,a na jego widok chce mi sie cos wiecej!!!
        • terleo Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 08:03
          @mietasfura napisała:
          /... wytlumacz nam prosze gdzie byl Wildstei jak byl stan wojenny?,,,Natychmiast zrobil sie niemcem (chociaz by ze wzgledu na nazwisko) /.../
          Należy się sprostowanie.
          1. Wolny człowiek SAM wybiera sobie miejsce na Ziemi. Nie można mieć pretensji do X, że nie został kosmonautą.
          2. Wildstein - to nie jest niemieckie nazwisko. Na początku XIX wieku takie prześmiewcze, ironiczne nazwy osobowe nadawała administracja austriacka Żydom, którzy nazwisk nie mieli.
          3, Julian Tuwim też opuścił Polskę - w porę. Uratował się jak Wildstein. Niestety, TUWIM był i jest tylko jeden; niepowtarzalny. Zasłużył się wybitnie dla polskiej kultury.
          PS. Czy te Osoby są porównywalne? Dla mnie to pytanie retoryczne.

Michał Bałódzki.
        • antropoid Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 10:27
          @mietasfura - ja mam te same odruchy na widok BW, a Ty najwyraźniej nie zrozumiałeś mojego komentarza, który odnosił się do zdania:

"Jednak są to ludzie zasłużeni dla polskiej opozycji niepodległościowej."

• witkosia100 Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 13:36
          mietasfura napisał:

> No nie masz co pekac ze smiechu ,!tylko wytlumacz nam prosze gdzie byl Wildstei
          > n jak byl stan wojenny?,,,Natychmiast zrobil sie niemcem (chociaz by ze wzgledu
          > na nazwisko)"siedzial cichudko i pobieral zasilek socjialny w RFN .Jak sie wsz
          > ystko przewaliloi wrocilo do normy to nagle zrobil sie patriota wiekszym od Jor
          > uzelskiego,,,poprostu Kawal Scierwa ,i Nygus,,,i na dzwiek tego nazwiska mam od
          > ruch wymiotny,a na jego widok chce mi sie cos wiecej!!!
          a ty czlowieku gdzie byles?
          a moze chcesz wiedziec co sie dzialo w domu p.Wildsztajna np.w 1980 roku,kto tam zatwierdzal rewizje jako prok.rejonowy prok rej. srodmiescie-wschod-krakow,a moze chcesz wiedziec jak sie tym mlodym preznym funkcjonariuszom wiedzie....
          • ar.co Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 16.12.10, 18:13
            A jakież były skutki tej straszliwej rewizji (i wszelkich innych straszliwych prześladowań, jakim podlegał nieustraszony Wildstein)? Ano żądne - jakoś nikt tego nieustraszonego bohatera nie prześladował... Aż dziwne - jeden przyjaciel - kapuś, drugi - samordowany, a Wildstein - bez problemów paszport dostaje... Jak mawiał poeta-biskup - wszystko to być może...
    • observator_nathan Zgadzam się 14.12.10, 20:58
      Też nie lubię Wildsteina i spółki, ale jak prezydent zaczyna w ten sposób odpowiadać na ich kretyńskie insynuacje, to niestety tylko źle świadczy o nim i podważa autorytet urzędu, który sprawuje.
      • zenutek Re: Zgadzam się 15.12.10, 00:55
        Jakoś nie miałeś tych odruchów, gdy poprzedni prezydent na arenie międzynarodowej potrafił obrażać polskie dziennikarki (np. małpa w czerwonym, stokrotka na mojej krótkiej liście itp.) i nie uważałeś, iż podważa najwyższy urząd???
    • pn-ski Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 21:21
      Trudno dzialalnosc za granica porównac z dzialalnoscia w kraju, wiezieniem lub internowaniem. Codziennym narazaniem sie na represje. Rozumiem rozgoryczenie prezydenta, ale bedzie atakowany przez tych, którym wlasnie puscily wszelkie hamulce moralne bo przegrali wybory i stracili wladze oraz doskonale platne posady. Bedzie atakowany bardzo nieczysto. Trzeba przetrwac, panie Prezydencie.

Spotkalem jednego dzialacza za granica stanie wojennym, robil biznes na znaczkach "Solidarnosci" i zyl w glorii bohatera. Otoczony wielbicielkami prowadzil luksusowe zycie, na dodatek dostawal zasilek od rzadu goscinnego panstwa.
      • na_sekunde Nie zgadzam się. Wildstein MÓGŁ przyjechać 14.12.10, 22:38
        do Polski i w więzieniu pisać swe II Wesele.

Ale czy po podkablowaniu Chojeckiego ktoś by go w ogóle zamknął?
    • bemadal Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 21:31
      Prostakowi - nawet jeśli został prezydentem - nie podobna się dziwić.
      • 3henryk Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 13:46
        bemadal napisała:

> Prostakowi - nawet jeśli został prezydentem - nie podobna się dziwić.

To i tak brzmi lepiej niż popapraniec ze skrzywieniem katobolszewickim, którego kaczy smród pójdzie niebawem w polityczny niebyt.
    • staszekwin Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 21:54
      Calkowicie sie z Prezydentem zgadzam.Mamy wiele pamiatkowych tablic i pomnikow poswieconym bohaterom Stanu Wojennego.Ponadto tacy ludzie jak Walesa,Kuron,Michnik Komoroski,Mazowiecki i wielu innych na stale wpisali sie jako prawdziwi Polacy w czasach stanu wojennego jak i pozniej.Ale byli tez i tacy co zyjac w paszczy lwa nawet ich drzazga nie drasnela przy tym jeszcze moczac nogi w cieplej wodzie.Oczywiscie takich Poakow tez mamy w swej Ojczyznie.Tacy byli rowniez w czasie drugiej wojny czy w czasie zaborow.Mam pomysl by w Warszawie na eksponowanym miejscu postawic pomnik Nieznanego Polaka.Musimy potomnym przekazc ,ze takich miedzy innymi moczacych nogi mielismy .W czasie wojny czy zaborow rowniez.Pora poprzez taki pomnik uzmyslowic ,ze Polska to nie tylko PapiezJan Pawel drugi Walesa itd.Sadze ze model do pomnika sie znajdzie.Mozemy rospisac konkurs .Sadze ze kandydat sie szybko wyloni.Moze byc problem z umiejscowieniem.Mam swoje przemyslenie.Znajac Polska tradycje szybko uzbieramy fundusze.Ciekaw jestem panie redaktorze panskiej opini.Pomoc Gazety moze miec duze znaczenie A co sadza inni.
      • 111111l Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 22:24
        staszekwin napisał:

> Calkowicie sie z Prezydentem zgadzam.Mamy wiele pamiatkowych tablic i pomnikow
        > poswieconym bohaterom Stanu Wojennego.Ponadto tacy ludzie jak Walesa,Kuron,Mich
        > nik Komoroski,Mazowiecki i wielu innych na stale wpisali sie jako prawdziwi Pol
        > acy w czasach stanu wojennego jak i pozniej.Ale byli tez i tacy co zyjac w pasz
        > czy lwa nawet ich drzazga nie drasnela przy tym jeszcze moczac nogi w cieplej w
        > odzie.Oczywiscie takich Poakow tez mamy w swej Ojczyznie.Tacy byli rowniez w cz
        > asie drugiej wojny czy w czasie zaborow.Mam pomysl by w Warszawie na eksponowan
        > ym miejscu postawic pomnik Nieznanego Polaka.Musimy potomnym przekazc ,ze takic
        > h miedzy innymi moczacych nogi mielismy .W czasie wojny czy zaborow rowniez.Por
        > a poprzez taki pomnik uzmyslowic ,ze Polska to nie tylko PapiezJan Pawel drugi
        > Walesa itd.Sadze ze model do pomnika sie znajdzie.Mozemy rospisac konkurs .Sad
        > ze ze kandydat sie szybko wyloni.Moze byc problem z umiejscowieniem.Mam swoje p
        > rzemyslenie.Znajac Polska tradycje szybko uzbieramy fundusze.Ciekaw jestem pani
        > e redaktorze panskiej opini.Pomoc Gazety moze miec duze znaczenie A co sadza in
        > ni.
        Popieram w 100% , jak ma wygladac? Dwie twarze , moga byc identyczne przpominajace tych 2 co ksiezyc........
    • wasylzly Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 21:55
      niech Pan nie przesadza - byla mozliwosc powrotu, znam wielu ktorzy wlasnie wrocili w stanie wojennym. Znam tez wielu, ktorych stan wojenny uradowal - w koncu byla podstawa do pozostania na zachodzie, byla podstwa w zaciszu domowym, robic interesiki, paczki ? pomoc? jaka pomoc ? Ameryka, Kanada -wolny wybor emigracji gospodarczej. Jaruzelski im to zapewnil wprowadzeniem stanu wyjatkowego. Jak widac wielu juz nie wrocilo, choc komuny juz nie ma od 20 lat, boz i oto wiekszosci chdzilo.
      Prezydent Komorowski ma racje.
    • asdyx Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 22:56
      Stuknij w stol a nozyce sie odezwa--efekt juz sie pokazal bo tylko ktos kto ma cos za uszami odrazu czuje sie urazony i dotkniety ,chociaz nie padlo zadne nazwisko. Dobrze panie prezydencie Kmorowski czas skonczyc z tymi niedomowieniami i zerowaniu na ludzkiej niewiedzy i nieswiadomosci.Ma Pan poparcie nietylko w kraju ale i za granica,nie to co Ka......
    • h-mol Pan Prezydent ma rację! 14.12.10, 23:51
      Tacy ludzie jak B. Wildstein, czy A. Krazue (rysownik) oglądali wprowadzenie stanu wojennego w Polsce siedząc wygodnie przed ekranami telewizorów na Zachodzie. Zasłużyliby na miano niezłomnych opozycjonistów, gdyby wrócili do PRL-u, ale skoro tego nie uczynili, to powinni ważyć swoje wypowiedzi!
      • trajkotek trudno wrócić 15.12.10, 00:46
        gdy komunikacja zawieszona, łączność zerwana
        - mówiąc poważnie - dziś łatwiej wydawać opinie o tchórzostwie tych, co nie wrócili - wszak nasz Prezydent wyznacza trendy!
        • minstrel515 Re: trudno wrócić 15.12.10, 01:15
          Kto chciał to wrócił po przywróceniu komunikacji i łączności.
        • h-mol Re: trudno wrócić 15.12.10, 02:07
          trajkotek napisał:

> gdy komunikacja zawieszona, łączność zerwana
          > - mówiąc poważnie - dziś łatwiej wydawać opinie o tchórzostwie tych, co nie wró
          > cili - wszak n
          > asz Prezydent wyznacza trendy
          !

Kompletna bzdura! Wrócić można było bez kłopotu, ale na miejscu przyjemnie nie było i to chodziło!
        • kurelski Re: trudno wrócić 15.12.10, 08:13
          trajkotek napisał:

> gdy komunikacja zawieszona, łączność zerwana
          > - mówiąc poważnie - dziś łatwiej wydawać opinie o tchórzostwie tych, co nie wró
          > cili - wszak n
          > asz Prezydent wyznacza trendy
          !
          Dupowaty z WSI dobrze zamieszali o tym P Prezydent z Woli Narodu jako wyrocznia nie pamieta.
    • erte2 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 14.12.10, 23:54
      Panie Pawle - tym razem nie mogę się z Panem zgodzić. Bronisław Komorowski oprócz tego że jest Prezydentem jest również człowiekiem. I rozumiem również że z tego tytułu wolno mu mniej. Ale istnieją pewne granice prowokacji, insynuacji i obrażania przekroczenie których nawt najspokojniejszego człowieka może wyprowadzić z równowagi. Kłania się tu przysłowie o kropli i dzbanie.
      Prezydent Bronisław Komorowski i tak przez podziwu godny długi czas nie reagował na te wszystkie ordynarne zaczepki, łgarstwa oraz - powiem wprost - chamstwo i szczekanie Kaczyńskiego, Macierewicza, całego tego towarzystwa pisowych kundli i skunksów - i w końcu nie wytrzymał. I tak zareagował za łagodnie.

Na marginesie: W 1983. roku po aresztowaniu mojej żony (zagrożenie do 8. lat pierdla) dano nam propozycję: wypuszczą kobitę pod warunkiem że weźmiemy paszporty w jedną stronę. Nie mieliśmy ze sobą oczywiście kontaktu, ale obydwoje powiedzieliśmy nie. Żadne z nas "w nagrodę za bohaterstwo" nie zostało prezesem telewizji publicznej.
      • h-mol Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 02:09
        Wierzę Panu i podziwiam! Tak zwane "praktyki banicyjne" to była wyjątkowa podłość reżimu!
      • rockawy Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 06:40
        NARESZCIE ZAREAGOWAL I DZIEKI MU ZA TO.Nie bedzie lajza /jedna i druga/ pluc mu w twarz .Premier tez powinien pokazac kto tu rzadzi a nie robic dobra mine do zlej gry. Wariatow do szpitali ,winnych do sadow ,balaganiarzy do sprztania lub ukarac . Klechy do kosciolow a nie sie wmdrzac .CZEKAMY .
    • minstrel515 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 00:03
      "Ludzie zasłużeni dla polskiej opozycji niepodległościowej" lgną do małostkowego intryganta, nieudacznego polityka, który manipulacje i pomówienia, żałosne insynuacje, uczynił głównym narzędziem swojej politycznej kariery od samego początku? Zniżają się w ten sposób do poziomu tego "męża stanu" (tak wyraża się np. Elżbieta Jakubiak, choć wyrzucił ją na zbity pysk), którego "głębokie" przemyślenia na tematy polityki zagranicznej są zlepkiem artykułów prasowych. Nie przeszkadza im, że śmierć brata wykorzystuje do walki politycznej? To obrzydliwe. Jak można mieć szacunek do takich ludzi, Panie Redaktorze?
    • trajkotek słoma z buta 15.12.10, 00:19

niektórym ... słoma z buta wystaje - specjalnie nie piszę o kogo chodzi, bo - jakby co - musiałbym za granicę (unii) uciekać tchórzliwie...
      No, nie o tym chciałem. Ponieważ 13 XII nie było manifestacji contra Comorovski, więc ten temat nie istnieje realnie - to fikcja, przejaw manii ... Zmieniam zatem wątek.
      Lubię polowania, w czasie których człowiek biały z czarnym człowiekiem ranię w ramię, lufa w lufę idą na dzikiego zwierza ...
      a po polowaniu - gawędy przy kominku, no i żony, dzieci i dom - bezpieczne
      • minstrel515 Re: słoma z buta 15.12.10, 01:12
        Jeśli chodzi o buty: do historii głupoty polityków przeszło porównanie dwóch posłanek do butów przez "inteligenta z Żoliborza".
      • h-mol Re: słoma z buta 15.12.10, 02:10
        Weź tabletkę trajkotek! Jareczek Ci doradzi jaką ...
    • zenutek Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 00:50
      Mam w takim wypadku pytanie: jak nazwać tych "obrażonych" wypowiedzią prezydenta Komorowskiego "wielkich opozycjonistów", którzy "zostając" za granicą ze względu na stan wojenny, w czasie tego pobytu donosili do policji na swoich rodaków pracujących na czarno, także próbujących się schronić przed powrotem do kraju? Jeśli pan to wytłumaczy społęczeństwu, które pozostało w Polsce i musiało znosić utrudnienia stanu wojennego, będę uważać, iż prezydent się mylił. Jednak w całokształcie wypowiedzi od jakiegoś czasu tych "wielkich obrażonych opozycjonistów" wobec prezydenta Komorowskiego, używając przy tym obelżywych i poniżających słów, nie mam żadnych skrupółów w uznaniu słów prezydenta za celne i słuszne... Według zasady: jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie...
      • h-mol Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 02:12
        Sprawa jest powszechnie znana i widomo o kogo chodzi! Pozdrawiam!
    • haen2010 Panie Wroński 15.12.10, 07:36
      O co Panu chodzi? Rozumiem, że o przyzwoitość. No to mamy o niej odmienne pojęcie.

Jak się szlifowało paryskie bruki i kawiarnie, (Wildstein), jak się moczyło nóżki w mamusinej miednicy (Kaczyński), to się nie osądza i wydaje wyroków - ten śmieć i szpicel, ten bohater.

Pieprzy się Panu pojęcie przyzwoitości. To Bronek ma rację pogardzając takimi ludźmi.
      • kurelski Re: Panie Wroński 15.12.10, 08:05
        haen2010 napisał:

> O co Panu chodzi? Rozumiem, że o przyzwoitość. No to mamy o niej odmienne pojęc
        > ie.
        >
        > Jak się szlifowało paryskie bruki i kawiarnie, (Wildstein), jak się moczyło nóż
        > ki w mamusinej miednicy (Kaczyński), to się nie osądza i wydaje wyroków - ten ś
        > mieć i szpicel, ten bohater.
        >
        > Pieprzy się Panu pojęcie przyzwoitości. To Bronek ma rację pogardzając takimi l
        > udźmi.
        Chyba ty powinienes pogardzac soba za idiotyczny komentarz.
    • wojtekd38 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 07:41
      Nie zgadzam sie z red.Wronskim. Najwyzszy czas zeby zaczal sie KOMOROWSKI bronic bo HIENY go zjedza. Bracia Kaczynscy nigdy nie byli aresztowani i internowani przez komune a tak awlcayli. Komorowski yl internowany a nawt skazany przez przjaciela Kaczynskich na trzy lata kilbla Za to zostal pozniej 1 wiecemin. sprawiedliwosci. A terza Jarus insynuje wspolprace BK z UB i niepewne pochodzenie / nie z tych Komorowskich a z tamtych/ Kaczynscy sami maja judaistyczno ukrainskie pochodzenie ale to ONI sa prawdziwymi Polakami wg Episkopatu. Falsz walczy z klamstwem i z chamstwem.
      • erte2 Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 10:20
        wojtekd38 napisał:
        ...Bracia Kaczynscy nigdy nie byli aresztowani i internowani....

Gwoli sprawiedliwości: Lech Kaczyński BYŁ internowany (bodajże do do jesieni 1982.). POd kołderką grzał dupę Jarosław.
      • 2_mirabelka40 Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 11:16
        Tak, dosyć już obrzucania błotem, tak sobie bezkarnie, publicznie.
    • kurelski Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 07:57
      Oczy przecieram i nie wierze GW pisze jak Rzeczypospolita (P.Michnik Dupowaty sie obrazi).Nawet jesli to chwilowe wejscie na normalne dziennikarstwo to te trzy ostatnie artykuly to SUKCES -gratuluje.Jaskolka wiosny nie czyni dlatego poczekamy do wiosny i na rece bedziemy patrzyc.....Swoja droga Dupowaty ze swoja dzejowa durnota odslania sie coraz bardziej chyba przedszkolaki tego jeszcze nie widza.
    • jercym54 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 08:38
      mimo wątpliwości Pana Redaktora to uważam iż Prezydent zrobił słusznie, że wreszcie się "odwinął" i oddał Kaczyńskiemu. Powinni się więcej pisac i mówic o przeszłości i grzeszkach prezesa.
    • grisza14 Bronisław Komorowski leczyl zeby na Bialolece 15.12.10, 08:50
      i tez bylo fajnie. Wypowiedz chamska na niespotykana miare, a im wiecej chamskich "obroncow" tym wiecej sieczki z nosa i slomy z buciorow wylazi. Choc raz w zyciu musze zgodzic sie z Pawlem Wronskim.Pan hrabia, cholera jasna !
      • antropoid Re: za to Kaczyński w ogóle ich nie leczył 15.12.10, 10:35
        ...i teraz wygląda tak jak wygląda. Jego "uzębienie" jest w tym samym stanie co jego umysł i Polska w czasach IV RP.
        Co do wypowiedzi - też nie jestem za tym, żeby prezydent RP angażował się w pyskówki, ale czasem trzeba głośno zareagować na kłamliwe i obraźliwe zaczepki pisowskiego chama, przy którym nawet święty by się wściekł.
        • grisza14 Re: za to Kaczyński w ogóle ich nie leczył 15.12.10, 11:10
          Tylko, ze ten dentysta jak mowia to byl z WSI i oprocz praktyki stomatologicznej praktykowal rowniez werbunek do zielonego harcerstwa. Szczegolnie dobrze mu sie pracowalo na ludziach o kwadratowym czole.
          • antropoid Re: za to Kaczyński w ogóle ich nie leczył 15.12.10, 11:53
            Masz niekompletne informacje. Najłatwiej to im się pracowało nad trzęsącymi dupskiem dorosłymi szkrabami o nienaturalnie dużych głowach, po których i tak tylko wiatr hula.

• krzysiekd47 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 10:29
      PANIE WRONSKI kto zostal to zostal a kto zwial to zwial wiec nie pieprz pan glupot swinia swini zawsze dupe wylize i wiadomo dziennikarz swojaka nie potepi
    • 2_mirabelka40 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 10:56
      Panie redaktorze, odczepcie się od Prezydenta, bo to jest straszne i śmieszne. Miałam niewyobrażalne problemy w czasie stanu wojennego, rzutowało to na moje dalsze życie. Widziałam też na granicy ze Słowacją wojska radzieckie w nocy z 13 na 14 grudnia (wracałam autokarem do Polski). Ale pod dom generała nigdy nie poszłam i nie pójdę i szczerze potępiam tych "prawdziwych Polaków" co tam poszli i tych, którzy czepiają się Prezydenta.
    • ab_extra No, to znowu Bronek "połączył" i "zgodził" 15.12.10, 11:14
      Żeby od tej zgody jakiej wojny nie było.
    • minstrel515 Podłożył się Pan za Bronka, Panie Wroński. 15.12.10, 11:56
      Ciemnogród Pana chwali, a obrywa Pan od normalnych. Co to się dzieje w tym adwencie, złagodniały nawet diabły dyżurne. Oprócz Brudzińskiego.
    • gajane4 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 12:45
      Nie twierdzę, że Prezydent dobrał najodpowiedniejsze słowa. Jesdnak wśród demostrantów pod domem Jaruzelskiego byli i ci co "czmychnęli" i ci co pozostali i tacy, którzy równoczesnie i chronili własną skórę (zagrożeni w kraju przez "nieznanych sprawców") i pracowali dla Polski. Myslę, że Prezydentowi chodziło o te jednoznaczne przypadki. Inna sprawa, ze jak kazdy człowiek mógł wykonać niezręczny ruch pod wpływem "wycieczek" JarKacza.
    • witkosia100 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 13:30
      byli i tacy prezydencie,ktorzy w obozach internowania moczyli nogi!,byli i tacy ktorym dawano bilet w jedna strone,byli i tacy ktorym do cel wrzucano gazy lzawiace.....
      brat zaliczyl3,bylam we wszystkich na tkzw widzeniach,
    • 1camaro1 Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 14:29
      Prezydent dobrze wiedział co mówi: Wydaje mi się, że najwyższy czas to szczekanie pod domem Jaruzelskiego zakończyć. To w sumie niczemu już nie służy. Kaczogród zawsze coś szczeknie - trzeba czy nie. Jak pies ogrodnika. A obecni tam małolaty niczego nie rozumieją. Po paru piwkach każdemu, /bo jest okazja/ japa się otwiera - czy ma rację czy nie. To się już robi jako "tradycja" - taka wcześniejsza kolęda. To jest już śmieszne. A Jaruzelski powinien w tym czasie wypiąć tyłek w oknie i rzucić dziadom kolędującym pod oknem trochę słodyczy. Tak się robi jak są kolędnicy. Po jego śmierci bedą robić to samo nad jego grobem?... Żenada!!!
      • grisza14 Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 15.12.10, 14:56
        A kiedy pogrzeb i gdzie?
      • nirelle Re: Bronisław Komorowski i bohaterzy zza płota 16.12.10, 15:26
        1camaro1 napisał:

> Prezydent dobrze wiedział co mówi: Wydaje mi się, że najwyższy czas to szczekan
        > ie pod domem Jaruzelskiego zakończyć. To w sumie niczemu już nie służy. Kaczogr
        > ód zawsze coś szczeknie - trzeba czy nie. Jak pies ogrodnika. A obecni tam mało
        > laty niczego nie rozumieją. Po paru piwkach każdemu, /bo jest okazja/ japa się
        > otwiera - czy ma rację czy nie. To się już robi jako "tradycja" - taka wcześnie
        > jsza kolęda. To jest już śmieszne. A Jaruzelski powinien w tym czasie wypiąć ty
        > łek w oknie i rzucić dziadom kolędującym pod oknem trochę słodyczy. Tak się rob
        > i jak są kolędnicy. Po jego śmierci bedą robić to samo nad jego grobem?... Żena
        > da!!!
        Żenada, że nie został osądzony do tej pory.Żenada, że przyjmuje go prezydent jako doradcę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka