Dodaj do ulubionych

Błyszcząca tłusta skóra

28.04.10, 17:02
Chciałabym pomóc mojemu chłopakowi.Ma błyszczącą i tłustą cerę.

Czy znacie jakieś kosmetyki na oczyszczanie skóry twarzy i na ,,zmatowienie"
skóry?
Dla panów myślę ,że są osobne kosmetyki.Ich skóra trochę różni się od naszej.

Obserwuj wątek
    • kika75 Re: Błyszcząca tłusta skóra 06.05.10, 12:04
      ja do swojej mieszanej cery używam toniku i kremu z mary cohr wreście trafiłam na
      kosmetyki które sprawiają że skóra jest nawilżona ale nie tłusta i nie błyszczy
    • hiacynt Re: Błyszcząca tłusta skóra 02.06.10, 11:43
      Też mam dość tłustą cerę. I powiem ci, że jest to dla mnie bardzo bardzo
      uciążliwe.Owszem stosowałam różne kosmetyki do tłustej cery. żele, kremy etc.
      Ale ostatnio odkryłam, że bardzo fajnie na moją cerę działa URT-OIL z naftą
      oczyszczoną. Środek naturalny, który też można stosować do pielęgnacji włosów,
      ale nie o tym, nie o tym.
      Może jeśli masz problem z tłustą cerą on będzie dla ciebie dobry wystarczy
      przemyć wacikiem rano i wieczorem wink
    • karinen Re: Błyszcząca tłusta skóra 07.06.10, 19:29
      Mam ten sam problem, a raczej miałam. Stosuję maść cynkową - do kupienia w
      aptece za (dosłownie) parę złotych, jak się nie mylę 2 z groszami, a starcza na
      długo. Smaruję ją na noc, po wstępnym przemyciu twarzy żelem i po prostu kładę
      się spać. Trudno wyciska się ją z tubki, jest twarda, ale po nałożeniu robi się
      strasznie tłusta, dlatego związuję włosy i owijam jaśka ręcznikiem, by nie
      brudzić pościeli. Ale warto. Efekty widoczne po krótkim czasie i tanim kosztem smile
      • malesja Re: Błyszcząca tłusta skóra 08.06.10, 09:39
        karinen napisał(a):

> Mam ten sam problem, a raczej miałam. Stosuję maść cynkową - do kupienia w
        > aptece za (dosłownie) parę złotych, jak się nie mylę 2 z groszami, a starcza na
        > długo. Smaruję ją na noc, po wstępnym przemyciu twarzy żelem i po prostu kładę
        > się spać. Trudno wyciska się ją z tubki, jest twarda, ale po nałożeniu robi się
        > strasznie tłusta, dlatego związuję włosy i owijam jaśka ręcznikiem, by nie
        > brudzić pościeli. Ale warto. Efekty widoczne po krótkim czasie i tanim kosztem
        > smile
        Maści cynkowe są też dostępne w pudełeczkach, więc nie bawisz się z wyciskaniem
        z tubki, co faktycznie jest uciążliwe. Też stosuje i potwierdzam, że cynk to
        prosty, ale bardzo skuteczny sposób, żeby trochę podleczyć skórę. Na pewno też
        skuteczna jest nafta oczyszczona, zastanawiam się nad tym preparatem Ultra-oil,
        bo kiedyś maseczki na bazie nafty doprowadziły moje włosy do porządku, ale teraz
        nie chce mi się ich robić w domu. Doczytałam, że w tym preparacie jest też
        pokrzywa, więc połączenie idealne dla osób z problemem tłustej skóry. Generalnie
        naturalne kosmetyki górą. smile
    • Gość: xxx Re: Błyszcząca tłusta skóra IP: 83.2.227.* 29.11.10, 14:40
      moze z nivea
    • majkawazka nawilzanie 14.12.10, 18:16
      podstawa jest dobre nawilzanie. Nie mozesz uzywac duzej ilosci matujacych specyfikow, bo to jeszcze pogorszy stan twojej skory

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka