Dodaj do ulubionych

Kaczyński poszedł na zakupy

23.03.11, 07:27
Kolejny akt głupoty.Ten pan to przechodzi samego siebie.Nie może zrozumieć,że każde jego działanie, każda wypowiedź obraca się przeciwko niemu. A wypowiedź o Biedronce uwłacza połowie Polaków. Mam nadzieję,że przy wyborach będą to pamiętali, a i kibice Małysza powinni pokazać,że głosują jak ich idol/bo nie wierzę,że Pan Małysz głosować bedzie na PiS/.
Obserwuj wątek
    • lmblmb Zapłacił oczywiście gotówką 23.03.11, 07:29
      55 złotych, ale zapłacił gotówką, bo mieszka u mamusi i konta w banku nie ma.
      • tajemniczyiks Re: Zapłacił oczywiście gotówką 23.03.11, 13:10
        Jarek, nie jedz tyle cukru ! 2 kg dziennie - to może zabić.
    • juesej2 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 07:30
      Litosci!!!!!!!!Czy ten czlowiek i jego dwor zniknie wreszcie z zycia publicznego???
      Tego nie mozna juz wytrzymac!!!!!
    • henryk_49 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 07:46
      A Tusk teraz nie chodzi? W 2007roku chodził i nawet ceny zapisywał, a potem Kaczyńskiego informował ile co kosztuje.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 09:06
        Bo w 2005 roku Tuska zaatakowano pustą lodówką.
    • ed-59 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 07:51
      W TYM PISIE SAM FAŁSZ I OBŁUDA TACY PAJACE JAK KACZYŃSKI BŁASZCZAK I INNE OSZOŁOMY PISOWSKE NAJPIERW PODJEŻDŻAJĄ DROGIMI LIMUZYNAMI POD NAJDROŻSZY SKLEP A PÓŻNIEJ UDAJĄ OBROŃCÓW BIEDAKÓW NA TO TO TYLKO WARCHOŁY POLITYCZNE I OSZOŁOMY Z PISU MOGŁY WPAŚĆ DZIWIĘ SIĘ DZIENNIKARZOM KTÓRZY JAK STADO BARANÓW PĘDZĄ ZA KACZCZYŃSKIM I INNYMI MYŚLĄC ŻE ONI POWIEDZĄ COŚ SENSOWNEGO A TO TYLKO IDIOCI
      • zejar47 Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 08:47
        zgadzam się z ed-59 zresztą czego można się spodziewać po Jarku czy Błaszczaku który gdzie się pojawi wzbudza politowanie i śmiech swoją tępotą intelektualną
    • terleo Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 07:53
      A zakup dla Alika w koszyku miał?
      Miał, miał! Kiełbasy cały wał.
      PS. Mam brudny balkon. Zatrudnię tam jakgoś jarkacza do sprzątania. 5 zł/godz+piwo gratis.
    • levy Brawo Jaruś! Pierwszy raz na zakupach! 23.03.11, 07:54
      Możesz być z siebie dumny, udało się. Mam nadzieję, że nie zapomniałeś niczego z kartki, którą mamusia napisała. Tylko oddaj mamie całą resztę, co do grosza. Nie podbieraj na lizaki.

PS. Mój 11-letni syn ma to doświadczenie już dawno za sobą.
      • levy I jeszcze jedno. 23.03.11, 09:20
        Wiesz może ile dziś kosztuje kurs na prawo jazdy? ;)
    • henryk_49 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 08:08
      Kaczyński ma prawo chodzić i ceny sprawdzać. Tusk też to robił, mimo że zaden rząd, od czasów Zygmunta Starego, nie miał tak dobrych wskaźników ekonomicznych, jak rządy PiS-u. W przeciągu niespełna 2-ch lat, stworzono ponad mln miejsc pracy. Zmniejszono bezrobocie do przyzwoitych rozmiarów, zmniejszano podatki. Wszystkie wskaźniki które powinny róść rosły, a które miały spadać spadały. Sukcesy te, osiągano dzięki ukróceniu korupcji , łapownictwa i złodziejstwa. Określonym a wpływowym kołom, powiązanym z tzw szemranym biznesem , nie mogło to się podobać, no i mamy teraz to co mamy. Biedę swoją korupcji i złodziejstwu POlityków zawdzięczamy. Obecnie, np PO, żeby utrzymać się przy władzy okrada młodych wykształconych z dużych miast .Biedę swoją korupcji polityków i ich zdradzie zawdzięczamy. Polska rozwijała się tylko wtedy gdy udało się zwalczyć , lub ograniczyć korupcję wśród polityków. Po rządach Jagiellonów, udało się ograniczyć korupcję tylko w 20-to leciu między wojennym i za rządów PiS-u. W pozostałych okresach rządziła nami korupcja
      • nerwus0 Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 10:08
        Tobie już tylko może pomóc dobry psychiatra.
    • kociewiak2 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 08:20
      .......to jedna ze scenek ,,kabaretu PIS,,w roli glownej J.Kaczynski,a scenka miala tylul ,,pierwszy raz samodzielnie na zakupach,,
    • drugi-henryk Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 08:22
      JAK ZWYKLE RŻNIE GŁUPA !!!!!!!!
    • biecza Nie ma możliwości, by PiS uzyskał więcej niż 26 %, 23.03.11, 08:30
      Kaczyński musi zrozumieć, iż przyczyną zła jest on sam.
    • dodo20 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 08:34
      To podajcie mi adres tego sklepu, bo ja za 50 zł dla trojga ludzi to przynoszę niewiele i to tylko ledwo na śniadanie. Tak średnio wydaję około 70-80 zł i to na drugi dzień prawie już nic nie mam. Przeważnie kupuję w Lidlu, lub Polo, gdzie najtaniej. On za 50 zł to chyba kupił tylko dla kota i ciągutki dla mamusi, bo o normalnym jedzeniu nie może być mowy za te pieniądze. Poza tym oszołomy z prasy TV i inni robili mu reklamę przedwyborcza jak diabli, Panowie redaktorzy, czy Was już nikt niczego nie nauczy ? Po uczelniach jesteście jeszcze bardziej tępi jak przed nauką dziennikarstwa.
    • japolak Drogo i drożej... 23.03.11, 08:37
      W ciągu ostatnich kilkunastu lat moje tanie papierosy light dzięki kolejnym rządom zdrożały z 2,60 do 9 zł. Chleb wolniej drożał. Zbliżamy się do cen światowych, niekoniecznie płac.
      Należymy do najdłużej w Europie pracujących narodów. Nie przodujemy w wydajności i innowacyjności, patentach.
      Do najmłodszych miliarderów na świecie należą twórcy Facebooka - w wieku mojego syna. Szkoda że nie Polacy. Ale wszystkie rządy lekceważą, tną u nas nakłady na eukację i naukę.
      Jarosław K. oczywiście zrobił "pokazuchę" - jeden z nielicznych przypadków, gdy robił zakupy, od czasu gdy z bratem ukradł Księżyc.
      Ja część zakupów robię w "Biedronce" - jesienią tam widziałem ogłoszenie, iż do kas zatrudnią osoby którym oferując pensję 2,6 tys zł + premie, bonusy. W tej samej Warszawie ponoć średnie wynagrodzenie wynosi ok. 3.600 zł. Dzięki ponadśredniej ilości VIP - posłów, urzędników ministerstw, mediów, biznesu, kultury etc.
      To ani PO, ani PiS wynalazek...
      Na szczęście zwykłe mieszkania są tańsze niż w innych stolicach - Berlinie, Paryżu, Moskwie, Waszyngtonie... Ja podstawowych opłat mam nieco ponad 500 zł.
      Parę dni temu ze zdumieniem słuchałem w TV Marię Czubaszek, "od zawsze" będącą postacią medialną, że ona ma renty ok. 1200 zł, jej mąż, jeden z najlepszych polskich jazzmanów ok 800 zł. Moja mama troszkę mniej...
      W pewnym wieku albo gdy się choroba ujawni, mimo płacenia dziesiątki lat daniny na ZUS zaczyna się gigantyczne pieniądze płacić za leki i badania.
      Ale panowie Tusk i Kaczyński zapewne spotykają się co najwyżej w lecznicy rządowej...
      • astrum-on-line Re: Drogo i drożej... 23.03.11, 09:17
        Ja widziałam na Biedronce ogłoszenie że oferują 1700 brutto.
    • erte2 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 08:48
      Czego się czepiacie - od czegoś trzeba zacząć. Na razie jeszcze nie umiał samodzielnie zrobić zakupów (no to poszedł pod opieką dorosłych - Szydło i Błaszczaka) - ale to już jest jakiś postęp. Wybrał nieduży sklep osiedlowy - bo w jakimś supermarkecie zagubiłby się zupełnie między regałami i do tej pory by go nie znaleziono.
      Teraz czekamy na następne kroki - na początek trójkołowy rowerek, potem może damka a nawet motorower (na prawo jazdy już raczej szans nie ma). No i jakaś edukacja seksualna - polecam zacząć od chowanego na macanie - i może kiedyś gołą babę nawet zobaczy.
      Trochę to wszystko późno, ale podobno lepiej późno niż wcale.
      Tylko czy mu starczy czasu ?
      • nerwus0 Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 10:17
        Kaczuś jednak o czymś zapomniał.
        O paście do zębów i szczoteczce.
        A pies mu mordę lizał to nie potrzebuje.
    • jerry_1203 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 09:03
      No dobrze, niech mu tam będzie! Ale pomyślcie... dla niego te owe 55 zł to taki mały pikuś... ile on zarabia? 600 zł? 700 zł? 800 zł? NIE! Gdyby tak wszyscy posłowie dostawali na rękę góra 500 zł to wtedy popatrzymy, jak sobie radzą...
      Jak naprawdę wyżyć za owe 500 zł? Wielu ludzi jest na rentach, zasiłkach, dostają pieniądze z MOPS, PUP... jeśli opłaca czynsz, gaz, prąd, telefon, to niewiele im zostaje do końca... a z czego mają wyżyć? Z czego brac pieniądze na leki? Z czego zapłacić za najpotrzebniejsze rzeczy?
      To jest NAJWAŻNIEJSZE!

Co miesiąc renciści posiadający socjalne renty zadają sobie pytanie, jak przeżyć za 500 zł, które dostają od państwa.
      Renciści pobierający rentę socjalną są skazani na wegetację. I to jest stwierdzenie niepodlegające dyskusji. Według polskiego rządu, za niecałe 500 złotych socjalnej renty rencista ma za zadanie przeżyć miesiąc.

Nie znalazł się jeszcze nikt, kto potrafiłby dokonać tej sztuki. Ustawa, którą uchwalił polski rząd, jest komiczna. Zupełnie jak wzięta z innego świata. Po pierwsze, niepełnosprawny z orzeczeniem znacznym nie może normalnie pracować, bo według opinii ZUS jest do pracy niezdolny. Powinien za to umieć funkcjonować za 500 złotych. Szkoda, że nikt z władz Państwa nie potrafi pokazać, jak tej sztuki dokonać. Są za to wizje i plany, jak dokopać nam, niepełnosprawnym. Co nam zabrać, jak nas ograniczyć, upodlić i zgnoić. Na to każdy ma pomysł.

Dla przykładu we Francji renta socjalna wynosi około 620 euro, co daje około 2 000 złotych. Za takie pieniądze w Polsce żyłoby się łatwiej. Niepełnosprawnemu w Polsce nie należy się wiele i niewiele ma on do powiedzenia. Ma siedzieć cicho jak Boża sierota i za wiele się nie wychylać, by przez przypadek nie podpaść komuś, kto ma teoretycznie większą szkołę, pieniądze i plecy. By nie zostać zepchniętym na margines. Choć żyjąc za te pieniądze, już chyba jest się na marginesie.

Szkoda, że tylko niewielu ma siłę, by walczyć z chaosem w kraju i dzielnie stawiać czoła temu, co polski rząd funduje prawie 4 milionom niepełnosprawnych. Duża to grupa i powinna mieć wreszcie coś do powiedzenia. Skoro polskie władze potrafią szastać pieniędzmi obywateli, powinni również umieć wziąć na barki odpowiedzialność za niepełnosprawnych...
    • grba Tja 23.03.11, 09:19
      Cztery lata temu rząd odpowiadał za ceny sześciu najbardziej podstawowych produktów spożywczych...
      www.youtube.com/watch?v=TjA2bFEONmI
      Teraz rząd już nie odpowiada, bo to putinizm, populizm, ekonomiczny analfabetyzm...
    • astrum-on-line Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 09:20
      Mam propozycję dla pana przewodniczącego.

Na jeszcze bardziej wstrząsające doświadczanie. Tylko będzie wymagało trochę wysiłku, więcej niż zrobienie zakupów.

Zatrudnić się w sklepie na kasie, albo z jakiejś podobnej pracy, przepracować miesiąc, potem odebrać swój 1200 - 1500 zł, wynająć za to mieszkanie i przeżyć.
      Potem możemy porozmawiać o tym, ile kosztują jabłka i cukier i gdzie Polacy robią zakupy.
    • levy Może akcja "Jednego dnia tylko w Biedronce"? 23.03.11, 09:56
      Skoro prezesunio sklasyfikował robiących zakupy w Biedronce jako "biedotę" to może byśmy tak wszyscy solidarnie (przecież to ulubione słówko pisiaków) przez dzień lub dwa robili zakupy tylko w Biedronce? Oczywiście tam gdzie to możliwe ale przecież oni są już prawie wszędzie. :)

Ciekawe czy prezes lub ktokolwiek z PiS był kiedyś w Media Markt? Zgodnie z hasłem reklamowym tej sieci to raczej nie.
      • d-dedimery Pierwsze zakupy Jarka i od razu walneli go ! 23.03.11, 10:24
        walneli go na kasie.... 62 lata i taki jełop ...
    • turkiestan Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 10:29
      Nie poszedł tylko cieć podwiózł go służbową limuzyną.40-50 lat temu jak zajechała czarna Wołga z dygnitarzem (czerwonym) i uznałby taki że jest za drogo w sklepie ekspedientka do końca życia nie mogłaby nigdzie legalnie pracować.Pytanie co miała wtedy do powiedzenia zwykła ekspedientka w państwowym sklepie?Otóż nic dlatego musiała do końca życia cicho siedzieć. Taka sama sytuacja w sklepie prywatnym kończyła się pokazowym sądem i krzesłem elektrycznym.Tak wtedy karano wrogów narodu polskiego.A tak z ciekawości ile zarabia taki prywatny kierowca Jaśnie Pana?.Nie chcę go wygryżć bo sam dobrze zarabiam.Mam już 33 lata pracy i jestem hutnikiem praca 4 bryg.Moja ostatnia wypłata brutto 3369zł (w tym premia za 2-mce+dodatek zmianowy i hutniczy).Czym taki biedak warszawski może mi zaszpanować.Przecież po to robotnicy (Solidarność) walczyli i ginęli bo chcieli mieć większy udział w zyskach (dochód narodowy) które wytwarzają.Nie porzebny nam jest warszawski pasożyt który nie odróżnia muszli klozetowej od fotela.Jedzie taki za granicę i przed kamerami wali stolca w fotel.Po co nam to wszystko było?Po co moi przodkowie ginęli w powstaniach i wojnach.Oni wierzyli że będziemy mieli Wolną Polskę.Jak można było zrobić z Polski pośmiewisko na cały świat?
      • nerwus0 Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 10:44
        A tak mamy Polną Wolskę.
    • henryk_49 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 12:46
      Kaczyński jako premier miał najlepsze wyniki ekonomiczne od czasów Zygmunta Starego. Bo Bóg jest z PiS-em , a PiS cały z nami , Polakami.
      • nerwus0 Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 13:30
        Chrumolisz!!
    • takapustka Re: Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 15:01
      A mi się wydaje że to wiral Poza tym w biedronce takie cuda są dla tych najbiedniejszych

dotrzechdych.pl/re-we-la-cja/
      Na pewno pójde ;)

www.facebook.com/pages/Lubi%C4%99-Biedronk%C4%99-bo-Jarek-nie/159210370804479#
    • grastep00 Kaczyński poszedł na zakupy 23.03.11, 23:20

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka